Emeklilik Süresi

Emeklilik Süresi

Son dakika emeklilik süresi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan emeklilik süresi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını emeklilik süresi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Emeklilik Süresi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan emeklilik süresi gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.570 emeklilik süresi haberi bulunmuştur. Tüm emeklilik süresi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Çalışanlar dikkat! Emeklilik süresini uzatıyor, İşsizlik maaşı ve kıdem tazminatını etkiliyor
Çalışanlar dikkat! Emeklilik süresini uzatıyor, İşsizlik maaşı ve kıdem tazminatını etkiliyor Çalışma hayatına başlayan herkes bir süre çalıştıktan sonra emekli olmanın yolarını arıyor. Ancak bazı durumlarda emeklilik süresi uzayabiliyor. Hayatının belli bir döneminde kayıt dışı olarak çalışanlar, çalıştıkları süre kadar geç emekli oluyor. Sigortasız olarak çalışmak sadece emeklilik tarihinin uzamasına neden olmuyor aynı zamanda çalışanın pek çok hak kaybı yaşamasına da sebebiyet veriyor. Sigortasız çalışan kişi iş kazası geçirmesi durumunda ya da meslek hastalığına yakalanması halinde yasal haklara sahip olamıyor. Öte yandan işten çıkarılması durumunda tazminat talep edemeyen sigortasız çalışanlar işsizlik maaşına da başvuruda bulunamıyor.
15.03.2024 Çalışma Hayatı
Emeklilik planı yapanlar dikkat! Borcu olan emekli olamıyor
Emeklilik planı yapanlar dikkat! Borcu olan emekli olamıyor Çalışma hayatında bulunan herkes bir süre çalıştıktan sonra emeklilik planı yapmaya başlıyor. Ancak borcu olanların emeklilik süresi gecikiyor. Yüz binlerce Bağ-Kur'luyu doğrudan ilgilendiriyor.
12.10.2023 Çalışma Hayatı
Erken emeklilik imkanı! 'Yaş şartı kademeli olarak geri çekilmiş olacak'
Erken emeklilik imkanı! 'Yaş şartı kademeli olarak geri çekilmiş olacak' Yeni emeklilik rekormu için çalışmalar başlıyor. Yapılacak düzenlemeyle hem farklı mesleklerde çalışanlar arasında bir eşitleme olacak hem de SSK'lılar ile Bağ-Kur'lular arasındaki prim gün farkı ortadan kalkacak. Bağ-Kur'lular için erken emklililik imkanı doğacak. Uzmanlar yeni emeklilik sistemi değerlendirdi.
9.05.2023 Çalışma Hayatı
‘Konut sektörü için kilit konumda’ deyip uyardı! Şantiye şefliğinde yeni dönem
‘Konut sektörü için kilit konumda’ deyip uyardı! Şantiye şefliğinde yeni dönem Konut yapımında bulunan şantiye şefleri ile ilgili yeni dönem! Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik kapsamında meslekle ilgili pek çok düzenleme getirildi. Buna göre şantiye şeflerinin aynı anda üstlenebilecekleri iş miktarı, işin büyüklüğüne göre düzenlenecek. Düzenlemeyi değerlendiren TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası 2. Başkanı Nusret Suna, şantiye şeflerinin kilit konumda olduğunu ifade ederek, çok kritik bir deprem hatırlatmasında bulundu.
21.11.2022 Çalışma Hayatı
SGK harekete geçti! Ödenen paralar faizi ile birlikte geri alınıyor, tespit edildi
SGK harekete geçti! Ödenen paralar faizi ile birlikte geri alınıyor, tespit edildi Son dönemde ölüm aylığı almak için anlaşmalı boşanan kişiler yakın takibe alındı. Kuruma 81 ilden binlerce ihbar geliyor. Genellikle ihbar ve şikayetlerin yakın aile bireyleri tarafından yapıldığı belirtiliyor. Peki boşanılan eş ile birlikte yaşamak istisnasız maaş kesintisi sebebi mi? Haksız yere ölüm aylıklarının kesilme ihtimali var mı? Böyle bir durumda nasıl bir yol izlenir? 'Fiilen birlikte yaşama'nın kanıtı nedir? SGK uzmanı merak edilenleri yanıtladı. İşte detaylar…
14.11.2022 Gündem
52 yaşında emekli olma fırsatı! Prim şartını sağlayanlar yararlanıyor
52 yaşında emekli olma fırsatı! Prim şartını sağlayanlar yararlanıyor Çalışan pek çok kişi erken emekli olmanın yollarını arıyor. Emeklilik süresi ise; işe başlama tarihine göre değişiyor. Mevzuatta yapılan değişiklikler emeklilikte prim ve yaş şartının değişmesine neden oluyor.
28.10.2022 Çalışma Hayatı
Borcu veya alacağı olan herkesi ilgilendiren karar! Haklıyken haksız duruma düşebilirsiniz
Borcu veya alacağı olan herkesi ilgilendiren karar! Haklıyken haksız duruma düşebilirsiniz Yargıtay’dan borcu ve alacağı olan milyonları ilgilendiren emsal niteliğinde bir karara imza atıldı. Hiçbir yazılı beyan olmadığı halde sosyal medyada borçlu olduğuna ilişkin ifadeler kullanılması delil sayıldı. Konu ile ilgili açıklama yapan Avukat Ali Oktay Coşgun, bu tip uygulamalardaki yazışmaların belge niteliği taşıdığına dikkat çekerek, haklıyken suçlu duruma düşürecek konuyla ilgili de çarpıcı bilgiler verdi.
26.10.2022 Gündem
Ev kiralamada yeni dönem! Fiyatlar uçuşa geçti, öğrencilere uyarılar art arda geldi
Ev kiralamada yeni dönem! Fiyatlar uçuşa geçti, öğrencilere uyarılar art arda geldi ÖSYM’nin tercih sonuçlarını açıklaması ile milyonlarca öğrenci uygun fiyata kiralık ev ve yurt araştırmaya başladı. Uzmanlar, bu süreçte fiyatlarda herhangi bir düşüşün olmayacağını ifade ederek, öğrenciler arasında oda kiralama döneminin iyice yayıldığını belirtti. Yeni alışkanlığın aidat ve faturalarda bir dizi krizi de beraberinde getirebileceği uyarısında bulunan uzmanlar, fahiş fiyatların nasıl düşürülebileceğine ilişkin önemli tespitlerde bulundu. Öğrencilere rehber olacak tavsiyeler ve kira fiyatlarındaki son gelişmeler haberimizde...
9.09.2022 Ekonomi
İşsizlik maaşı, kıdem tazminatı ve emeklilik süresi ile ilgili flaş detay! e-Devlet üzerinden yapılıyor
İşsizlik maaşı, kıdem tazminatı ve emeklilik süresi ile ilgili flaş detay! e-Devlet üzerinden yapılıyor Çalışma hayatına başlayan herkes bir süre çalıştıktan sonra emekli olmanın yolarını arıyor. Ancak bazı durumlarda emeklilik süresi uzayabiliyor. Hayatının belli bir döneminde kayıt dışı olarak çalışanlar, çalıştıkları süre kadar geç emekli oluyor. Sigortasız olarak çalışmak sadece emeklilik tarihinin uzamasına neden olmuyor aynı zamanda çalışanın pek çok hak kaybı yaşamasına da sebebiyet veriyor. Sigortasız çalışan kişi iş kazası geçirmesi durumunda ya da meslek hastalığına yakalanması halinde yasal haklara sahip olamıyor. Öte yandan işten çıkarılması durumunda tazminat talep edemeyen sigortasız çalışanlar işsizlik maaşına da başvuruda bulunamıyor.
8.09.2022 Çalışma Hayatı
Devletten aldığı hibe ile başladı, şimdi paraya para demiyor! 'Yüksek verim aldık' deyip fiyatını açıkladı
Devletten aldığı hibe ile başladı, şimdi paraya para demiyor! 'Yüksek verim aldık' deyip fiyatını açıkladı Yozgat’ın Çekerek ilçesine bağlı Özükavak beldesinde, devletten aldığı destekle kurduğu serada domates üreten girişimci Sariye Aslan, aile bütçesine katkı sağlıyor. Kilosunu 10 liradan sattığını ifade eden Sariye Aslan, “Bu sera, kasabamızda bir ilk. Bu projeyi KOP ile gerçekleştirdik. Yüzde 80 devletimizin desteği, yüzde 20 de sera işletmecimizin desteği ile bu projeyi buraya yaptı” dedi.
7.09.2022 Ekonomi
Son dakika destek kararı! Kapsam genişletiliyor, ödeme miktarı artıyor
Son dakika destek kararı! Kapsam genişletiliyor, ödeme miktarı artıyor Devlet destekleri ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Yüz binlerce kişi bekliyordu. Destek kapsamı genişletildi. Ödeme miktarı artırıldı. Ayrıca yeni sosyal yardım kalemleri de uygulamaya girecek. Destek paketi ile ilgili detaylar ekim ayında açıklanacak.
7.09.2022 Ekonomi
Emeklilik ile ilgili son dakika gelişmesi! Süre uzuyor, detaylar belli oldu
Emeklilik ile ilgili son dakika gelişmesi! Süre uzuyor, detaylar belli oldu Emeklilik tarihi ile ilgili flaş gelişme! Ve belli oldu. Tek tek açıklandı. Emeklilik süresi uzuyor. Pek çok kişi aynı durumda. e-Devlet üzerinden kontrol etmek mümkün. Kayıt dışı çalışanlar ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Tazminat, yıllık izin, rapor parası da ödenmiyor. İşte detaylar...
7.09.2022 Ekonomi
SGK resmen duyurdu! Emeklilik süresi uzuyor, tazminat, rapor parası ve yıllık izin hakkı ile ilgili flaş detay
SGK resmen duyurdu! Emeklilik süresi uzuyor, tazminat, rapor parası ve yıllık izin hakkı ile ilgili flaş detay Sosyal Güvenlik Kurumu, sosyal medya üzerinden vatandaşları uyardı. Veriler tek tek açıklandı. Emeklilik sürecini etkiliyor. Çalışanların başta sağlık olmak üzere pek çok hizmetten yararlanmasını engelliyor. Tazminat ve yıllık izin hakkı bulunmuyor. Kayıt dışı olarak çalışanlar hem çalıştıkları süre içinde hem de sonrasında pek çok hak kaybına uğruyor.
23.08.2022 Çalışma Hayatı
Aylık 1.488 lira ödeniyor! Yüz binlerce öğrenciyi kapsıyor! Emekliliği erkene çekiyor!
Aylık 1.488 lira ödeniyor! Yüz binlerce öğrenciyi kapsıyor! Emekliliği erkene çekiyor! Aylık 1.488 lira hesaba yatıyor. Yüz binlerce öğrenciyi kapsıyor. Staj sigortası ile ilgili son dakika gelişmesi. 2022 yılında çalışan sayısı 20’nün üzerinde olan işyerlerinde stajyerlere aylık 1.276 lira, 20’de az çalışanı olan işyerlerinde aylık 638 lira ödeniyor. 20’den az çalışanı olan işyerlerinde ödenen stajyer ücretinin üçte ikisini, 20’den fazla çalışanı olan işyerlerinde ise üçte birini devlet karşılıyor. Mühendislik fakültesi öğrencileri içinse aylık 1.488 lira ödeniyor. Bunun yanında staj sigortası emekliliğe bir etki etmiyor. Fakat doktorların ve avukatların yaptığı stajda istisnai bir durum var. Sigortalı olmaksızın doktora öğrenimi, tıpta uzmanlık için yurt içinde veya yurt dışında geçirdikleri normal doktora ya da uzmanlık öğrenim süreleri ile yine sigortalı olmaksızın avukatlık stajını yapanların normal staj süreleri borçlanılabiliyor ve bu durumda emeklilik süresi erkene çekilebiliyor. Örneğin, avukatların bir yıllık stajı süresinin borçlanılması prim gün sayısı açısından emekliği etkiler ve öne çeker. Burada dikkat edilmesi gereken husus, staj süresi içinde sigortalı olunmaması. Sigortalı olunursa doktorlar ve avukatlar bu süreyi borçlanamıyorlar.
17.02.2022 Çalışan Hakları
SGK, SSK, Bağkur, emekli sandığı hepsini ilgilendiriyor! Emeklilik ile ilgili çok önemli karar! Resmen değişti artık zorunlu değil...
SGK, SSK, Bağkur, emekli sandığı hepsini ilgilendiriyor! Emeklilik ile ilgili çok önemli karar! Resmen değişti artık zorunlu değil... Emekli olmak isteyen yüz binlerce vatandaşı kapsıyor. SSK, BAĞ-KUR, Emekli Sandığı gibi birden fazla statüye tabi çalışması olanlar hizmet birleştirmesi yapabiliyorlar. Hizmet süresi tek bir statüden emekli olmaya yetmeyenler için avantaj sağlayan bu durum, bazı vatandaşların ise emekliliğini geciktiriyor. Yargıtay, hizmet süresi tek bir statüden emekli olmaya yeterli olanların hizmet birleştirmeye zorlanamayacağı kararı verdi. Hizmet sürelerinin birleştirilmesi, prim günü tek bir statüden emekli olmaya yetmeyenlere avantaj sağlıyor. Bazı durumlarda ise dezavantaj yaratabiliyor. Örneğin, SSK’dan daha az prim günüyle ve daha erken yaşta emekli olmak mümkün bulunuyor. SSK’lı çalışmanın ardından dükkan işleten bir kişi 7 yıllık hizmet süresinin çoğunu BAĞ-KUR’da geçirdi ise emeklilik için daha fazla prim gününe sahip olması gerekiyor. Bu da emekliliği geciktirebiliyor. SSK’lı çalışırken primleri tavandan yatırılmış olan kişiler çoğunlukla BAĞ-KUR’lulardan, kimi zaman da hem BAĞ-KUR’lulardan hem de Emekli Sandığı’na tabi olanlardan daha yüksek emekli aylığı alabiliyorlar. Ayrıca, BAĞ-KUR prim borcu olanlar borçlarını ödemeden emekli olamadıkları için emeklilik süresi uzayabiliyor. Bu tür durumlarda vatandaşlar hizmet birleştirmesi yapmaktan kaçınıyor.
14.01.2022 Emekli
BES'te yeni dönem! 10.732 TL devlet katkısı, 3 yıl kalan alıyor
BES'te yeni dönem! 10.732 TL devlet katkısı, 3 yıl kalan alıyor Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) yeni dönem başladı. Temmuz itibarı ile 18 yaş altındaki kişiler de BES'e dahil olabiliyor. Birçok aile çocuklarını küçük yaşlardan itibaren Bireysel Emeklilik Sistemi'ne dahil ediyor. Ancak işin önemli bir boyutu gözden kaçırılıyor. Bireysel emeklilik sistemini cazip kılan iki husus var. Birincisi, birikimlerin, günün şartlarına uygun yatırım araçlarında değerlenerek artması; ikincisi ve daha da önemlisi yüzde 25’lik devlet katkısı. Fakat devlet katkısı ile ilgili önemli bir detay bulunuyor. 3 yıl dolmadan sistemden çıkanlar devlet katkısı imkanından yararlanamıyor. Bugün için BES'te en yüksek devlet katkısı 10.732 TL. Bu rakam asgari ücrete göre belirleniyor. BES’teki bir kişinin en yüksek yararlanabileceği devlet katkısı tutarı, yıllık asgari ücret toplamının yüzde 25’ini geçemiyor . Asgari ücrete yapılacak zam ile birlikte BES'te devlet katkısı miktarı da artacak.
13.12.2021 Emekli
Erken emekli olabilirsiniz! Milyonlarca çalışanı kapsıyor, hemen kontrol edin...
Erken emekli olabilirsiniz! Milyonlarca çalışanı kapsıyor, hemen kontrol edin... Erken emeklilik fırsatı! Erken emekli olmak isteyen milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Bu mesleklerde çalışanlar hemen kontrol edin. Emeklilik için çok önemli detay. Her çalışan için özel olarak meslek kodları oluşturuluyor. Bu kodlar ileri dönemde erken emeklilik kapısını aralıyor. Bazı işlerde yıpranma payı erken emeklilik açısından büyük önem taşıyor. SGK'ya göre belirlenen yıpranma hakkı olan bir meslek sınıfındaysanız erken emeklilik imkanı tanınıyor. 45 iş kolunda çalışanların yıpranma hakkı bulunuyor. Emeklilik süresinin kısalmasının yanı sıra devlet çeşitli hibe ve nakit destekleri de sağlanıyor. Bu nedenle meslek kodunun hatalı ya da eksik girilmemesi, çalışan açısından çok önemli. Meslek kodu primi, emeklilik süresini etkiliyor mu? Çalışanın başka bir meslek koduyla bildirimi hak kaybına yol açar mı? Fiili hizmet süresi zammından hangi meslek grupları yararlanabiliyor? İşte erken emeklilikle ilgili tüm detaylar...
9.12.2021 Emekli
Emeklilik ile ilgili flaş gelişme! Harekete geçildi, maaşlar...
Emeklilik ile ilgili flaş gelişme! Harekete geçildi, maaşlar... Emeklilik ile ilgili milyonlarca kişiyi ilgilendiren maaş gelişmesi. Devlet harekete geçti ve detaylarıyla tek tek açıklandı. Yeni düzenleme geliyor. Hepsi tek pakette toplanacak. Emekli olacak kişiler normalde BES sisteminden toplu parasını alıp ayrılıyor. Ancak toplu para almak yerine aylık olarak maaş şeklinde paranın alınabilmesi de gerekiyor. Burada ekonomi reformları kapsamında yeni düzenlemede yer alacak olan hayat sigortası devreye giriyor. Bu şekilde isteyen toplu parasını alıyor, isteyen de aylık maaş alıyor. Yeni düzenlemeye bu uygulama da entegre edilecek. İşte detaylar...
22.03.2021 Ekonomi
Emekli maaşı düşer, geç emekli olursunuz! 5 yıl içinde...
Emekli maaşı düşer, geç emekli olursunuz! 5 yıl içinde... Emeklilik hayali kuran milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Emekli maaşları daha düşük oluyor ve emekli olacak kişi için de emeklilik süresi gecikiyor. 5 yıl süresi var. Çok önemli uyarı geldi. Bu süreyi sakın kaçırmayın. Sigortasız çalışanlar geç emekli olma ve daha az maaş alma sonucuyla karşı karşıya kalıyor. Ancak hizmet tespit davası açılırsa tüm koşullar değişiyor ve sigorta süreleri emekliliğe sayılıyor, emeklilik yaşı öne çekiliyor. Davayı açmak için 5 yıl süreniz var. Örneğin 2016 yılına kadar çalışılmışsa bu yıl sonuna kadar dava açma vaktiniz mevcut. Bazı durumlarda ise bu süre şartı kalkıyor.
23.01.2021 Emekli
Kısa çalışma ödeneği emekliliği nasıl etkiler? Kısa çalışma ödeneği alanın emeklilik primi yatacak mı?
Kısa çalışma ödeneği emekliliği nasıl etkiler? Kısa çalışma ödeneği alanın emeklilik primi yatacak mı? Corona virüsü salgını kapsamında faaliyetlerini durduran ya da yavaşlatan işletmeler için verilen kısa çalışma ödeneği süresi bir kez daha uzatıldı. Sürenin uzatılmasının ardından emekli olmak isteyenler, kısa çalışma ödeneğinin emekliliği nasıl etkileyeceğine yönelik araştırma yapmaya başladı. Peki, Kısa çalışma ödeneği emekliliği nasıl etkiler? Kısa çalışma ödeneği emeklilik primi yatacak mı?
