Elektrik fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Faturalar değişiyor, vergi muafiyeti ve indirim...
Elektrik fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Faturalar değişiyor, vergi muafiyeti ve indirim... Elektrik fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Faturalar değişiyor. Bir açıklama daha geldi. Milyonlarca elektrik abonesini ilgilendiriyor. Son aylarda artan elektrik faturalarına yönelik vergi muafiyeti gelebilir. Bazı esnaflara kiraları kadar elektrik faturası geldiğini söyleyen Sabah Gazetesi Yazarı Dilek Güngör, "Yüzde 18'lik KDV'yi yüzde 8'e düşürülürse bu faturalarda ciddi bir indirim anlamına gelir." ifadelerini kullandı. Dilek Güngör bakanlığın bu kararı yakın zamanda açıklamasını beklediğini de belirtti. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, elektrik tarifelerinde düzenleme yapılacağını belirterek, "Aylık tüketimi 150 kilovattan 210 kilovata çıkarıyoruz'' demişti. Yeni düzenlemeyle ilgili karar Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.
4.02.2022 Ekonomi
Elektrik fiyatlarıyla ilgili flaş karar! Uygulama değişti, EPDK duyurdu! Kademeli tarifede...
Elektrik fiyatlarıyla ilgili flaş karar! Uygulama değişti, EPDK duyurdu! Kademeli tarifede... Elektrik fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi. Resmen değişti. EPDK duyurdu. Lisanssız elektrik üretim tesisleriyle ilgili EPDK kararı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Karara göre; üreticinin serbest tüketici olup olmaması ve mahsuplaşmanın saatlik veya aylık olarak yapılması arasında herhangi bir ayrım yapılmaksızın üreticilere ödenecek ihtiyaç fazlası elektrik enerjisi bedeli için kademeli tarife esas alınarak uygulama yapılacak. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, elektrik tarifelerinde düzenleme yapılacağını belirterek, "Aylık tüketimi 150 kilovattan 210 kilovata çıkarıyoruz'' demişti. Yeni düzenlemeyle ilgili karar Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Kararla 210 kilovatsaatin üzerindeki faturalar 42 lira düşecek.
3.02.2022 Ekonomi
Elektrik fiyatları ile ilgili yeni açıklama! EPDK duyurdu
Elektrik fiyatları ile ilgili yeni açıklama! EPDK duyurdu Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu duyurdu. Elektrik fiyatları belli oldu. EPDK, 2020 yılına ait Türkiye Ortalama Elektrik Toptan Satış Fiyatının (TORETOSAF) kilovatsaat başına 28,56 kuruş olmasına karar verildi.
3.11.2021 Ekonomi