Esed

Esed

Son dakika esed haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan esed ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını esed haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Esed

haberleri sayfasında son dakika yaşanan esed gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.922 esed haberi bulunmuştur. Tüm esed haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye olarak değişik bir plan sunuyoruz, Rusya ile görüşeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye olarak değişik bir plan sunuyoruz, Rusya ile görüşeceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Soçi'de bir araya geldi. Erdoğan görüşme sonrası 'tahıl koridoru devam etmeli' mesajı verdi ve 'Bu kapsamda yeni teklif paketi hazırladık. Birleşmiş Milletler'in yeni çalışmasıyla netice alınacağını umuyorum' dedi. Putin ise yaptırımlarının kalkması durumunda anlaşmaya hazır olduklarını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan Soçi dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.
5.09.2023 Gündem
Taha Suresi okumanın fazileti nedir? Taha Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri
Taha Suresi okumanın fazileti nedir? Taha Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri Mekke döneminde inen Taha Suresi 135 ayettir. Adını birinci ayette yer alan harflerden alan Taha Suresinde, Allah’ın peygamberler aracılığıyla insanlara gösterdiği doğru yolun temel gerçeklerine işaret ediliyor. Ramazan ayı ile birlikte pek çok kişi de Taha Suresi faziletlerini, anlamını ve okunuşunu araştırıyor. Peki, Ramazan ayında Taha Suresi okumanın faziletleri ve yararları nelerdir? İşte Taha Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri
11.05.2023 Sureler
Bakan Çavuşoğlu'ndan 4'lü zirve açıklaması
Bakan Çavuşoğlu'ndan 4'lü zirve açıklaması Türkiye, Rusya, İran ve Suriye'deki Esed rejimi Dışişleri Bakanlarının 'Suriye konulu' toplantısı dün Moskova'da gerçekleştirildi. Zirveyi değerlendiren Çavuşoğlu, 'Sınır ve toprak bütünlüğüne vurgu ön plana çıktı' dedi.
11.05.2023 Gündem
Bakan Çavuşoğlu'ndan sert tepki: Hava sahamızı kapattık
Bakan Çavuşoğlu'ndan sert tepki: Hava sahamızı kapattık Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dış politika başlıklarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rusya, İran ve Esed rejimi ile dışişleri bakanları düzeyindeki toplantının 10 Mayıs'ta Moskova'da olabileceğini söyledi. Öte yandan Çavuşoğlu, teröristler için Nemesis anıtının yapılması konusunda, "Ermenistan uçaklarına hava sahamızı kapattık." dedi.
3.05.2023 Gündem
Suriye ile temas! Çavuşoğlu: Ocak'ın ikinci yarısında görüşeceğiz
Suriye ile temas! Çavuşoğlu: Ocak'ın ikinci yarısında görüşeceğiz Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Brezilya'nın yeni lideri Silva'nın yemin töreni için gittiği Brezilya'da gazetecilerin sorularını yanıtladı.
3.01.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Taviz vermemiz asla mümkün değil
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Taviz vermemiz asla mümkün değil Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan'da iki gün süren ziyaret kapsamında Türkiye-Azerbaycan-Türkmenistan Üçlü Devlet Başkanları Zirvesi'ne katıldı. Zirve sonrası gazetecilerle bir araya gelen Erdoğan, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
15.12.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Prag'da önemli mesajlar: Esed'le görüşme mümkün değil diyemem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Prag'da önemli mesajlar: Esed'le görüşme mümkün değil diyemem Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi'nin ardından açıklama yaptı. "Suriye Başkan ile şu an için bir görüşmem mümkün değil" diyen Erdoğan, "Vakti saati geldiğinde biz Suriye'nin Başkanı ile de görüşme yoluna gidebiliriz" ifadelerini kullandı. Paşinyan ile görüşmesinin samimi bir havada geçtiğini belirten Erdoğan, "Görüşmede bazı talepler söz konusu oldu. Bu talepleri özel temsilcilerimize ve bakanlarımıza ilettik. Görüşmeler gerçekleştikten sonra biz de gereken adımları atacağız" dedi. Erdoğan, daha önce sarf ettiği "Bir gece ansızın gelebiliriz" sözlerini soran Yunan gazeteciye, "Konuyu anlamışsın aslında. Bu sadece Yunanistan için geçerli değil. Bizi rahatsız eden, bize saldıran hangi ülke olursa olsun, onlara cevabımız 'bir gece ansızın geliriz' Bunu böyle bilmeleri anlamaları lazım. Şu an itibariyle siz anladığınıza göre onlar da anlamıştır." yanıtını verdi.
6.10.2022 Siyaset
Kılıçdaroğlu: Siyaseti bu millet için yapacağız
Kılıçdaroğlu: Siyaseti bu millet için yapacağız CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, her fabrikada binlerce işçinin çalıştığı bir Türkiye'yi inşa edeceklerini belirterek, "Biz siyaseti cebimiz için değil, köşeyi dönmek için değil, kul hakkı yemek için değil, bu millet için yapacağız" dedi.
23.08.2022 Siyaset
Lviv'deki tarihi üçlü zirvede Erdoğan'dan 'Zaporijya' vurgusu! Zelenski'nin isteğini açıkladı
Lviv'deki tarihi üçlü zirvede Erdoğan'dan 'Zaporijya' vurgusu! Zelenski'nin isteğini açıkladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna ziyareti dönüşünde gazetecilerle söyleşi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Zaporijya konusu gerçekten rastgele bir konu değil. Ama birinci derecede Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu’nun bu işin yakın takibinde olması ve neler yapılması gerektiği hususunda belli bir yükü üstlenmesi lazım. Zelenski bizden şunu özellikle istedi; Rusya’nın buradaki bütün mayın ve benzeri döşemeleri söküp alması ve bu hususun süratle ürkütücü olmaktan çıkması. Çünkü bir tehdit unsuru. ‘Çernobil’i yaşamak istemiyoruz’ derken biraz da onu kastettim" ifadelerini kullandı.
19.08.2022 Siyaset
İstanbul'da tarihi gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert açıklama: Bununla bir yere varamazsınız, kendine gel kendine
İstanbul'da tarihi gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert açıklama: Bununla bir yere varamazsınız, kendine gel kendine İstanbul'un Fethinin 569'uncu Yılı dolayısıyla Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde düzenlenen etkinlikte konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi rakamlara göre 560 bin kişinin alanda olduğunu açıkladı. Konuşmasının devamında birlik ve beraberlik vurgusu yapan Erdoğan, "Atasını takip eden gençlerimiz olduğu müddetçe bu ülkenin önünde kimse duramaz. Bu milletin önünü kimse kesemez." dedi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisini ve ailesini hedef alan açıklamalarına da değinen Erdoğan, "Akşam yalan, sabah yalan... Bununla bir yere varamazsınız. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Yatsı geldi geçiyor Bay Kemal. Kendine gel kendine." diye konuştu.
29.05.2022 Siyaset
Bakan Soylu, Özbekistan Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri ile görüştü
Bakan Soylu, Özbekistan Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri ile görüştü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Özbekistan Cumhuriyeti Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Viktor Mahmudov ve beraberindeki heyeti kabul etti.
21.04.2022 Siyaset
BBP Genel Başkanı Destici: Bize Esed ile görüşme teklifi geldi, biz devletimizle istişare ederek gitmedik
BBP Genel Başkanı Destici: Bize Esed ile görüşme teklifi geldi, biz devletimizle istişare ederek gitmedik BBP Genel Başkanı Destici, parlamento muhabirleri ile bir araya geldi. Destici, Pençe Kilit Operasyonu'nun milleti sevindirdiğini aktararak, “Başarılı operasyonun birinci aşamasının tamamlandığı açıklandı. Şehitlerimiz var. Ben şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Harekata katılan Mehmetçiğin alnından öpüyorum. PKK bu sefer içerisinde yok seviyesine inmişti, Pençe Kilit ile ağır darbe almış vaziyette” ifadelerini kullandı.
21.04.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın duyurdu: Cumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna'ya gidecek...
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın duyurdu: Cumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna'ya gidecek... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ukrayna'ya gidecek. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Türkiye, Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilimi azaltmak için oynayabileceği her rolü üstlenmeye hazırdır. Bunu hem Rusya'ya hem de Ukrayna'ya dost bir ülke olarak ve aynı zamanda bir NATO müttefiki olarak yapıyoruz. Önümüzdeki birkaç hafta içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanı Zelenskiy ile görüşmek üzere Ukrayna'ya gidecek" dedi.
19.01.2022 Siyaset
Döviz kuru, enflasyon ve faiz... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan, Güney Kıbrıs ve İsrail'e mesaj: Bu iş Türkiyesiz olmaz
Döviz kuru, enflasyon ve faiz... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan, Güney Kıbrıs ve İsrail'e mesaj: Bu iş Türkiyesiz olmaz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk ziyareti sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu. Erdoğan, yeni ekonomi programıyla ilgili 'Yavaş yavaş, kademeli bir şekilde, aceleci olmadan kur da düşecek, faiz de aynı şekilde düşecek ve 2022 bizim en parlak yılımız olacak inşallah. 2023’e de zaten böyle gireceğiz. Bu enflasyonun da düşüşünü getirir, enflasyon düşecek.' dedi. Erdoğan, ABD’nin, Yunanistan’ın Doğu Akdeniz’de İsrail ve Güney Kıbrıs Rum kesimiyle birlikteki boru hattı projesinden desteğini çekmesiyle ilgili soruya 'Burada hep konuşulan nedir? Bu iş, Türkiyesiz olmaz. Çünkü eğer buradan Avrupa’ya gaz gidecekse bu ancak Türkiye üzerinden olur' cevabını verdi.
18.01.2022 Siyaset
ABD'li isimden itiraf: Türkiye olmadan çözüm olmaz!
ABD'li isimden itiraf: Türkiye olmadan çözüm olmaz! ABD'nin eski Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Suriye'de Türkiyesiz bir çözüm ihtimalinin bulunmadığını söyledi. Jeffrey, 'Türkiye olmaksızın Suriye'de bir çözüm olamaz. Bu da ABD ile Türkiye’nin iş birliğini zorunlu hale getiriyor' dedi.
15.11.2021 Dünya
Müzik eşliğinde kadın çocuk demeden diri diri yaktılar
Müzik eşliğinde kadın çocuk demeden diri diri yaktılar Suriye'de yaşanan vahşeti ülkedeki bir kamu kurumunda çalışan şoför anlattı: Deyr el Asafir’deki bir evde istihbarat subayı eline gaz bidonunu aldı. Çocuklar ve kadınları içeri götürdü. Çocukların ‘Allah rızası için bizi yakma’ çığlıklarını duydum. O ses hâlâ kulaklarımdan gitmiyor.
27.10.2021 Dünya
BM'den son dakika Suriye açıklaması: Hayal kırıklığıyla sonuçlandı
BM'den son dakika Suriye açıklaması: Hayal kırıklığıyla sonuçlandı Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Geir O. Pedersen, Suriye Anayasa Komitesi toplantılarının altıncı turunun hayal kırıklığıyla sonuçlandığını ve Komite toplantılarına bu şekilde devam edemeyeceklerini belirterek, "Elde etmeyi umduğumuz şeyi başaramadık. Yeni bir metin sunmamaya karar veren hükümet (Beşşar Esed rejimi) delegasyonuydu." dedi.
22.10.2021 Dünya
ABD'ye F-35 resti! Türkiye'den 3 seçenek: Ya uçakları verecekler, ya parayı verecekler ya da...
ABD'ye F-35 resti! Türkiye'den 3 seçenek: Ya uçakları verecekler, ya parayı verecekler ya da... Türkiye ile ABD arasındaki F-35 sorunu gündemdeki yerini koruyor. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, ABD ile devam eden F-35 görüşmelerinde üç seçenek sunduklarını söyledi: Ya bu programa döneceğiz, ya bize vadedilen uçakları alacağız, ya da paramızı iade edecekler. Bu çerçevede F-35 için ödediğimiz yaklaşık 1,4 milyar dolarlık meblağın F-16 modernizasyonu için kullanılması bir seçenek olarak gündemde.
22.10.2021 Gündem
Esed rejimi sivillere saldırdı! Çok sayıda ölü var
Esed rejimi sivillere saldırdı! Çok sayıda ölü var Suriye'de Beşşar Esed rejiminin İdlib'in güneyindeki Eriha ilçesindeki bir pazar yerine düzenlediği saldırıda ilk belirlemelere göre 10 sivil hayatını kaybetti, 35 sivil yaralandı.
20.10.2021 Dünya
Suriye'de sıcak gelişme! BM duyurdu: Anlaşmaya varıldı
Suriye'de sıcak gelişme! BM duyurdu: Anlaşmaya varıldı Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen, yarın başlayacak Suriye Anayasa Komitesi görüşmelerinin 6'ncı turunda, tarafların ilk kez yeni Suriye anayasası reformu için taslak hazırlama sürecine başlama konusunda anlaşmaya vardıklarını bildirdi.
17.10.2021 Dünya
İsrail'den Suriye'deki Palmira bölgesine hava saldırısı
İsrail'den Suriye'deki Palmira bölgesine hava saldırısı Beşşar Esed rejimi, İsrail'in, Suriye'nin Humus iline bağlı Palmira (Tedmur) bölgesindeki askeri noktalara hava saldırısı gerçekleştirdiğini öne sürdü.
13.10.2021 Dünya
Elektrik santrallerdeki yakıtın bitmesinin ardından Lübnan karanlığa  gömüldü
Elektrik santrallerdeki yakıtın bitmesinin ardından Lübnan karanlığa gömüldü Lübnan'da yakıt krizine bağlı olarak iki büyük elektrik santralinin durmasının ardından ülke geneline karanlık çöktü.
9.10.2021 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Doğu Akdeniz açıklaması: Masa başında üretilmiş haritaları kabul mu edeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Doğu Akdeniz açıklaması: Masa başında üretilmiş haritaları kabul mu edeceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye olarak uluslararası hukuka saygılı olduklarını belirterek, "Haklarımızı korumaktan da çekinmiyoruz. Bizim burada karşı olduğumuz şey, uluslararası hukuku bahane ederek bize dayatılmaya çalışılan çifte standart. Şimdi Doğu Akdeniz'de haklarımızı korumayacak mıyız? Masa başında üretilmiş haritaları kabul mu edeceğiz? Yanı başımızda kurulmaya çalışılan terör koridoruna karşılık vermeyecek ve seyirci mi kalacağız? Elbette seyirci kalmamız mümkün değil. Bu konuda uluslararası hukuk çerçevesinde gerekeni yaptık, yapmaktan da çekinmeyeceğiz" dedi.
5.10.2021 Siyaset
İbrahim Kalın, Alman Der Spiegel dergisine  konuştu
İbrahim Kalın, Alman Der Spiegel dergisine konuştu Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Rusya ve ABD’ye Suriye’ye girme hakkı tanındıysa Türkiye'nin de aynı hakka sahip olduğunu söyledi.
1.10.2021 Gündem
Mustafa Destici: Kürt sorunu kavramını reddediyoruz
Mustafa Destici: Kürt sorunu kavramını reddediyoruz Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Kim kürt sorunu var diyorsa şunu tarif edin. ‘Kürt sorunu var’ derken neyi kastediyorsunuz. Tarif edin. Ben böyle bir sorun görmüyorum. Geçmişte yaşanan sosyal, ekonomik ve idari eşitsizliklerle güdülenmiş gibi sunulan terör sorununu bir etnik gruba ilişkin tanımsal yakıştırmalarla meşrulaştırma gayretlerinin tezahürü olan kürt sorunu kavramını reddediyoruz. Kabul etmiyoruz ve doğru bulmuyoruz” dedi.
30.09.2021 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Esed ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki esed haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.