Ekk

Ekk

Son dakika ekk haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ekk ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ekk haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ekk

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ekk gelişmeleri de dahil olmak üzere 199 ekk haberi bulunmuştur. Tüm ekk haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan 'kamuda tasarruf' açıklaması: Bizim için çok öncelikli bir konu
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan 'kamuda tasarruf' açıklaması: Bizim için çok öncelikli bir konu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz "Kamuda tasarruf konusunda bir taraftan Hazine Maliye Bakanlığımız bir çalışma yapıyor. Bir taraftan da Strateji Bütçe Başkanlığımız ciddi bir çalışma yürütüyor. 15 değil çok daha fazla bir madde sayısı. Bütün bunları bir yerde toparlayıp, belli bir süzgeçten geçirip uygulamaya geçeceğiz" açıklamasında bulundu.
17.04.2024 Ekonomi
Ekonomi Koordinasyon Kurulu: Deprem bölgesine yönelik adımlar devam edecek
Ekonomi Koordinasyon Kurulu: Deprem bölgesine yönelik adımlar devam edecek Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nca (EKK), "Türkiye'de geliştirilen ve kartlı ödeme sistemleri alanında ülkemizin markası olan Türkiye'nin Ödeme Yöntemi'ne (TROY) ilişkin son dönem gelişmeler Kurul üyeleriyle paylaşılmıştır. TROY'un kullanımında düzenli bir artış gözlenmekte olup, tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın öncülüğünde TROY kullanımı yaygınlaştırılacaktır" açıklaması yapıldı.
19.02.2024 Ekonomi
Ekonomi Koordinasyon Kurulu: Yapısal reformlar hayata geçirilecek
Ekonomi Koordinasyon Kurulu: Yapısal reformlar hayata geçirilecek Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nun, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında gerçekleştirilen yılın ilk toplantısında, "Önümüzdeki dönemde Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde yatırım, istihdam, üretim ve ihracat odaklı yaklaşımımızla ekonomimizin rekabet gücünü ve verimliliğini artırıcı yapısal reformlar hayata geçirilecek, bu doğrultuda etkin ve kararlı adımlar eş güdüm içerisinde atılacaktır" açıklaması yapıldı.
22.01.2024 Ekonomi
EKK toplantısı sonrası önemli açıklama yapıldı
EKK toplantısı sonrası önemli açıklama yapıldı Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplandı.
28.12.2023 Gündem
300 milyar liralık kredi başvurusu başladı! Detaylar belli oldu
300 milyar liralık kredi başvurusu başladı! Detaylar belli oldu Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi için başvuruların 20 Aralık 2023 tarihinden itibaren alınmaya başlayacağını açıkladı.
8.12.2023 Ekonomi
Yastık altındaki altınlar için kritik adım! EKK sonrası önemli kararlar
Yastık altındaki altınlar için kritik adım! EKK sonrası önemli kararlar Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplandı. Toplantı sonrası yapılan açıklamada finansal istikrarın güçlendirilmesi, yurt içi tasarrufların artırılması, kaynak dağılımında etkinliğin sağlanması ve finansmana erişimin artırılmasının hedeflendiği ifade edildi.
28.09.2023 Ekonomi
TEKNOFEST heyecanı Ankara'da başlıyor! Selçuk Bayraktar: Hayali bile kurulamayan projeler gerçek oldu
TEKNOFEST heyecanı Ankara'da başlıyor! Selçuk Bayraktar: Hayali bile kurulamayan projeler gerçek oldu Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar canlı yayında açıklamalarda bulundu. Selçuk Bayraktar "Millileşme vizyonu ile ortaya çıkan eserleri gösterdiğimizde zamanla TEKNOFEST kuşağının oluşmaya başladığını gördük." ifadelerini kullandı.
29.08.2023 Ekonomi
Bakan Özhaseki: Deprem 9 dereceye kadar olsa bile hiçbirimiz yerimizden kımıldamadan hayatımızı sürdüreceğiz
Bakan Özhaseki: Deprem 9 dereceye kadar olsa bile hiçbirimiz yerimizden kımıldamadan hayatımızı sürdüreceğiz Çevre Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Bundan sonra inşallah öyle konutlar inşa edeceğiz ki deprem 9 dereceye kadar olsa bile hiçbirimiz yerimizden kımıldamadan hayatımızı sürdüreceğiz” dedi.
29.08.2023 Gündem
Ukrayna savaşı bitmeden yeni kriz! Kuzey Kore'den nükleer savaş tehdidi
Ukrayna savaşı bitmeden yeni kriz! Kuzey Kore'den nükleer savaş tehdidi Dünya aylardır Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşı korku içinde izliyor. Ukrayna'daki savaş son sürat devam ediyor. Ancak Ukrayna'dan binlerce kilometre ötede de bir çatışma ihtimali bulunuyor. Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un açıklamaları sonrası bölgedeki tansiyon zirve yaptı.
29.08.2023 Yaşam
EKK toplantısı sonrası fiyat istikrarı vurgusu!
EKK toplantısı sonrası fiyat istikrarı vurgusu! Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplandı. Toplantı sonrasında Ekonomi Koordinasyon Kurulu tarafından ilk açıklama yapıldı.
29.08.2023 Ekonomi
Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplandı
Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplandı Ekonomi Koordinasyon Kurulu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz başkanlığında bugün toplandı
29.08.2023 Ekonomi
Enflasyonun düşürülmesi için yeni plan! Bakanlıklar harekete geçti
Enflasyonun düşürülmesi için yeni plan! Bakanlıklar harekete geçti Enflasyonun tek haneye düşürülmesi için yeni plan devreye alınacak. Eylülde açıklanması beklenen Orta Vadeli Program’da öncelikli hedef, enflasyonun tek haneye düşürülmesi olacak. Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nda tasarruf özelinde yapılan çalışmalara göre ise mesleki eğitim merkezlerindeki bazı projelerin birleştirilmesiyle 20 milyar lira tasarruf sağlanması bekleniyor.
31.07.2023 Ekonomi
26 Temmuz dolar kuru 2023 | Dolarda son durum nedir? Canlı dolar kuru TL alış satış fiyatı
26 Temmuz dolar kuru 2023 | Dolarda son durum nedir? Canlı dolar kuru TL alış satış fiyatı Dolar kuru bugün ne kadar? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum merak ediliyor. TL, dolar karşısında yüzde 20'si haziran ayında olmak üzere bu yıl yüzde 31 değer kaybetti. Peki, Dolarda son durum nedir? 26 Temmuz dolar kuru 2023…
26.07.2023 Ekonomi
Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı sona erdi
Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı sona erdi Ekonomi Koordinasyon Kurulu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplandı. Beştepe'de gerçekleştirilen Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısı sona erdi.
26.07.2023 Ekonomi
Bakan Şimşek TÜSİAD yönetimi ile görüştü!
Bakan Şimşek TÜSİAD yönetimi ile görüştü! Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek TÜSİAD yönetimi ile bir görüşme gerçekleştirdi. Şimşek ardından bankacılarla bir araya gelecek.
16.06.2023 Ekonomi
Ekonomide kritik zirve! Cevdet Yılmaz: Enflasyonla mücadele etkin adımlar atacağız
Ekonomide kritik zirve! Cevdet Yılmaz: Enflasyonla mücadele etkin adımlar atacağız Ekonomi Koordinasyon Kurulu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantıya Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan da katıldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Beştepe'deki Ekonomik Koordinasyon Kurulu Toplantısı sonrası açıklama yaptı. Yılmaz "İstikrar ve güven içinde güçlü liderlik, tutarlı politika setiyle zorlukları aşacağız. Enflasyonla mücadele konusunda etkin ve kararlı adımlar atacağız" dedi.
15.06.2023 Ekonomi
Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısında dış ticaret ele alındı
Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısında dış ticaret ele alındı Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısında, Küresel enerji ve emtia fiyatlarındaki gelişmeler göz önünde bulundurularak Türkiye'nin dış ticaret gelişmeleri ele alındı.
27.12.2022 Ekonomi
Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda, alternatif finansman enstrümanlarının da kullanılması kararlaştırıldı
Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda, alternatif finansman enstrümanlarının da kullanılması kararlaştırıldı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında toplanan Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısı sonrasında yapılan açıklamada, "Arz güvenliğinin finansmanı kapsamında, bütçe imkanları çerçevesinde verilen desteğin yanı sıra ilgili kurum ve kuruluşların alternatif finansman enstrümanlarını da etkin bir şekilde kullanması kararlaştırılmıştır" denildi.
5.10.2022 Ekonomi
Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda 'Orta Vadeli Program' görüşüldü
Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda 'Orta Vadeli Program' görüşüldü Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında gerçekleşen Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısında, 2023- 2025 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program'daki (OVP) makroekonomik çerçeveye ve bütçe büyüklüklerine ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.
30.08.2022 Siyaset
Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda enerji sektörünün görünümü görüşüldü! Toplantı sonrası açıklama
Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda enerji sektörünün görünümü görüşüldü! Toplantı sonrası açıklama Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısının ardından yapılan açıklamada, "Ham petrol ve doğal gaz fiyatlarındaki son dönem seyir de dahil olmak üzere küresel düzeydeki gelişmeler dikkate alınarak ülkemiz enerji sektörünün görünümü ve gelecek dönem potansiyel eğilimleri değerlendirilmiştir" denildi.
17.08.2022 Ekonomi
Ayçiçek yağı, şeker, sebze, meyve fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Düğmeye basıldı
Ayçiçek yağı, şeker, sebze, meyve fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Düğmeye basıldı Gıda fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Ayçiçek yağı, şeker, sebze, meyve hepsi izlenecek. Fiyat dalgalanmalarına karşı büyük veri ve ileri analitik yöntemler kullanılacak. Ekonomi Koordinasyon Kurulu, gıda fiyatlarındaki dalgalanmaları önlemek, enflasyona etkisini azaltmak amacıyla anlık ürün takibini sağlan dijital bir sistem kurulması kararı aldı. Farklı aşamalarda elde edilen sinyallerin hangi ürünlerde hangi boyutta arz eksikliği oluşturacağı tespiti yapılacak. Yeni sistemle üretim deseni verileri oluşturulacak, üretici korunacak, tüketici kollanacak.
15.04.2022 Ekonomi
Ekonomi Koordinasyon Kurulu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplandı
Ekonomi Koordinasyon Kurulu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplandı Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplandı. Toplantı sonrası, "Uluslararası piyasalardaki muhtemel gelişmelere yönelik olarak alınacak tüm önlemler değerlendirilmiştir" açıklaması yapıldı.
9.03.2022 Gündem
Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısı sona erdi! Büyüme vurgusu...
Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısı sona erdi! Büyüme vurgusu... Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında toplanan Ekonomi Koordinasyon Kurulu, toplantı sonrası yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada "2021 yılının son çeyreğine ilişkin olarak açıklanan göstergelerin büyüme eğiliminin devam ettiğine işaret ettiği gözlenmiştir. Bu suretle, 2021 yılı reel Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) büyümesinin yüzde 10’un üzerinde gerçekleşeceği beklenmektedir." ifadelerine yer verildi.
18.01.2022 Ekonomi
Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplandı
Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplandı Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında toplandı.
18.01.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, EKK'nın ilk toplantısına başkanlık edecek
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, EKK'nın ilk toplantısına başkanlık edecek Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nun (EKK) ilk toplantısına başkanlık edecek.
22.08.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Ekk ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ekk haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.