Bartın Üniversitesi

Bartın Üniversitesi

Son dakika bartın üniversitesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan bartın üniversitesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını bartın üniversitesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bartın Üniversitesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bartın üniversitesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 293 bartın üniversitesi haberi bulunmuştur. Tüm bartın üniversitesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Milli muharip uçakta geri sayım başladı! İşte Kaan'ın uçuş tarihi
Milli muharip uçakta geri sayım başladı! İşte Kaan'ın uçuş tarihi Bartın Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen ve Anadolu’nun en büyük teknoloji festivali olarak bilinen Arge Proje Pazarı’nın ödül törenine katılan TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, Türk mühendislerinin başarısındaki sırrı açıklayarak, milli muharip uçağı Kaan’ın yıl sonuna kadar ilk uçuşunu gerçekleştireceğini duyurdu.
4.11.2023 Gündem
11 Türk üniversitesi dünyanın en iyileri listesine girdi!
11 Türk üniversitesi dünyanın en iyileri listesine girdi! Dünyanın en iyi üniversiteleri listesine Türkiye'den 11 üniversite girdi. Dünya üniversiteleri sıralama kuruluşu Times Higher Education (THE), 2024’ün en iyi üniversitelerini açıkladı. 1904 kurumun sıralandığı listede Türkiye’den 75 üniversite yer aldı. İlk 1000’e 11 Türk üniversitesi girdi. ODTÜ, Koç ve Sabancı Üniversiteleri ise ilk 500’e girmeyi başardı.
28.09.2023 Eğitim
HIFZI TOPUZ KİMDİR, KAÇ YAŞINDA VE NEDEN ÖLDÜ? Gazeteci-yazar Hıfzı Topuz nereli, eşi kim? Hıfzı Topuz'un eserleri, kitapları ve hayatı...
HIFZI TOPUZ KİMDİR, KAÇ YAŞINDA VE NEDEN ÖLDÜ? Gazeteci-yazar Hıfzı Topuz nereli, eşi kim? Hıfzı Topuz'un eserleri, kitapları ve hayatı... Gazeteci-yazar, iletişim alanının duayeni Hıfzı Topuz yaşamını yitirdi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Hıfzı Topuz’un ölümünün ardından yayınladığı başsağlığı mesajında “Uzun yıllar gazeteci ve yazar olarak başarıyla çalışan en kıdemli üyelerimizden önceki Onur Kurulu Başkanımız Sevgili Hıfzı Topuz’u kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’ne ve basın emekçilerinin örgütlenmesine büyük destek veren Hıfzı Topuz’u hiç unutmayacağız. Meslektaşımızın ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz.” İfadeleri kullanıldı. Peki, Hıfzı Topuz öldü mü, gazeteci Hıfzı Topuz kimdir? Hıfzı Topuz’un eserleri ve hayatı…
26.09.2023 Gündem
Hıfzı Topuz hayatını kaybetti
Hıfzı Topuz hayatını kaybetti Duayen gazeteci-yazar Hıfzı Topuz 100 yaşında hayatını kaybetti. Topuz'un vefat haberini üyesi olduğu Türkiye Gazeteciler Cemiyeti paylaştı.
26.09.2023 Gündem
Bartın'da Roma dönemi yapının kalıntısında 'tılsımlı amulet' bulundu
Bartın'da Roma dönemi yapının kalıntısında 'tılsımlı amulet' bulundu Bartın'ın Amasra ilçesinde, Roma dönemine ait anıtsal yapının kalıntılarında 4 aydır devam eden kazıda 2 santim genişliğinde piramidi andıran ve üzerinde büyüsel simgelerin yer aldığı 'tılsımlı amulet' (muska) bulundu. Bartın Üniversitesi Arkeoloji Anabilim Dalı Başkanı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatma Bağdatlı Çam, "Bunun Anadolu'da bir Roma yapısında bulunan tek örnek olduğunu söylememiz mümkündür. Bizleri heyecanlandıran bir tespitti" dedi.
9.11.2022 Yaşam
KKTC’de hükümet istifa etti!
KKTC’de hükümet istifa etti! Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRT), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın hükümetin istifasını kabul ettiğini duyurdu.
20.04.2022 Dünya
Üzerinde 'Allah' yazan çınar, 'Mistik Anıt Ağaç' olarak tescillendi
Üzerinde 'Allah' yazan çınar, 'Mistik Anıt Ağaç' olarak tescillendi Bartın'ın Ulus ilçesine bağlı Köklü köyünde gövdesinde Arapça harflerle 'Allah' lafzı olduğu tespit edilen 'doğu çınarı', Karabük Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nca 'Mistik Anıt Ağaç' olarak tescillendi. Köy muhtarı Hayri Açıkgöz "Ağacımız koruma altına alındı, buna çok sevindik" dedi.
3.04.2022 Gündem
Dünyada ilk kez Türkiye'de! Yeni bir endemik bitki türü keşfedildi
Dünyada ilk kez Türkiye'de! Yeni bir endemik bitki türü keşfedildi Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Neval Güneş Özkan ve Bartın Üniversitesi Ulus Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Dr. Bilge Tunçkol, Bolu-Yedigöller Milli Parkı’nda yaptıkları çalışmalarda, bilim dünyası için yeni bir bitki türü tanımladılar.
