Fatf

Fatf

Son dakika fatf haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan fatf ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını fatf haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Fatf

haberleri sayfasında son dakika yaşanan fatf gelişmeleri de dahil olmak üzere 65 fatf haberi bulunmuştur. Tüm fatf haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Şimşek açıkladı! POS cihazları değişiyor
Bakan Şimşek açıkladı! POS cihazları değişiyor Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Bizim yaklaşımımız Merkez Bankası’na enflasyonu aşağı çekmekte yardımcı olmak. Cari açığın 30-35 milyar dolar civarına inmesini bekliyoruz. Bu, programın çalıştığının en güzel göstergelerinden biri. Yazın enflasyon 20-25 puan düşer" dedi.
8.03.2024 Ekonomi
Gri liste nedir? Türkiye gri listeden çıktı mı 2024, Türkiye gri listeden ne zaman çıkacak,
Gri liste nedir? Türkiye gri listeden çıktı mı 2024, Türkiye gri listeden ne zaman çıkacak, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, teknik çalışmaların başarıyla tamamlandığını belirterek, "Haziran ayında yapılacak yerinde denetimle gri listeden çıkma süreci tamamlanacak." dedi. Bakan Şimşek’in açıklamasının ardından Gri liste nedir, sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, Türkiye gri listeden çıktı mı 2024, ne zaman çıkacak, çıkarsa ne olur?
24.02.2024 Gündem
Bakan Şimşek'ten kripto para açıklaması
Bakan Şimşek'ten kripto para açıklaması Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek "Kripto piyasasını düzenleyecek ve denetimini sağlayacak çalışmalarımızı tamamlıyoruz" dedi.
10.01.2024 Ekonomi
Kripto paralara düzenleme geliyor! Bakan Şimşek açıkladı, işte detaylar
Kripto paralara düzenleme geliyor! Bakan Şimşek açıkladı, işte detaylar Kripto para piyasaları uzun zaman sonra yatırımcıların zararlarını azaltacak yükselişlere sahne olmaya başladı. Yılbaşından bu yana yüzde 100'ü aşan Bitcoin'deki primli seyir 35 bin dolar seviyelerine kadar çıktı. Uzmanlar, Türkiye'nin FATF standartlarına tam uyum sağlama hedefi ve kripto varlıkların düzenlenmesiyle ülkenin FATF "gri liste"den çıkarılması amacı ile uyumlu olarak ilerleyeceği öngörüyor.
1.11.2023 Ekonomi
Bakan Şimşek'ten flaş KKM hesabı açıklaması
Bakan Şimşek'ten flaş KKM hesabı açıklaması Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Kur Korumalı Mevduat için "Mayıs sonu itibarıyla 125 milyar dolardı. 20 Ekim itibarıyla 110.2 milyar dolar olarak gerçekleşti." ifadelerini kullandı.
31.10.2023 Ekonomi
Bakan Şimşek'ten enflasyonla mücadele vurgusu!
Bakan Şimşek'ten enflasyonla mücadele vurgusu! Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, bütçe sunumunda konuşarak, "Çalışanlarımızı ve emeklilerimizi enflasyona ezdirmedik ve bundan sonra da ezdirmeyeceğiz." dedi.
31.10.2023 Ekonomi
Bakan Tunç açıkladı: 19 bin kişi cezaevine geri dönecek!
Bakan Tunç açıkladı: 19 bin kişi cezaevine geri dönecek! Koronavirüs salgını döneminde açık cezaevinden çıkan hükümlülerle ilgili Adalet Bakanı Yılmaz Tunç açıklama yaptı.
28.07.2023 Gündem
Bakan Şimşek: Ülkemizi gri listeden çıkartmaya kararlıyız
Bakan Şimşek: Ülkemizi gri listeden çıkartmaya kararlıyız Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Mali Eylem Görev Gücü (FATF) tarafından bugün paylaşılan raporda, Türkiye'nin 40 FATF standardının 39 adedinde uyumlu olduğunun tescil edildiğini belirterek, "Uygulamada sağlayacağımız etkinlik ile ülkemizi gri listeden çıkartmaya kararlıyız" dedi.
20.07.2023 Ekonomi
Bakan Nebati yeni tasarruf aracını duyurdu
Bakan Nebati yeni tasarruf aracını duyurdu Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati darphanenin Borsa İstanbul'da halk arz yoluyla altına dayalı sertifika ihracını duyurdu. Bakan Nebati "Darphane Sertifikası’na yatırım yapan tasarruf sahipleri altınlarını fiziki olarak da teslim alabilecek" dedi.
