E-Kitap

E-Kitap

Son dakika e-kitap haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan e-kitap ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını e-kitap haber sayfamızda bulabilirsiniz.

E-Kitap

haberleri sayfasında son dakika yaşanan e-kitap gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.137 e-kitap haberi bulunmuştur. Tüm e-kitap haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kütüphane sayısı yüzde 1,7 arttı
Kütüphane sayısı yüzde 1,7 arttı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2021 yılı kütüphane istatistiklerini duyurdu. Önceki yılın verilerine göre kütüphane sayısı yüzde 1,7 artarak 34 bin 555 olurken, yurt genelinde kütüphane mevcudu; 1 Milli Kütüphane, 1252 halk kütüphanesi, 612 üniversite kütüphanesi, 32 bin 690 örgün ve yaygın eğitim kurumu kütüphanesi oldu.
7.06.2022 Yaşam
TÜİK: Kütüphane sayısı yüzde 1,7 arttı
TÜİK: Kütüphane sayısı yüzde 1,7 arttı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2021 yılı kütüphane istatistiklerini duyurdu. Önceki yılın verilerine göre kütüphane sayısı yüzde 1,7 artarak 34 bin 555 olurken, yurt genelinde kütüphane mevcudu; 1 Milli Kütüphane, 1252 halk kütüphanesi, 612 üniversite kütüphanesi, 32 bin 690 örgün ve yaygın eğitim kurumu kütüphanesi oldu.
7.06.2022 Gündem
Görme engelliler için erişilebilir dijital yaşam
Görme engelliler için erişilebilir dijital yaşam Türk Telekom’un, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü öncesinde yaptığı açıklamada görme engelliler için farkındalık oluşturacak, teknolojiyi iyilik ve faydaya dönüştüren projelerini sürdürmeye devam ettiği belirtildi. Açıklamada, ‘değerli hissettirmek’ misyonu ve hayatın merkezine insanı alan yaklaşımıyla öncelikli ihtiyaç alanlarına odaklanan Türk Telekom’un, projeler geliştirdiği ve bu çalışmaları kullanıcıların yararına sunduğu ifade edildi.
15.10.2021 Bilim ve Teknoloji
Görme engelliler için erişilebilir dijital yaşam
Görme engelliler için erişilebilir dijital yaşam Türk Telekom’un, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü öncesinde yaptığı açıklamada görme engelliler için farkındalık oluşturacak, teknolojiyi iyilik ve faydaya dönüştüren projelerini sürdürmeye devam ettiği belirtildi. Açıklamada, ‘değerli hissettirmek’ misyonu ve hayatın merkezine insanı alan yaklaşımıyla öncelikli ihtiyaç alanlarına odaklanan Türk Telekom’un, projeler geliştirdiği ve bu çalışmaları kullanıcıların yararına sunduğu ifade edildi.
14.10.2021 Bilim ve Teknoloji
Türkiye'nin ilk yapay zekâ destekli yerli hibrit e-Kitap ve sesli kitap uygulaması Boodio, Kolay Kampüs'te!
Türkiye'nin ilk yapay zekâ destekli yerli hibrit e-Kitap ve sesli kitap uygulaması Boodio, Kolay Kampüs'te! Türkiye’nin en hızlı büyüyen girişimlerinden Boodio, yeni nesil dijital eğitim platformu Kolay Kampüs’te (www.kolaykampus.com)! Tamamı Türk mühendisler tarafından geliştirilen sistemiyle okumaya hibrit bir soluk getiren Boodio uygulaması ile, okurlar bundan sonra beğendikleri kitapları ister dijital mecrada okuyacak isterse sesli olarak dinleyecekler. Beğendikleri bölümlerin altını çizip sosyal medyada paylaşabilecekler.
17.09.2021 Eğitim
Açık Öğretim Okulları nelerdir, hangileri?
Açık Öğretim Okulları nelerdir, hangileri? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, açık öğretim okulları sınavlarının çevrim içi ortamda gerçekleştirileceğini bildirdi. Peki, açık öğretim okulları nelerdir, hangileri?
16.01.2021 Eğitim
MEB duyurdu! Ve belli oldu, tamamlanmak üzere...
MEB duyurdu! Ve belli oldu, tamamlanmak üzere... Milyonlarca kişi merakla bekliyordu. MEB harekete geçti resmen duyurdu. Binlerce öğrenciye ücretsiz olarak verilecek. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada 500 bin tablet bilgisayarın öğrencilere dağıtılacağını duyurdu. Böylece uzaktan eğitime erişimde sorun yaşan öğrenci sayısı azaltılmış olacak. Ayrıca Mesleki ve teknik eğitimde sektörel işbirliklerine önem verileceğini belirten Selçuk, yeni hedeflerinin Tasarım Beceri Atölyeleri’nin sayısını 100 bine çıkarmak olduğunu dile getirdi. Şimdi öğrenci ve veliler uzaktan eğitim ne zaman biteceğimi, yüz yüze eğitime ne zaman geçileceğini merak ediyor. 2021'de eğitim süreci nasıl devam edecek? Ayrıntıları Bakan Selçuk açıkladı.
6.01.2021 Eğitim
Dünyanın en zengin 10 kişisinden 7'si teknoloji işi yapıyor
Dünyanın en zengin 10 kişisinden 7'si teknoloji işi yapıyor Bloomberg Billionaires Index verilerine göre, dünyanın en zengin 500 insanın yer aldığı listenin ilk 10 sırasındaki iş adamlarının 7'si teknoloji merkezli işler yapıyor.
28.11.2020 Bilim ve Teknoloji
MEB'ten etkileşimli kitaplar! MEB etkileşimli kitaplar e-kitap olarak erişime açıldı!
MEB'ten etkileşimli kitaplar! MEB etkileşimli kitaplar e-kitap olarak erişime açıldı! Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 5-8. ve 9-12. sınıf düzeylerinde etkileşimli kitaplar yayımlandı. Millî Eğitim Bakanlığı, uzaktan eğitim sürecinde öğrencilere kaynak desteği sunuyor. Peki, MEB etkileşimli kitap nasıl indirilir? İşte 5-7. sınıf beceri temelli testler, 8. sınıf çalışma soruları ve örnek sorular ile 9-12. sınıf tekrar testlerinden oluşan 15 kitaplık destek seti...
19.10.2020 Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Libya mesajı: Kimse heveslenmesin izin vermeyeceğiz!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Libya mesajı: Kimse heveslenmesin izin vermeyeceğiz! Cumhurbaşkanlığı Hükümet Kabinesi iki yıllık değerlendirme toplantısını gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Libya'da Trablus'u tehdit eden darbecileri gerilettik. Libya halkının yanında olmayı sürdüreceğiz. Son günlerdeki gelişmeleri yakından takip ediyoruz, kimse heveslenmesin ona da prim vermeyeceğiz." dedi.
21.07.2020 Siyaset
Bakan Ersoy'dan 'turizm sezonu' açıklaması
Bakan Ersoy'dan 'turizm sezonu' açıklaması Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Ramazan Bayramında tekrar turizm hareketlerinin başlayacağını görürüz. Tabii ilk hareketler iç turizmde başlayacak." dedi.
2.04.2020 Ekonomi
MEB, lise öğrencileri için evden katılabilecekleri 3 yarışma  düzenledi
MEB, lise öğrencileri için evden katılabilecekleri 3 yarışma düzenledi "Evde Kodluyorum", "Çevreyi Korumaya Evden Başlıyoruz" ve "Kitap Okuma ve Eleştirel Bakış" isimli yarışmalara, fen, sosyal bilimler ve Anadolu lisesi öğrencileri katılabilecek. Yarışmalarla ilgili ayrıntılı bilgiye "ogm.meb.gov.tr" internet adresinden ulaşılabilecek.
21.03.2020 Eğitim
Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'ne e-Devlet'ten giriş imkanı
Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'ne e-Devlet'ten giriş imkanı Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Koç: "Vatandaşlarımız Millet Kütüphanesi'ne günübirlik ziyaretlerinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartlarını sisteme doğrudan okutarak hızlıca giriş yapabiliyor. Nüfus cüzdanlarını henüz değiştirmemiş vatandaşlarımız da görevlilerin yardımıyla edindikleri 24 saat geçerli hızlı geçiş kartıyla hizmetlerden yararlanabiliyor”
21.02.2020 Bilim ve Teknoloji
Telefonuna indirirken parasından oldu! Sizin de başınıza gelebilir
Telefonuna indirirken parasından oldu! Sizin de başınıza gelebilir İzmir'de e-kitap okumak için bir internet sitesinden cep telefonuna dosya indirmek isteyen Özgür Gezer (24), cep telefonu üzerinden 4 bin 739 lira dolandırıldı. Casus yazılım nedeniyle telefonunu birkaç saat süreyle kullanamadığını ve o sırada kredi kartından para çekildiğini öne süren Gezer, dolandırıcıların kurbanı oldu.
