Donbass

Donbass

Son dakika donbass haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan donbass ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını donbass haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Donbass

haberleri sayfasında son dakika yaşanan donbass gelişmeleri de dahil olmak üzere 255 donbass haberi bulunmuştur. Tüm donbass haberleri aşağıda listelenmiştir.
Putin'den müzakere açıklaması: Hiçbir zaman reddetmedik
Putin'den müzakere açıklaması: Hiçbir zaman reddetmedik Hindistan başkanlığındaki G20 Zirvesi’ne video konferans yoluyla katılan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Ukrayna ile müzakereleri hiçbir zaman reddetmedik” dedi.
22.11.2023 Dünya
Putin'den Wagner komutanlarına teşekkür: Ya Rusya Savunma Bakanlığı ile kontrat imzalayacaklar ya da Belarus'a gidecekler
Putin'den Wagner komutanlarına teşekkür: Ya Rusya Savunma Bakanlığı ile kontrat imzalayacaklar ya da Belarus'a gidecekler Wagner krizinden günler sonra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ulusa sesleniş konuşması yaptı Putin, "Wagner güçlerinin çoğu vatansever kişiler, silahlı isyan her ne şekilde olursa olsun bastırılacaktı. Belarus'a gitmek isteyen Wagner üyelerine söz veriyorum, sözümü tutacağım" açıklamasını yaptı.
26.06.2023 Dünya
Rusya’daki Wagner krizi ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı! Aylar önce 'devletin başına gelebilir' uyarısı yapılmış
Rusya’daki Wagner krizi ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı! Aylar önce 'devletin başına gelebilir' uyarısı yapılmış Bir zamanlar Rus lider Vladimir Putin'in en yakın müttefiki olan Wagner lideri Yevgeny Prigozhin'in silahlı isyan başlatıp darbe girişiminde bulunması tüm dünyada yankı uyandırdı. Bir zamanlar sokakta sosis satan ve ardından Kremlin'de Putin'in özel aşçılığını yapan Prigozhin'in nasıl güçlenip bir savaş lorduna dönüştüğü merak konusu oldu. Prigozhin'in hayatı hakkındaki detaylar ilgi çekici.
25.06.2023 Dünya
Prigozhin kimdir, Wagner lideri Prigozhin kaç yaşında, nereli? Oligark Yevgeny Prigozhin ne iş yapıyor? Wagner ordusu komutanı Prigozhin ve Oligark ne demek?
Prigozhin kimdir, Wagner lideri Prigozhin kaç yaşında, nereli? Oligark Yevgeny Prigozhin ne iş yapıyor? Wagner ordusu komutanı Prigozhin ve Oligark ne demek? Wagner lideri Prigozhin kimdir, Yevgeny Prigozhin kaç yaşında, nereli? Rus paralı asker grubu Wagner'in şefi Yevgeny Prigozhin Rus ordusunu 'Wagner savaşçılarını yok etmekle' suçlayarak sınır kenti Rostov'a girdiğini duyurdu. Gece yarısı Moskova ve Rostov'da zırhlı araçlar sokağa çıkarken, Wagner'in lideri Prigozhin'in resmi yetkililerle pazarlık yaptığı görüntüler yayınlandı. Söz konusu gelişmenin ardından Wagner lideri Prigozhin kimdir, kaç yaşında, nereli? Gibi sorulara yanıt aranmaya başlandı.
24.06.2023 Dünya
Putin: Patriotları yüzde 100 vuracağız
Putin: Patriotları yüzde 100 vuracağız Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakere ihtimaline ilişkin yaptığı açıklamada, "Taraflarla kabul edilebilir konular üzerine müzakerelere hazırız" dedi. Patriot hava savunma sistemlerinin kendileri için meşru hedef olacağını da belirten Putin, "Yüzde 100 vuracağız. Patriotlar oldukça eski sistemler" ifadelerini kullandı.
25.12.2022 Dünya
Rusya: Türkiye'ye sahadaki gerçek durum hakkında detaylı bilgi vermeye çalıştık
Rusya: Türkiye'ye sahadaki gerçek durum hakkında detaylı bilgi vermeye çalıştık Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin İstanbul’da gerçekleştirilen siyasi istişarelere ilişkin, “Türkiye'ye sahadaki gerçek durum hakkında detaylı bilgi vermeye çalıştık. Batı medyasının çarpıtmaya devam ettiği durumu Türkiye'ye anlatmak bu açıdan çok önemliydi” dedi.
12.12.2022 Dünya
Putin'den flaş açıklama: Nükleer savaş riski büyüyor
Putin'den flaş açıklama: Nükleer savaş riski büyüyor Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dünyada "nükleer savaş" riskinin büyüdüğünü söylerken, "Rusya yalnızca düşman saldırısına yanıt vermek için nükleer silah kullanır" dedi.