12.01.2022 Yaşam
Zırh delici mermilere karşı balistik koruma sağlayan zırh üretilecek
Zırh delici mermilere karşı balistik koruma sağlayan zırh üretilecek Bartın Üniversitesi tarafından hazırlanan ve TÜBİTAK tarafından desteklenen proje ile askeri kara araçları için zırh delici mermilere karşı balistik koruma sağlamaya yönelik yeni bir zırh üretilecek.
29.12.2021 Bilim ve Teknoloji
Ormanda gezinirken buldu! Hazine gibi çok nadir
Ormanda gezinirken buldu! Hazine gibi çok nadir Bartın'ın Ulus ilçesinde emekli fotoğrafçı İsmail Yılmaz (61) ormanda gezerken 'ölümsüzlük mantarı' adı verilen doğada nadir görünen Reishi mantarı buldu. Yılmaz, 3 mantar bulduğunu ve aramaya devam edeceğini belirterek, "Ormanda gezerken bir mantar gördüm, ilk kez böyle bir mantarla karşılaştım. Mantarın fotoğrafını Bartın Üniversitesi’ndeki hocalara attım. 'Ölümsüzlük mantarı' dediler" dedi.
10.12.2021 Yaşam
Faili meçhul cinayetler için devrim gibi buluş! Kriminal olayların seyri değişecek
Faili meçhul cinayetler için devrim gibi buluş! Kriminal olayların seyri değişecek Cinayet vakalarında emniyet güçlerine büyük kolaylık sağlayacak sistem ortaya çıktı. Öğretim üyesi Eyüp Burak Ceyhan'ın geliştirdiği, Türk Patent ve Marka Kurumu'nca tescillenen sistemle olay yerinde belirlenen parmak izinden şüphelinin ayak boyu tespit edilecek. Ceyhan, daha önceki sistemle parmak izinden cinsiyet belirlendiğini, bu sistemi geliştirdiklerini, artık ayak boyunun da tespit edileceğini ve kriminal olayların aydınlatılmasında fayda sağlayacağını söyledi.
4.12.2021 Gündem
Doğal gaz ile ilgili flaş gelişme! Müjdeyi verdi: Azalacak...
Doğal gaz ile ilgili flaş gelişme! Müjdeyi verdi: Azalacak... Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Melih Han Bilgin, "Karadeniz’deki doğal gaz keşfinin üretime geçmesi ve ülkemiz ekonomisine kazandırılması en büyük hedefimiz." dedi. Bilgin, ayrıca Amasra-1 kuyusundan gelen 135 milyar metreküplük doğal gaz keşif haberlerinin doğal gaz ihtiyacını karşılamada dışarıya bağımlılığını önemli ölçüde azaltacağını müjdeledi.
27.10.2021 Ekonomi
Satala'da Urartu savaşçısının bronz kemeri bulundu
Satala'da Urartu savaşçısının bronz kemeri bulundu Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde bulunan, Roma’nın 15'inci Lejyonu'nun 600 yıl hüküm sürdüğü Satala Antik Kenti'ndeki kazılarda; Urartu döneminden kalma, üzerinde baş tanrı Haldi ile bitki ve hayvan sembollerinin yer aldığı savaşçılara ait bronz kemer ile galeri, seramik parça ve taş figürlere ulaşıldı. Kazı Başkanı Doç. Dr. Şahin Yıldırım, "Satala Antik Kenti günümüzden 5 bin yıl öncesine kadar uzanan geçmişe sahip” dedi.
14.10.2021 Kültür Sanat
Metrobüsler yerli üretilecek!
Metrobüsler yerli üretilecek! Otokar, İstanbullular için 21 metre uzunluğunda, 200 yolcu kapasiteli metrobüs üretecek.
29.09.2021 Otomobil
Kanser ilacı üretiminde kullanılıyor! Porsuk ağacında...
Kanser ilacı üretiminde kullanılıyor! Porsuk ağacında... Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi öğretim üyelerince yapılan çalışma ile kanser hücrelerini küçültüp yok eden taksol maddesi, porsuk ağacında yoğun miktarda tespit edildi. Prof. Dr. Halil Barış Özel, "Türkiye'de birçok bölgede bulunan porsuk ağaç türünde kanser ilaçlarının üretilmesinde ana madde olan taksol bileşeninin Batı Karadeniz Bölge'sindeki porsuk ağaçlarında bol miktarda olduğunu tespit ettik" dedi.
8.09.2021 Bilim ve Teknoloji
Hemşirelik başarı sıralaması kaç? İşte 2021 Hemşirelik taban puanları!
Hemşirelik başarı sıralaması kaç? İşte 2021 Hemşirelik taban puanları! Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) açıklanmasıyla birlikte milyonlarca öğrenci tercihler ile ilgili detayları ve bölümlerin taban puanlarını araştırmaya başladı. Özellikle de hemşirelik bölümü tercih edecekler hemşirelik taban puanlarını merak ediyor. Peki, Hemşirelik başarı sıralaması kaç? Hemşirelik bölümleri hangi üniversitelerde var? Hemşirelik taban puanları...
29.07.2021 Eğitim
Romanya'daki ceviz zararlısını Türk bilim insanları tespit etti
Romanya'daki ceviz zararlısını Türk bilim insanları tespit etti Romanya’da görülen ceviz zararlısı, Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yafes Yıldız ve ekibi tarafından tespit edilip, makale yayınlandı.
29.07.2021 Bilim ve Teknoloji
Oyuncu Turgay Yıldız hayatını kaybetti!
Oyuncu Turgay Yıldız hayatını kaybetti! Oyuncu Turgay Yıldız'dan acı haber geldi. Geçirdiği kalp krizi sonrası tedavi gören Yıldız, hayatını kaybetti.
22.07.2021 Gündem
Küre Dağları Milli Parkı'nda tarla lavinyası tespit edildi
Küre Dağları Milli Parkı'nda tarla lavinyası tespit edildi Kastamonu sınırlarındaki 37 bin hektarlık Küre Dağları Milli Parkı’nda ‘tarla lavinya çiçeği’ tespit edilerek, Türkiye florasına kaydedildi.
21.06.2021 Bilim ve Teknoloji
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! 6 üniversiteye rektör ataması
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! 6 üniversiteye rektör ataması Cumhurbaşkanlığının rektör atamalarına ilişkin kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 6 üniversiteye rektör atadı.
21.04.2021 Siyaset
Normalleşme takvimi 2021… Normalleşme takvimi 3. Aşama ne zaman başlıyor, Türkiye’de normalleşme sürecine nasıl geçilecek?
Normalleşme takvimi 2021… Normalleşme takvimi 3. Aşama ne zaman başlıyor, Türkiye’de normalleşme sürecine nasıl geçilecek? Normalleşme takvimi 2021 ile ilgili açıklamalar peş peşe yapılırken, vatandaşlar ayrıntıları merak ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de koronavirüsle mücadele kapsamındaki normalleşme sürecinin 1 Mart'ta başlayacağını duyurdu. Türkiye’de normalleşme sürecine nasıl geçilecek?
21.02.2021 Gündem
65 yaş ve üstü için flaş karar! Yasak kalkacak
65 yaş ve üstü için flaş karar! Yasak kalkacak 65 yaş ve üzeri için ilk adım atıldı. Bartın Valiliği Pandemi İl Koordinasyon Kurulu toplantısında 1 Mart’tan itibaren yüz yüze eğitime geçilmesine, 65 yaş ve üzeri için pazar yeri kısıtlamasının kaldırılmasına karar verildi.
20.02.2021 Gündem
YÖK akademik kariyer-liyakat projesi nedir? YÖK Anadolu Projesi hangi üniversitelerde var, ne zaman başlıyor?
YÖK akademik kariyer-liyakat projesi nedir? YÖK Anadolu Projesi hangi üniversitelerde var, ne zaman başlıyor? Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen YÖK Anadolu Projesi Tanıtım Toplantısı'na katıldı. Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılan tanıtım toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç da birer konuşma yaparak, Yükseköğretim Kurulu (YÖK), üniversitelerin gelişimine katkı sağlamak amacıyla 'YÖK Anadolu Projesi'nin hayata geçirildiğini duyurdu. Proje kapsamında, belirlenen bazı alanlarda gelişimi desteklenmek istenen genç üniversiteler, akademik insan gücü ve araştırma altyapısı bakımından daha kıdemli üniversitelerle eşleştirildi. YÖK akademik kariyer-liyakat projesi nedir? YÖK Anadolu Projesi hangi üniversitelerde var?
5.02.2021 Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Çok önemli müjde' diyerek duyurdu! Üniversitelerle ilgili flaş açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Çok önemli müjde' diyerek duyurdu! Üniversitelerle ilgili flaş açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, YÖK Anadolu Projesi tanıtımında konuştu. Erdoğan, "YÖK'ün uygulamaya koyacağı bir projenin müjdesini vermek istiyorum. YÖK Akademik Kariyer Liyakat projesidir. Doktoralı insan kaynağının daha şeffaf bir şekilde istihdamına imkan sağlamaktır. Önümüzdeki haftadan itibaren uygulamaya geçiriyoruz." dedi.
4.02.2021 Siyaset
KKTC'de Cumhurbaşkanlığı seçimi 2. tura kaldı
KKTC'de Cumhurbaşkanlığı seçimi 2. tura kaldı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy verme işlemi sona erdi. Seçimlere yüzde 55'e yakın katılım oldu. Resmi olmayan sonuçlara göre yüzde 50'nin üzerinde hiç bir aday oy alamayınca, seçimler ikinci tura kaldı. Seçimlerde Başbakan Ersin Tatar ilk sırada, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ise ikinci sırada yer aldı. İkinci tur seçimde Başbakan Ersin Tatar ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı yarışacak.
11.10.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Bartın Üniversitesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bartın üniversitesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.