Fetö Davası

Fetö Davası

Son dakika FETÖ davası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan FETÖ davası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını FETÖ davası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Fetö Davası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan fetö davası gelişmeleri de dahil olmak üzere 890 fetö davası haberi bulunmuştur. Tüm fetö davası haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kritik FETÖ davasında karar! 25 sanığa verilen ceza onandı
Kritik FETÖ davasında karar! 25 sanığa verilen ceza onandı Yargıtay, FETÖ'nün darbe girişiminde Deniz Kuvvetleri Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada 25 sanığa verilen ağırlaştırılmış müebbet hapsi onadı.
4.03.2021 Gündem
FETÖ davasında 5 sanıktan birine 6 yıl 3 ay hapis cezası!
FETÖ davasında 5 sanıktan birine 6 yıl 3 ay hapis cezası! Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin davada yargılanan 5 sanıktan biri 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı, diğerlerinin beraatine karar verildi.
31.12.2020 Gündem
Dink davası hakimine FETÖ davası
Dink davası hakimine FETÖ davası İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin eski üyesi olup meslekten ihraç eden hâkim Bünyamin Karakaş ve eşi hakkında ‘FETÖ üyeliği’ suçundan dava açıldı. Hakim Kararkaş’ın örgüte ait hakim-savcı evlerinde kaldığı, halen FETÖ’den yargılanan hakim eşi ile örgütsel evlilik yaptığı ileri sürüldü.
8.11.2020 Gündem
FETÖ’de çatlak büyüdü! Örgüt içinde cinsel saldırı...
FETÖ’de çatlak büyüdü! Örgüt içinde cinsel saldırı... FETÖ’nün yurtdışındaki örgüt üyeleri arasında çatlağın sosyal medya hesaplarında birbirlerini hedef göstermelerine kadar vardığı ortaya çıktı. Bir süre önce örgüt üyesi bir doktorun 7 kadına cinsel saldırı, 30 kadına cinsel tacizde bulunduğu iddiasının FETÖ’cüler arasında paniğe neden olduğu öğrenildi. FETÖ’cü Önder Aytaç, sosyal medya hesabından, örgüt üyesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Haldun Çetinkanat’ın fotoğraflarını paylaşarak “Her doktor doktor mudur? O doktor bu doktor mudur?” yazdı.
4.11.2020 Gündem
FETÖ'nün Kıbrıs yapılanması davasında karar!
FETÖ'nün Kıbrıs yapılanması davasında karar! Gelen bir son dakika haberine göre; FETÖ/PDY’nin 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Kolordu Komutanlığındaki (KTBK) eylemlere ilişkin 10 sanığın yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme, 9 sanığa ‘anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs suçuna yardım’ ve ‘terör örgütü üyeliği suçlarından 2 yıl 2 ay 7 gün ve 15 yıl arasında süreli hapis cezası verdi. Bir sanık beraat etti.
29.07.2020 Gündem
FETÖ'den yargılanan Mehmet Baransu'nun cezası belli oldu
FETÖ'den yargılanan Mehmet Baransu'nun cezası belli oldu Mersin’de aralarında Mehmet Baransu’nun da bulunduğu 70 sanıklı FETÖ davasında karar çıktı. Baransu 3 suçtan toplam 19 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.
19.07.2020 Gündem
Ünlü işadamı Aykut Büyükekşi hakkında FETÖ davası
Ünlü işadamı Aykut Büyükekşi hakkında FETÖ davası FLO markasını bünyesinde bulunduran Ziylan Ayakkkabıcılık'ın Yönetim Kurulu Üyesi Aykut Büyükekşi hakkında 'Fetullahçı Terör Örgütü'ne üye olmak' suçundan iddianame düzenlendi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Büyükekşi'nin örgütün kontrolünde kurulduğu ve yönetildiği tespit edilerek KHK ile kapatılan İhracatçı ve Sanayici İş Adamları Derneği'nin (İHSANDER) kurucularından olduğu, derneğin 29 Aralık 2013 tarihinde yapılan genel kurul toplantısına yönetim kurulu başkanı olarak katıldığı kaydedildi.