7.12.2022 Dünya
Duma’dan Ukrayna'dan ilhak edilen 4 bölgenin Rusya'ya katılımına onay
Duma’dan Ukrayna'dan ilhak edilen 4 bölgenin Rusya'ya katılımına onay Rusya'nın Ukrayna'dan ilhak ettiği Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson bölgelerinin Rusya topraklarına katılımı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ardından Rus parlamentosunun alt kanadı Duma'da da onaylandı.
3.10.2022 Dünya
Putin'in ilhak kararına dünyadan tepki yağıyor! Yeni yaptırımlar peş peşe açıklandı...
Putin'in ilhak kararına dünyadan tepki yağıyor! Yeni yaptırımlar peş peşe açıklandı... Rusya'nın Ukrayna'nın doğusundaki 4 bölgeyi ilhak etmesi sonrası Avrupa Birliği, '4 bölgenin Rusya'nın parçası olduğunu katiyen kabul etmiyoruz' açıklaması yayınladı. AB'nin bu açıklamasından kısa bir süre sonra ABD ve İngiltere de peş peşe açıklamalar yaptı ve Rusya'ya yönelik bir dizi yaptırım daha açıkladı. ABD Başkanı Biden uluslararası kamuoyunu Rusya'nın 4 bölgeyi ilhak etme kararını kınamaya davet etti.
30.09.2022 Dünya
Rusya'nın kararı sonrası Ukrayna'dan flaş NATO hamlesi
Rusya'nın kararı sonrası Ukrayna'dan flaş NATO hamlesi Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Donbass, Herson ve Zaporojya'nın ilhakı açıklamasının ardından, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'den NATO ile ilgili açıklama geldi.
30.09.2022 Dünya
Guterres: Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya bölgelerinin ilhakına yönelik herhangi bir kararın yasal bir değeri olmayacak
Guterres: Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya bölgelerinin ilhakına yönelik herhangi bir kararın yasal bir değeri olmayacak Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antnio Guterres, Rusya'nın Ukrayna'daki ilhak eylemlerinin "tehlikeli bir tırmanışa" yol açacağı konusunda uyararak, “Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya bölgelerinin ilhakına yönelik herhangi bir kararın yasal bir değeri olmayacak” dedi.
29.09.2022 Dünya
AB’nin Rusya’ya yönelik 8’inci yaptırım paketi hazır
AB’nin Rusya’ya yönelik 8’inci yaptırım paketi hazır Rusya’nın Ukrayna’nın 4 bölgesinde düzenlediği sözde referandumların ve kısmi seferberlik ilanının ardından harekete geçen Avrupa Birliği (AB), içerisinde Rusya'ya yönelik ticaret kısıtlaması ve Rus petrolüne tavan fiyat uygulanmasını da içeren 8’inci yaptırım paketi hazırladı.
28.09.2022 Dünya
Zelenskiy'den referandum açıklaması: Putin ile konuşacak hiçbir şey olmadığı anlamına gelir
Zelenskiy'den referandum açıklaması: Putin ile konuşacak hiçbir şey olmadığı anlamına gelir Birlemiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’ndeki Ukrayna konulu toplantıya çevrimiçi bağlantı yoluyla katılan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya'nın Zaporijya, Herson, Donetsk ve Luhansk’taki sözde referandum sonuçlarını tanıması durumunda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile konuşacak bir şeyinin olmadığını aktardı.
27.09.2022 Dünya
Ukrayna’daki sözde referandumlarda resmi olmayan sonuçlara göre Rusya’ya katılım desteklendi
Ukrayna’daki sözde referandumlarda resmi olmayan sonuçlara göre Rusya’ya katılım desteklendi Rusya'nın Ukrayna'dan ilhak ettiği topraklarda Rusya Federasyonu'na katılım için yapılan sözde referandumlarda sandık çıkış anketlerine göre tüm bölgelerde "evet" oyu çıktı.
27.09.2022 Dünya
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Nükleer silah kullanımına yönelik Rusya'nın doktrini var
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Nükleer silah kullanımına yönelik Rusya'nın doktrini var ABD'nin New York kentindeki Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmanın ardından basın toplantısı düzenleyen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Nükleer silah kullanımına yönelik Rusya'nın doktrini var" dedi.
25.09.2022 Dünya
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Avrupa, yoksul ülkelere ücretsiz gübre tedarikimizi engellemeye çalışıyor
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Avrupa, yoksul ülkelere ücretsiz gübre tedarikimizi engellemeye çalışıyor Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kurul toplantısında yaptığı konuşmada, "Avrupa, yoksul ülkelere ücretsiz gübre tedarikimizi engellemeye çalışıyor" dedi.
24.09.2022 Dünya
Lavrov: Referandum kararları, Zelenskiy'in kendini Rus hissedenlere yaptığı 'Ukrayna'dan gidebilirsiniz' çağrısına yanıt
Lavrov: Referandum kararları, Zelenskiy'in kendini Rus hissedenlere yaptığı 'Ukrayna'dan gidebilirsiniz' çağrısına yanıt Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nde konuşma yapan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Referandum kararları, Zelenskiy'in kendini Rus hissedenlere yaptığı 'Ukrayna'dan gidebilirsiniz' çağrısına yanıt" dedi.
22.09.2022 Dünya
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: ABD öncülüğündeki kolektif batı Rusya'yı savaş alanında yenmeye çalışıyor
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: ABD öncülüğündeki kolektif batı Rusya'yı savaş alanında yenmeye çalışıyor Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kurulu için ABD’de bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "ABD öncülüğündeki kolektif batı Rusya'yı savaş alanında yenmeye çalışıyor" ifadelerini kullanarak, “ABD ve müttefikleri, jeopolitik hedefleri uğruna Ukrayna'yı feda etmeye hazır” dedi.
21.09.2022 Dünya
ABD'den Rusya ile ilgili bomba iddia: Kanıtlar var, asker topluyor!
ABD'den Rusya ile ilgili bomba iddia: Kanıtlar var, asker topluyor! ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Rusya'nın Ukrayna'da yapacağı herhangi bir sözde referandumun ABD tarafından kabul edilmeyeceğini açıkladı.
20.09.2022 Dünya
Kuleba: Sahte referandumlar hiçbir şeyi değiştirmeyecek
Kuleba: Sahte referandumlar hiçbir şeyi değiştirmeyecek Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba, Ukrayna'dan ayrılarak tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan eden Donetsk ve Luhansk bölgelerinin, Rusya'ya bağlanmak için 23 ve 27 Eylül tarihlerinde referandum düzenleme kararı almasının ardından yaptığı açıklamada, "Sahte referandumlar hiçbir şeyi değiştirmeyecek" dedi.
20.09.2022 Dünya
Donetsk, Luhansk ve Herson Rusya'ya katılmak için referanduma gidiyor
Donetsk, Luhansk ve Herson Rusya'ya katılmak için referanduma gidiyor Ukrayna'dan ayrılarak tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan eden Donetsk ve Luhansk bölgeleri, Rusya'ya bağlanmak için 23 ve 27 Eylül tarihlerinde referandum düzenleme kararı aldı.
20.09.2022 Dünya
Putin: Ukrayna'yı uyarı olarak birkaç kez vurduk, ileride daha ciddi yanıt verebiliriz
Putin: Ukrayna'yı uyarı olarak birkaç kez vurduk, ileride daha ciddi yanıt verebiliriz Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın kendilerine yönelik taarruz ve kışkırtmalarda bulunduğunu söyleyerek, "Ukrayna'yı uyarı olarak birkaç kez vurduk, ileride daha ciddi yanıt verebiliriz" dedi.
16.09.2022 Dünya
Zelenskiy'den Rusya-Ukrayna savaşı açıklaması: 6 bin kilometrekare alan kurtarıldı
Zelenskiy'den Rusya-Ukrayna savaşı açıklaması: 6 bin kilometrekare alan kurtarıldı Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya'nın saldırıları karşısında karşı atağa geçerek işgal edilen toprakların geri alınmaya başlandığını söyleyerek, "Eylül ayının başından bu yana 6 bin kilometrekare alan kurtarıldı" dedi.
12.09.2022 Dünya
Rusya, Ukrayna'daki kritik bölgeyi kaybetti! Savaşın başından bu yana en büyük geri çekilme
Rusya, Ukrayna'daki kritik bölgeyi kaybetti! Savaşın başından bu yana en büyük geri çekilme Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Rus ordusunun işgal ettiği Harkov'daki toprakların hızla geri alınmaya devam edildiğini duyurdu. Bu geri çekilmenin savaşın başından beri en büyük geri çekilme olduğu ifade ediliyor.
10.09.2022 Dünya
ABD ve NATO'dan Türkiye-Yunanistan açıklaması: Farklılıkları var, ancak yapıcı şekilde diyalog yoluyla çözülmeli
ABD ve NATO'dan Türkiye-Yunanistan açıklaması: Farklılıkları var, ancak yapıcı şekilde diyalog yoluyla çözülmeli NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Türkiye ve Yunanistan’ın anlaşmazlıkları diyalog yoluyla çözmesi gerektiğini ifade etti.
9.09.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Donbass ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki donbass haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.