17.10.2019 Gündem
Dışişleri Bakanlığı Milli Mücadele dönemi belgelerini ilk kez yayınladı
Dışişleri Bakanlığı Milli Mücadele dönemi belgelerini ilk kez yayınladı Dışişleri Bakanlığı, Milli Mücadelenin 100. Yılı dolayısıyla arşivindeki bazı belgeleri ilk kez yayınladı.
9.08.2019 Gündem
Şimdi de TikTok marka akıllı telefon geliyor!
Şimdi de TikTok marka akıllı telefon geliyor! Popüler video paylaşım uygulaması TikTok'un sahibi Çinli firma ByteDance, akıllı telefon geliştirmeye başladığını duyurdu.
31.07.2019 Bilim ve Teknoloji
Yandex'ten çocuklara özel kitap!
Yandex'ten çocuklara özel kitap! Popüler navigasyon uygulamasıyla kullanıcıların yolculuklarını planlamasına yardımcı olan Yandex, çocuklara da haritaları sevdirmek için özel bir çalışma yaptı.
19.07.2019 Kültür Sanat
Üniversitelerde Ulusal Restorasyon Mükemmeliyet Merkezi kurulacak
Üniversitelerde Ulusal Restorasyon Mükemmeliyet Merkezi kurulacak On Birinci Kalkınma Planı kapsamında üniversitelerde yurt içi ve yurt dışında taşınmaz vakıf kültür varlıklarını korumaya yönelik Ulusal Restorasyon Mükemmeliyet Merkezi kurulacak.
9.07.2019 Siyaset
Dev şirketten flaş karar! Resmen durduruyor...
Dev şirketten flaş karar! Resmen durduruyor... ABD merkezli önde gelen e-ticaret platformu Amazon, Çin'de sınır ötesi satışlara dikkat çekerek uygulamayı planladığı eylemsel düzenlemeler kapsamında Temmuz ayında Çin'de hizmet vermeyi durduracağını duyurdu.
18.04.2019 Ekonomi
Binali Yıldırım 'PUBG' oynadı!
Binali Yıldırım 'PUBG' oynadı! AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, son günlerin moda oyunu PUBG'u oynadı.
9.03.2019 Bilim ve Teknoloji
İşte yerli ve tuşlu cep telefonu! Dünyaya satılacak
İşte yerli ve tuşlu cep telefonu! Dünyaya satılacak Türkiye'nin cep telefonu ve tablet bilgisayar firması Reeder'ın Samsun'daki fabrikasında üretilen ilk tuşlu cep telefonu olan F1, BTK'nin onayının ardından piyasaya sürülecek. Üründen ilk etapta 6 bin üretilecek. Daha sonra üretim 500 bine çıkarmayı hedefleniyor. İç pazar ile Romanya, Afrika, Dubai'de satışa sunulacak. Bu telefonlara yaşlı, çocuklardan ve şirketlerden çok talep geliyor.
19.10.2018 Bilim ve Teknoloji
Türkiye'de internet kullanımında artış
Türkiye'de internet kullanımında artış İnternet kullanan bireylerin oranı 2018 yılı yüzde 72,9 oldu.
8.08.2018 Bilim ve Teknoloji
Ruhani'ye şok! 'Gizli servisle iş birliği yapıp...'
Ruhani'ye şok! 'Gizli servisle iş birliği yapıp...' 'Bir bakışta Hasan Ruhani' adlı eser internette hızla yayıldı, kitapta İran Cumhurbaşkanı Şah döneminde gizli servis SAVAK'la iş birliği yapmakla suçlanıyor. Gündeme bomba gibi düşen bir başka iddia, ABD adına İslam Cumhuriyeti'ni ortadan kaldırmak.
23.06.2018 Dünya
EBA girişi nasıl yapılır? Kurslara kimler başvurabilir?
EBA girişi nasıl yapılır? Kurslara kimler başvurabilir? EBA, farklı modüller ile öğrencilere içerikler sunar. Derslere yardımcı kaynakları bulunduran EBA’da kurslar için başvurular eba.gov.tr internet sitesi üzerinden yapılır. Kurslar her yıl 3 dönem olarak düzenlenir. EBA girişi nasıl yapılır? Kurslar için kimler, nasıl başvuru yapabilir?
29.04.2018 Gündem
EBA kurs başvurusu... EBA girişi nasıl yapılır?
EBA kurs başvurusu... EBA girişi nasıl yapılır? EBA kurs başvurusu yapmak için neler gerekiyor? EBA girişi nasıl yapılır? Sorularının yanıtları haberimizde yer alıyor. EBA yarışma tarihleri ve ikinci dönem kursları belli oldu, işte konuya dair merak edilen tüm detaylar...
7.02.2018 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

E-Kitap ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki e-kitap haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.