Doğu Guta

Doğu Guta

Son dakika doğu guta haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan doğu guta ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını doğu guta haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Doğu Guta

haberleri sayfasında son dakika yaşanan doğu guta gelişmeleri de dahil olmak üzere 498 doğu guta haberi bulunmuştur. Tüm doğu guta haberleri aşağıda listelenmiştir.
Zeytin Dalı Harekatı bölgesinde 6 bin 370 terörist etkisiz hale getirildi
Zeytin Dalı Harekatı bölgesinde 6 bin 370 terörist etkisiz hale getirildi Milli Savunma Bakanlığı, 20 Ocak 2018'den bu yana Zeytin Dalı Harekatı bölgesinde 6 bin 370 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
20.01.2022 Gündem
Müzik eşliğinde kadın çocuk demeden diri diri yaktılar
Müzik eşliğinde kadın çocuk demeden diri diri yaktılar Suriye'de yaşanan vahşeti ülkedeki bir kamu kurumunda çalışan şoför anlattı: Deyr el Asafir’deki bir evde istihbarat subayı eline gaz bidonunu aldı. Çocuklar ve kadınları içeri götürdü. Çocukların ‘Allah rızası için bizi yakma’ çığlıklarını duydum. O ses hâlâ kulaklarımdan gitmiyor.
27.10.2021 Dünya
Esed rejimi sivilleri vurdu! Ölü ve yaralılar var
Esed rejimi sivilleri vurdu! Ölü ve yaralılar var Suriye'de Esed rejimi ve İran destekli terörist gruplar, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içinde bulunan köye saldırdı. Saldırıda 7 sivil hayatını kaybetti, 3 sivil yaralandı.
22.07.2021 Gündem
Rusya'nın İdlib'e hava saldırılarında bir sivil öldü, iki sivil yaralandı
Rusya'nın İdlib'e hava saldırılarında bir sivil öldü, iki sivil yaralandı Rusya'ya ait savaş uçaklarının Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı hava saldırılarında bir sivil hayatını kaybetti, iki sivil yaralandı.
21.03.2021 Dünya
Rus savaş uçakları, İdlib'de Suriye Milli Ordusu güçlerini vurdu
Rus savaş uçakları, İdlib'de Suriye Milli Ordusu güçlerini vurdu Rus savaş uçakları, Suriye'nin İdlib ilinde ılımlı muhaliflerin eğitim kampını vurdu, çok sayıda asker hayatını kaybetti.
26.10.2020 Dünya
İdlib'de TSK'ye destek gösterileri düzenlendi
İdlib'de TSK'ye destek gösterileri düzenlendi Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib kentinde halk, Türkiye'nin bölgedeki askeri varlığını destekleyen gösteriler düzenledi.
18.09.2020 Dünya
ABD'den Esed rejimine yaptırım şoku!
ABD'den Esed rejimine yaptırım şoku! ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Beşşar Esed rejiminin bazı üst düzey yetkililerini yaptırım listesine aldıklarını açıkladı.
20.08.2020 Dünya
Rus savaş uçakları İdlib'de ateşkesi ihlal etti!
Rus savaş uçakları İdlib'de ateşkesi ihlal etti! Rus savaş uçaklarının İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ndeki ateşkesi ihlal ederek, sivil yerleşim ve cephe hatlarına düzenlediği hava saldırısı sonucunda en az üç sivil hayatını kaybetti, üç sivil yaralandı.
8.06.2020 Dünya
Rusya, İdlib'de sivilleri vurdu! 16 ölü!
Rusya, İdlib'de sivilleri vurdu! 16 ölü! Rus savaş uçaklarının İdlib'de bir tavuk çiftliğine sığınan sivilleri hedef aldığı saldırıda 16 sivil hayatını kaybetti.
5.03.2020 Dünya
Rejim ve Rus uçakları İdlib'de sivilleri vurdu! 12  ölü
Rejim ve Rus uçakları İdlib'de sivilleri vurdu! 12 ölü Esad rejimi ve Rusya'nın İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ne saldırılarında 12 sivil hayatını kaybetti.
3.03.2020 Dünya
Esed rejiminden saldırı: 3'ü çocuk 4 sivil öldü!
Esed rejiminden saldırı: 3'ü çocuk 4 sivil öldü! Astana anlaşmalarını ve Soçi mutabakatını hiçe sayan Rusya destekli Beşşar Esed rejimi güçlerinin İdlib kent merkezine topçu saldırılarında 3'ü çocuk, toplam 4 sivil yaşamını yitirdi.
27.02.2020 Dünya
Muhalifler İdlib'de Serakib kasabasını geri aldı
Muhalifler İdlib'de Serakib kasabasını geri aldı İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde M4 ve M5 kara yollarının birleştiği noktada yer alan Serakib ilçesi, rejim güçleriyle şiddetli çatışmaların ardından ılımlı muhaliflerin kontrolüne geçti.
27.02.2020 Dünya
İdlib'de kritik bölge ele geçirildi!
İdlib'de kritik bölge ele geçirildi! İdlib'in stratejik önemdeki Serakib ilçesine açılan Neyrab köyü, rejim güçleriyle şiddetli çatışmaların ardından ılımlı muhaliflerin kontrolüne geçti.
24.02.2020 Dünya
İdlib'de 18 sivil yerleşim Rus bombardımanı altında
İdlib'de 18 sivil yerleşim Rus bombardımanı altında Rus savaş uçakları, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ndeki 18 sivil yerleşime hava saldırıları düzenliyor.
24.02.2020 Dünya
TSK, rejim hedeflerini vurmaya devam ediyor!
TSK, rejim hedeflerini vurmaya devam ediyor! Gelen bir son dakika haberine göre; Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye'nin İdlib kentinin Serakib ilçesinde bulunan rejim hedeflerini vurmaya devam ediyor.
20.02.2020 Gündem
İdlib’de flaş gelişme! Operasyon başlattılar...
İdlib’de flaş gelişme! Operasyon başlattılar... İdlib’ten son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Ilımlı askeri muhalifler İdlib'in güneyinde operasyon başlattı. Esed rejimi güçlerinin İdlib'in güneyinde ele geçirdiği yerleşimleri geri almak için karadan ilerleyen muhalifler, Neyrab köyüne girdi. Köyde rejim güçleri ile şiddetli çatışmalar sürüyor. AA'dan gelen diğer son dakika haberine göre ise, muhaliflerin rejime ait bir tank ve zırhlı personel taşıyıcı imha ettiği bir tankı da ele geçirdiği öğrenildi.
20.02.2020 Dünya
148 bin sivil daha Türkiye sınırı yakınlarına göç etti
148 bin sivil daha Türkiye sınırı yakınlarına göç etti Beşşar Esed rejimi güçleri ve destekçisi Rusya'nın İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içerisindeki yerleşimlere yönelik saldırıları sonucunda son 6 günde 148 bin sivil daha Suriye-Türkiye sınırı yakınlarına göç ederken, Ocak 2019'dan bu yana göç edenlerin sayısı 1 milyon 942 bini buldu.
18.02.2020 Dünya
İdlib'de Esed rejimine ait helikopter düşürüldü
İdlib'de Esed rejimine ait helikopter düşürüldü Suriye'nin İdlib kentinde muhaliflerin Esed rejiminden geri almaya çalıştığı Serakib ilçe merkezinin batısında rejime ait bir helikopter düşürüldü. Öte yandan muhaliflere yakın sosyal medya hesapları, ölen pilotun İran'ın Ortadoğu'daki operasyonlarını yöneten ve 2020 başlarında ABD tarafından öldürülen general Kasım Süleymani'yle çekilmiş fotoğrafını yayınladı.
11.02.2020 Dünya
Yine sivilleri hedef aldılar: 17 kişi öldü
Yine sivilleri hedef aldılar: 17 kişi öldü Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve Rusya'ya ait savaş uçaklarının, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ndeki yerleşim birimlerine düzelediği saldırılarda 17 sivil hayatını kaybetti.
9.02.2020 Dünya
Yine sivilleri hedef aldılar: 15 kişi öldü
Yine sivilleri hedef aldılar: 15 kişi öldü Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve Rusya'ya ait savaş uçaklarının, İdlib Gerginliği Azaltma bölgesindeki yerleşimlere gün içerisindeki saldırılarında 15 sivil hayatını kaybetti.
6.02.2020 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert sözler: Yaptığı edepsizlik, ahlaksızlık!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert sözler: Yaptığı edepsizlik, ahlaksızlık! Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un FETÖ ile ilgili açıklamalarına; "Milletvekilleri olarak hepiniz dava açmalısınız. FETÖ gölgesi düşürülmeye çalışılması Meclis'e saygısızlıktır. Vesayet döneminin hevesi olan bu yaklaşımın desteklenmesinin anlaşılabilir hiçbir tarafı yoktur. Bu öyle boru göstermeye benzemez" diyerek çok sert tepki gösterdi. Erdoğan, Türk bayrağını yırtan AP üyesi ırkçı Yunan milletvekili Ioannis Lagos hakkında ise "Şahsı adına yaptığı edepsizlik, ahlaksızlık" dedi.
5.02.2020 Siyaset
Türkiye sınırına iki günde 40 bin sivil göç etti
Türkiye sınırına iki günde 40 bin sivil göç etti Esed rejimi güçleri ve Rusya'nın İdlib'e saldırıları nedeniyle son 2 günde 40 bin sivil daha Türkiye sınırı yakınlarına göç etti.
4.02.2020 Gündem
BM, İdlib'de gerginliğin azaltılmasını istedi
BM, İdlib'de gerginliğin azaltılmasını istedi Birleşmiş Milletler (BM), Suriye'de, Türk ordusu ile rejim güçlerinin İdlib'de karşı karşıya gelmesinin “alarm verici” olduğunu belirtti, taraflara gerginliğin azaltılması çağrısı yaptı.
3.02.2020 Dünya
İdlib'de saldırılar devam ediyor
İdlib'de saldırılar devam ediyor Beşşar Esed rejimi unsurları ve İran destekli yabancı terörist gruplardan oluşan rejim güçleri, Rusya'nın hava desteğiyle, İdlib'in güney kırsalındaki Serakib ilçesi çevresinde 4 köyü ele geçirdi.
3.02.2020 Gündem
İdlib neden önemli? Uzmanlar uyarıyor, Sünni Anbar Özerk Bölgesi planı uygulamaya konulmamalı!
İdlib neden önemli? Uzmanlar uyarıyor, Sünni Anbar Özerk Bölgesi planı uygulamaya konulmamalı! Esed rejimi ve destekçileri İdlib’te yoğun saldırılarına devam ediyor. İdlib iç savaşı 8 yıldır sürüyor. Sivil ölümler ve göç derin bir endişe yaratıyor. Suriye’nin kuzeybatısında, Hatay’ın da karşısında yer alan İdlib bugün bir hayalet kenti andırıyor. Hastane, okul ve birçok yaşam merkezi hizmet dışı kaldı. Türkiye ise İdlib’e 2017 yılında girdi. Irak’ta etkisi azalmaya başlayan ABD'nin "Sünni Anbar Özerk Bölgesini" kurma çabalarını yeniden hızlandırdığını savunan uzmanlar, böyle bir planın uygulanmaya konulmasıyla Irak'ın tamamen parçalanacağını, bölgenin etnik ve mezhepsel çatışmalarla dolu bir kaos ortamına sürükleneceği uyarısını yapıyor. Peki, İdlib neden önemli?
3.02.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Doğu Guta ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki doğu guta haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.