Maddi ve manevi tazminat alabilirsiniz! Mahkeme haklı sebeple hemen boşuyor
Maddi ve manevi tazminat alabilirsiniz! Mahkeme haklı sebeple hemen boşuyor Evli tüm çiftleri çok yakından ilgilendiriyor. Çalışmayan tarafa eşin maddi anlamda çok az destek sağlaması, eşini mağdur edecek kadar az harçlık vermesi, aşırı derecede borçlanması ekonomik şiddet sayılıyor. Bu sebeplerle açılan boşanma davalarının sayısı ise hiç az değil. Mağdur eşin ekonomik şiddete uğraması, haklı nedenle boşanma sebebi sayılıyor. Uzman isim konuyla ilgili önemli bilgiler vererek tazminat konusuna da dikkat çekti.
10.09.2023 Gündem
Evli çiftleri ilgilendiren 'borçlanma' kararı! Mahkeme haklı sebeple hemen boşuyor
Evli çiftleri ilgilendiren 'borçlanma' kararı! Mahkeme haklı sebeple hemen boşuyor Evli tüm çiftleri çok yakından ilgilendiriyor. Çalışmayan tarafa eşin maddi anlamda çok az destek sağlaması, eşini mağdur edecek kadar az harçlık vermesi, aşırı derecede borçlanması ekonomik şiddet sayılıyor. Bu sebeplerle açılan boşanma davalarının sayısı ise hiç az değil. Mağdur eşin ekonomik şiddete uğraması, haklı nedenle boşanma sebebi sayılıyor. Uzman isim konuyla ilgili önemli bilgiler vererek tazminat konusuna da dikkat çekti.
2.02.2023 Gündem
Eşin maaşına el koymak boşanma nedeni mi? Yargıtay’dan ekonomik şiddet kararı!
Eşin maaşına el koymak boşanma nedeni mi? Yargıtay’dan ekonomik şiddet kararı! Eşinin maaşını alarak ekonomik şiddet uygulayan eşin boşanma davasıyla ilgili Yargıtay emsal bir karara imza attı. Emsal nitelikte bir karara imza atan Daire, eşin maaşına el koymayı kusur saydı. Peki, Eşin maaşına el koymak boşanma nedeni mi? İşte ekonomik şiddete ilişkin Yargıtay kararı!
14.05.2022 Yaşam
Eşinin maaş kartına el koydu! Mahkemeden flaş karar
Eşinin maaş kartına el koydu! Mahkemeden flaş karar Gaziantep'te 2 çocuk annesi, 15 senedir maaş kartına el koyan 22 yıllık eşinden boşanmak için açtığı davayı, mahkemenin kocanın "ekonomik şiddet" uyguladığına hükmetmesi sonucunda kazandı.
13.03.2021 Gündem