21.11.2022 Ekonomi
Bakan Nebati: Ülkemizin FATF kara listesine alınması söz konusu değildir
Bakan Nebati: Ülkemizin FATF kara listesine alınması söz konusu değildir Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Ülkemize yönelik bir kara para soruşturması açılması ya da ülkemizin Mali Eylem Görev Gücü (FATF) kara listesine alınması kesinlikle söz konusu değildir" dedi.
21.11.2022 Ekonomi
Bakan Çavuşoğlu'ndan vize açıklaması: Tüm büyükelçiler Bakanlığımıza çağırıldı
Bakan Çavuşoğlu'ndan vize açıklaması: Tüm büyükelçiler Bakanlığımıza çağırıldı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, vize konusuyla ilgili olarak, "Vize konusu gerçekten bir sorun, vize hepimizin bir sorunu. Tüm büyükelçiler Bakanlığımıza çağırıldı, gerekli uyarılar yapıldı. ABD dahil bazı ülkeler hızlandırmaya başladı" ifadelerini kullandı. Öte yandan Bakan Çavuşoğlu, Kıbrıs ve Yunanistan konusunda ABD'ye tepki göstererek, "ABD’nin terazisi bozuldu. Biz ABD’ye gereken uyarıları yaptık" dedi.
8.11.2022 Siyaset
Narkotik: Uyuşturucudan gelir sağlayan PKK, yandaşları ve NARKOTERÖR'le mücadelede kararlıyız
Narkotik: Uyuşturucudan gelir sağlayan PKK, yandaşları ve NARKOTERÖR'le mücadelede kararlıyız Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'ndan, uyuşturcu ticareti ve PKK ilişkisine yönelik yayımlanan raporda, "Yıllardır sistematik şekilde devam ettiği uyuşturucu ticaretinden milyarlarca dolar gelir sağlayan, çocuklarımızı zehirleyen, elde ettiği gelirle terörist faaliyetlerini sürdüren PKK, yandaşları ve NARKOTERÖR'le mücadelede kararlıyız" ifadeleri kaydedildi.
16.08.2022 Gündem
'Kripto para tasarısı sert değil çerçeve bir düzenleme olmalı'
'Kripto para tasarısı sert değil çerçeve bir düzenleme olmalı' Kripto paralara ilişkin kanun taslağının içeriğine yönelik AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın “Amaç yasaklayıcı değil, düzenleyici bir yasal düzenleme ortaya çıkarmak ve birikimlerini kripto varlıklarda değerlendirmeye çalışanların mağdur edilmesinin önüne geçmek'' açıklamasını değerlendiren bilişim ve teknoloji hukuku uzmanı Av. Görkem Gökçe, “Yasaklayıcı değil, geliştirici ve düzenleyici maddelerin geliştirilmesi gerekiyor” dedi.
9.03.2022 Ekonomi
TBMM Başkanı Şentop'tan 10 büyükelçi açıklaması
TBMM Başkanı Şentop'tan 10 büyükelçi açıklaması TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 10 büyükelçinin tutuklu Osman Kavala'ya ilişkin açıklamasıyla ilgili, "TBMM'de bu büyükelçilerin konuşmuş olduğu davayla ilgili konuşamazken, anayasa bunu bize yasaklamışken, bizim milletvekillerimize yasaklamışken kalkıp yabancı ülkelerin büyükelçilerinin yargıya talimat verir bir şekilde 'derhal serbest bırakılmasının sağlanması' şeklinde bir ifadeyle bir bildiri kaleme almaları Türkiye'de iç işlerine çok açık ve çok terbiyesizce bir müdahaledir" dedi.
25.10.2021 Siyaset
Bakan Soylu: Ciddi bir göç tehdidi ile karşı karşıyayız
Bakan Soylu: Ciddi bir göç tehdidi ile karşı karşıyayız İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hak-İş Konfederasyonu 46. Kuruluş Yıl Dönümü ve Başkanlar Kurulu Toplantısı'na katıldı. Bakan Soylu terörle mücadele konusunda önemli açıklamalarda bulunurken "Bunları bedeli ve maliyeti ne olursa olsun yaşatmamamız lazım. Türkiye'de de 180 sayısının altına düştü teröristler. Büyük bir mücadele veriliyor" dedi. Soylu: “3,5 milyon Afganlı var İran'da. 2 milyonu hareket etmeye hazır, günlük 2 bin kişinin geldiğini düşünürsek çok ciddi bir göç tehdidi ile karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı.
22.10.2021 Gündem
Türkiye'den Mali Eylem Görev Gücü'ne 'gri liste' tepkisi
Türkiye'den Mali Eylem Görev Gücü'ne 'gri liste' tepkisi Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan, Mali Eylem Görev Gücü'nün (Financial Action Task Force FATF) raporunda Türkiye'nin 'gri liste'ye alınmasına ilişkin, "Ülkemizin gri listeye alınması hak edilmeyen bir sonuç ortaya çıkarmıştır. Bundan sonraki süreçte, FATF ve ilgili tüm kurumlarla iş birliği içerisinde gerekli adımlar atılmaya devam edilecek ve ülkemizin hak etmediği bu listeden en kısa sürede çıkması sağlanacaktır" açıklamasında bulunuldu.
21.10.2021 Ekonomi
Kripto para piyasasıyla ilgili flaş açıklama! Bitcoin ve Ethereum neden tepetaklak oldu?
Kripto para piyasasıyla ilgili flaş açıklama! Bitcoin ve Ethereum neden tepetaklak oldu? Kripto para piyasası hakkında son dakika açıklaması geldi. Bir anda tepetaklak oldu, yatırımcılar şokta. Nedeni henüz tespit edilemedi. Bitcoin, Ethereum ve diğer alt coinler tarihinin en büyük düşüşünü yaşadı. Uzmanlardan uyarılar art arda geldi, yeni bir ralli yaşanabilir. Analistler kripto para piyasalarında yaşanan sert inişin nedenini değerlendirdi.
8.09.2021 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan genelge yayımladı! Suç gelirleriyle mücadelede yeni dönem
Cumhurbaşkanı Erdoğan genelge yayımladı! Suç gelirleriyle mücadelede yeni dönem Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, FATF tavsiyelerinin dikkate alınarak, "Türkiye'de Suç Gelirlerinin Aklanması ve Terörizmin Finansmanı ile Mücadelede ve Müsadere Uygulamalarında Etkinliğin Artırılması Strateji Belgesi (2021-2025)"nin hazırlandığını duyurdu.
17.07.2021 Gündem
İran Cumhurbaşkanı Ruhani: '3 yıldır ekonomik savaşla karşı karşıyayız'
İran Cumhurbaşkanı Ruhani: '3 yıldır ekonomik savaşla karşı karşıyayız' İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ülkesinin daha önce yaptırıma maruz kaldığını ancak son 3 yıldır ekonomik savaşla karşı karşıya olduğunu söyledi.
30.09.2020 Dünya
İran'ı "kara liste"ye aldılar
İran'ı "kara liste"ye aldılar Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) bünyesindeki Mali Eylem Görev Gücü (FATF), terörizmin finansmanı ve kara para aklama konusundaki mali reformları tamamlamadığı gerekçesiyle İran'ı gri listeden kara listeye aldığını duyurdu.
21.02.2020 Dünya
Türkiye'den FATF'ın "kara para" raporuna sert tepki
Türkiye'den FATF'ın "kara para" raporuna sert tepki Türkiye, OECD bünyesindeki Mali Eylem Görev Gücünün (FATF) ülke aleyhine yayımladığı rapora tepki göstererek harekete geçti. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), raporu "haksız, gerçeklerden uzak ve kabul edilemez" bulan Türkiye, konuyu FATF yönetimine ve G20'ye iletti. Gelen son dakika gelişmesine göre MASAK tarafından gösterilen sert tepkinin ayrıntıları belli oldu.
19.12.2019 Gündem
İran: Hazırız, top ABD'de
İran: Hazırız, top ABD'de Dışişleri Bakanlığı, resmi açıklamasında Washington yönetimiyle tutuklu takasına hazır olduklarını ve İsviçre gibi ülkelerin adım atması halinde yeni takasların gerçekleşebileceğini duyurdu.
16.12.2019 Dünya
Bitcoin 11,500 doların altında
Bitcoin 11,500 doların altında Kripto para birimleri piyasalarında devam eden dalgalı seyre paralel olarak Bitcoin 11 bin 384 dolarla 11,500 dolar düzeyinin altına, piyasa hacmi de 295 milyar 778 milyon dolara indi.
11.08.2019 Ekonomi
Bitcoin 11 bin doları gördü!
Bitcoin 11 bin doları gördü! Kripto para birimleri piyasasının en yüksek hacimli birimi Bitcoin, TSİ 00:39'da 11 bin 234 doları gördükten sonra son 24 saatte yüzde 0.21 artışla 10 bin 765 dolara döndü.
24.06.2019 Ekonomi
Ruhani'den ABD'ye müzakere şartı
Ruhani'den ABD'ye müzakere şartı İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD'nin müzakere istemesi durumunda yaptırımları durdurması ve İran rejimini kabul etmesi gerektiğini söyledi.
19.06.2019 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Fatf ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki fatf haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.