Ev satışı ile ilgili flaş karar... Yasa çıktı, artık yasak! Fakat hala...
Ev satışı ile ilgili flaş karar... Yasa çıktı, artık yasak! Fakat hala... Ev alacak herkesi ilgilendiren önemli bir karara imza atılmıştı. Zorunlu hale getirilerek vatandaşların mağduriyet yaşamasının önüne geçilmeye çalışıldı. Ancak bir çok kişi bu zorunluluğa uymuyor. Ev almayı planlayan herkesin doğru şeklide adım atması gerekiyor. Emlakçılara yetki belgesi şartı getiren düzenleme hayata geçse de internet portallarında ‘yetkisiz’ kişiler cirit atıyor. İlan portallarına yeni üye olacak emlakçıların yetki belgesi sorgulanıyor ancak mevcut üyelerden yetki belgesi istenmiyor. Durum böyle olunca, bazı kötü niyetli emlakçılar yanıltıcı ilanlarla vatandaşı kandırmaya devam ediyor.
3.02.2021 Ekonomi
Emlakçılıkta yeni dönem! 5 yıl geçerli...
Emlakçılıkta yeni dönem! 5 yıl geçerli... Bir dönem sonra eriyor. Artık isteyen herkes emlakçılık yapamayacak. Evini satmak ya da kiralamak isteyenler bunu kendisi yapamayacak. Emlakçılara yetki belgesi zorunluluğu getiriliyor. Bu belgeyi almayan emlak alım satımı yapamayacak. Bakan Pekcan yaptığı açıklamada "Yetki belgesi almadan emlakçılık yapılamayacak, belgesi olmayan işletmeler ilan sitelerine üye olamayacak." diye konuştu.
14.10.2020 Ekonomi
Emlakçı yetki belgesi nasıl alınır? Yetki belgesi olmayanlar emlakçılık yapamayacak!
Emlakçı yetki belgesi nasıl alınır? Yetki belgesi olmayanlar emlakçılık yapamayacak! Emlak sektöründe mağduriyetleri ve kayıt dışılığı bitirecek düzenleme için geri sayım başladı. 1 Eylül’den itibaren yetki belgesi olmayan işletmeler emlakçılık yapamayacak. Düzenleme, emlak sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin taşıması gereken şartları belirliyor ve yetki belgesi şartı getiriyor. Düzenleme, internetteki sahte ilanları da ortadan kaldıracak. Bir taşınmaz için birden fazla ilan verilemeyecek. ‘Sahibinden’ ilanlarda ise vekaletname ya da tapu kaydı istenecek. Peki, Emlakçı yetki belgesi nasıl alınır? İşte TTBS emlakçı belgesi alma ve TTBS yetki belgesi sorgulama ekranı...
25.08.2020 Ekonomi