Yaşlılarda ev kazası ve kalça kırıklarına dikkat!
Yaşlılarda ev kazası ve kalça kırıklarına dikkat! Ev kazaları, Türkiye'de yaşanan kazalar arasında trafik kazalarından sonra ikinci sırada yer alıyor. Ev kazalarının en çok yaşlıları ve çocukları tehdit ettiğini belirten Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Turhan Özler, alınacak basit önlemlerle riski azaltmanın mümkün olabildiğini söyledi.
20.01.2021 Sağlık
Koronavirüs sürecinde ev kazalarına dikkat!
Koronavirüs sürecinde ev kazalarına dikkat! Koronavirüsten korunmak adına hijyeni sağlamak için evde sıklıkla kullanılan temizlik maddeleri ve ağartıcıların vücutta yanıklara neden olabileceğini belirten Plastik Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Gülden Avcı Çakmak uyardı. Çakmak, "Kezzap, hipo gibi kimyasallarla temas sonrası oluşan yanıklarda, o bölge akan çeşme suyu ile 20-30 dakika yıkanmalı" dedi.
2.12.2020 Sağlık
'Bebek ve çocuklara yönelik ev kazalarına dikkat'
'Bebek ve çocuklara yönelik ev kazalarına dikkat' Prof. Dr. Hilal Özcebe, bebek ve çocuk yaralanma ve ölümlerinin çok önemli bir bölümünün önlenebilen kazalara bağlı olduğuna dikkat çekerek, aileleri ev kazaları konusunda uyardı. Bebek ve çocuklara yönelik ev kazalarının ölümcül sonuçlara da yol açtığını belirten Özcebe, ailelerin çok dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.
13.01.2019 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri