Ekonomistler

Ekonomistler

Son dakika ekonomistler haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ekonomistler ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ekonomistler haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ekonomistler

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ekonomistler gelişmeleri de dahil olmak üzere 884 ekonomistler haberi bulunmuştur. Tüm ekonomistler haberleri aşağıda listelenmiştir.
ABD Mart ayı enflasyon verisi açıklandı! Altın fiyatları tepki verdi
ABD Mart ayı enflasyon verisi açıklandı! Altın fiyatları tepki verdi Yıllık enflasyonun Mart ayında yükselmesi ve temel fiyat baskılarının inatçı bir şekilde güçlü kalmaya devam etmesi, Fed'in bu yıl faiz oranlarını ne kadar düşürebileceğine dair soru işaretlerini arttırdı.
10.04.2024 Ekonomi
Altın fiyatlarında son dakika! Alım fırsatı kapıda
Altın fiyatlarında son dakika! Alım fırsatı kapıda Altın fiyatlarında son dakika... Altın piyasasında hareketlilik devam ediyor. 2.196 dolar seviyesinde son bir haftalık dönemde yüzde 1.76’dan fazla artarken altın ile ilgili son gelişmeleri aktaran ekonomistler son gelişmeleri aktardı. Altında 4 farklı fiyat olabileceğini tahmin ettiğini ifade eden Memiş, altında kritik eşiğin henüz atlatılmadığını dile getirdi.
27.03.2024 Ekonomi
Altın fiyatlarında yukarı yönlü hareketlilik devam ediyor! Uzmanlardan kritik uyarılar
Altın fiyatlarında yukarı yönlü hareketlilik devam ediyor! Uzmanlardan kritik uyarılar Altın piyasasında hareketlilik devam ediyor. 2.196 dolar seviyesinde son bir haftalık dönemde yüzde 1.76’dan fazla artarken altın ile ilgili son gelişmeleri aktaran ekonomistler son gelişmeleri aktardı. Altında 4 farklı fiyat olabileceğini tahmin ettiğini ifade eden Memiş, altında kritik eşiğin henüz atlatılmadığını dile getirdi.
27.03.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz CNN Türk’te konuştu: Enflasyonda 2026'da tek haneye ulaşacağız
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz CNN Türk’te konuştu: Enflasyonda 2026'da tek haneye ulaşacağız Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CNN Türk canlı yayınında soruları yanıtladı. Sosyal medyada ve çeşitli yerlerde spekülatif hava oluşturulmaya çalışıldığına dikkat çeken Yılmaz "Bu tür tartışmaların temeli yok. Yerel seçimde ulusal politikaların değişmesini beklemek hiçbir temeli yok" dedi. Öte yandan Yılmaz, temel hedeflerinin enflasyonla mücadele olduklarını vurgulayarak "2026'da tek haneye ulaşacağız. Bunun planını yaptık. Ne yaptığımızı biliyoruz. Hesabımızı kitabımızı biliyoruz" diye konuştu.
23.03.2024 Gündem
Merkez Bankası faiz kararı ne oldu?  Faiz artarsa dolar, borsa ne olur? (2024 TCMB mart ayı PPK kararı)
Merkez Bankası faiz kararı ne oldu? Faiz artarsa dolar, borsa ne olur? (2024 TCMB mart ayı PPK kararı) Dolar, altın, borsa ve banka mevduat faizi yatırımcıları tarafından merakla beklenen mart ayı Merkez Bankası faiz kararı öncesinde ekonomistler, politika faiziyle ilgili beklentilerini açıklamıştı. Mart ayı Merkez Bankası faiz kararı açıklandı. Türkiye ekonomisini yakından takip eden yatırımcılar tarafından beklenen kritik faiz kararıyla birlikte güncel piyasa verileri takip ediliyor
21.03.2024 Ekonomi
Fed'in faiz kararından sonra altın piyasasında yeni gelişme!
Fed'in faiz kararından sonra altın piyasasında yeni gelişme! ABD Merkez Bankası (Fed) piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı. Peki karar sonrasında altın, dolara ilişkin beklentiler neler? Ekonomist Belgin Maviş, milliyet.com.tr’ye piyasalara ilişkin beklentilerini açıkladı. İşte detaylar...
20.03.2024 Ekonomi
Bakan Özhaseki açıkladı: Bu ayın sonuna kadar da 30 bin konutu daha dağıtacağız
Bakan Özhaseki açıkladı: Bu ayın sonuna kadar da 30 bin konutu daha dağıtacağız Eskişehir’de inşaat ve sanayi sektörünün temsilcileri ile iftar yemeğinde bir araya gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Deprem bölgesinde 200 binden fazla inşaat şu anda hızla devam ediyor. Bugüne kadar 46 bin konutu dağıttık. Bu ayın sonuna kadar da 30 bin konutu daha dağıtacağız” dedi.
12.03.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek neden tek haneli enflasyonu işaret etti? Konut kredisi alımı nasıl kolaylaşır? Dikkat çeken açıklama
Bakan Şimşek neden tek haneli enflasyonu işaret etti? Konut kredisi alımı nasıl kolaylaşır? Dikkat çeken açıklama Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek milyonlarca vatandaşın beklediği konut kredisi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek, enflasyonun tek haneye düşmesiyle birlikte konut kredilerinin daha rahat kullandırılacağını söyledi. Öte yandan ekonomistler konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.
6.03.2024 Ekonomi
Goldman Sachs'dan TCMB faiz kararına analiz
Goldman Sachs'dan TCMB faiz kararına analiz ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs, TCMB'nin son faiz kararını değerlendirirken Türk lirasındaki değerlenmenin 2024 yılında da süreceğini ve Merkez Bankası rezervlerinin pozitife dönebileceğini öngördü.
23.02.2024 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararını yarın açıklayacak
Merkez Bankası faiz kararını yarın açıklayacak Piyasalarda gözler Merkez Bankası'nın şubat ayı faiz kararında. Yarın saat 14.00'te faiz kararı açıklanacak.
21.02.2024 Ekonomi
Gram altın için yatırımcıya son gün uyarısı! Altında rakam verildi çarpıcı tahmin
Gram altın için yatırımcıya son gün uyarısı! Altında rakam verildi çarpıcı tahmin Altın fiyatlarında her şey tepetaklak oldu. Para ve emtia piyasalarında yönü ABD’den gelen ekonomik gelişmeler belirlemeye devam ediyor. Cuma günü ABD’de ocak ayı tarım dışı istihdam verisi önemle takip edildi. Borsada 9 bin puan seviyesine ramak kaldı. Endeks 8 bin 850 puan seviyesinin de üzerine çıkarak önemli bir eşiği aştı. Altın fiyatları ise kritik sınırı geçti. Yatırımcıya gram altın için son fırsat uyarısı yapıldı. Peki piyasalarda hedef ne? Ekonomistler cevapladı.
7.02.2024 Ekonomi
Kredi ve mevduat faizleri ile ilgili yeni gelişme! Faiz oranlarında artış olacak mı?
Kredi ve mevduat faizleri ile ilgili yeni gelişme! Faiz oranlarında artış olacak mı? Bankada parası olan ya da kredi çekmeyi düşünen herkesi doğrudan ilgilendiriyor. Faiz oranları ile ilgili yeni gelişme! Merkez Bankası yılın ilk faiz kararını açıkladı. Buna göre faiz oranı 250 baz puan artışla yüzde 45 seviyesine çıkarıldı. Peki bu son artış mı olacak? Faiz kararı vatandaşın cebine nasıl yansır? Ekonomistler canlı yayında değerlendirdi.
25.01.2024 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak! İşte piyasanın tahmini
Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak! İşte piyasanın tahmini Ekonomide haftanın en önemli bekleyişi sona eriyor. Merkez Bankası yılın ilk faiz kararını bugün açıklayacak. Peki piyasadaki tahminler neler? İşte detaylar...
25.01.2024 Ekonomi
Yılın ilk faiz kararı yarın açıklanacak
Yılın ilk faiz kararı yarın açıklanacak Ekonomide haftanın en önemli bekleyişi sona eriyor. Merkez Bankası yılın ilk faiz kararını yarın açıklayacak.
24.01.2024 Ekonomi
Merkez Bankası yılın ilk faiz kararını perşembe günü açıklayacak
Merkez Bankası yılın ilk faiz kararını perşembe günü açıklayacak Merkez Bankası Para Politikası Kurulu yeni yılın ilk faiz kararını perşembe günü açıklayacak. Banka bir önceki toplantıda politika faizini yüzde 42,5 seviyesine yükseltmişti.
23.01.2024 Ekonomi
Çarpıcı araştırma dünyada ses getirdi! 'Google ve Meta haber içeriklerinin değerini olduğundan düşük gösteriyor'
Çarpıcı araştırma dünyada ses getirdi! 'Google ve Meta haber içeriklerinin değerini olduğundan düşük gösteriyor' Google'ın Kanada'daki yayıncılara yıllık 73,5 milyon dolar ödeme yapmayı kabul etmesinin yankıları sürüyor. Bu gelişme benzer yasaların hayata geçirilmesinin beklendiği pek çok ülkede heyecan yaratırken, ABD'de yapılan bir araştırma haberden elde edilen gelirin eşit paylaşılması gerektiğine ve yayıncıların hak ettiği ödemelerin çok daha yüksek olduğuna işaret etti. İşte ayrıntılar...
28.12.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Piyasaları maniple etmeye çalışan tamahkarlara meydanı boş bırakamayız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Piyasaları maniple etmeye çalışan tamahkarlara meydanı boş bırakamayız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Borsa İstanbul 150. Yıl Gong Töreni'ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Daha kararlı duruş sergilememiz gerekiyor. İster siyasetçi ister ekonomist. Sermaye piyasalarını manipüle etmeye çalışan tamahkarlara meydanı boş bırakamayız. Gerek SPK, gerek BİST'ten bu konuda daha fazla hassasiyet göstermesini istiyoruz" dedi.
22.12.2023 Gündem
Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak! Piyasalarda yön ne olacak?
Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak! Piyasalarda yön ne olacak? Piyasalarda gözler Merkez Bankası'na çevrildi. Para Politikası Kurulu bugün faiz kararını açıklayacak. Peki beklentiler neler? Ekonomistler cevapladı.
23.11.2023 Ekonomi
Piyasalar kritik veriyi bekliyor! Türkiye ekonomisi ne kadar büyüyecek?
Piyasalar kritik veriyi bekliyor! Türkiye ekonomisi ne kadar büyüyecek?   Türkiye ekonomisine ilişkin büyüme rakamları önümüzdeki hafta açıklanacak. 2023 yılının üçüncü çeyreğine ilişkin büyüme rakamları haftaya açıklanacak. Ayın son günü açıklanacak olan büyüme rakamlarına ilişkin beklentiler de ortaya çıkmaya başladı.
22.11.2023 Ekonomi
ABD ekim ayı enflasyon verisi açıklandı!
ABD ekim ayı enflasyon verisi açıklandı! Piyasaların beklediği ABD enflasyon rakamları açıklandı. Açıklanan ABD enflasyon verisi beklentilerin altında geldi.
