Fatih Gemisi

Fatih Gemisi

Son dakika Fatih Gemisi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Fatih Gemisi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Fatih Gemisi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Fatih Gemisi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan fatih gemisi gelişmeleri de dahil olmak üzere 389 fatih gemisi haberi bulunmuştur. Tüm fatih gemisi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Aslan payı filonun kurulmasında! Her şey Berat Albayrak'ın bu sözleri ile başladı
Aslan payı filonun kurulmasında! Her şey Berat Albayrak'ın bu sözleri ile başladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karadeniz'deki yeni doğal gaz keşfini duyurdu. Enerji Uzmanı Doç. Dr. Yunus Furuncu, bu keşiflerdeki aslan payının filonun kurulmasında olduğunu ifade etti. Furuncu, "Berat Albayrak'ın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı döneminde alınan gemiler ile kurulan filo enerji yolculuğundaki en stratejik hamleydi." diye konuştu.
26.12.2022 Ekonomi
Fatih gemisi sondaja başladı
Fatih gemisi sondaja başladı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Fatih sondaj gemisinin Türkali-7’de sondaja başladığını açıkladı.
24.12.2021 Ekonomi
Elektrik faturaları ile ilgili flaş karar! Meclis'e gönderildi...
Elektrik faturaları ile ilgili flaş karar! Meclis'e gönderildi... Elektrik faturaları ile ilgili adım atıldı. Değişiyor. Meclis'e gönderildi. Pek çok vatandaş şikayetçiydi. Harekete geçildi. Bakan Dönmez elektrik faturaları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez TRT katkı payı ile ilgili “TRT payının tarımsal sulama abone grubundan kaldırılmasıyla ilgili hazırlık yaptık, Meclis’e gönderdik” açıklamasında bulundu.
2.11.2021 Ekonomi
Uzmanlar açıkladı: Yılda 6 milyar dolar cepte kalacak
Uzmanlar açıkladı: Yılda 6 milyar dolar cepte kalacak Türkiye'nin Karadeniz'de Tuna-1 ve Amasra-1 kuyularında keşfettiği doğal gaz sahalarında yılda 20 milyar metreküp üretim yapılmasıyla ithalat faturasının yıllık 5-6 milyar dolar azalacağı tahmin ediliyor.
4.06.2021 Ekonomi
Amasra 1 rezerv ne kadar, Amasra-1 Kuyusu nerede? Amasra-1 Kuyusu’ndaki doğal gaz rezervi merak ediliyor!
Amasra 1 rezerv ne kadar, Amasra-1 Kuyusu nerede? Amasra-1 Kuyusu’ndaki doğal gaz rezervi merak ediliyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklayacağı müjde öncesinde Amasra-1 Kuyusu hakkında yapılan araştırmalar arttı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından Mart ayında çalışmaların başlandığı ve yakın zamanda keşif duyurulabileceği açıklamasının ardından bugün Cumhurbaşkanı merakla beklenen haberi duyuracak. Peki, Amasra-1 Kuyusu nerede, hangi ilde yer alıyor?
4.06.2021 Gündem
Rus gemisi Karadeniz'de battı
Rus gemisi Karadeniz'de battı Bartın'ın İnkumu açıklarında kötü hava şartları nedeniyle ikiye bölünen Palau bandıralı bir kuru yük gemisi battı. Geminin 12 personeli ise filikalara binerek ve can yelekleriyle denize atladı. Filikalar ve denize atlayanlar şiddetli rüzgar nedeniyle sürüklenirken, 6 kişi kurtarıldı. Bartın Valisi Sinan Güner, 2 kişinin de cansız bedeninin bota alındığını açıkladı. 4 denizciyi kurtarmak için çalışmalar devam ediyor. Milli Savunma Bakanlığı da destek için Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan bir fırkateyn görevlendirildiğini duyurdu.
17.01.2021 Yaşam
Türkali 1 kuyusu nerede? Sakarya Gaz Sahası nerede? Türkali 1 lokasyonu detayları
Türkali 1 kuyusu nerede? Sakarya Gaz Sahası nerede? Türkali 1 lokasyonu detayları Fatih sondaj gemisi, Türkiye'nin Karadeniz'deki ilk tespit kuyusu Türkali 1'de sondaj çalışmasına başladı. Pek çok kişi Türkali 1 kuyusu nerede? sorusunu araştırıyor. Peki, Fatih Gemisi nerede? Türkali 1 kuyusu nerede? İşte Türkali 1 kuyusu hakkında detaylar...
5.11.2020 Gündem
'Fatih'in tarihi keşfi belgesel oldu!
'Fatih'in tarihi keşfi belgesel oldu! Türkiye'nin ilk operasyonel sondaj gemisi 'Fatih'in dünyada ses getiren 405 milyar metreküplük doğalgaz rezervi keşfinin hikayesi belgesel oldu.
19.10.2020 Gündem
Fatih: Keşfe Giden Yol' Belgeseli izleyiciyle buluştu!
Fatih: Keşfe Giden Yol' Belgeseli izleyiciyle buluştu! Türkiye'nin ilk operasyonel sondaj gemisi olarak bilinen 'Fatih' gemisi, büyük bir keşif gerçekleştirdi. Karadeniz'de bulunan 405 milyar metreküplük doğal gaz rezervinin hikayesinin anlatıldığı 'Fatih: Keşfe Giden Yol' Belgeseli, bugün izleyiciyle buluştu.
18.10.2020 Kültür Sanat
Yeni doğalgaz rezervi ne kadar? Cumhurbaşkanı doğalgaz rezerv miktarını açıkladı!
Yeni doğalgaz rezervi ne kadar? Cumhurbaşkanı doğalgaz rezerv miktarını açıkladı! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni doğalgaz rezervini açıkladı. Karadeniz’de doğalgaz sondaj çalışmaları yapan Fatih gemisini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni doğalgaz keşfi ile ilgili müjdeyi verdi. Peki, Yeni doğalgaz rezervi ne kadar? Türkiye doğalgaz rezervi miktarı kaç metreküp? İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları...
17.10.2020 Gündem
Türkiye'nin yıllık doğalgaz tüketimi kaç dolar ve kaç metreküp? Türkiye'nin yıllık doğalgaz tüketimi ne kadar?
Türkiye'nin yıllık doğalgaz tüketimi kaç dolar ve kaç metreküp? Türkiye'nin yıllık doğalgaz tüketimi ne kadar? Karadeniz’de doğalgaz sondaj çalışmaları yapan Fatih gemisini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Karadeniz Tuna 1 kuyusunda bulunan yeni doğalgaz miktarını açıklaması bekleniyor. Açıklamalar öncesinde Türkiye'nin yıllık doğalgaz tüketimi merak edilmeye başlandı. Pek çok kişi, Türkiye'nin yıllık doğalgaz tüketimi kaç dolar, Türkiye'nin yıllık doğalgaz tüketimi kaç metreküp, Türkiye'nin yıllık doğalgaz ihtiyacı ne kadar, gibi sorulara yanıt aranıyor. Peki, Türkiye'nin yıllık doğalgaz tüketimi kaç dolar ve kaç metreküp? Yeni doğalgaz rezervi Türkiye'nin yıllık doğalgaz ihtiyacını karşılıyor mu? İşte Türkiye'nin yıllık doğalgaz tüketimi ve yeni doğalgaz keşfi ile ilgili merak edilenler...
17.10.2020 Gündem
Sıcak görüntüler! MSB'den Karadeniz ve Doğu Akdeniz mesajı
Sıcak görüntüler! MSB'den Karadeniz ve Doğu Akdeniz mesajı Milli Savunma Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Karadeniz’de Fatih sondaj gemisine, Doğu Akdeniz’de de Yavuz sondaj gemisine ve Barbaros Hayreddin Paşa sismik araştırma gemisine koruma ve refakat görevlerinin devam ettiği belirtildi.
17.09.2020 Gündem
Bakan Albayrak: Fatih gemimiz yeni bir çağın başlangıcı olacak
Bakan Albayrak: Fatih gemimiz yeni bir çağın başlangıcı olacak Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Fatih Sultan Mehmet nasıl ki bir çağı kapatıp yeni bir çağ açtıysa, Fatih gemimiz de yeni bir çağın başlangıcı olacak" dedi.
