2.354 TL banka hesaplarına yatırıldı! T.C kimlik numaralarıyla...
2.354 TL banka hesaplarına yatırıldı! T.C kimlik numaralarıyla... Yüz binlerce vatandaşın beklediği ödemeler yapıldı. Paralar banka hesaplarına yatırıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine verilen evde bakım maaşı, her ay bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşlara ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla ödeniyor. 2022 yılında kronik hastalık yardımı altında ödenen tutarlar aylık 2.354 liraya çıkmıştı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 1 milyar 256 milyon TL Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırdıklarını açıkladı.
20.02.2022 Ekonomi
Bakan Selçuk: Mayıs ayı sonuna kadar geçerli sayılacak
Bakan Selçuk: Mayıs ayı sonuna kadar geçerli sayılacak Bakan Selçuk yaptığı açıklamada, “Engelli aylığı alan ve evde bakım yardımından yararlanan engellilerimizin, 1 Ocak 2020 tarihi ve sonrasında süresi dolan raporlarını mayıs ayı sonuna kadar geçerli sayıyoruz.”dedi.
29.03.2020 Ekonomi
Engellinin sahip olduğu konutta vergi muafiyeti var mıdır?
Engellinin sahip olduğu konutta vergi muafiyeti var mıdır? Engelli vatandaşlar için devletin sağladığı pek çok yardım ve muafiyet var. Sağlık giderleri ile ilgili bu yardımların yanı sıra ev ve araba alan engellilere de kimi destekler sağlanıyor? Peki engelli vatandaşlar konut sahibi olurlarsa vergiden muaf tutuluyorlar mı?
7.02.2019 Uzmana Sor

Benzer Haber Etiketleri