Ebola Virüsü

Ebola Virüsü

Son dakika ebola virüsü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ebola virüsü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ebola virüsü haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ebola Virüsü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ebola virüsü gelişmeleri de dahil olmak üzere 228 ebola virüsü haberi bulunmuştur. Tüm ebola virüsü haberleri aşağıda listelenmiştir.
Simpsonlar'ın kehaneti 18 yıl sonra ortaya çıktı! Sonbaharda Kosova savaşı...
Simpsonlar'ın kehaneti 18 yıl sonra ortaya çıktı! Sonbaharda Kosova savaşı... Sevilen animasyon dizi Simpsonlar'ın kehanetlerinin ortaya çıkması tüm dünyanın dikkatini çekmişti. Yıllar önce çektikleri bölümleri gerçeğe dönüşen ünlü çizgi dizi Simpsonlar'ın son tahminini ABD'li gazeteci gündeme getirdi. Öte yandan Trump’ın başkanlığı, Kolomb heykelinin başının kesilmesi, akıllı saatler, ebola virüsü, korona virüsü ve 11 Eylül saldırıları gibi dünyayı sarsan gelişmeleri önceden bilen Simpsonlar son olarak Titanik'in enkazına dalarken patlayan Oceangate isimli denizaltıyı tahmin etmişlerdi.
18.07.2023 Dünya
Marburg virüsü nedir, nasıl bulaşır, Marbug’un aşısı tedavisi var mı? Ebola virüsüne benzeyen Marbug virüsünde ölüm oranı ne, kaç kişi öldü?
Marburg virüsü nedir, nasıl bulaşır, Marbug’un aşısı tedavisi var mı? Ebola virüsüne benzeyen Marbug virüsünde ölüm oranı ne, kaç kişi öldü? Ebola virüsüne benzeyen, şu an aşısı bulunmayan ve yüzde 88 ölüm oranına sahip olan 'Marbug virüsü' Gana'da iki kişinin ölümüne sebep oldu. Peki, Marburg virüsü nedir, nasıl bulaşır, Marburg virüsünün aşısı ve tedavisi var mı, belirtileri ve ölüm oranı ne, Marburg virüsünden kaç kişi öldü?
13.07.2022 Sağlık
Koronavirüs bitmeden yeni salgın! Resmen ilan edildi
Koronavirüs bitmeden yeni salgın! Resmen ilan edildi Dünya koronavirüs salgınıyla mücadele ederken, yetkilileri alarma geçiren yeni bir salgın alarmı verildi. Yetkililer acil durum toplantısı düzenleneceğini açıklarken Ebola, ülkede 2016'dan bu yana ilk kez ülkede ölüme yol açtı. AFP'nin duyurduğu don dakika haberine göre, Dünya Sağlık Örgütü de salgın nedeniyle acil yardım planı hazırlığında olduğunu duyurdu.
14.02.2021 Dünya
Remdesivir nedir? FDA onaylı ilk koronavirüs ilaçı Remdesivir ne için kullanılır, virüsten ölümleri engelliyor mu?
Remdesivir nedir? FDA onaylı ilk koronavirüs ilaçı Remdesivir ne için kullanılır, virüsten ölümleri engelliyor mu? Corona virüs (Covid-19) tedavisinde kullanılmak üzere ABD Gıda ve İlaç İdaresi’nden (FDA) onay alan ilk ilaç remdesivir oldu. Mayıs ayında acil durum kullanımı alan ilacın durumu ağır hastalarda kullanılması tavsiye ediliyor. Remdesivir nedir? Remdesivir ne için kullanılır? Remdesivir ilacı koronavirüs ölümlerini engelliyor mu?
17.11.2020 Gündem
Remdesivir nedir? Remdesivir ne için kullanılır? Corona tedavisinde işe yarıyor mu?