25.08.2020 Ekonomi
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan yeni müjde açıklaması!
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan yeni müjde açıklaması! Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Tarihi doğalgaz keşfi ile ilgili de konuşan Kalın, "Yeni müjdeler gelebilir, yeni rezervler, yeni sahalar ortaya çıkabilir. Keşif, Türkiye ekonomisine muazzam bir katkı sağlayacak." ifadelerini kullandı.
25.08.2020 Ekonomi
Karadeniz'de doğalgaz bulundu! İşte Türkiye'nin yeni hedefi
Karadeniz'de doğalgaz bulundu! İşte Türkiye'nin yeni hedefi Son yıllarda sahip olduğu jeopolitik konum nedeniyle hep enerjide transit ülke ya da enerji koridoru gibi kavramlarla anılan Türkiye, Karadeniz’deki keşifle beraber enerjide merkez olma hedefi için önemli bir adım attı. Uzmanlara göre Türkiye için asıl önemli olan bu rezervin yanında bölgede olduğu tahmin edilen daha büyük miktardaki gazın ekonomiye kazandırılması olduğu ifade edildi.
22.08.2020 Ekonomi
Türkiye'nin cebinde kalacak para ilk aşamada 105 milyar dolar!
Türkiye'nin cebinde kalacak para ilk aşamada 105 milyar dolar! Türkiye dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı müjde ile tarihi bir gün yaşadı. Zafere giden yolun taşları 2017’de döşenmeye başladı. Dönemin Enerji Bakanı Albayrak’ın vizyonuyla alınan milli gemiler, gaz keşfini gerçekleştirdi. Bulunan gaz, başlangıç rezerviyle kalsa bile Türkiye'nin 7 yılda cebinde kalacak para 105 milyar dolar...
22.08.2020 Ekonomi
Karadeniz'de doğalgaz keşfi! İşte Türkiye'nin milli araştırma ve sondaj gemileri
Karadeniz'de doğalgaz keşfi! İşte Türkiye'nin milli araştırma ve sondaj gemileri Cumhurbaşkanı Erdoğan Karadeniz'de büyük bir doğalgaz keşfi yapıldığın açıkladı. Bu keşfi yapan ise yerli ve milli Fatih gemisi. İşte Türkiye'nin milli ve yerli sondaj ve araştırma gemileri...
21.08.2020 Ekonomi
Fatih, Mersin'den yola çıkıp, Çanakkale Boğazı'nı geçerek Karadeniz'e açılmıştı
Fatih, Mersin'den yola çıkıp, Çanakkale Boğazı'nı geçerek Karadeniz'e açılmıştı Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) Doğu Akdeniz'de sondaj faaliyetlerini sürdürdüğü 229 metre uzunluğunda, 51 bin 283 grostonluk, 12 bin fit deniz ve maksimum 40 bin fit sondaj derinliği özelliklerine sondaj gemisi Fatih, geçtiğimiz 8 Nisan günü, Karadeniz'deki sondaj faaliyetlerine katılmak üzere Çanakkale Boğazı'ndan geçti.
21.08.2020 Ekonomi
Tuna-1 lokasyonu nerede, derinliği kaç metre? 'Fatih' gemisi Karadeniz'deki ilk sondajına başladı! Karadeniz Tuna-1 kuyusu nerede?
Tuna-1 lokasyonu nerede, derinliği kaç metre? 'Fatih' gemisi Karadeniz'deki ilk sondajına başladı! Karadeniz Tuna-1 kuyusu nerede? Fatih, Karadeniz'deki ilk sondajına Tuna-1 lokasyonunda başladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 'Fatih' gemimizin Karadeniz'deki ilk sondajına başladığını açıkladı. Bakan Dönmez açıklamasında 'Varsa mutlaka bulacağız.' ifadesini kullandı. Peki, Tuna 1 lokasyonu nerede? Karadeniz Tuna-1 kuyusu nerede? Tuna-1 kuyusu derinliği ne kadar?