14.11.2023 Ekonomi
Merkez Bankası'nın faiz artışı için dikkat çeken tahmin! Oran verildi
Merkez Bankası'nın faiz artışı için dikkat çeken tahmin! Oran verildi Merkez Bankası’nın bu haftaki toplantısı, iç ve dış piyasalar tarafından yakından takip ediliyor. Uzmanlar Hafize Gaye Erkan başkanlığında yapılacak beşinci toplantıdan faiz artırım kararının çıkmasını beklerken, Morgan Stanley’den de yeni bir tahmin geldi. Morgan Stanley ekonomistleri, TCMB’nin 26 Ekim’deki toplantısında faiz oranını yüzde 35’e çıkaracağını tahmin etti.
24.10.2023 Yaşam
21 Eylül faiz kararı ne olur, Eylül 2023 Merkez Bankası faiz kararı beklentisi nedir? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak, MB faiz kararı borsayı nasıl etkiler?
21 Eylül faiz kararı ne olur, Eylül 2023 Merkez Bankası faiz kararı beklentisi nedir? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak, MB faiz kararı borsayı nasıl etkiler? Merkez Bankası'nın faiz kararı ekonomiyi yakınan takip edenler tarafından merakla bekleniyor. Faiz kararının ekonomi üzerindeki etkileri ve sonuçları derin olduğundan piyasanın gözü kulağı merkez bankası faiz kararında. Peki, 21 Eylül faiz karar ne olur, Merkez Bankası faiz kararını ne zaman açıklayacak? Merkez Bankası Eylül toplantısı: Merkez Bankası faiz toplantısı saat kaçta?
21.09.2023 Ekonomi
Kur korumalı mevduattaki çözülmeyi hızlandıracak faiz adımı! Yüzde 50'nin üstüne çıkacak
Kur korumalı mevduattaki çözülmeyi hızlandıracak faiz adımı! Yüzde 50'nin üstüne çıkacak Kur korumalı mevduattan (KKM), TL vadeli mevduata geçenler için bankaların sunduğu faiz yıllık yüzde 45’e çıktı. Normalde bankaların sunduğu en yüksek faiz yüzde 25-35 bandında. Yüzde 45’lik faizden yararlanmak için 30 Haziran öncesinde KKM hesabının olması gerekiyor. KKM’den sonra 100 bin lirasıyla 32 gün vadeli mevduat hesabı açanın net kazancı 3 bin 747 lira oluyor. Öte yandan Ekonomistler alınan kararla birlikte kredi faizlerinin bir miktar daha yükseleceğini ama asıl faiz etkisinin KKM vadesi gelen mudilerin, TL mevduata geçişini teşvik noktasında görüleceğini söylüyor. Bir başka deyişle bankalar KKM hesabını kapatıp TL mevduata geçecek müşterileri için daha yüksek faiz önerecek. Mevcut durumda bu geçişte sunulan faiz yüzde 45-47 seviyelerinde. Önümüzdeki dönemde yüzde 50-55 bandında faizlerin gündeme geleceği de değerlendirmeler arasında yer alıyor.
15.09.2023 Ekonomi
Kredi kartı taksitleriyle ilgili flaş detay
Kredi kartı taksitleriyle ilgili flaş detay Kredi kartlarında yeni dönem başlıyor. OVP’de “Kredi kartı kullanımı parasal istikrarı etkilemeyecek ve tüketim talebini dengeleyecek şekilde uluslararası standartlarda yeniden düzenlenecektir” ifadeleri kullanılmıştı. Ekonomistlere göre; kredi kartı kullanımını sınırlamaya dönük yapılacak düzenlemeler arasında ilk sırada taksit sayılarını düşürülmesi maddesi yer alıyor.
8.09.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: KAAN 2023 bitmeden havalanacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan: KAAN 2023 bitmeden havalanacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kara Harp Okulu'nda Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'nde konuştu. Erdoğan, "Hemen her hafta savunma sanayi alanında gurur verici bir haber alıyoruz. Kısa süre önce Milli Muharip Uçağımız KAAN'la ilgili müjdemizi paylaşmıştık. İnşallah 2023 senesi bitmeden uçağımızın havalandığını göreceğiz'' dedi.
30.08.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Ekonomistler ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ekonomistler haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.