LUCA, e-belge hizmetlerini sunmak için Gelir İdaresinden yetki aldı
LUCA, e-belge hizmetlerini sunmak için Gelir İdaresinden yetki aldı Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, Birliğin muhasebe programı LUCA'nın, Gelir İdaresi Başkanlığından (GİB) aldığı entegratörlük yetkisiyle e-dönüşüm hizmetleri sunmaya başlayacağını bildirdi.
24.05.2021 Bilim ve Teknoloji
Resmen değişti! 5 bin lira sınırı geldi...
Resmen değişti! 5 bin lira sınırı geldi... 81 ilde on binlerce kişiyi çok yakından ilgilendiren karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Sınır 5 bin lira olarak belirlendi... E-Belgeler, temmuz itibarıyla "Mal ve Hizmet Alımlarına İlişkin Bildirim Formu" ile "Mal ve Hizmet Satışlarına İlişkin Bildirim Formu" bildirimlerine dahil edilmeyecek.
25.01.2021 Ekonomi
Milyonları ilgilendiriyor... Zorunlu olacak
Milyonları ilgilendiriyor... Zorunlu olacak Kağıt ortamında verilen fatura, irsaliye makbuzu ve bilet gibi çok sayıda evrakın elektronik olarak düzenlenmesine yönelik dijital dönüşüm sürecinde ikinci aşama yarından itibaren başlayacak. Yerli ve yabancı film gösteriminde bulunan sinema işletmeleri, 1 Temmuz'da e-bilet uygulamasına geçiş yapacak. Akaryakıt ürünlerinin imali, ithali, teslimi gibi faaliyetleri nedeniyle Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan bayilik lisansı dahil lisans alan mükellefler de yarından itibaren e-fatura kapsamında olacak.
30.06.2020 Ekonomi
E-belge kullanılması zorunlu hale gelecek!
E-belge kullanılması zorunlu hale gelecek! Yeni yıldan itibaren vergi uygulamalarında kapsamlı bir e-dönüşüm gerçekleşecek. Bu kapsamda yılbaşından itibaren kağıt ortamında verilen fatura, arşiv fatura, irsaliye ve müstahsil makbuzu gibi çok sayıda evrakta e-belge kullanılması zorunlu hale gelecek.
21.12.2019 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri