Faili meçhul cinayetler için devrim gibi buluş! Kriminal olayların seyri değişecek
Faili meçhul cinayetler için devrim gibi buluş! Kriminal olayların seyri değişecek Cinayet vakalarında emniyet güçlerine büyük kolaylık sağlayacak sistem ortaya çıktı. Öğretim üyesi Eyüp Burak Ceyhan'ın geliştirdiği, Türk Patent ve Marka Kurumu'nca tescillenen sistemle olay yerinde belirlenen parmak izinden şüphelinin ayak boyu tespit edilecek. Ceyhan, daha önceki sistemle parmak izinden cinsiyet belirlendiğini, bu sistemi geliştirdiklerini, artık ayak boyunun da tespit edileceğini ve kriminal olayların aydınlatılmasında fayda sağlayacağını söyledi.
4.12.2021 Gündem
13 yıllık faili meçhul kadın cinayeti aydınlatıldı! Hatır için öldürmüşler
13 yıllık faili meçhul kadın cinayeti aydınlatıldı! Hatır için öldürmüşler Adana'da 13 yıl önce ortadan kaybolduktan bir hafta sonra başından tüfekle vurularak öldürülmüş halde bulunan 2 çocuk annesi Pakize Atar'ı (39), o dönem sevgilisi olan İbrahim Evren'in (52) öldürttüğü ortaya çıktı. Gözaltına alınan Evren ve olayla ilgisi olabileceği düşünülen arkadaşları Mehmet Gül (42) ve Hayri Deliçay, (43) cinayeti itiraf etti. Pakize Atar’ı arkadaşı İbrahim Evren’in talimatıyla öldürdüğünü söyleyen Deliçay, "Herhangi bir menfaat gözetmeden hatır için öldürdüm. Pişmanım" dedi. 3 şüpheli ifadelerinin ardından sevk edildikleri nöbetçi mahkemece tutuklandı.
13.07.2021 Gündem
Onlar da sanık!
Onlar da sanık! 1990'lı yıllarda işlenen 11 faili meçhul cinayete ilişkin iddianame kabul edildi. Mehmet Ağar, Korkut Eken ve İbrahim Şahin de sanık…
29.09.2021 Gündem