Euro Bölgesi

Euro Bölgesi

Son dakika euro bölgesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan euro bölgesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını euro bölgesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Euro Bölgesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan euro bölgesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.767 euro bölgesi haberi bulunmuştur. Tüm euro bölgesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Euro/dolar paritesinde 4.5 ay sonra bir ilk! Zirveyi gördü
Euro/dolar paritesinde 4.5 ay sonra bir ilk! Zirveyi gördü Euro/dolar paritesi 1.10294'e çıkarak 10 Ağustos'tan bu yana görülen en yüksek seviyeye ulaştı.
22.12.2023 Ekonomi
Finlandiya Bayrağı Anlamı Nedir? Finlandiya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Finlandiya Bayrağı Anlamı Nedir? Finlandiya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Finlandiya, Avrupa kıtasının kuzeyinde yer alan bir ülkedir. İskandinav ülkesi olan Finlandiya'nın komşuları arasında İsveç, Rusya ve Norveç yer alır. 
5.09.2023 Eğitim
Borsa rekora doymuyor! 1 ayda 1.1 milyar dolarlık yatırım
Borsa rekora doymuyor! 1 ayda 1.1 milyar dolarlık yatırım Borsa İstanbul, bayram tatili sonrasındaki ilk işlem haftasını yeni rekor ve zirve denemeleriyle geçirdi. Geçtiğimiz bir ayda yabancı yatırımcıların aldıkları hisse senedi toplamı 1.1 milyar dolar oldu. Öte yandan Borsa İstanbul’da olumlu gelişmelerin belli ölçüde fiyatlandığı, önemli direnç noktalarına yaklaşıldığı uyarısını da yapmak gerekecek. Bununla birlikte BIST100 Endeksi hisseleri fiyat kazanç oranı 6.3-6.4 civarında seyrediyor.
9.07.2023 Ekonomi
Moody’s Türkiye büyüme tahminini yükseltti
Moody’s Türkiye büyüme tahminini yükseltti Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, aralarında Türkiye'nin de olduğu birçok G20 ekonomisi için büyüme tahminlerini yükseltti. Moody's Türkiye ekonomisinin bu yıla ilişkin büyüme tahminini yüzde 2'den yüzde 2,3'e yükseltti.
1.03.2023 Ekonomi
Enflasyon 2023'e nasıl girdi? Ocak ayı TÜFE verisi bugün belli oluyor
Enflasyon 2023'e nasıl girdi? Ocak ayı TÜFE verisi bugün belli oluyor Haftanın son günü gözler yurt içinde ve yurt dışında önemli verilerde olacak. Türkiye'de Ocak ayı enflasyon açıklanırken, uluslararası piyasalar ise ABD'de tarım dışı istihdam rakamlarını bekliyor.
3.02.2023 Ekonomi
Avrupa'da enflasyon rekor kırıyor! Son 25 yılın zirvesinde
Avrupa'da enflasyon rekor kırıyor! Son 25 yılın zirvesinde Euro Bölgesine ilişkin enflasyon rakamları açıklandı. Enflasyon Ekim ayında yüzde 10.7 olarak gerçekleşti. Geçtiğimiz ay ise yüzde 9,9 oranında gerçekleşen enflasyon böylece tarihi yüksek seviyeye çıkmış oldu.
31.10.2022 Dünya
Bakan Muş ihracat rakamlarını açıkladı
Bakan Muş ihracat rakamlarını açıkladı Ticaret Bakanı Mehmet Muş ihracat rakamlarını açıkladı. İhracat Eylül'de yüzde 9,2 artışla 22,9 milyar dolar oldu.
4.10.2022 Ekonomi
Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Avrupa Merkez Bankası, politika faizini 24 yıllık tarihinde ilk kez 75 baz puan artışla yüzde 1,25'e yükseltti.
8.09.2022 Ekonomi
Türkiye ekonomisiyle son dakika açıklaması! Patlama yapabilir
Türkiye ekonomisiyle son dakika açıklaması! Patlama yapabilir Türkiye’nin ikinci çeyrekte yüzde 7.6 büyümesinin ardından Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) Başekonomisti Robin Brooks, “Türkiye’nin net ihracatı son 2 yılda büyümeye katkı sağladı. Türkiye ekonomisinin büyük bir patlama yapması için piyasalara yönelik küçük bir adım atması bile yeterli. Politikada küçük bir değişim bu büyük patlamanın önünü açacak” diye konuştu.
2.09.2022 Ekonomi
Bakan Nebati: Sanayi üretimimiz yüzde 8,5 arttı
Bakan Nebati: Sanayi üretimimiz yüzde 8,5 arttı Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bugün açıklanan sanayi üretimi verisini değerlendirdi. Bakan Nebati, “Küresel ölçekte ekonomik koşulların zorlaştığı haziran ayında dahi sanayi üretimimiz piyasa beklentisinin oldukça üzerinde bir gerçekleşmeyle, yıllık bazda yüzde 8,5 oranında artış kaydetmiştir. Böylece ikinci çeyrekte sanayi üretimi artışımız yüzde 9,4 olmuştur” dedi.
12.08.2022 Ekonomi
Yunanistan ilk Avrupa ülkesi oldu! Veliaht Prens Selman Atina'da...
Yunanistan ilk Avrupa ülkesi oldu! Veliaht Prens Selman Atina'da... Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın Yunanistan ziyareti Avrupa'da geniş yankı buldu. Dört yıllık tecritin ardından ilk kez bir AB üyesine ayak basan Muhammed bin Selman, atılan imzaları 'tarihi bir fırsat' olarak niteleyip tüm bölgede oyunun kurallarını değiştirmekten söz etti. Yunan medyası 'Suudi Prens'in büyük planı', 'Yunanistan enerji merkezi' gibi başlıklar atarken, Alman gazetesi Atina'nın adımlarını Türkiye'nin belirlediğini yazdı.
27.07.2022 Dünya
Euro Bölgesi ekonomisinin büyüme rakamları açıklanacak! Resesyon beklentisi büyüyor...
Euro Bölgesi ekonomisinin büyüme rakamları açıklanacak! Resesyon beklentisi büyüyor... Euro Bölgesi, ilk çeyrekteki geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 5,4 oranında gelen büyümenin ardından bu Cuma ikinci çeyrek verilerini açıklanacak.
27.07.2022 Ekonomi
Rusya en büyük silahını devreye sokuyor! Avrupa'da büyük panik: AB bloğu çatladı...
Rusya en büyük silahını devreye sokuyor! Avrupa'da büyük panik: AB bloğu çatladı... Rusya Avrupa'ya karşı en büyük silahını devreye sokuyor. Rus enerji devi Gazprom, Avrupa Birliği’ne gaz akışını ‘önemli ölçüde’ kısacağını açıkladı. Yapılan açıklamalarda oldukça ‘sert’ bir kesintiden bahsediliyor. Rus Gazprom, kesinti ile ilgili açıklama yaptı ancak gerekçeler inandırıcı olmadı. Peki dünyayı önümüzdeki günlerde neler bekliyor?
26.07.2022 Dünya
Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Avrupa Merkez Bankası politika faizini 50 baz puan artırarak yüzde yüzde 0,5'e çekti. Mevduat faizi de 50 paz puan artarak sıfıra çekildi. Banka böylece faizde 11 yıl sonra yukarı yönlü adım attı.
21.07.2022 Ekonomi
Bitcoin'de şok eden gelişme! Yüzde 70'i aştı
Bitcoin'de şok eden gelişme! Yüzde 70'i aştı Kripto paralarla ilgili son dakika gelişmesi. Kripto para yatırımcıları zor günler geçiriyor. Geçen kasım ayından bu yana Bitcoin’de yaşanan kayıp yüzde 70’i aşmış durumda. Alt coin'lerde durum daha da kötü. Geçen kasım ayında 69 bin dolar sınırına kadar çıkan kriptonun amiral gemisi Bitcoin, 18 bin doların altını görerek yüzde 70’in üzerinde bir geri çekilme kaydetti. Alt coinlerde ise kayıp çok daha büyük. Zirvesine göre yüzde 99 gerileyen çok sayıda coin var.
16.07.2022 Ekonomi
Euro ve dolarda son dakika gelişmesi! Tarihi gün, düşüşün iki nedeni...
Euro ve dolarda son dakika gelişmesi! Tarihi gün, düşüşün iki nedeni... Son günlerde küresel olarak tüm para birimleri karşısında güçlenen dolar, dün ilk defa euro ile eşitlendi. Euro/dolar paritesi, euro’nun tedavüle girdiği tarihten bu yana ilk kez ‘1’ değerini gördü. Avrupa Birliği para birimi olan euro, 1 Ocak 2002’de tedavüle girmişti. O tarihte 1 euro’nun değeri, 1.1743 dolar düzeyindeydi.
13.07.2022 Ekonomi
Fitch Türkiye için büyüme tahminlerini yükseltti
Fitch Türkiye için büyüme tahminlerini yükseltti Fitch, Türkiye, Brezilya, Güney Afrika ve Polonya için büyüme tahminlerini yükseltti. Fitch, 2022 yılı için büyüme tahminini yüzde 2.4'ten yüzde 4.5'e çıkardı. Böylece tahmin yüzde 87.5 oranında artış yaşamış oldu.
14.06.2022 Ekonomi
Euro ne kadar, kaç TL? Euro neden yükseliyor, daha da yükselir mi?
Euro ne kadar, kaç TL? Euro neden yükseliyor, daha da yükselir mi? Dolar/TL 15,65 seviyesini aşarken; euro/TL ise 16,35'in üzerini test etti.  Avrupa Merkez Bankası (ECB) Üyesi ve Fransa Merkez Bankası Başkanı François Villeroy de Galhau, eurodaki zayıflığın ECB'nin enflasyonu yüzde 2 fiyat istikrarı hedefine doğru yönlendirme çabalarını tehdit edebileceğini söyledi.
16.05.2022 Ekonomi
SWIFT hamlesi Rusya'nın nefesini kesecek! ABD duyurdu...
SWIFT hamlesi Rusya'nın nefesini kesecek! ABD duyurdu... ABD ve Avrupa ülkeleri Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasının ardından peş peşe yaptırım karalarını açıkladı. Öte yandan ekonomik olarak Rusya'nın nefesini kesecek bir hamle planlanıyor. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba'nın Birleşmiş Milletler kürsüsünden Rusya'nın SWIFT adı verilen uluslararası ödeme sistemiyle olan bağlarının acilen kesilmesini istedi. Peki nedir bu SWIFT sistemi ve ne işe yarıyor? Daha da önemlisi Rusya'nın sistemin dışında bırakılması ne anlama geliyor? İşte konu ile ilgili tüm detaylar...
26.02.2022 Dünya
Euro bölgesinde enflasyon oranı 31 yılın en yüksek seviyesine ulaştı
Euro bölgesinde enflasyon oranı 31 yılın en yüksek seviyesine ulaştı Avrupa Birliği İstatistik Ofisine (Eurostat) göre, Avrupa bölgesinde yıllık enflasyonunun Aralık ayında yüzde 5'e ulaşmasıyla, enflasyon son 31 yılın rekor seviyesine yükseldi.
7.01.2022 Dünya
Türkiye OECD ikincisi oldu! Dengeler değişiyor...
Türkiye OECD ikincisi oldu! Dengeler değişiyor... Son dakika haberi... 2021 yılı üçüncü çeyrek büyüme verilerine göre Türkiye ekonomisi yüzde 7,4 büyüme gösterdi. Açıklanan veriler sonrası Türkiye, OECD ülkeleri arasında en çok büyüyen ikinci ülke konumunda yer aldı. Goldman Sachs, Türkiye'nin 2021 için büyüme beklentisini yüzde 9,5'ten yüzde 10,5'e çıkardı. Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, “Vatandaşlarımız müsterih olsun, herkesin büyümeden en iyi şekilde faydalanması temel önceliğimizdir" ifadelerine yer verdi. Ticaret Bakanı Mehmet Muş ise “Büyümemizin yüzde 92’si ihracat katkısıyla gerçekleşti. İhracat, büyümemizin itici gücü olmaya devam edecek" açıklamasında bulundu.
30.11.2021 Ekonomi
Merkez Bankası açıklayacak! Nefesler tutuldu! Faiz kararı...
Merkez Bankası açıklayacak! Nefesler tutuldu! Faiz kararı... Piyasada gözler Merkez Bankası’nın (TCMB) bugün açıklanacak faiz kararında. TCMB, geçen ay beklentilerin üzerinde faiz indirimine giderek politika faizini yüzde 18’den yüzde 16’ya çekmişti. Piyasalardaki genel kanı Merkez Bankası'nın faiz indirimine gideceği yönünde. Peki faiz indirimi yapılırsa piyasalar bundan nasıl etkilenecek? Uzman isimler açıkladı.
18.11.2021 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan flaş rezerv açıklaması
Merkez Bankası'ndan flaş rezerv açıklaması Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’ndan flaş rezerv açıklaması. “Yılın geri kalanında cari işlemler hesabının fazla vermesini bekliyoruz” diyen Kavcıoğlu, “Rezervlerimiz 85-90 milyar ABD doları seviyelerinden yaklaşık 30 milyar ABD doları artışla 115-120 milyar ABD doları bandına gelmiştir” ifadelerini kullandı.
1.09.2021 Ekonomi
Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşu TÜPRAŞ oldu!
Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşu TÜPRAŞ oldu! İSO'nun Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2020 Araştırması'na göre, TÜPRAŞ, üretimden satışlarda 58,6 milyar lirayla en büyük sanayi kuruluşu oldu. Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2020 Araştırması'nda Ford Otomotiv 45,2 milyar lirayla ikinci, Oyak-Renault Otomobil Fabrikaları ise 31,2 milyar lirayla üçüncü oldu
26.05.2021 Ekonomi
Altın fiyatlarında yükseliş sürüyor! 24 Mayıs altın fiyatları! Bugün gram, çeyrek, yarım ve tam altın fiyatları ne kadar oldu, kaç TL?
Altın fiyatlarında yükseliş sürüyor! 24 Mayıs altın fiyatları! Bugün gram, çeyrek, yarım ve tam altın fiyatları ne kadar oldu, kaç TL? Gram altın, çeyrek altın, yarım altın ve tam altın fiyatları 24 Mayıs Pazartesi gününde yatırımcısı tarafından anlık takip ediliyor. Altın yatırımı yapanlar ve altın alacaklar 24 Mayıs anlık altın fiyatları sorgulaması yapıyor. Altın fiyatlarında hareketlilik sürüyor. Cuma günü kapanışta çeyrek altın 819,00 lira, Cumhuriyet altını 3.354,00 liradan satılırken, 24 ayar külçe altının gram fiyatı ise dünkü kapanışa göre yüzde 0,16 yükselişle 506,00 liradan işlem görmüştü. İşte 24 Mayıs aaltın fiyatları...
24.05.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Euro Bölgesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki euro bölgesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.