Ekonomik İstikrar Kalkanı

Ekonomik İstikrar Kalkanı

Son dakika Ekonomik İstikrar Kalkanı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Ekonomik İstikrar Kalkanı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Ekonomik İstikrar Kalkanı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ekonomik İstikrar Kalkanı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ekonomik istikrar kalkanı gelişmeleri de dahil olmak üzere 254 ekonomik istikrar kalkanı haberi bulunmuştur. Tüm ekonomik istikrar kalkanı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Faizsiz kredi fırsatı! Resmen başladı,100 bin lira...
Faizsiz kredi fırsatı! Resmen başladı,100 bin lira... Kredi desteği veriliyor. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Faiz indirimi uygulanacak. Faiz indirimi yüzde 50'den başlayıp yüzde 100'e kadar çıkıyor. Halkbank'tan kredi müjdesi geldi. Detaylar netleşti. Resmen başladı. Halkbank Türkiye ve KKTC'de esnaf ve sanatkarlara kullandırılan ve bakiyesi 2022, 2023 ve 2024 yıllarına devreden krediler ile 2024 sonuna kadar doğrudan kullandırılacak kredilere yüzde 50 faiz indirimi uygulayacak. Söz konusu faiz indirimi, kaybolmaya yüz tutan meslek kollarında faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlar için yüzde 100 olarak uygulanacak.
4.01.2022 Ekonomi
Fahrettin Altun: Filistin için mücadele etmeyi sürdüreceğiz
Fahrettin Altun: Filistin için mücadele etmeyi sürdüreceğiz Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Filistin için uluslararası her platformda mücadele etmeyi sürdüreceğiz. İsrail'in bu hukuk tanımaz tavrının son bulması için ne gerekiyorsa yapacağız. Mücadelemiz Filistin tam anlamıyla özgürlüğüne kavuşana kadar sürecek." ifadelerini kullandı.
21.05.2021 Siyaset
Kredi Garanti Fonu, KOBİ'lere 163 milyar liralık kefaletle destek oldu
Kredi Garanti Fonu, KOBİ'lere 163 milyar liralık kefaletle destek oldu Kredi Garanti Fonu (KGF), geçen yıl yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomiye etkilerinin azaltılması amacıyla KOBİ'lere "ticari", bireysel kullanıcılara da "ihtiyaç" kredilerinde kefalet sağlayarak destek oldu.
21.05.2021 Kobi
Nakit para desteği! Tek seferde en az 2000 TL yatırılıyor, başvuran alıyor
Nakit para desteği! Tek seferde en az 2000 TL yatırılıyor, başvuran alıyor Yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Hesaplara tek seferde en az 2 bin TL yatırılıyor. Başvurular e-Devlet üzerinden yapılıyor. Süre uzatıldı. Nakit ihtiyacı olan vatandaşlar başvuruda bulunabilecek. Son tarih 31 Mayıs olarak belirlendi. Kovid-19 salgını dolayısıyla hükümetin ticaret erbabının yaşadığı mali kayıpların telafisi için sağladığı ciro kaybı desteğine başvurular 31 Mayıs saat 23.59’a kadar yapılabilecek.
30.04.2021 Ekonomi
KÇÖ uzatıldı mı? Kısa Çalışma Ödeneği ne zaman bitiyor, uzatılacak mı? Türk-İş'ten KÇÖ açıklaması!
KÇÖ uzatıldı mı? Kısa Çalışma Ödeneği ne zaman bitiyor, uzatılacak mı? Türk-İş'ten KÇÖ açıklaması! Koronavirüs ile mücadele kapsamında verilen desteklerden biri olan milyonlarca çalışanın yararlandığı kısa çalışma ödeneği çalışanın gündeminde yer almaya devam ediyor. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, 1 Nisan itibarıyla sona erecek kısa çalışma ödeneği uygulamasının devam ettirilmesini istedi. KÇÖ uzatılacak mı? Kısa Çalışma Ödeneği ne zaman bitiyor?
27.03.2021 Çalışan Hakları
Fuat Oktay: G20 içerisinde ekonomisi büyüyen 2 ülkeden biriyiz
Fuat Oktay: G20 içerisinde ekonomisi büyüyen 2 ülkeden biriyiz Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Ekonomik istikrar kalkanı paketimizle 2020'de yüzde 1,8 büyüme yakaladık. Bu, bizi G20 ülkeleri arasında ekonomisi büyüyen 2 ülkeden biri yapıyor. Çin ile Türkiye pozitif büyüme yaşarken, gelişmiş ekonomiler önemli ölçüde küçüldü" dedi.
17.03.2021 Gündem
Kısa çalışma ödeneği ile ilgili flaş açıklama! Belli oldu, ödemeler...
Kısa çalışma ödeneği ile ilgili flaş açıklama! Belli oldu, ödemeler... Kısa çalışma ödeneği ile ilgili açıklama geldi ve belli oldu. Geçtiğimiz yıl mart ayında birçok destek ve teşvik hayata geçirildi. Bunlardan biri de kısa çalışma ödeneğiydi. Uygulama, işçi ve işverenin kurtarıcısı oldu. Ödeneğe ilişkin bugüne kadar sürenin dönem dönem uzatılarak gelmesiyle birlikte yapılan ödeme miktarı da belli oldu. Bu ay normalleşme adımları kapsamında kısa çalışma ödeneği sona erecek.
17.03.2021 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan kritik koronavirüs kararlarını açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan kritik koronavirüs kararlarını açıkladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi. Erdoğan yaptığı açıklamada, "Şehirlerimizdeki mevcut uygulamayı bir süre daha sürdürme ve gelişmeleri yakın takip etme kararı aldık. Kimi illerimizdeki nispi vaka yükselişlerine rağmen, bu artışın hastaneye yatış, yoğun bakım ve entübe sayılarına sınırlı şekilde yansımasını da sevindirici bir gelişme olarak değerlendiriyoruz." dedi.
15.03.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Esnafımızı, ihracatçılarımızı yalnız bırakmadık
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Esnafımızı, ihracatçılarımızı yalnız bırakmadık Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan paylaşımında, "Salgın döneminde 760 bin 71 esnaf ve sanatkara Ekonomik İstikrar Kalkanı tedbirleri kapsamında 18,8 milyar TL tutarında kredi kullandırıldı" dedi.
11.03.2021 Siyaset
İş makinalarında 2021 büyüme yılı olacak!
İş makinalarında 2021 büyüme yılı olacak! 2018’den beri gerileyen iş ve inşaat makinaları sektöründe 2021’de yüzde 20 büyüme öngörülüyor.
19.02.2021 Otomobil
Halkbank esnaf kredisi erteleme nasıl yapılır, belli mi? Halkbank esnaf destek kredisi erteleme (1 Ocak 2021-30 Haziran 2021 arası 6 ay erteleniyor)
Halkbank esnaf kredisi erteleme nasıl yapılır, belli mi? Halkbank esnaf destek kredisi erteleme (1 Ocak 2021-30 Haziran 2021 arası 6 ay erteleniyor) Halkbank esnaf destek kredi ödemeleri ertelendi mi? sorusu yanıt buldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Halkbank tarafından esnaf ve sanatkarlara kullandırılan Hazine ve Maliye Bakanlığı faiz destekli kredileri 1 Ocak 2021-30 Haziran 2021 arası 6 aylık dönemde ödenmesi gereken taksitleri ertelenecektir. Hayırlı olsun." dedi. Peki, Halkbank esnaf kredisi erteleme nasıl yapılır? Halkbank esnaf kefalet kredisi erteleme 2021…
25.01.2021 Çalışma Hayatı
Hesaba yatacak! Bakan tarih verdi!
Hesaba yatacak! Bakan tarih verdi! Milyonlarca kişiyi ilgilendiren kira ve gelir kaybı desteğiyle ilgili önemli açıklama geldi. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirlere yönelik destekler için 2 milyondan fazla başvuru geldiğini belirterek, "Gelir kaybı desteğine 1 milyon 300 binin üzerinde, kira desteğine 754 bin civarında müracaat eden esnafımız var" dedi. Pekcan, "İnşallah ocak ayı içinde bu ödemelerin mümkün olan en kısa zamanda gerçekleştirilmesi için elimizden geleni yapıyoruz" ifadelerini kullandı.
15.01.2021 Ekonomi
Esnaf kefalet kredi faiz oranları 2021! Esnaf kefalet kredi başvuru şartları nelerdir, nasıl başvurulur?
Esnaf kefalet kredi faiz oranları 2021! Esnaf kefalet kredi başvuru şartları nelerdir, nasıl başvurulur? Enflasyon oranları açıklandı. Enflasyonun açıklanmasıyla iş yeri kira bedellerinde de artış oldu. Pandemi süreci devam ederken devlet esnafa 3 ay, ayda 1000 lira destekle kira yardımı yapıyor. Destek ödemelerinin dışında esnaf kredi imkanlarını da araştırıyor. Esnaf tarafından araştırılan kredilerden biri ise Esnaf Halkbank Kredisi oluyor. Esnaf kefalet kredisi 2021 faiz oranları merak ediliyor.
6.01.2021 Gündem
Türkiye için enerji yılı
Türkiye için enerji yılı Salgının küresel ekonomiye damga vurduğu 2020’de Türkiye ekonomisinde önemli gelişmeler oldu. Karadeniz’deki gaz keşfi bunların başında gelirken TOGG iş dünyasına moral verdi.
1.01.2021 Ekonomi
Hesaba yatacak! Faiz indirimli kredi ve kira desteği
Hesaba yatacak! Faiz indirimli kredi ve kira desteği Hibe, kredi ve eğitim destekleri başladı. Esnaf ve sanatkarlar 2020'de Kovid-19'la mücadele kapsamında alınan tedbirlerden en çok etkilenen kesim olurken, hükümet bu etkileri azaltmak için çok sayıda desteği hayata geçirdi. Esnaf ve sanatkara 3 ay boyunca aylık 1000 lira olmak üzere toplam 3 bin lira hibe desteğine yönelik başvurular 30 Aralık itibarıyla hayata geçirildi. Yüzde 50 ve yüzde 100 faiz indirimli kredi desteği sağlandı, 962 bin 302 esnaf ve sanatkara 40,3 milyar lira tutarında faiz indirimli kredi kullandırıldı.
31.12.2020 Ekonomi
Bakan Pekcan duyurdu! Perakende ticarete düzenleme geliyor
Bakan Pekcan duyurdu! Perakende ticarete düzenleme geliyor Bakan Pekcan, sektörde değişiklikler yapılmasının gündemde olduğunu belirterek, perakendeciliğin desteklenmesi, coğrafi işaretli ürünler ve yöresel ürünlere yönelik farkındalığın arttırılmasının bu çalışma kapsamında yer aldığını bildirdi.
17.12.2020 Gündem
Halkbank esnaf kefalet kredisi! Halkbank esnaf kefalet kredisi başvurusu nasıl yapılır, şartları nedir?
Halkbank esnaf kefalet kredisi! Halkbank esnaf kefalet kredisi başvurusu nasıl yapılır, şartları nedir? Koronavirüs salgını en çok esnafı etkiledi. Pandemi sürecinde peş peşe yapılan desteklerin sonuncusu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Cumhurbaşkanı, esnafa kira yardımı ile 3 ay süreyle ayda 1000 lira destek ödemesi yapılacağının açıklanmasının ardından bankaların esnaf kredileri hakkında da araştırma yapılamaya başlandı. Esnafın en çok araştırdığı kredilerden biri Halkbank esnaf kefalet kredisi oldu. Halkbank esnaf kefalet kredisi başvurusu şartları nedir, nasıl başvuru yapılır? Sizin için Halkbank esnaf kefalet kredilerini derledik…
15.12.2020 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan OECD’ye işbirliği çağrısı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan OECD’ye işbirliği çağrısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Uluslararası iş birliği, gelişmekte olan ülkeler ile mülteciler ve yerlerinden edilmiş kişileri önceleyerek yürütülmelidir. Bu konuda OECD'nin öncü bir rol oynaması gerektiğine inanıyorum." ifadelerini kullandı.
14.12.2020 Siyaset
Aralık ayı nakdi ücret desteği ne zaman yatacak? Nakdi ücret desteği ödeme tarihleri...
Aralık ayı nakdi ücret desteği ne zaman yatacak? Nakdi ücret desteği ödeme tarihleri... Koronavirüs salgınının ilk günlerinde devreye alınan Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi'ni kapsamında ödenen Nakdi Ücret Desteği ödemeleri pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, kasım ayına ilişkin nakdi ücret desteği ödemeleri yapılacağı tarihi açıkladı. Peki, Nakdi ücret desteği ne zaman yatacak? Nakdi ücret desteği ne zaman bitecek? Nakdi ücret desteği ödeme tarihleri...
7.12.2020 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uluslararası Yatırım Zirvesi'ne katıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uluslararası Yatırım Zirvesi'ne katıldı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ülkemizi yerli ve uluslararası yatırımcılar nezdinde, riski az, güveni yüksek, kazancı tatminkar bir cazibe merkezi haline getirmekte kararlıyız. Önümüzdeki dönemde bu alanda gerçekleştireceğimiz ilave reformlarla yatırım ortamını daha da iyileştireceğiz" dedi.
7.12.2020 Ekonomi
Faiz indirimli kredi açıklaması! Bakan Pekcan duyurdu
Faiz indirimli kredi açıklaması! Bakan Pekcan duyurdu Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan "Türkiye olarak küresel ekonomi ve ticaretteki daralmaya karşı direncimizi gösteriyoruz. Türkiye, krizi en az hasarla atlatacak ve en hızlı toparlanmayı yaşayabilecek ülkeler arasındadır" dedi.
23.11.2020 Ekonomi
Ödeme yapmak için bugün son gün!
Ödeme yapmak için bugün son gün! Corona virüs salgını vatandaşların mağdur olmaması için bir dizi ekonomik önlem alındı. Bunlardan biri de vergi ödemelerinin ertelenmesiydi. 1.9 milyon kişiyi ekonomik olarak rahatlatacak erteleme kararının ardından ödeme dönemine girildi. Henüz ödeme yapmayanlar için ise bugün son gün...
27.10.2020 Ekonomi
Yarın son gün! Ödemeyen pişman olur
Yarın son gün! Ödemeyen pişman olur Corona virüs salgını vatandaşların mağdur olmaması için bir dizi ekonomik önlem alındı. Bunlardan biri de vergi ödemelerinin ertelenmesiydi. 1.9 milyon kişiyi ekonomik olarak rahatlatacak erteleme kararının ardından ödeme dönemine girildi. Ödemeler için yarın son gün...
26.10.2020 Ekonomi
Emeklilere güzel haber! Resmen duyuruldu, Meclis'e sunuldu...
Emeklilere güzel haber! Resmen duyuruldu, Meclis'e sunuldu... Milyonlarca kişi bekliyordu ve Meclis'e sunuldu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tek tek açıkladı. 2021 bütçesinde emekli, yaşlı, geliri düşük olanlar, kamu çalışanları, işçi hakları korunurken, sosyal harcamalara 81.2 milyar, öğrencilere kredi, burs, pansiyon, özel okul desteği, harç ödemesi için 30.1 milyar TL destek sağlanacak. Bireysel emeklilik sisteminde doğrudan devlet katsının 5.8 milyar TL'ye ulaşması öngörülüyor. Yoksul vatandaşın 1.5 milyarlık elektrik faturasını devlet karşılayacak.
22.10.2020 Emekli
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan 2021 bütçesi hakkında açıklama
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan 2021 bütçesi hakkında açıklama Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ''Yeni Ekonomi Programı (2021-2023) dönemi boyunca istihdamın yıllık ortalama 1 milyon 336 bin kişi artması ve işsizlik oranının kademeli olarak gerileyerek 2023 yılında yüzde 10,9 seviyesine gerilemesi beklenmektedir'' dedi.
21.10.2020 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Ekonomik İstikrar Kalkanı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ekonomik istikrar kalkanı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.