Sıfır aldığı arabayı ekspertize sokunca şoke oldu! Boyalı ve değişeni çıktı
Sıfır aldığı arabayı ekspertize sokunca şoke oldu! Boyalı ve değişeni çıktı Ümraniye’de bir vatandaş araç bayisinden sıfır olarak aldığı otomobili ekspertize sokunca araçta değişen parçaların bulunduğunu ve bazı kısımlarının boyalı olduğunu öğrendi. Bayi ile iletişime geçen araç sahibi kendisine ücretsiz bakım önerilince bayiye ihtar çekti.
23.06.2023 Yaşam
Arabası olan milyonları ilgilendiren uyarı! Ekspertiz raporunda buna dikkat! Zarara uğratıyor...
Arabası olan milyonları ilgilendiren uyarı! Ekspertiz raporunda buna dikkat! Zarara uğratıyor... Arabası olan milyonları ilgilendiren gelişme. Otomobil alım satımı yapanlar dikkat! Son dakika ekspertiz raporu uyarısı geldi. Bursa'da satışa çıkardığı aracı için 'Tamamı boyalı' ekspertiz raporu alan Ufuk Bengi, aksini ispatlamak için başka firmalara gitti. İncelemelerde aracın sadece kaputunda boya olduğu belirtildi. Binlerce lira zarara uğradığını belirten Bengi, "3 farklı ekspertiz firmasına götürdüm. Benim vaat ettiğim şekilde boya çıktı" dedi. Ekspertizden kaynaklı mağduriyetler düzenleme yapılması gerektiğine dikkati çeken sektör temsilcisi Hakan Yanık ise "Aynı gün içinde 3 farklı ekspertize götürülen bir otomobile, 3 farklı ekspertiz raporu çıkarabiliyor" ifadelerini kullandı.
12.06.2022 Otomobil
İkinci el araba fiyatları yükselince hileler de arttı!
İkinci el araba fiyatları yükselince hileler de arttı! Koronavirüs salgının ortaya çıktığı andan bu yana pek çok kişinin tek isteği izole olmak. Bu yüzden de çoğu kişi ulaşımını güvenli olarak sağlamak amacıyla araba satın almak istiyor. Uygun faizli banka kredileri ile birlikte 2020 yılının ortalarından bu yana binlerce kişi ikinci el araç almak için çabalıyor. Sıfır araçların bayilerde olmaması, ikinci el piyasasında yaşanan artış ile birlikte pek çok kişi bu kararını ertelemek durumunda kaldı. Spot piyasada ve ikinci el piyasasında araç satışları devam ederken, ikinci elde dolandırıcılık yöntemleri de kullanılmaya başlandı. İkinci el arabalarda, kilometre düşürme, motor değişimi, parça birleştirme gibi pek çok yöntem kullanılırken; bir aracın iki araçtan birleştirilmesine varana kadar pek çok hile pes dedirtiyor. İkinci elde yapılan hileler ve dolandırıcılık yöntemleri hakkında Ozan Ayözger bilgi verdi. İşte ikinci el araç satışında kullanılan o hileler ve dikkat edilmesi gerekenler...
12.12.2020 Ekonomi