E-Dönüşüm

E-Dönüşüm

Son dakika E-dönüşüm haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan E-dönüşüm ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını E-dönüşüm haber sayfamızda bulabilirsiniz.

E-Dönüşüm

haberleri sayfasında son dakika yaşanan e-dönüşüm gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.673 e-dönüşüm haberi bulunmuştur. Tüm e-dönüşüm haberleri aşağıda listelenmiştir.
E-fatura zorunluluğu ile ilgili flaş açıklama! Değişti, limitler aşağı çekildi, yeni sektörler eklendi
E-fatura zorunluluğu ile ilgili flaş açıklama! Değişti, limitler aşağı çekildi, yeni sektörler eklendi Gelir İdaresi Başkanlığı, 535 Numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’nde elektronik belgelerin kullanımı ve denetimine yönelik önemli değişiklikler yaptı. Buna göre, e-fatura ve e-arşive geçiş zorunluluğu için belirlenen ciro limitleri aşağı çekilirken, e-faturaya geçmesi gereken sektörlere de yenileri eklendi. E-ticaret yapanlar için e-faturaya zorunlu geçiş şartları değişti.
23.01.2022 Gündem
Mikro Yazılım halka arz için SPK’ya başvurdu!
Mikro Yazılım halka arz için SPK’ya başvurdu! Mikro Yazılım, şirket paylarının halka arzı kapsamında izahname onayı için SPK’ya başvuruda bulunduğunu açıkladı. Peki, Mikro Yazılım halka arz tarihi belli oldu mu? Mikro Yazılım halka arz fiyatı ne kadar? Mikro Yazılım halka arz hangi banka üzerinden yapılacak? İşte detaylar...
26.11.2021 Ekonomi
Şirketler İK yönteminde akıllı teknolojilere yatırım yapıyor
Şirketler İK yönteminde akıllı teknolojilere yatırım yapıyor Yeni Nesil İK Yönetimi ve Dijitalleşme Yolculuğu Analizi araştırmasına göre, pandemi sonrasında her 2 şirketten biri akıllı teknolojilere yatırım yapmayı ve hibrit çalışma düzenine geçmeyi planlıyor.
2.11.2021 Bilim ve Teknoloji
İş Bankası resmen duyurdu! Yeni dönem başlıyor, tüm müşteriler...
İş Bankası resmen duyurdu! Yeni dönem başlıyor, tüm müşteriler... İş Bankası müşterilerini yakından ilgilendiriyor. Yeni süreç başlıyor. Resmen duyuruldu. Detaylar belli oldu. Türkiye İş Bankası, esnaf ve KOBİ’lerin ticari hayatlarını kolaylaştırmak için geliştirdiği yeni çözümü DijiKolay ile ticari müşterilerin dijitalleşme ihtiyaçlarını karşılıyor ve hizmetleri tek bir çatı altında kolay ve ayrıcalıklı bir şekilde sunuyor.
22.10.2021 Ekonomi
VBT Yazılım halka açılıyor! VBT halka arz ne zaman?
VBT Yazılım halka açılıyor! VBT halka arz ne zaman? VBT Yazılım, halka arz ediliyor. VTB Yazılım’ın 8 milyon TL nominal değerli payları için eşit dağıtım yöntemiyle Borsa Birincil Pazarı’nda talep toplanacak. Peki, VBT halka arz ne zaman? VBT halka arz hisse fiyatı ne? VBT Yazılım halka arz talep toplama tarihi!
4.07.2021 Ekonomi
LUCA, e-belge hizmetlerini sunmak için Gelir İdaresinden yetki aldı
LUCA, e-belge hizmetlerini sunmak için Gelir İdaresinden yetki aldı Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, Birliğin muhasebe programı LUCA'nın, Gelir İdaresi Başkanlığından (GİB) aldığı entegratörlük yetkisiyle e-dönüşüm hizmetleri sunmaya başlayacağını bildirdi.
24.05.2021 Bilim ve Teknoloji
Hızla artıyor! Sayı 4 milyonu geçti
Hızla artıyor! Sayı 4 milyonu geçti Rapor yayımlandı. Çıkan veriler şaşırttı. 2020 yılında 4 milyon arttı. Artışın önümüzdeki yıl da devam etmesi bekleniyor. Corona virüs salgını iş hayatında önemli değişikliklere neden oldu. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından açıklanan 2020 yılı ikinci çeyrek verilerine göre, e-imza sayısı 4 milyon 339 bin 192’ye, mobil imza sayısı ise 650 bin 544’e ulaştı. Toplamda 4 milyon 989 bin 736 elektronik sertifika oluşturuldu.
30.11.2020 Bilim ve Teknoloji
Evden çalışmaya geçilmesi sonrası e-imzaya talep arttı
Evden çalışmaya geçilmesi sonrası e-imzaya talep arttı E-Güven Genel Müdürü Can Orhun, evden çalışmanın e-imzaya olan talebi artırdığını belirterek, "Evden çalışma yöntemini tercih eden şirketler, onay ve imza gerektiren süreçlerinin aksamaması için çözüm arayışına girdi." dedi.
22.10.2020 Gündem
5 milyon ve üzerinde cirosu olan şirketlere e-Fatura uyarısı
5 milyon ve üzerinde cirosu olan şirketlere e-Fatura uyarısı Temmuz ayı itibarıyla cirosu 5 milyon lira ve üzerinde olan işletmeler için e-Fatura’ya geçiş zorunluluğu başlarken yaklaşık 450 bin şirket ve serbest meslek mensubunun e-Fatura’ya geçmesi bekleniyor. Hesapküpü Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Murathan Kılıç dijitalleşmeyen şirketleri bekleyen cezalara ilişkin uyarılarda bulundu.
3.09.2020 Ekonomi
Milyonları ilgilendiriyor... Zorunlu olacak
Milyonları ilgilendiriyor... Zorunlu olacak Kağıt ortamında verilen fatura, irsaliye makbuzu ve bilet gibi çok sayıda evrakın elektronik olarak düzenlenmesine yönelik dijital dönüşüm sürecinde ikinci aşama yarından itibaren başlayacak. Yerli ve yabancı film gösteriminde bulunan sinema işletmeleri, 1 Temmuz'da e-bilet uygulamasına geçiş yapacak. Akaryakıt ürünlerinin imali, ithali, teslimi gibi faaliyetleri nedeniyle Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan bayilik lisansı dahil lisans alan mükellefler de yarından itibaren e-fatura kapsamında olacak.
30.06.2020 Ekonomi
E-Dönüşüm’de 1 Temmuz’a Hazırlanın!
E-Dönüşüm’de 1 Temmuz’a Hazırlanın! Türkiye’de 1 Temmuz 2020 itibariyla zorunlu e-Fatura mükellefiyetinde ciro sınırı 5 milyon TL’ye, e-İrsaliye’de de 25 milyon TL’ye çekiliyor. QNB Finansbank 1 Temmuz’da başlayacak yeni dönemde de Dijital Köprü Projesi ile işletmelere e-dönüşüm hizmetlerini 2022 yılına kadar ücretsiz sunmaya devam edecek.
29.06.2020 Advertorial
Uyarı geldi, son güne bırakmayın! 1 Temmuz’dan itibaren zorunlu...
Uyarı geldi, son güne bırakmayın! 1 Temmuz’dan itibaren zorunlu... Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yeni düzenleme yapıldı. 1 Temmuz'dan itibaren başlıyor. Artık tüm firmaların fatura ve e-irsaliye’ye geçmeleri zorunlu oluyor. Düzenlenecek faturaların, vergiler dahil toplam tutarının 30 bin TL’yi aşması halinde, söz konusu faturaların, “e-Arşiv Fatura” olarak GİB tarafından sunulan e-Belge düzenleme portalı üzerinden düzenlenmesi zorunlu hale getirildi.
26.06.2020 Ekonomi
e-İmza nasıl alınır? Elektronik imza nereden ve nasıl alınır? e imza başvurusu
e-İmza nasıl alınır? Elektronik imza nereden ve nasıl alınır? e imza başvurusu Bankalar ve finans kurumları, şube ağına sahip sigorta şirketleri, kamu kurum ve kuruluşları, holdingler ve diğer büyük şirketler, üniversiteler, yüksek iletişim ve bilgi güvenliği gereksinimi olan organizasyonlar tarafından kullanılan Elektronik imza (e-İmza) her türlü başvuru, kurumlararası iletişim, sosyal güvenlik uygulamaları, sağlık uygulamaları ve vergi ödemeleri gibi pek çok alanda kullanılıyor. Peki, e-İmza nasıl alınır? Elektronik imza nereden ve nasıl alınır? Elektronik imza (e-İmza) hakkında bilmeniz gerekenler...
12.08.2020 Ekonomi
İş Bankası harekete geçti! Bir yıl ücretsiz olacak
İş Bankası harekete geçti! Bir yıl ücretsiz olacak İşletmelerin yasayla belirlenen e-dönüşümü sağlayabilmeleri için sayılı günler kaldı. İş Bankası e-fatura ve e-SMM hizmetleri için kampanya başlattı
1.06.2020 Ekonomi
E-dönüşüm sektörü pandemide yüzde 15 büyüdü
E-dönüşüm sektörü pandemide yüzde 15 büyüdü TÜRKKEP Genel Müdür Vekili Dilek Akyürek,"Pandemi döneminde süregelen işlerin aksamadan yürütülebilmesi adına dijitalleşmeye ve e-Fatura, e-İmza gibi e-Dönüşüm çözümlerine olan ilgi ve talep arttı. Salgının başlangıcından bu yana e-Dönüşüm sektöründe yüzde 15 büyüme gerçekleştiğini söyleyebiliriz" dedi.
23.05.2020 Bilim ve Teknoloji
Türk yazılımcılar, iş dünyasına yönelik online platform geliştirdi
