Ev fiyatlarını arttırıyor! Ev alacak milyonlarca vatandaşa kritik uyarı
Ev fiyatlarını arttırıyor! Ev alacak milyonlarca vatandaşa kritik uyarı Ev fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Ev fiyatlarını arttırıyor. Çimento, demir, enerji fiyatlarındaki yükseliş ve arsa yetersizliği gibi sorunlarla boğuşan konut sektöründe şimdi de personel kıtlığı yaşanıyor. Nitelikli personelin çoğunun Türk müteahhitlerin yurtdışındaki işlerinde çalışmaya gittiğini belirten sektör yetkilileri, eleman kıtlığının personel maliyetini artırdığını bunun da konut fiyatlarına yansıdığını söylüyor. İşte ev fiyatlarıyla ilgili son dakika tüm detaylar...
8.12.2022 Ekonomi
Ev almak isteyenlere kötü haber! Yeni zam dalgası! Görülmemiş gelişme
Ev almak isteyenlere kötü haber! Yeni zam dalgası! Görülmemiş gelişme Ev almak isteyen milyonlarca vatandaşa kötü haber! Yeni zam dalgası. Böylesi tarihte görülmedi. Buna göre 2021 yaz aylarından kasım ayına kadar Türkiye genelinde konut satış fiyatı ortalaması büyükşehirlerin ve sahil şehirlerinin etkisiyle 450 bin lira bandında bulunuyor. Ancak aralık ayında hızlı bir artış görülüyor. Buna göre ülke genelinde ortalama konut satış fiyatı bir anda 680 bin liraya çıkıyor. Mart ayında ise yeni bir dalga geliyor. Buna göre martta Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 998 bin lira ile yeni bir tarihi seviye gösteriyor.
22.04.2022 Ekonomi
Ev alacakları yakından ilgilendiriyor! Çarpıcı rapor ortaya çıktı, fiyatlar yüzde 119 arttı
Ev alacakları yakından ilgilendiriyor! Çarpıcı rapor ortaya çıktı, fiyatlar yüzde 119 arttı Ev alacakları yakından ilgilendiren gelişme! Son iki yılda fiyatlar katlandı, çarpıcı rapor ortaya çıktı. İstanbul, Ankara ve İzmir’de satışlar durma noktasına geldi, Buna rağmen ev fiyatları geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 119,3 arttı. Satılık konut cari fiyatındaki yıllık artış oranı İstanbul'da yüzde 137,9, Ankara'da yüzde 105,5 ve İzmir'de yüzde 104,5 oldu. Konut piyasasındaki canlılığın bir göstergesi olan satılan konutların satılık ilan sayısına oranı, önceki aya göre hem ülke genelinde hem de üç büyük ilde yükseldi.
11.03.2022 Ekonomi