Remdesivir nedir? Remdesivir ne için kullanılır? Corona tedavisinde işe yarıyor mu? Corona virüs tedavisinde kullanılan "Remdesivir" adlı ilacın neredeyse dünyadaki tüm stoğunun ABD yönetimi tarafından satın alındığı bildirildi. İngiliz The Guardian gazetesinde yer alam habere göre, Trump yönetimi yaklaşık 500 bin doz "Remdesivir" satın aldı. Bu ilacı üreten firmanın Temmuz ayı kapasitesinin tamamına, Ağustos ve Eylül üretim kapasitesinin de yüzde 90'ına denk geliyor. Gazetenin iddiasına göre, ilaca ihtiyaç duyan diğer dünya ülkeleri ilaca üç ay boyunca ulaşamayacak. Peki, Remdesivir nedir, ne için kullanılır?
1.07.2020 Gündem
Remdesivir nedir? Remdesivir ne için kullanılır?
Remdesivir nedir? Remdesivir ne için kullanılır? ABD Başkanı Donald Trump, ABD Gıda ve İlaç İdaresinin (FDA) yeni tip corona virüs (Covid-19) tedavisi için Amerikan Gilead ilaç şirketinin ürettiği "Remdesivir" adlı antiviral ilaca "acil durum onayı" verdiğini duyurdu. Bu haberin ardından internette Remdesivir nedir? Remdesivir ne için kullanılır? Remdesivir ne ilacı? Remdesivir corona virüste etkili mi? soruları öne çıkıyor. İşte Remdesivir adlı ilaç hakkında merak edilenler...
2.05.2020 Gündem
Fauci'den 'Remdesivir' vurgusu! Remdesivir ne ilacı?  Coroana virüsü tedavisinde kullanılan Remdesivir nedir?
Fauci'den 'Remdesivir' vurgusu! Remdesivir ne ilacı? Coroana virüsü tedavisinde kullanılan Remdesivir nedir? Corona virüsü tedavisinde son olarak ismi geçen ilaç Remdesivir oldu. ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Başkanı Dr. Anthony Fauci, Remdesivir adlı anti-viral ilacın Covid-19 tedavisinde ‘net bir etkisi’ olduğunu açıklamasının ardından remdesivir nedir? Remdesivir ne ilacı? Remdesivir Türkiye piyasasında var mı? Yan etkiler nelerdir? Gibi soruların da armasına neden oldu. İşte Corona tedavisinde kullanılan Remdesivir ilacı hakkında bilgiler...
30.04.2020 Gündem
Ebola salgınının bittiğinin ilan edilmesine 2 gün kala yeni vaka
Ebola salgınının bittiğinin ilan edilmesine 2 gün kala yeni vaka Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde (KDC), Ağustos 2018'de başlayan Ebola salgınının bittiğinin ilan edilmesine iki gün kala yeni Ebola vakasının görüldüğü bildirildi.
10.04.2020 Dünya
Ebola virüsü nedir? Nasıl bulaşır?
Ebola virüsü nedir? Nasıl bulaşır? Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Afrika’da binlerce insanın ölümüne yol açan Ebola virüsüne karşı geliştirilen aşıya ilk kez onay verdi. Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ), yapılan yazılı açıklamaya göre, ABD’li ilaç şirketi Merck tarafından geliştirilen ve Ervebo adını taşıyan ebola aşısı, DSÖ’nün kalite, güvenlik ve fayda standartlarını taşıyor. Peki, Ebola Virüsü nedir? Ebola virüsü bulaşıcı mı?
13.11.2019 Sağlık
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde ebola ölümleri artıyor
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde ebola ölümleri artıyor Son 5 günde 27 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle ebola salgınından yaşamını yitirenlerin sayısı 1946'ya yükseldi.
7.09.2019 Dünya
Sevindiren haber! Yüzde 90'lık başarı...
Sevindiren haber! Yüzde 90'lık başarı... Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde (KDC) bir yıldan uzun süredir görülen Ebola salgınının tedavisinde yüksek oranda iyileşme sağlayan 2 ilaç geliştirildiği bildirildi.
13.08.2019 Dünya
Suudi Arabistan'dan hacca gidecekler için Ebola önlemi
Suudi Arabistan'dan hacca gidecekler için Ebola önlemi Hac döneminde, Ebola salgınının yayıldığı Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden geleceklere vize verilmeyecek.
26.07.2019 Dünya
Ebola virüsü vaka yönetim rehberi yayınlandı
Ebola virüsü vaka yönetim rehberi yayınlandı Sağlık Bakanlığınca, halk sağlığını olası risklere karşı korumak amacıyla "Ebola Virüs Hastalığı Bilgilendirme ve Vaka Yönetim Rehberi" hazırlandı.
25.07.2019 Sağlık
KDC'de Ebola'dan ölenlerin sayısı bin 705'e ulaştı
KDC'de Ebola'dan ölenlerin sayısı bin 705'e ulaştı Afrika Birliği, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde görülen Ebola salgınına ilişkin son rakamları paylaştı.
19.07.2019 Dünya
Dünya Sağlık Örgütü duyurdu: Küresel acil durum ilan edildi
Dünya Sağlık Örgütü duyurdu: Küresel acil durum ilan edildi Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde (KDC) Ebola salgınının Kuzey Kivu eyaletinin en büyük kenti Goma'ya sıçraması üzerine küresel acil durum ilan edildiğini duyurdu.
17.07.2019 Dünya
Kongo'da Ebola'dan ölenleri sayısı bin 500'ü geçti
Kongo'da Ebola'dan ölenleri sayısı bin 500'ü geçti Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde (KDC) geçen yıl temmuz sonunda başlayan Ebola salgınında yaşamını yitirenlerin sayısı bin 504'e yükseldi.
4.07.2019 Dünya
Ebola bir ülkede 1400 can aldı
Ebola bir ülkede 1400 can aldı Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde bir yıldır devam eden salgında 2 bin 153 virüs vakası görüldü, 623 kişi iyileşti.
25.06.2019 Dünya
KDC'de Ebola'dan ölenlerin sayısı 1183'e yükseldi!
KDC'de Ebola'dan ölenlerin sayısı 1183'e yükseldi! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde geçen yıl temmuz sonunda başlayan Ebola salgınında yaşamını yitirenlerin sayısı 1183'e yükseldi.
27.05.2019 Dünya
Kongo'da Ebola salgınında ölenlerin sayısı 979'a çıktı
Kongo'da Ebola salgınında ölenlerin sayısı 979'a çıktı Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde (KDC) geçen yıl temmuz sonunda başlayan Ebola salgınında yaşamını yitirenlerin sayısı, 979'a yükseldi.
7.05.2019 Dünya
O ülkede büyük tehlike! 4 günde 43 kişi hayatını kaybetti
O ülkede büyük tehlike! 4 günde 43 kişi hayatını kaybetti Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde (KDC) geçen yıl temmuz ayı sonunda başlayan Ebola salgınında, son 4 günde 43 kişinin yaşamını yitirmesiyle ölenlerin sayısı 698'e yükseldi.
12.04.2019 Dünya
Ebola salgınında ölü sayısı 564'e çıktı!
Ebola salgınında ölü sayısı 564'e çıktı! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde (KDC) geçen yıl temmuz sonunda başlayan Ebola salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 564'e yükseldi.
25.03.2019 Dünya
Ebola öldürmeye devam ediyor! Sayı yarım milyona yaklaştı
Ebola öldürmeye devam ediyor! Sayı yarım milyona yaklaştı Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki ebola salgınında ölenlerin sayısı 432'ye ulaştı.
6.02.2019 Dünya
KDC'de ebola nedeniyle ölenlerin sayısı 370'e yükseldi
KDC'de ebola nedeniyle ölenlerin sayısı 370'e yükseldi Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin doğusunda, geçen yıl temmuz sonunda başlayan ve kontrol altına alınamayan ebola salgınında yaşamını yitirenlerin sayısı 370'e yükseldi.
21.01.2019 Dünya
Ebola salgını ülkede 200 can aldı!
Ebola salgını ülkede 200 can aldı! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin (KDC) doğusunda temmuz sonunda başlayan ebola salgınında bugüne kadar 200 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
1.12.2018 Dünya
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde ebola ölümleri bitmiyor
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde ebola ölümleri bitmiyor KDC Sağlık Bakanlığı verilerine göre ülkede, temmuz ayı sonunda başlayan salgın nedeniyle 189 kişi yaşamını yitirdi.
26.11.2018 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Ebola Virüsü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ebola virüsü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.