Gazete Vatan Logo

EBA kurs girişi nasıl yapılır?

Eğitim Bilişim Ağı olarak bilinen EBA, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yönetilen bir sistemdir. Platforma öğrenciler ders ve eğitim videoları yükleyebilirler veya farklı öğretmenler tarafından yüklenen eğitim kaynaklarından faydalanabilirler. Sistemde ders videolarından dergilere, ses kayıtlarından ders kitaplarına kadar pek çok farklı içerik yüklüdür. EBA kurs girişi nasıl yapılır? EBA kurslarından kimler yararlanabilir?

EBA kurs girişi nasıl yapılır?

EBA, birbirinden zengin ders modülleri sayesinde öğrencilerin etkileşimli öğrenmelerine destek olur. Üstelik velilerin de öğrenci durumunu izleyebilme imkanları vardır. Öğrenciler, sistem üzerinden soru çözümü yapabilir, yarışmalara katılabilir veya ilgili derse ait videoları keyif içinde seyrederek bilmediklerini öğrenebilir.

EBA KURS HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

EBA GİRİŞİ

EBA girişi, eba.gov.tr internet adresi üzerinden gerçekleştirilir. Sisteme giriş için e-okul, MEBBİS, EBAKOD ve açıköğretim bilgileri kullanılabilir. Tüm modüllerden ve ders içeriklerinden faydalanabilmek için giriş yapmak şarttır. Daha çok TC kimlik ve EBA şifresi ile giriş yapılır. Oturum aç butonuna tıkladıktan sonra ihtiyaca yönelik tüm eğitim materyallerinden faydalanılabilir.

Tüm öğretmenler, platform üzerinden meslektaşları ile iş birliği içinde çalışmalar yürütebilirler ve öğrencileri ile birlikte eğitsel çalışmalar yapabilirler. Yaklaşan etkinlikleri takip edebilecekleri gibi kişiye özel takvim oluşturabilme olanakları da vardır.

Haberin Devamı

Öğrenciler ise verimli çalışma adına istedikleri faaliyette bulunabilirler. Öğretmenlerin gönderdikleri ödevleri yapabilirler, diledikleri konuyu tekrar edebilirler veya sınıf arkadaşları ile soru yarışması gerçekleştirebilirler.

EBA AMAÇLARI NELERDİR?

  • Tüm kullanıcılara zengin eğitim içeriği sunmak,
  • Kullanıcılar arasındaki olumlu etkileşimi ve diyaloğu arttırmak,
  • Öğrencileri sevmedikleri bir derse alıştırmak ve verimli çalışma ortamı hazırlamak,
  • Teknolojiyi eğitim ve öğretim alanına faydalı olmak adına kullanmak,
  • Zengin arşiv sayesinde eğitime ve öğretime destekte bulunmak,
  • Öğrencilerin ihtiyaçlarını tespit ederek farklı öğrenme modelleri ortaya koymak,
  • Bilişim kültürünü yaygınlaştırarak eğitimin bir parçası haline getirmek,
  • Kullanıcılara bilgiyi almayı değil üretmeyi benimsetmek.

EBA'YA NASIL KAYIT OLUNABİLİR?

Sisteme öğrencilerin ve öğretmenlerin aynı şekilde kaydı gerçekleştirilir. Ancak öğretmenlerin kaydı okul idarecileri tarafından yapılır ve okul müdürünün verdiği şifre aracılığı ile sisteme giriş yapılır. Öğrencilerin kaydı ise öğretmenler aracılığı ile yapılır.

Öğrenciler, mobil uygulama üzerinden bile kayıt edilebilir. Android cihazlarda erişim sunan uygulama ile okulda, evde veya bahçede eğitim hizmeti alınabilir.