Çocuklarda etanol zehirlenmesine dikkat!
Çocuklarda etanol zehirlenmesine dikkat! Pek çok bitkisel üründe ve ilaçta kullanılan etanol maddesinin, çocuklardaki zararlı etkilerine karşı uyarılarda bulunan Prof. Dr. Yıldız Atamer, Etanolün, çocuklarda ağır zehirlenme vakalarına kadar etki edebileceğini belirti. Atamer, özellikle 2 yaşın altındaki bebeklerde, etanol içeren ürünlerin kullanılmaması gerektiğini söyledi.
1.03.2021 Sağlık
Benzin türlerine etanol harmanlama zorunluluğuna "kademeli geçiş"! 1 Temmuz'da...
Benzin türlerine etanol harmanlama zorunluluğuna "kademeli geçiş"! 1 Temmuz'da... Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında artan kolonya ve dezenfektan ihtiyacının karşılanması için 3 ay süreyle askıya alınan benzin türlerine yüzde 3 etanol harmanlama zorunluluğu, 1 Temmuz'dan itibaren yüzde 2 olarak uygulanacak.
10.06.2020 Ekonomi
Etanol düzenlemesi 20 bin metreküplük ilave kapasite oluşturacak
Etanol düzenlemesi 20 bin metreküplük ilave kapasite oluşturacak Benzin türlerine etanol karıştırılması zorunluluğunun 3 ay süreyle askıya alınması, Kovid-19 salgını nedeniyle talebin arttığı dezenfektan ve kolonyaların üretiminde yaklaşık 20 bin metreküplük ilave etanol kapasitesi sağlayacak. Uygulama, benzinin kalitesini ve akaryakıt fiyatlarını etkilemeyecek.
13.03.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri