EBA kurs girişi nasıl yapılır?
EBA kurs girişi nasıl yapılır? Eğitim Bilişim Ağı olarak bilinen EBA, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yönetilen bir sistemdir. Platforma öğrenciler ders ve eğitim videoları yükleyebilirler veya farklı öğretmenler tarafından yüklenen eğitim kaynaklarından faydalanabilirler. Sistemde ders videolarından dergilere, ses kayıtlarından ders kitaplarına kadar pek çok farklı içerik yüklüdür. EBA kurs girişi nasıl yapılır? EBA kurslarından kimler yararlanabilir?
29.06.2018 Gündem
EBA kurs girişi nasıl yapılır?
EBA kurs girişi nasıl yapılır? Eğitim anasayanın herkes için tanımış olduğu bir haktır. Sosyal devlet anlayışı vatandaşların tümünün haklarını eşit şartlarda kullanmalarına olanak sağlamayı esas alır. Bu anlayışın getirilerinin ise gelişen teknoloji ve çağdaş gelişmeler ışığında olmadan uygulanması pek mümkün değildir. Bu anlayışa göre geliştirilmiş olan FATİH (Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi) Projesi de teknoloji aracılığıyla eğitim hizmetlerinin tüm vatandaşlara ulaşmasını amaçlar. Bu proje kapsamında yürütülen uygulamalardan biri de EBA uygulamasıdır. EBA uygulaması gençlerin akademik başarılarını, ilgi duyduğu alanları ve becerileri doğrultusunda geliştirmeyi hedefler.
27.05.2018 Gündem
EBA kurs girişi nasıl yapılır?
EBA kurs girişi nasıl yapılır? EBA (EĞİTİM BİLİŞİM AĞI) günümüzün gelişen teknolojisini eğitime uyarlayan Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'ne ait sosyal platformdur. Fatih projesi ile eğitim hayatına giren EBA'da her sınıf seviyesine göre konu anlatımı, dergi ve video gibi farklı farklı e-içerik vardır. Öğrenciler her zaman her yerde bu içeriklere online olarak ulaşabilirler. Ayrıca EBA kurslarına başvuran öğrenciler istedikleri okulda istedikleri derse katılım sağlayabilirler. EBA'ya mobil uygulama sayesinde de erişim sağlanabilir.
13.05.2018 Gündem