Ev Temizliği

Ev Temizliği

Son dakika ev temizliği haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ev temizliği ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ev temizliği haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ev Temizliği

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ev temizliği gelişmeleri de dahil olmak üzere 303 ev temizliği haberi bulunmuştur. Tüm ev temizliği haberleri aşağıda listelenmiştir.
Temizlik İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Temizlik İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Temizlik İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Temizlik İle İlgili Hadisi Şerifleri... Müslümanların uyması gereken kuralların başında temiz olmaları gerekmektedir. İman sahibi kişilerin temiz ve düzenli olması gerektiği öğütlenmiştir. Temizlik ile ilgili de pek çok hadis bulunmaktadır. Peygamberimiz tarafından söylenen hadis-i şerifler ise Müslümanlar için her zaman yol gösterici olmuştur. 
7.02.2024 Dini Bilgiler
Evdeki temizlik malzemeleri zehir saçıyor! Etkisi aylarca sürüyor
Evdeki temizlik malzemeleri zehir saçıyor! Etkisi aylarca sürüyor ABD merkezli Çevresel Çalışma Grubu’nun (EWG) yaptığı bir araştırma, bazı ev temizlik ürünlerinin aylarca havada kalabilecek yüzlerce tehlikeli bileşiği açığa çıkarabildiğini ortaya koydu.
15.09.2023 Yaşam
Depremzede çiftin en acı bayramı! ‘Hasretini fotoğrafı, eşya ve oyuncaklarıyla gideriyoruz’
Depremzede çiftin en acı bayramı! ‘Hasretini fotoğrafı, eşya ve oyuncaklarıyla gideriyoruz’ Hatay'ın Antakya ilçesinde, 250 daireden oluşan Rönesans Rezidans'ta yaşayan öğretmen Biray Beşerikli (35) ile kızı Nazende Dila Açıkgöz’den (6) deprem gününden beri haber alınamıyor. 17 gün enkaz başında bekledikten sonra, eşi Nuray Beşerikli ile 1050 kilometre uzaklıktaki Bursa'ya yerleşen emekli öğretmen Mehmet Beşerikli (62), "Deprem sonrası torunum Nazende'den geriye, geçtiğimiz ağustos ayında doğum gününde site arkadaşlarıyla çektirdiği fotoğraf anı olarak kaldı. O fotoğrafta bulunan Nazende’m kayıp. İki arkadaşı öldü. Diğerinin ise ne olduğunu bilmiyorum. Nazende'nin hasretini fotoğrafı, eşya ve oyuncaklarıyla gideriyoruz" dedi.
21.04.2023 Yaşam
İstanbul'da vahşet! Bebeğini pencereden attı: Hamile olduğunu fark etmedim
İstanbul'da vahşet! Bebeğini pencereden attı: Hamile olduğunu fark etmedim Bahçelievler'de ev temizliği yaparak geçimini sağladığı öğrenilen yabancı uyruklu bir kadının, yeni doğan bebeğini 4'üncü kattaki evinin penceresinden aşağı attı. Bebek, ölürken, S.B. isimli kadın gözaltına alındı.
1.02.2023 Yaşam
İstanbul'da 'doğurganlık' tehlikesi: Risk haline gelecek
İstanbul'da 'doğurganlık' tehlikesi: Risk haline gelecek İstanbul nüfusu yaşlanıyor. İstanbul’un doğurganlık oranlarında tehlike çanları çalıyor. İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İstanbul’da doğurganlık oranlarına ilişkin kritik açıklamalarda bulundu. Memişoğlu, 'nüfusunuz azalıyor ve yaşlanıyor' diyerek tehlikeyi duyurdu. İşte haberin detayları...
2.11.2022 Gündem
Ev temizliği ile ilgili dikkat çeken uyarı geldi! Çok sık rastlanıyor
Ev temizliği ile ilgili dikkat çeken uyarı geldi! Çok sık rastlanıyor Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Gökhan Toğuşlu, bel fıtığına kadınlarda daha sık rastlandığına değinerek, “Ev temizliği önemli bir sebep. Koltuk kaldırmak, halıyı silkelemek, pencereyi silerken uzanmak gibi zorlu hareketler fıtığa sebep olabilir. Temizlik yaparken sağlığınızdan olmayın” dedi.
