'Doğum koçu' ile evde doğum yapan kadının bebeği oksijensizlikten öldü
'Doğum koçu' ile evde doğum yapan kadının bebeği oksijensizlikten öldü Ankara'da, 'doğum koçu' tarafından evde doğum yaptırılan Ö.G.'nin (41) bebeği, ters gelerek doğum kanalında kaldı. Hastaneye kaldırılan Ö.G. ameliyata alınırken, bebeğin uzun süre oksijensiz kalması nedeniyle yaşamını yitirdiği belirlendi.
12.01.2022 Yaşam
Doğum koçları sezaryeni azaltmak için anne adaylarını bilinçlendiriyor!
Doğum koçları sezaryeni azaltmak için anne adaylarını bilinçlendiriyor! Son yıllarda öne çıkan "Doula" adı verilen doğum koçları, anne adaylarına hamilelik, doğum ile sonrası süreçte hem duygusal hem de fiziksel anlamda yardımcı oluyor. Sezaryen olması gereken adaylarla da ilgilenen koçlar, annenin doğru nefes alabilmesi, diyafram kullanabilmesi, doğru pozisyon alması, daha kısa ve az komplikasyonlu doğum gerçekleştirmesi için katkı sunuyor. Doğum koçluğu eğitmeni Burcum Altıntaş "Doğum koçluğu eğitimini daha çok ebeler ve hemşireler alsa da son dönemde ev hanımları da tercih ediyor" dedi.
7.07.2021 Sağlık
Kylie Jenner kendini korumaya aldı!
Kylie Jenner kendini korumaya aldı! Hamile olan Amerikalı magazin yıldızı Kylie Jenner'ın, hem kendisi hem de bebeğinin sağlığı için doğum koçu tuttuğu iddia edildi.
12.10.2017 Magazin