Fetüs

Fetüs

Son dakika fetüs haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan fetüs ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını fetüs haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Fetüs

haberleri sayfasında son dakika yaşanan fetüs gelişmeleri de dahil olmak üzere 114 fetüs haberi bulunmuştur. Tüm fetüs haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bağırsakta büyüyen bebek olayı nedir? Bağırsakta bebek mümkün mü, tıbben bağırsakta gebelik ne anlama geliyor?
Bağırsakta büyüyen bebek olayı nedir? Bağırsakta bebek mümkün mü, tıbben bağırsakta gebelik ne anlama geliyor? Mide kramplarından şikayetçi olup doktora giden 37 yaşındaki kadın 23 haftalık hamile olduğunu öğrendi ve bebek bağırsaklarında büyüyordu. Söz konusu olayın ardından vatandaşlar Bağırsakta büyüyen bebek ile ilgili aramalarını yoğunlaştırdı. Peki, Bağırsakta büyüyen bebek olayı nedir, bağırsakta bebek mümkün mü, tıbben bağırsakta gebelik ne anlama geliyor?
13.12.2023 Sağlık
Dişi timsahların tek başlarına üreyebildikleri ortaya çıktı
Dişi timsahların tek başlarına üreyebildikleri ortaya çıktı Kendi kendine hamile kalan ilk timsah örneği Kosta Rika'daki bir hayvanat bahçesinde tespit edildi.
8.06.2023 Dünya
Süperfetasyon vakası doktorları şaşkına çevirdi! 28 günde ikinci kez hamile kaldı...
Süperfetasyon vakası doktorları şaşkına çevirdi! 28 günde ikinci kez hamile kaldı... Hamileyken hamile kalan 30 yaşındaki kadın doktorları şaşkına çevirdi. Sophie Small, aynı anda dünyaya getirdiği kızlarının ikiz olduğunu sanıyordu. Ama sıradışı bir fenomen sonucu ikisine farklı zamanlarda hamile kaldığı ortaya çıktı.
1.06.2023 Dünya
Depremde hayat kurtaran yöntem açıklandı! Dikkat çeken 'çök-kapan- tutun' raporu
Depremde hayat kurtaran yöntem açıklandı! Dikkat çeken 'çök-kapan- tutun' raporu Türkiye'den dört araştırmacı, 'çök-kapan- tutun' tekniği ile 'cenin pozisyonu'nu bilimsel olarak karşılaştırdı. Sonuçlar, Türkiye gibi binaların yıkılma riskinin yüksek olduğu ülkelerde, cenin pozisyonunun daha çok hayat kurtardığını ortaya koydu. Makale, geçen nisan ayında dünyanın en büyük afet kurumu WADEM dergisinde de yayımlandı. Çalışmayı yürüten isimlerden Doç. Dr. Sarper Yılmaz, "Deprem sırasında 'çök-kapan- tutun', bugün dünya bilim otoriteleri tarafından kabul edilen tek yöntem” diyerek, Türkiye’de hayat kurtaran asıl yöntemi açıkladı.
4.05.2023 Yaşam
Beyninden ikiz kardeşini çıkardılar! Doktorlar şokta, 1 yaşında tarihe geçti
Beyninden ikiz kardeşini çıkardılar! Doktorlar şokta, 1 yaşında tarihe geçti 1 yaşındaki bebek dünya tarihine geçti. Bebeklerinin kafatasının beklenenden geniş olduğunu gören aile hastaneye gidince gerçeği öğrendi. Doktorlar bebeğin başına gelenlerin son derece nadir bir durum olduğunun altını çiziyor. İşte haberin detayları...
10.03.2023 Dünya
Ensesi kalın olan her bebek down sendromlu doğmaz!
Ensesi kalın olan her bebek down sendromlu doğmaz! 11. ile 14. haftada yapılan tarama testleri ile bebekte Down Sendromu olasılığının tespit edildiğini belirten Perinatolog Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Mustafa Behram, ultrason ile ölçülen ve ense kalınlığı 3 mm sınırını aşan her bebek için ‘’Down Sendromu’’ teşhisi konulmasının yanlış bir tanı olduğunun altını çizdi.
2.03.2022 Sağlık
Normal doğumun avantajları nelerdir?
Normal doğumun avantajları nelerdir? Hamile kalmak ve bebek dünyaya getirmek, kadınlar için son derece mutluluk ve heyecan verici bir olaydır. Özellikle doğum yapmak ve karnında taşıdığı bebeği kucağına almak, mucizevî bir olay olarak görülür. İlk hamilelik deneyimi yaşayan birçok anne adayını, gebelik döneminde en fazla düşündüren olay ise bebeğini hangi doğum yöntemiyle kucağına alacağı sorusu olacaktır. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ulviye İsmailova, normal doğum hakkında bilgi verdi.
22.10.2021 Sağlık
Koronavirüsle ilgili şok tespit! Hamile ölümlerinin nedeni...
Koronavirüsle ilgili şok tespit! Hamile ölümlerinin nedeni... Koronavirüsle mücadele tüm dünyada güçlü şekilde devam ederken, yeni araştırmalardan da çarpıcı sonuçlar gelmeye devam ediyor. Yaklaşık 5 milyon kişinin ölümüne neden olan salgın ortaya çıktığından beri bilim insanları, hastalığın kadın ve erkekleri farklı düzeyde etkilediğini gösteren çalışmalara imza attı. Erkek bebeklerin, kız bebeklere göre daha az antikor ürettiğini ve sitokin fırtınasına neden olan proteinlerde artış sağladığını söyleyen araştırmacılar, hamilelerin ağır hastalığa yakalanması ve ölümünde yatan nedeninin bu durum olabileceğine dikkat çekti.
22.10.2021 Dünya
Hamilelikte kansızlığa dikkat! Erken doğuma neden oluyor!
Hamilelikte kansızlığa dikkat! Erken doğuma neden oluyor! Anne adayları, hamilelik sırasında vücut başta olmak üzere birtakım değişiklikler yaşar. Bunların başında da kansızlık geliyor. Kansızlık hamileleri bitkin hissetmelerine hatta tedavi edilmezse erken doğum gibi ciddi sorunlara da neden olabilir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Meral Sönmezer hamilelikte kansızlık ile ilgili tüm merak edilenleri anlattı.
2.10.2021 Sağlık
Kürtaj oldu! Eve gelince hayatının şokunu yaşadı
Kürtaj oldu! Eve gelince hayatının şokunu yaşadı 13 haftalık hamile Ümmühan Acun, bebeğinin kalbi durunca hastanede kürtaja alındı. Hastanenin alındığını söylediği cenin, genç kadının evde yaşadığı kanama sonrasında rahminden düştü. Acun psikolojik, bedensel ve maddi zarara uğradığını belirterek hastane yönetimine ve doktora 51 bin 755 liralık tazminat davası açtı.
6.09.2021 Yaşam
Erken menopozda doğurganlığı korumak mümkün!
Erken menopozda doğurganlığı korumak mümkün! Kadınların 40 yaşından önce adetinin sonlanmasına erken menopoz deniliyor. Bu dönemde yumurta sayısının ve kalitesinin azalması bu tanıyı alan kadınların gebe kalma şansını da önemli ölçüde azaltıyor. Ancak gelişen tıp dünyası, erken menopoz riski taşıyan kadınlara yumurta dondurma yöntemi sayesinde anne olma şansını sunuyor.
3.09.2021 Sağlık
Gebelik takibinde radyasyondan korunma birincil amaç olmalı!
Gebelik takibinde radyasyondan korunma birincil amaç olmalı! Gebelik döneminde yüksek doz radyasyona maruz kalmak, doğumsal anormallikler, düşük tehlikesi, büyüme geriliği, zihinsel ve bedensel özürlere neden olabileceği gibi doğum sonrası kanser riskinde artma ve ölüme de neden olabilir. Doç. Dr. Aylin Hasanefendioğlu Bayrak gebelikte radyasyondan korunmanın önemini anlattı.
1.08.2021 Sağlık
Franco Battiato hayatını kaybetti
Franco Battiato hayatını kaybetti İtalyan şarkıcı Franco Battiato 76 yaşında hayatını kaybetti. Ünlü isim Türkiye hayranlığı ve Mevlana’ya düşkünlüğüyle biliniyor.
19.05.2021 Magazin
Dünyada hamile bir kadına ait ilk antik Mısır mumyası!
Dünyada hamile bir kadına ait ilk antik Mısır mumyası! Polonya'nın başkenti Varşova'daki Ulusal Müze koleksiyonunda bulunan bir antik Mısır mumyası üzerinde yapılan çalışmada, mumyanın hamile bir kadına ait olduğu ortaya çıktı.
29.04.2021 Bilim ve Teknoloji
Hamileler koronavirüsü belirtisiz geçiriyor
Hamileler koronavirüsü belirtisiz geçiriyor Yapılan araştırmalar koronavirüs pozitif olarak doğuma gelen gebelerin yaklaşık yüzde 87,9’sinin hastalığı asemptomatik (belirtisiz) geçirdiği belirledi. Çalışmalar, gebelerin yüzde 12.1’inin ise semptomatik olabildiğini gösteriyor. Covid-19 enfeksiyonunun hem anne hem de bebeğin sağlığı açısından ailelerde endişelere neden olduğuna dikkat çeken Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Levent Özçer, hamilelerde koronavirüs ile ilgili bilgi verdi.
16.04.2021 Sağlık
“Hamilelikte görülen şiddet bebeği de etkiliyor”
“Hamilelikte görülen şiddet bebeği de etkiliyor” Hamilelik döneminde kadının yaşam kalitesinin hem anne adayının hem de fetusun sağlığı açısından son derece önemli olduğunu belirten Çocuk Gelişimi Uzmanı Gökçe Gülen Akçin, “Kadına uygulanan aile içi şiddet; fiziksel, cinsel, psikolojik, ekonomik ve duygusal travma olarak tanımlanabilir. Hamilelikteki şiddet bebeği de etkiler. Özellikle de beyinde zararlı etkilere yol açacağı, bebeğin duygusal gelişiminin de etkilenebileceği biliniyor” dedi.
30.03.2021 Sağlık
21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü | Down Sendromu nedir? En güzel Down Sendromu Farkındalık Günü mesajları!
21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü | Down Sendromu nedir? En güzel Down Sendromu Farkındalık Günü mesajları! Türkiye'de yılda yaklaşık bin canlı doğumda 1 Down Sendromlu bebek dünyaya geliyor. Down Sendromu, vücut hücresinde fazladan bir kromozom bulunmasıyla ortaya çıkan hastalık değil, genetik bir durum. 21 Mart tarihi Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü olarak ilan edildi. 21 Down Sendromu Farkındalık Günü'nde pek çok kişi Down Sendromlu bireyler ile ilgili farkındalik oluşturmak amacıyla bugüne özel sözleri ve mesajları paylaşıyor ve Down Sendromu ile ilgili bilgileri araştırıyor. Peki, Down Sendromu nedir, belirtileri nelerdir? Down Sendromu kromozom sayısı kaç? İşte Down Sendromu ile ilgili tüm bilgiler ve en güzel 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü mesajları...
21.03.2021 Gündem
“Kronik hastalıkların gebe kalmasında sakınca yok”
“Kronik hastalıkların gebe kalmasında sakınca yok” Kronik hastalıklara sahip anne adaylarının yakın takip ve tedavileri düzenlendikten sonra gebe kalmalarında sakınca olmadığını söyleyen Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Hüseyin Arık, gebelikte takip sıklığının diğer gebelere göre daha fazla ve daha özellik göstermesi gerektiğinin altını çizdi.
5.03.2021 Sağlık
Hamileler ve yeni doğum yapmış annelere uyarı
Hamileler ve yeni doğum yapmış annelere uyarı Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Berrin Karakuy, Covid-19 hastası hamileler ve yeni doğum yapmış annelere uyarılarda bulundu. Op. Dr. Karakuy, dünyada koronavirüsle enfekte hamile kadınların yüzde 56,9’unun sezaryenle, yüzde 31,3’ünün normal doğumla bebeğini dünyaya getirdiğini, yüzde 2,8’inin yaşamını kaybettiğini, doğum öncesi bebek kaybının ise yüzde 2,2 olduğunu belirtti.
12.12.2020 Sağlık
Sağlık Bakanlığından gebelere yönelik rehber
Sağlık Bakanlığından gebelere yönelik rehber Sağlık Bakanlığı, solunum sistemi hastalıklarının yaygın olduğu dönemde gebelere yönelik rehber hazırladı.
16.10.2020 Sağlık
Anne karnındaki bebeğin hastalıkları yapay zeka programı ile tespit edilebilecek
Anne karnındaki bebeğin hastalıkları yapay zeka programı ile tespit edilebilecek Türk bilim insanları tarafından, anne karnındaki bebekte anomalinin ya da hastalıkların tespit edilebilmesine yönelik yapay zeka programı geliştirildi.
14.10.2020 Bilim ve Teknoloji
Hamileler için kritik uyarı! Fazla alınan kilolar...
Hamileler için kritik uyarı! Fazla alınan kilolar... Kontinans Derneği Başkanı Prof. Dr. Tufan Tarcan, idrar kaçırma komplikasyonlarından mümkün olduğu kadar uzaklaşmak için hamilelikte kiloya dikkat edilmesi gerektiğini bildirdi.
25.09.2020 Sağlık
Kürtajda alındığı söylenen bebeği banyoda düşürdü
Kürtajda alındığı söylenen bebeği banyoda düşürdü Üçüncü çocuklarını bekleyen Ü.A ve O.A çifti, 13 haftalıkken bebeğin kalbi durduğu için kürtaja onay verdi. Operasyondan 2 saat sonra taburcu olan Ü.A., eve geldiğinde kürtajla alındığı söylenen bebeği banyoda zemine düşürdü.
11.06.2020 Yaşam
Hidrosel ve tedavisi
Hidrosel ve tedavisi Yetişkinlerde hidrosel sorununda testislerde ağrısız şişlik oluşabilir. Zamanla büyüyerek kıyafetin altından görünür hale gelebilir. Bu hastanın sıkıntı yaşamasına yol açabilir. Genellikle fiziksel muayene ve ultrasonografi teknikleri ile teşhis edilebilir.
19.02.2020 Sağlık
‘Sosyal medyadaki yalana inanmayın’
‘Sosyal medyadaki yalana inanmayın’ Bir araştırma, halk sağlığını tehdit eden aşı karşıtlarının sosyal medyada yanlış algı oluşturduğunu ortaya çıkardı. İki uzmanın araştırmasına göre, çocuklarına aşı yaptırmayı reddedenler sosyal medyadaki yanlışlardan etkilendi.
16.02.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Fetüs ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki fetüs haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.