16.05.2020 Gündem
ÖSYM eski Başkanı Ali Demir ve yardımcısı Pekşen'e FETÖ davası
ÖSYM eski Başkanı Ali Demir ve yardımcısı Pekşen'e FETÖ davası Kayseri'de, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında ÖSYM eski Başkanı Ali Demir ve ÖSYM eski Başkan Yardımcısı Ömer Pekşen hakkında, toplam 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
22.02.2020 Gündem
FETÖ Mehmet Baransu hakkında flaş gelişme!
FETÖ Mehmet Baransu hakkında flaş gelişme! ‘FETÖ’ davası kapsamında tutuklu bulunan Mehmet Baransu, kaleme aldığı bir yazıda Balyoz davasının görüldüğü İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi heyetine ‘Hakaret’ ve ‘İftira’ attığı iddiasıyla bir kez daha Ağır Cezalık oldu.
5.01.2020 Gündem
FETÖ davası için 50 bin lira istedi
FETÖ davası için 50 bin lira istedi Bursa'da, FETÖ/PDY tutuklularını para karşılığında tahliye etme vaadiyle dolandıran şebekeye üye olduğu iddiasıyla yargılanırken tahliye edilen, ancak Bursa Cumhuriyet Başsavcısı'nın itirazı üzerine yeniden tutuklanan Eyüp Ensar Ç.'nin yargılanmasına devam edildi.
18.09.2019 Gündem
FETÖ davası: Silahlanın, Valiyi dinlemeyin!
FETÖ davası: Silahlanın, Valiyi dinlemeyin! Fetullahçı terör örgütünün (FETÖ-PDY) 15 Temmuz 2016 darbe kalkışması sonrası gözaltına alınan ve Kahramanmaraş’ta yargılanan 3'ü tutuklu 25 sanığın yargılanmasına devam edildi
1.08.2019 Gündem
ABD'deki FETÖ Şebekesi: Şerif Ali Tekalan
ABD'deki FETÖ Şebekesi: Şerif Ali Tekalan Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türkiye'den ilk firar eden tepe yöneticilerinden eski Fatih Üniversitesi Rektörü Şerif Ali Tekalan, halen Teksas eyaletindeki FETÖ okulu North Amerikan Üniversitesinin Rektörü olarak görev yapıyor. Tekalan'ın, FETÖ örgüt yapılanmasının en tepesindeki isimlerden biri olduğu ve FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'den sonra örgütün başına geçebilecek kişilerden biri olarak görüldüğü kaydediliyor.
24.07.2019 Dünya
Eskişehir'de FETÖ hükümlüsü yakalandı
Eskişehir'de FETÖ hükümlüsü yakalandı Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) davası kapsamında ceza alan firari hükümlü, Eskişehir'de yakalandı.
18.07.2019 Gündem
3 yılda 29 bin 382 kamu görevlisine FETÖ davası
3 yılda 29 bin 382 kamu görevlisine FETÖ davası FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz 2016daki darbe girişiminin ardından bugüne kadar Türkiye genelinde kamu görevlisi ve sivil, toplam 223 bin 357 kişi hakkında soruşturma başlatıldı. Bunlardan 29 bin 382 kamu görevlisi toplam 68 bin 606 kişi hakkında dava açıldı.
13.07.2019 Gündem
3 yılda 29 bin 382 kamu görevlisine FETÖ davası
3 yılda 29 bin 382 kamu görevlisine FETÖ davası FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin ardından bugüne kadar Türkiye genelinde kamu görevlisi ve sivil, toplam 223 bin 357 kişi hakkında soruşturma başlatıldı. Bunlardan 29 bin 382 kamu görevlisi toplam 68 bin 606 kişi hakkında dava açıldı.
13.07.2019 Gündem
İmamoğlu’nun avukatları suç duyurusunda bulundu
İmamoğlu’nun avukatları suç duyurusunda bulundu CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, "cezaevindeki bir FETÖ zanlısına kendisi aleyhine yalan ifade vermesi" iddialarıyla ilgili olarak, "Seçime 14 gün kala, bir terör örgütüyle beni yan yana koyma çabasını elbette esefle kınıyorum. Hepsini Allah’a havale etmiştim. Şimdi de hukuka havale ediyorum. Hukukla beraber mücadelemizi de vereceğiz." dedi.
17.05.2019 Siyaset
ABD Başkonsolosluk görevlisine FETÖ davası
ABD Başkonsolosluk görevlisine FETÖ davası ABD Başkonsolosluğu güvenlik şef yardımcısı Mete Cantürk, eşi ve kızı hakkında iddianame düzenlendi. Cantürk’ün çok sayıda FETÖ’cü ile irtibatı tespit edildi.
28.04.2019 Gündem
FETÖ davası tanığından itiraflar!
FETÖ davası tanığından itiraflar! Eskişehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında bir sanığın tutuklu yargılandığı davada ifade veren tanık, örgütün düzenlediği "sohbetlere" ilişkin itiraflarda bulundu. Eskişehir 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanık Züleyha Tuğan ile avukatı hazır bulundu.
19.03.2019 Gündem
İşte FETÖ'nün yargıya ilk yerleştirdiği 7 isim!
İşte FETÖ'nün yargıya ilk yerleştirdiği 7 isim! Eski yüksek yargı üyelerinin yargılandığı davada Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan esas hakkındaki mütalaada, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) yargıya yerleştirdiği ilk 7 isim ortaya çıktı.
7.02.2019 Gündem
Hüseyin Kaplan için istenen ceza belli oldu!
Hüseyin Kaplan için istenen ceza belli oldu! Kaplan'ın "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapisle ezalandırılması talep edildi.
8.01.2019 Gündem
729 darbeciye ağırlaştırılmış müebbet hapis
729 darbeciye ağırlaştırılmış müebbet hapis Adalet Bakanlığı’ndan alınan son bilgilere göre darbe teşebbüsünün ardından Türkiye genelinde açılan 289 davadan 184’ü karara bağlandı. Sanıklardan 729’u ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edildi. Darbe sanıklarına ayrıca toplam 112 milyon 524 bin 783 liralık tazminat davası açıldı...
15.07.2018 Gündem
Nihat Doğan’ın 3 yıl hapsi istenen davada karar verildi
Nihat Doğan’ın 3 yıl hapsi istenen davada karar verildi Türkücü Nihat Doğan’ın katıldığı televizyon programında gardiyanlar hakkında söylediği sözler nedeniyle 3 yıla kadar hapsi istenen dava reddedildi. Kararın sevindirici olduğunu belirten Doğan, “Önemli olan millet nezdinde beraat etmekti” dedi.
6.06.2018 Magazin
FETÖ davasında 85 sanığa hapis cezası
FETÖ davasında 85 sanığa hapis cezası FETÖ'nün Beytepe Jandarma Okullar Komutanlığı'ndaki "mahrem" yapılanmasına ilişkin davada kararını açıklayan mahkeme, 85 sanığı 1 yıl 10 ay 15 gün ile 13 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırdı. Heyet, 9 sanığın beraatine hükmetti
16.05.2018 Gündem
FETÖ davası tanığı:  O gece Kemal Sunal filmi izliyorduk
FETÖ davası tanığı: O gece Kemal Sunal filmi izliyorduk Isparta'da FETÖ'nün 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi Eğirdir'deki 700 Harbiyeli'nin Ankara'ya götürülme girişimi davasına tanık beyanları ve mahkeme başkanının ifadeleri damga vurdu.
5.02.2018 Gündem
Mahkeme Başkanı'ndan sanığa sert tepki: Haddini aşma!
Mahkeme Başkanı'ndan sanığa sert tepki: Haddini aşma! İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Akıncı, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü davasında savunma yapan sanık eski Binbaşı Ahmet Taştan'ı, darbe girişiminde yer almayan üst rütbeli komutanlara yönelik ithamda bulunması üzerine "Haddini aşma, başkalarını ithamda altında bırakacak savunma yapma" diyerek uyardı
31.01.2018 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Fetö Davası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki fetö davası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.