20.07.2020 Gündem
Türkiye'nin ilk yerli sondaj gemisi "Fatih" Trabzon Limanı'ndan ayrıldı
Türkiye'nin ilk yerli sondaj gemisi "Fatih" Trabzon Limanı'ndan ayrıldı Türkiye'nin ilk yerli sondaj gemisi olan ve İstanbul Boğazı'ndan Karadeniz'e geçebilmesi için direği kısaltılan "Fatih" gemisi, sökülen kulelerinin montajının ardından Trabzon Limanı'ndan ayrıldı.
26.06.2020 Ekonomi
Türkiye'nin ilk yerli sondaj gemisi "Fatih" Trabzon Limanı'na demir  attı
Türkiye'nin ilk yerli sondaj gemisi "Fatih" Trabzon Limanı'na demir attı Türkiye'nin ilk yerli sondaj gemisi olan ve İstanbul Boğazı'ndan Karadeniz'e geçebilmesi için direği kısaltılan "Fatih" gemisi, sökülen kulelerinin montajı için Trabzon Limanı'na demir attı.
6.06.2020 Ekonomi
Dünyanın konuştuğu harita ortaya çıktı!
Dünyanın konuştuğu harita ortaya çıktı! Türkiye’nin Libya ile imzaladığı Doğu Akdeniz’de iki ülke arasındaki deniz sınırlarını belirleyen ve özellikle komşu ülkeleri panikleten haritanın detayları hükümetin anlaşmayı TBMM’ye taşımasıyla ortaya çıktı. Yunanistan’ın Libya’ya nota verdiği, AB’nin ‘Açıklayın’ dediği anlaşma, Yunanistan’ın Girit Adası’nın güneydoğusunda Türkiye ile Libya arasında 18.6 millik bir deniz sınırı öngörüyor.
6.12.2019 Gündem
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay açıkladı! Yeni faaliyete başladı...
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay açıkladı! Yeni faaliyete başladı... Cumhurbakanı Yardımcısı Fuat Oktay, Doğu Akdeniz'de devam eden doğalgaz çalışmalarıyla ilgili olarak, "Hidrokarbon kaynakları meselesinde meşru çıkarlarımızdan en küçük bir taviz vermeyeceğiz" dedi. "Türkiye olarak Doğu Akdeniz’deki enerji kaynaklarının, Ada’ya barışın ve istikrarın gelmesi için bir fırsat olarak kullanılması gerektiğini en başından beri savunuyoruz" diyen Oktay, "Geçtiğimiz ay güncellediğimiz Millî Güvenlik Siyaseti Belgesi’nde de Doğu Akdeniz’de yürütülen faaliyetler konusundaki kararlılığımızı bir kez daha vurgulamış durumdayız. Doğu Akdeniz’deki sondaj faaliyetlerimiz bahane edilerek AB Dışişleri Bakanları tarafından Pazartesi günü onaylanan yaptırım taslağının da bizim nezdimizde hiçbir hükmü yoktur" şeklinde konuştu.
15.11.2019 Siyaset
Bakan güzel haberi duyurdu! Gelecek yıl ödenecek
Bakan güzel haberi duyurdu! Gelecek yıl ödenecek Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Eynez Yeraltı Kömür Ocağı'nda hizmet alım sözleşmesiyle çalışan 2 binden fazla madenciden, çalıştıkları döneme ait kıdem ve ihbar tazminatı alamayanların ödemelerini gelecek yılın ilk çeyreğinde gerçekleştireceklerini bildirdi.
6.11.2019 Ekonomi
Bakan Dönmez'den doğal gaz fiyatlarına ilişkin açıklama
Bakan Dönmez'den doğal gaz fiyatlarına ilişkin açıklama Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, depremin ardından enerji alanında yaşananlara ilişkin açıklamada bulundu. Bakan Dönmez, enerji alt yapılarında herhangi bir sorun olmadığını belirtirken kısa vadede doğal gaza zam yapılmayacağını söyledi.
27.09.2019 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Fatih Gemisi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki fatih gemisi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.