Gazete Vatan Logo

Euro Bölgesi ekonomisinin büyüme rakamları açıklanacak! Resesyon beklentisi büyüyor...

Euro Bölgesi, ilk çeyrekteki geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 5,4 oranında gelen büyümenin ardından bu Cuma ikinci çeyrek verilerini açıklanacak.

Euro Bölgesi ekonomisinin büyüme rakamları açıklanacak! Resesyon beklentisi büyüyor...

Euro Bölgesi ekonomisinin ikinci çeyrek büyüme rakamları bu hafta açıklanacak. Yılın ikinci yarısına girilirken faiz artırımı sürecini başlatan Avrupa Merkez Bankası, bölgede bir resesyon ihtimaline karşın faiz artırımlarına devam mesajı vermeye devam ediyor.

 Rapor öncesi, ABD’li Goldman Sachs, Euro Bölgesi için bu yılın ikinci yarısında resesyon beklediğini duyurdu.

Goldman Sachs Ekonomisti Jari Stehn hazırladığı raporda Euro Bölgesi ekonomisinin üçüncü çeyrekte yüzde 0,1 ve dördüncü çeyrekte yüzde 0,2 daralacağını tahmin etti. Stehn, Euro Bölgesi ekonomisinin 2023 yılında yeniden büyümeye döneceğini öngördü. Euro Bölgesi üyesi ülkeler değerlendirildiğinde Almanya ve İtalya'nın ikinci yarıda net bir şekilde resesyonda olacaklarını öngören Stehn, İspanya ve Fransa'nın ise büyümeye devam edeceklerini tahmin etti.

ECB’DEN FAİZ ARTIRIMINA DEVAM MESAJI
Avrupa Merkez Bankasının (ECB) şahinlerinden Yönetim Konseyi Üyesi Pierre Wunsch, Euro Bölgesi ekonomisinin "derin bir resesyona düşmedikçe faiz artırımı durmamalı” dedi. Wunsch New York Times'a verdiği demeçte ECB'nin mevduat faizini yüzde 1,5'e yükseltmesi gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı