Erdal Bahçıvan

Erdal Bahçıvan

Son dakika erdal bahçıvan haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan erdal bahçıvan ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını erdal bahçıvan haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Erdal Bahçıvan

haberleri sayfasında son dakika yaşanan erdal bahçıvan gelişmeleri de dahil olmak üzere 155 erdal bahçıvan haberi bulunmuştur. Tüm erdal bahçıvan haberleri aşağıda listelenmiştir.
Merkez Bankası Başkanı Erkan: Enflasyon 2024'ün ikinci yarısında gerileyecek
Merkez Bankası Başkanı Erkan: Enflasyon 2024'ün ikinci yarısında gerileyecek Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, İSO Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Kasım ayı öncü göstergeleri de aylık enflasyondaki gerilemenin devam edeceğine işaret etmektedir. Enflasyon Raporu'nda da belirttiğimiz gibi yıllık enflasyon mayıs ayındaki baz etkisiyle tepe noktasına ulaştıktan sonra 2024'ün ikinci yarısında gerileyecek. Baz etkilerinin ötesinde, enflasyondaki düşüş süreci birçok kanalla kendini gösterecek" dedi.
29.11.2023 Gündem
Ekonomide asırlık başarının sırrı bağımsızlıkta yatıyor! Milli gelir 10 bin doların üzerinde
Ekonomide asırlık başarının sırrı bağımsızlıkta yatıyor! Milli gelir 10 bin doların üzerinde 29 Ekim 1923’te ekonomik anlamda da bağımsızlığın temelleri atıldı. Türk iş dünyasının motivasyonu ve azmi bu bağımsızlık anlayışı üzerine inşa edildi. Yerli üretim, milli kalkınma hamleleri tam 100 yıllık maratonun temel taşlarını oluşturdu. Hiç kuşku yok ki Cumhuriyet’in 100’üncü yılında ekonomik olarak ulaşılan büyüklük azımsanacak bir büyüklük değil.
29.10.2023 Ekonomi
İşte Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın yeni ekibi! Liyakat vurgusu yapıldı
İşte Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın yeni ekibi! Liyakat vurgusu yapıldı Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın önceki gün ses getiren enflasyon raporu sunumunun ardından dün de yeni atanan ekibi açıklandı. Yeni Merkez Bankası başkan yardımcıları Hatice Karahan, Osman Cevdet Akçay ve Fatih Karahan’la ilgili karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Piyasaların yakından takip ettiği üç isim de uzmanlardan tam not alırken, ‘liyakat’ vurgusu yapıldı.
29.07.2023 Ekonomi
İş dünyasından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tebrik
İş dünyasından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tebrik Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sona ermesinin ardından dün akşam iş dünyasından da peş peşe açıklamalar geldi. Ekonomi dünyasının temsilcileri seçimden galip ayrılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik etti. Özellikle demokrasi vurgusu yapılan açıklamalarda iş dünyası temsilcileri seçim nedeniyle oluşan belirsizlik döneminin de geride kaldığının altını çizdi. Açıklamaların satır aralarında yeni döneme ilişkin beklentiler dile getirildi. Bu taleplerin başında enflasyonla mücadele, rekabetçi kur ve iş dünyası ile güçlü iletişimi olan bir kabine vardı.
29.05.2023 Ekonomi
Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'ndan kredi açıklaması
Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'ndan kredi açıklaması Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Başkanı Şahap Kavcıoğlu, İSO Meclis Toplantısında konuştu. Kavcıoğlu "Geçen yılın ilk yarısına kıyasla 2022 yılının ilk altı ayında reeskont kredisi kullanan firma sayısı 2199’dan 4476’ya; kredi kullanım tutarı da 9,3 milyar ABD dolarından 11,1 milyar ABD dolarına yükselmiştir. Hedefli kredi politikamızda kaynakların yatırım, istihdam, üretim ve ihracatı artıracak yönde ve uygun şartlarda sağlanması temel ilkemizdir. Bu nedenle, krediye erişimin tabana yayılmasını ve sanayicilerimizin krediye kolayca erişmesini son derece önemsiyoruz." dedi.
29.07.2022 Ekonomi
MEB harekete geçti! Yeni dönem başlıyor, öğrenciler artık...
MEB harekete geçti! Yeni dönem başlıyor, öğrenciler artık... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) harekete geçti. Anlaşma sağlandı. Yeni dönem başlıyor. Dijital İstihdam Eşleştirme Platformu devreye giriyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, mesleki eğitim merkezi programı ile oluşan istihdam hareketliliğini daha hızlı ve etkin bir şekilde yürütülmesi; işletmelerin çırak, stajyer ve mezun durumdaki kişilerin alanında ve nitelikli istihdamlarıyla ilgili önemli bir ihtiyacın giderilmesi amacıyla MEB, İTO ve İSO iş birliği ile hayata geçirilen Dijital İstihdam Eşleştirme Platformu'nun tanıtım programına katıldı. İşte son dakika haberinin detayları...
22.07.2022 Eğitim
Türk sanayisinin 500 devi! Satış 2 trilyonu aştı, kârda yüzde 139 artış...
Türk sanayisinin 500 devi! Satış 2 trilyonu aştı, kârda yüzde 139 artış... Türk sanayisinin 500 devi belli oldu. İstanbul Sanayi Odası’nın ‘Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2021 Araştırması’nda TÜPRAŞ liderliğini korudu. 500 büyük sanayi kuruluşunun üretimden satışı yüzde 73.8 artışla 2.05 trilyon lira oldu.
1.06.2022 Ekonomi
CFO Summit 2022 sona erdi
CFO Summit 2022 sona erdi Türkiye'nin önde gelen firmalarının üst düzey yöneticileri ve CFO'ları, CFO Summit 2022’de bir araya geldi. İş dünyasının dönüşümüne öncülük eden zirvede buluşan liderler finansal büyümenin yol haritasına ilişkin önemli bilgiler paylaştı. Pandeminin öngörülemeyen etkilerine vurgu yapılan etkinlikte yeni dönemde büyümenin yolunun sürdürülebilirlik ve dijitalleşmeden geçtiğine dikkat çekildi.
23.02.2022 Ekonomi
Türkiye’nin 'En Etkin 50 CFO’su' belli oldu
Türkiye’nin 'En Etkin 50 CFO’su' belli oldu DataExpert katkılarıyla BMI Business School tarafından 2016 yılından bu yana yürütülen, Türkiye’nin finans alanında en önemli karar alıcılarının belirlendiği “En Etkin 50 CFO” araştırmasının sonuçları açıklandı. Binden fazla şirketin finansal performansları ve bireylerin etkinlikleri değerlendirilerek hazırlanan listede, yöneticilerin yüzde 28’ini kadınlar oluşturuyor. Bu yıl iş dünyasına yeni bir soluk getiren Milliyet Executive iş birliğiyle hazırlanan En Etkin 50 CFO’nun yüzde 42’si yüksek lisans mezunu ve yüzde 80’den fazlası yerli şirketlerde görev alıyor.
3.02.2022 Ekonomi
Gıda fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama! Bakan Muş açıkladı
Gıda fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama! Bakan Muş açıkladı Ticaret Bakanı Mehmet Muş, kurlardan dolayı fiyatların arttığını ancak kurda gevşeme görüldüğünü söyledi ve yükselen fiyatların inmesine yönelik süreci takip ettiklerini belirtti.
28.12.2021 Ekonomi
Kılıçdaroğlu'ndan asgari ücret açıklaması
Kılıçdaroğlu'ndan asgari ücret açıklaması CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Sanayi Odası'ndaki görüşme sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu "Bu yılın başında asgari ücret belirlenirken dolar kuru olarak asgari ücretin karşılığı 384 dolardı. Şimdi 14 lira dolar ki, 14'ü de aştı galiba bildiğim kadarıyla. 14 olarak hesap edilirse dolar kuru bugün itibariyle 5 bin 376 lira net işçiye para verilmesi lazım. Merkez bankası kendisine ait olmayan dolarları satarak 'acaba doları frenleyebilir miyim?' diyor. Türkiye Cumhuriyet tarihinde böyle bir olay olmadı. O nedenle biz, toplum daha büyük sorunlarla karşılaşmasın diye bir an önce seçimin olmasını istiyoruz" dedi. 
16.12.2021 Siyaset
Bakan Özer: 'Aradığım elemanı bulamıyorum' retoriğini çöpe atacağız
Bakan Özer: 'Aradığım elemanı bulamıyorum' retoriğini çöpe atacağız Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Mesleki eğitimi, istihdamda öncelik sağladığımız bir eğitim türüne dönüştüreceğiz. Hep birlikte kat sayı uygulamasının atığı olan 'Aradığım elemanı bulamıyorum' retoriğini çöpe atacağız" dedi.
17.11.2021 Eğitim
Yurt dışındaki depolar 'e-ihracat'ı uçurabilir
Yurt dışındaki depolar 'e-ihracat'ı uçurabilir İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, dünyada 4.3 trilyon dolarlık hacime ulaşan e-ticaretin pandemide fırsata çevrilebileceğine dikkat çekerek, “Kısıtlama şartlarında tüketiciler, ihtiyaçlarını internetten karşılama yolunu seçiyor." dedi.
5.08.2021 Ekonomi
İş dünyasından 15 Temmuz mesajı
İş dünyasından 15 Temmuz mesajı İş dünyası hain darbe girişiminin 5. yıl dönümünde birlik ve beraberlik mesajı verdi. Türk halkının demokrasiden yana tavır aldığını hatırlatan iş dünyası temsilcileri, üretime ve büyümeye aralıksız devam edildiğini vurguladı.
15.07.2021 Ekonomi
MEB harekete geçti ve değişiyor! 81 ilde ilk...
MEB harekete geçti ve değişiyor! 81 ilde ilk... Milli Eğitim Bakanlığı 81 ilde harekete geçti ve değişiyor. MEB tarafından hayata geçirilen uygulama bir ilk olacak. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yapacağı değişiklikle hafif zihinsel engelli öğrencilerin eğitim gördüğü özel eğitim meslek okulu mezunları, üniversite sınavına girebilecek. İSO ile yapılan iş birliği ile de bu öğrencilerin, gerçek iş ortamlarında beceri eğitimi almaları ve istihdamlarına öncelik tanınması sağlanacak. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer "Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Yönetmeliğinde yeni bir düzenlemeye gidiyoruz. Düzenleme yürürlüğe girdiğinde artık bu okul mezunlarımız YKS'ye girebilecekler" dedi. İmam hatip öğrencilerine üniversiteye hazırlıkta Akademik Danışma Kurulları ile destek verilecek. MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz "81 ilimizde toplam 637 okulumuzda Akademik Danışma Kurulu oluşturuldu" - "Kurullar, öğrencilerin tercih edecekleri yükseköğretim kurumlarına göre bilimsel yönlerini geliştirmek, kabiliyetleri doğrultusunda kariyer gelişimlerini desteklemek, ilgi, istidat ve kabiliyetleri doğrultusunda yetişmelerine imkan tanımak amacıyla kuruldu" dedi. Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 2020-2021 eğitim öğretim yılı 2. dönem için karne, teşekkür ve takdir belgeleri elektronik ortamda öğrenci ve velilerin erişimine açılacak, talep eden velilere ise okul müdürlüklerince basılı karne de verilebilecek.
5.06.2021 Eğitim
Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşu TÜPRAŞ oldu!
Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşu TÜPRAŞ oldu! İSO'nun Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2020 Araştırması'na göre, TÜPRAŞ, üretimden satışlarda 58,6 milyar lirayla en büyük sanayi kuruluşu oldu. Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2020 Araştırması'nda Ford Otomotiv 45,2 milyar lirayla ikinci, Oyak-Renault Otomobil Fabrikaları ise 31,2 milyar lirayla üçüncü oldu
26.05.2021 Ekonomi
MEB resmen duyurdu! 6 aylık olacak 7 Haziran...
MEB resmen duyurdu! 6 aylık olacak 7 Haziran... Milli Eğitim Bakanlığı 81 ile resmen duyurdu. Tarih belli oldu ve 6 aylık hazırlanacak. 01 Haziran 2021 tarihinden itibaren sonlandırılacak, 7 Haziran'a kadar MEB'e bildirilecek. MEB Talim ve Terbiye Kurulu, 6 ay süreli geçerliliği bulunan "Geçici Denklik Belgesi" düzenlenmesini istedi. Öte yandan MEB ve İSO iş birliğinde açılan yazılım ve kaynakçılık bölümlerini seçenlere burs ve istihdam müjdesi geldi. Milli Eğitim Bakanlığı ile İstanbul Sanayi Odasının, mesleki eğitimi güçlendirmek için İstanbul'da başlattığı çalışmalar kapsamında, kaynakçılık ve yazılım alanlarında altyapısı güçlü mükemmeliyet merkezleri kuruldu. Bu merkezlerin kurulduğu 6 farklı lisedeki ilgili alanları seçen öğrencilere burs sağlanacak, mezunlarına ise istihdam önceliği verilecek.
25.05.2021 Eğitim
İş dünyasından ABD Başkanı Joe Biden'a tepki!
İş dünyasından ABD Başkanı Joe Biden'a tepki! İş dünyası ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarını "soykırım" olarak nitelemesine tepki gösterdi. İş dünyasının önde gelen isimleri adeta tek ses olarak ABD Başkanı Biden,ı kınadı.
24.04.2021 Gündem
AVM'ler kaçta kapanıyor? Hafta sonu AVM'ler açık mı? İşte AVM'lerin çalışma saatleri
AVM'ler kaçta kapanıyor? Hafta sonu AVM'ler açık mı? İşte AVM'lerin çalışma saatleri Salgınla mücadele kapsamında Ramazan ayına ilişkin Türkiye genelinde Kısmi Kapanma uygulanıyor. Ramazan ayının ilk iki haftası için uygulanması kararlaştırılan kısmi kapanma kararları İçişleri Bakanlığı'nın genelgesinde tek tek açıklandı. Genelgeye göre, sokağa çıkma yasağı akşam 19.00 sabah 05.00 arasında uygulanacak. Hafta sonları da sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Kısıtlamada açık olacak işyerleri ve saatleri de açıklandı. Hafta sonu nedeniyle pek çok kişi marketler, fırınlar ve AVM'lerin açık olup olmadığını araştırıyor. Vatandaşlar kısıtlamaların detaylarını araştırırken sıklıkla 'AVMler hafta sonu kapalı mı? AVM'ler kaçta açılıyor' sorusunu aratıyor. Peki, AVM'ler kaçta kapanıyor? Hafta sonu AVM'ler açık mı? avmler kaçta kapanıyor? Bugün AVM'ler açık mı? AVM'ler cumartesi pazar açık mı? İşte AVM'ler ile ilgili alınan kararlar ve valiliklerin açıklamaları...
17.04.2021 Gündem
OSB çalışma saatleri! Organize Sanayi Bölgesi (OSB) çalışanlarının çalışma saatlerinde değişiklik yapıldı
OSB çalışma saatleri! Organize Sanayi Bölgesi (OSB) çalışanlarının çalışma saatlerinde değişiklik yapıldı OSB çalışma saatleri değişti. Ramazan ayı boyunca Organize Sanayi bölgesi ve sanayi tesislerinde çalışanların 19.00'a kadar evlerine gidebilmeleri için 1. Vardiyanın 17.00'de bitirileceğini duyuruldu.
16.04.2021 Gündem
Mağaza ve dükkan mesai saatleri değişti! Milyonları kapsıyor
Mağaza ve dükkan mesai saatleri değişti! Milyonları kapsıyor İstanbul'da yaşayan milyonları ilgilendiriyor. Mağaza ve dükkanların kapanma saati değişti. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, alışveriş merkezleri (AVM) ve zincir marketlerin saat 17.30'da kapanacağını açıkladı.
16.04.2021 Gündem
Gıda fiyatları tavan yaptı! Yüzde 100 zam
Gıda fiyatları tavan yaptı! Yüzde 100 zam Son dönemlerde gündemin ana gündem maddesi birçok üründe yaşanan fiyat artışları oldu. Gıdadan sanayi hammaddelerine kadar neredeyse her üründe yüzde 100’e varan fiyat artışları oldu. Gıdada; ayçiçek yağı, süt ürünleri ve sebze-meyveye, sanayi tarafında ise alüminyum, çelik, plastik ve porselen hammaddelerinde yaşanan zamlar dikkat çekti. Bu fiyat yükselişleri sebebiyle tüketiciler, mutfak alışverişleri için artık daha yüksek ücretler ödüyor. Vatandaşın direkt olarak cebine dokunan zamların, ekonomi yönetiminin de düşürmek için çaba gösterdiği enflasyona büyük etkisi oluyor.
22.01.2021 Ekonomi
Doğalgaza indirim gelecek mi? Flaş açıklama
Doğalgaza indirim gelecek mi? Flaş açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın doğalgaz müjdesi iş dünyasının da heyecanlandırdı. İş dünyası, 320 milyar metreküplük doğalgaz rezervinin işletilmesiyle birlikte enerji maliyetlerinin düşmesini bekliyor.
22.08.2020 Ekonomi
Artık avantaj Türkiye'de!  30 trilyon dolar...
Artık avantaj Türkiye'de! 30 trilyon dolar... Salgın sürecinde ülkeler, üretimde riski dağıtma, yakın coğrafyalarla çalışma ve daha butik imalata odaklanırken, Türkiye yatırımın ve tedarikin önemli bir merkezi olmaya aday. Sadece 4 saatlik uçuşla Türkiye, 30 trilyon dolar, yani toplam küresel ticaret hacminin yarısına karşılık gelen pazara ulaşabiliyor. Genç, dinamik ve hızlı yapısıyla potansiyeli yüksek.
17.05.2020 Ekonomi
TFF Başkanı Özdemir'den Erdal Bahçıvan'a: Lütfen istifa edin
TFF Başkanı Özdemir'den Erdal Bahçıvan'a: Lütfen istifa edin Geçtiğimiz günlerde TFF Başkanı Özdemir ve federasyonu hedef alan bir mektup yazarak basına servis eden TFF Başkan Vekili Erdal Bahçıvan, TFF'deki görevinden istifa etti.
20.03.2020 Futbol

Benzer Haber Etiketleri

Erdal Bahçıvan ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki erdal bahçıvan haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.