31.10.2022 Sağlık
Temizlik ilanı için yazdı, ahlaksız teklifle hayatının şokunu yaşadı! 'Günlük bin TL kazanırsın'
Temizlik ilanı için yazdı, ahlaksız teklifle hayatının şokunu yaşadı! 'Günlük bin TL kazanırsın' Eskişehir’de yaşayan Seher Sarıkaya, iş ilanı için sosyal medyadan ulaştığı şahsın ahlaksız teklifine maruz kalınca hayatının şokunu yaşadı.
19.01.2022 Yaşam
Ev temizletmek için çağırıp istismarda bulundu!
Ev temizletmek için çağırıp istismarda bulundu! Sultangazi'de ev temizliği için çağırdığı Özbekistan uyruklu B.K'ye bıçak zoruyla cinsel saldırıda bulunduktan sonra cep telefonunu aldığı iddiasıyla tutuklanan inşaat işçisi Ö.E. hakkında "Konutta silahlı yağma" suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Şüpheli hakkındaki "Nitelikli cinsel saldırı" suçundan soruşturmanın ise halen devam ettiği öğrenildi.
15.01.2022 Yaşam
Alerjik hastalıkların oranı son 20 yılda 3 kat arttı
Alerjik hastalıkların oranı son 20 yılda 3 kat arttı Yapılan çalışmalar sonucunda 2050 yılında her iki kişiden birinin alerjik yapıya sahip olacağını ifade eden Çocuk Alerji ve İmmünoloji Uzmanı Prof. Dr. Hülya Ercan Sarıçoban, 20 yıl öncesinde yüzde 3 ila 5 oranında görülen alerji hastalıklarının günümüzde 2-3 kat artış göstererek yüzde 10-15 gibi bir orana çıktığına işaret etti.
20.05.2021 Sağlık
65 yaş üstüne devletten destek! Maaş...
65 yaş üstüne devletten destek! Maaş... 65 yaş üstü vatandaşalar destek. Devlet 65 yaş üstü vatandaşlara maddi ve manevi destek sağlıyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 65 yaş üstü vatandaşların korunması, desteklenmesi, evde bakımlarının yapılması ve psikososyal destek gibi geniş bir alandaki uygulamaları kapsayan Yaşlı Destek Programı (YADES) ile 66 bin 726 kişiye ulaştı. Öte yandan 65 yaşını doldurmuş kimsesiz, bakıma muhtaç kişiler ile engelli durumdaki on binlerce vatandaşın yararlandığı aylık maaş ödemelerinde bu yıl artışa giden Bakanlık, 2021'in ilk 6 aylık dönemi için yaşlı aylıklarında kişi başına ödenecek yardım miktarını 763 liraya, yüzde 40 ile 69 engellinin aylığını 609 liraya, yüzde 70 ve üzeri engelli vatandaşların aylığını da 914 liraya yükseltti.
19.03.2021 Ekonomi
En az 1162 lira ödeniyor! Yüzde 50 düştü, ücretler...
En az 1162 lira ödeniyor! Yüzde 50 düştü, ücretler... Yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Günlük alınan ücret 150 ile 250 TL arasında değişiyor. 10 gün için 447 lira SGK primi ödeniyor. Bu rakam 10 günden azsa ve kendi öderse en az 1.162 lirayı buluyor. Kazanca göre ise bu tutar yüksek bulunuyor. Gelirler yüzde 50 azaldı. SGK prim ödemelerini de etkiledi. Çoğu kişi yaşananlardan şikayetçi. En büyük sorunların başında sigortasız çalışma geliyor. Gündelikçiler işçi statüsünde sayılmıyor. Yani yaptıkları iş bir meslek olarak görülmüyor. Öte yandan sigortasız oldukları için de devletin sağladığı işsizlik ve kısa çalışma ödeneğinden de faydalanamıyorlar. Bunun haricinde bir mesai saatleri yok. İşveren sigorta ödemek istemediği için 10 gün çalışanlar 8 gün ücreti alıyor. Birçok konuda gündelikçiler büyük sıkıntı yaşıyor.
21.01.2021 Ekonomi
Robot süpürge 'Katya' satışlarda ortalığı 'sildi süpürdü'
Robot süpürge 'Katya' satışlarda ortalığı 'sildi süpürdü' Koronavirüs salgını sürecinde temizliğe verilen önemin yanı sıra evden çalışmanın da artmasıyla sosyal medya kullanıcılarının “katya” ismini verdiği robot süpürge satışları rekor kırdı.
27.12.2020 Bilim ve Teknoloji
Cinayet dosyasında şok eden yasak aşk itirafı
Cinayet dosyasında şok eden yasak aşk itirafı Antalya'nın Manavgat ilçesinde 2016 yılında kaybolan Gülsüm Çınar'ı öldürdükleri iddiasıyla damadı Mustafa Avcı ve kızları Ayşe Avcı ile Neriman Çiftçi'nin yargılandıkları davada tanık olarak dinlenen yaşlı kadının torunu Sacide Can, "Anneannemin ölüp ölmediği belli değilken, Ayşe teyzem 'Annem öldü' diye dizlerini dövüyordu" dedi. Teyzesinin kocası Mustafa Avcı ile ilişki yaşadığını itiraf eden Can, "Bunu ailede herkes biliyordu. Burada 'yasak aşk' yaşayan ben değilim. Teyzem Neriman Çiftçi'nin kızı N.'dir" dedi.
18.12.2020 Yaşam
Çocuklarda tuvalet eğitimine yönelik önemli uyarılar
Çocuklarda tuvalet eğitimine yönelik önemli uyarılar Tuvalet eğitimine başlamanın en doğru zamanının 2 yaş olduğunu söyleyen Uzm. Dr. Ruhan Özer, “İki yaşından önce çocuk isteksiz ise bu eğitim için zorlanmamalıdır. Her şeye rağmen anne ve babanın çocuklara karşı yapıcı bir dille konuşmaları gerekir. Kıyaslama yaparak bu eğitimi vermek çocukların zihinsel ve bedensel gelişimini etkiler” dedi.
24.09.2020 Sağlık
Bebekler ne zaman emekler? Bebekler kaç aylıkken emeklemeye başlar?
Bebekler ne zaman emekler? Bebekler kaç aylıkken emeklemeye başlar? Bebekler ilk yılda hızlı gelişim gösterir. Çoğu ebeveyn için gelişimsel kilometre taşlarını izlemeye başlamak ve bebeğinin nasıl büyüdüğünü izlemek oldukça şaşırtıcı bir deneyimdir. Bebekler ve ebeveynler için ilk büyük dönüm noktası emeklemeye başlamasıdır. Peki, Bebekler ne zaman emekler? Bebekler kaç aylıkken emekler? İşte bebeklerin gelişim süreci ile ilgili merak edilenler...
17.04.2021 Sağlık
Evde sağlık hizmetleri ekiplerinden en çok "heyet raporu" talep  edildi
Evde sağlık hizmetleri ekiplerinden en çok "heyet raporu" talep edildi Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında da kesintisiz görev yapan evde sağlık hizmetleri ekipleri, 7 gün 24 saat hastaların taleplerini karşılamaya çalışıyor.
11.08.2020 Sağlık
Temizliği abarttı, komşular kimyasal sızıntı sandı, ekipler alarma geçti!
Temizliği abarttı, komşular kimyasal sızıntı sandı, ekipler alarma geçti! Sivas’ta bir kişi ev temizliğini abartınca karıştırdığı kimyasal temizleyicilerden çıkan koku apartmanda paniğe neden oldu.
10.08.2020 Yaşam
Temizlik işçisine çirkin tuzak: Çocuğunun gözü önünde tecavüz etti!
Temizlik işçisine çirkin tuzak: Çocuğunun gözü önünde tecavüz etti! Evli ve bir çocuk babası Mert Al, temizlik için A. T. G.’yi evine çağırdı. İstanbul Esenler’deki evinden Gaziosmanpaşa’ya giden kadın bu evde, 2 yaşındaki oğlunun gözleri önünde tecavüze uğradı. 30 yıla kadar hapsi istenen tutuklu sanık Al bugün hâkim karşısına çıkıyor.
7.07.2020 Yaşam
Uyarı geldi! İstanbul barajları alarm veriyor
Uyarı geldi! İstanbul barajları alarm veriyor İstanbul'un su ihtiyacının büyük kısmını karşılayan barajlardaki su seviyesi yüzde 65 ile son 10 yılın en düşük ikinci seviyesine geriledi.
5.04.2020 Gündem
MEB harekete geçti! Bütün okullarda aynı anda başladı
MEB harekete geçti! Bütün okullarda aynı anda başladı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk duyurdu. Tüm Türkiye'deki okullarda aynı anda başladı. Bakan Selçuk açıklamasında "Küresel ölçekli yaşanan koronavirüse karşı okullarımızda eş zamanlı hijyen uygulaması başlattık. Elle temas edilen bütün alanlar eğitim dışındaki zamanlarda özel dezenfektanlarla temizleniyor. Her okulun aksamadan dezenfekte edilebilmesi için hassas bir çalışma yürütüyoruz" dedi.
6.03.2020 Eğitim
Emekli ve yaşlıya evde destek! Kimler nasıl yararlanır?
Emekli ve yaşlıya evde destek! Kimler nasıl yararlanır? Milyonlarca emekli ve yaşlıyı çok yakından ilgilendiriyor Ailesiyle veya evinde yalnız yaşayan emekli ve yaşlılar bir süre sonra ihtiyaçlarını tek başına gideremez hale geliyor. İhtiyaç sahibine yardım eli uzatan belediyelerin, saç kesiminden diş bakımına, ev temizliğinden yemek pişirmeye kadar evde verilen hizmetlerinden nasıl yararlanabilirsiniz? İşte bütün detaylar...
18.01.2020 Emekli
Alerjiye karşı “Yatağı da süpürün” uyarısı
Alerjiye karşı “Yatağı da süpürün” uyarısı Prof. Dr. Suat Turgut, “Alerjik hastalıklar son yıllarda ciddi bir artış gösterdi. Alerji görülme sıklığı toplumumuzda yüzde 40’a kadar ulaştı. Türkiye’de daha çok polen ve ev tozu akarı alerjisi görülüyor. Çocuğunuzun yatağını da haftada bir kez temizlik robotu ile süpürerek ev tozu akarlarını suya hapsedin” dedi.
9.12.2019 Sağlık
Duran Kalkan'ın rezalet anları... Görüntüleri ortaya çıktı
Duran Kalkan'ın rezalet anları... Görüntüleri ortaya çıktı Örgütten kaçarak teslim olan F.Ş., örgüt elebaşlarından Duran Kalkan’ın tacizlerini belgeledi. Kendisinin çektiği, 3 dakika 48 saniyelik video kaydını güvenlik güçlerine teslim etti.
22.11.2019 Gündem
Alerjiye karşı 8 altın önlem
Alerjiye karşı 8 altın önlem Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Aziz Uluışık, yazın sık rastlanan besin alerjisinin genelde deride kaşıntı, kızarıklık, kabarıklık, kusma ve karında kramp gibi sık bilinen belirtilerinin yanı sıra, baş ağrısı ve migren krizi gibi belirtilerle de ortaya çıkabileceğini söyledi.
26.06.2019 Sağlık
4 arkadaşını yaktı, "mala zarar vermek istemiştim" dedi!
4 arkadaşını yaktı, "mala zarar vermek istemiştim" dedi! Beyoğlu'ndaki bir bekar evinde 4 kişinin yanarak can verdiği, 2 kişinin de yaralandığı yangınla ilgili hazırlanan iddianamede, yangını arkadaşlarının malına zarar vermek amacıyla çıkardığını iddia eden şüpheli Özkan Elmas'ın,"kasten öldürme" suçundan dörder kez ağırlaştırılmış müebbet, şüpheliyi Hatay'a gönderen amcası Yusuf Elmas'ın ise 101 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi.
8.05.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Ev Temizliği ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ev temizliği haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.