Gazete Vatan Logo

Beyninden ikiz kardeşini çıkardılar! Doktorlar şokta, 1 yaşında tarihe geçti

1 yaşındaki bebek dünya tarihine geçti. Bebeklerinin kafatasının beklenenden geniş olduğunu gören aile hastaneye gidince gerçeği öğrendi. Doktorlar bebeğin başına gelenlerin son derece nadir bir durum olduğunun altını çiziyor. İşte haberin detayları...

Beyninden ikiz kardeşini çıkardılar! Doktorlar şokta, 1 yaşında tarihe geçti

Çin'de bir yaşındaki kız bebeğin kafatasının beklenenden geniş olduğu ve hastaneye motor becerilerindeki sorunlar nedeniyle getirildiği bildirildi.

Motor beceriler; emekleme, ayakta durma, yürüme, koşma, salınım, dönme, yuvarlanma, zıplama ve denge kurma gibi hareketlerin gerçekleştirilmesini sağlıyor.

TRT Haber'de yer alan habere göre; bebeğin kafatasını çeşitli görüntüleme yöntemleriyle inceleyen araştırmacılar, beyninin sıkıştığını ve sıvı birikimi oluştuğunu tespit etti.

İleri incelemeler, bebeğin aslında anne karnındayken bir ikiz kardeşi olduğunu ama ikinci bebeğin yeterince gelişemeyerek kardeşinin kafatasının içine sıkıştığını ortaya çıkardı.

1982'de Londra Hastanesi'ndeki bilim insanları, kafatası genişlemesi şikayetiyle getirilen 6 haftalık bir bebeğin beyninde de 14 santimetre uzunluğunda fetüs bulmuştu.

Ameliyattan sonra bebeğin hızla iyileştiği gözlemlenmişti.

Yine Çin'de 2015'ten başka bir vakada, doktorlar erkek ikizinin skrotal kesesinde doğmamış bir cenin buldular.