13.08.2020 Emekli
Emeklilik uzuyor! Emekli olmak isteyenlere kötü haber!
Emeklilik uzuyor! Emekli olmak isteyenlere kötü haber! Emekli olmak isteyen milyonlarca çalışan için kötü haber geldi. Çalışan herkes merak ediyordu ve belli oldu. Pandemi sonrası kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteğinden yararlanıp emekli olmak isteyen çalışanın emeklilik süresi uzayacak. 3 ay boyunca kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteği alan çalışan emekli olmak için 60 gün daha çalışacak.
13.08.2020 Emekli
Bunu yapanın emekli maaşı kesiliyor ve...
Bunu yapanın emekli maaşı kesiliyor ve... Türkiye'de milyonlarca emekli var. Emeklilik süresi gelen de yüz binler sıra bekliyor. Emekli maaşı ile ilgili çok önemli açıklama geldi. SGK tespit ediyor ve bazı vatandaşların emekli maaşları yıllar sonra bazı hatalardan dolayı kesiliyor. Bunun için 10 yıllık süre çok önemli. Peki bu durumda ne yapmak lazım? Hatalı kurumsa ödeme nasıl oluyor? Emekli maaşı kesilen ne yapmalı?
30.05.2020 Uzmana Sor
Emekli maaşları ile ilgili flaş gelişme! SGK duyurdu...
Emekli maaşları ile ilgili flaş gelişme! SGK duyurdu... Milyonlarca emekli bekliyordu. Resmi açıklama geldi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Vekili İsmail Yılmaz, SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin aylıkları 19 Mayıs'ın resmi tatil olması ve ödeme tarihlerinin Ramazan Bayramı'na denk gelmesi nedeniyle erken ödeneceğini duyurdu. Emekliler maaşlarını bugünden itibaren almaya başlıyor. Peki kime ne zaman ödeme yapılacak?
15.05.2020 Emekli
SGK primleriniz ödenmemişse ne yapmanız gerekir?
SGK primleriniz ödenmemişse ne yapmanız gerekir? Milyonlarca kişi çok merak ediyordu. SGK, SSK, emekli, Bağkur’lu, EYT'li, memur, işçi milyonları ilgilendiren düzenlemeleri tek tek açıkladı. Emekli olmanız için prim ve yaş şartının dışında bir şart daha var ki o da kuruma borcunuzun olmaması. Borucu olan kişi emekli olamaz. Sigortalılık öncesi gerçekleşen doğumlara borçlanma, emekli maaşı, emeklilik süresi, erken emeklilik, askerlik borçlanması, malulen emeklilik, asgari ücret üzerinden borçlanacaksınız en düşük alacağınız aylık kaç lira olur? SGK primleriniz ödenmemişse ne yapmanız gerekir? Evde kişi başına düşen geliri en fazla 701,32 TL olanlar nereden destek alır? SGK pirimi gibi daha birçok soruya İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı yazarımız Mert Nayır yanıt verdi
SGK hangi durumlarda para iadesi yapıyor?
SGK hangi durumlarda para iadesi yapıyor? Milyonlarca çalışan merak ediyordu. SGK, SSK, emekli, Bağkur, EYT’li çalışan milyonları ilgilendiren düzenleme tek tek açıklandı. SGK’dan para iadesi, ikramiye, emeklilik süresi, erken emeklilik, askerlik borçlanması, emekli maaşının hesaplanması genel sağlık sigortası, engelli raporu, Bağkur pirimi ödemesi, yurt dışı borçlanması, evde çalıştırılan yabancının SGK pirimi gibi daha birçok soruya İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı yazarımız Mert Nayır yanıt verdi

Benzer Haber Etiketleri

Emeklilik Süresi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki emeklilik süresi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.