Türk yazılımcılar, iş dünyasına yönelik online platform geliştirdi Ankara'da 30 kişilik Türk yazılım ekibi, çalışanların maaş bordroları dahil tüm evrakının yasal geçerliliği ve hukuki delil niteliğinde olacak şekilde elektronik ortamda iletilmesini sağlayan online platform geliştirdi. Bilgisayar mühendisi Kezban Boztürk, "Corona virüsten dolayı sosyal mesafeyi korumak gerekiyor. Fiziksel teması tamamen sıfıra indiren platform geliştirdik" dedi.
14.05.2020 Bilim ve Teknoloji
e-imzayı tercih edenlerin sayısında yüzde 25 artış
e-imzayı tercih edenlerin sayısında yüzde 25 artış TÜRKKEP Genel Müdür Yardımcısı Olgar Ataseven: "Koronavirüs tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de herkesin hayatını etkiliyor” dedi.
26.03.2020 Bilim ve Teknoloji
E-belge kullanılması zorunlu hale gelecek!
E-belge kullanılması zorunlu hale gelecek! Yeni yıldan itibaren vergi uygulamalarında kapsamlı bir e-dönüşüm gerçekleşecek. Bu kapsamda yılbaşından itibaren kağıt ortamında verilen fatura, arşiv fatura, irsaliye ve müstahsil makbuzu gibi çok sayıda evrakta e-belge kullanılması zorunlu hale gelecek.
21.12.2019 Ekonomi
Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi'nden 15 bin TL'lik yarışma!
Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi'nden 15 bin TL'lik yarışma! Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, Türkiye'nin dijital hizmet anlamında dünyada 193 ülke arasında 23'üncü sırada olduğunu belirterek, "Kamu kurumlarımız tarafından verilen yaklaşık 6 bin 700 hizmetimiz var" dedi.
14.12.2019 Bilim ve Teknoloji
Başbakan Yıldırım e-ticaret konferansında konuştu
Başbakan Yıldırım e-ticaret konferansında konuştu Başbakan Binali Yıldırım, "Bilişimde küresel bir farkındalık, küresel bir hukuk alanında da BM konvansiyonları gibi birtakım konvansiyonların ihdas edilmesi lazım. Avrupa Konseyi Parlamentosu'nun böyle bir şeyi var ama yeterli değil. Daha geniş katılımlı, bilişim suçlarıyla mücadele, siber suçlarla mücadele başlığında küresel bir anlaşmaya ihtiyaç var. Aksi halde ülkeler arasındaki çatışmaların, anlaşmazlıkların da çok ciddi anlamda artma ihtimali mevcuttur." dedi
21.11.2017 Siyaset
e-Fatura ile 1.5 milyar TL'lik tasarruf
e-Fatura ile 1.5 milyar TL'lik tasarruf Türkiye'nin ihracatının yüzde 80'ini yapan 17 bin ihracatçı firma, 1 Temmuz 2017 tarihi itibariyle ihracatta da e-fatura düzenlemeye başladı. İç piyasada 2014 yılından beri zorunlu olarak uygulanan e-fatura ile Türkiye 1.5 milyar TL tasarruf sağladı.
26.07.2017 Ekonomi
Verginin yüzde 45'i İstanbul'dan
Verginin yüzde 45'i İstanbul'dan İstanbul Vergi Dairesi Başkanı Bekir Bayrakdar, "Geçen yıl Türkiye'de toplanan vergilerin, Büyük Mükellefler Vergi Dairesi başkanlığı dahil, yüzde 44,5'i İstanbul'dan toplandı. Yine Türkiye genelinde yapılan iadelerin yüzde 50'si İstanbul'dan yapıldı." dedi.
1.03.2017 Ekonomi
Yeni kimlik kartlarına rekor sayıda başvuru! Başvuru işlemleri nasıl yapılıyor
Yeni kimlik kartlarına rekor sayıda başvuru! Başvuru işlemleri nasıl yapılıyor Yeni kimlik kartlarına vatandaşların büyük ilgisi sürüyor. 2017 yılbaşından itibaren tüm yurtta uygulanmaya başlanan yeni kimlik kartları için sadece 2 aylık süreçte rekor sayıda başvuru yapıldı. Peki yeni kimlik kart başvuru işlemleri nasıl yapılıyor? İşte merak edilen soruların yanıtları...
29.09.2021 Gündem
Hedef pazar payını yüzde 25 artırmak
Hedef pazar payını yüzde 25 artırmak E-dönüşüm sektörünün önde gelen kurumları TÜRKKEP ve FIT Solutions, uzmanlık alanlarını birleştirdikleri bir işbirliği anlaşması imzaladılar...
27.07.2021 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

E-Dönüşüm ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki e-dönüşüm haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.