Türkiye için sevindiren gelişme! Doğal gazda müjdeyi verdi, fiyatlara yansıyacak
Türkiye için sevindiren gelişme! Doğal gazda müjdeyi verdi, fiyatlara yansıyacak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Filyos'ta Karadeniz Gazı Denize İlk Boru İndirme ve Kaynak Töreni sonrası canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtladı. "Maksimum üretime çıktığımızda 2026 gibi Türkiye'de enerji üretiminin yüzde 35'ini buradan karşılayacağız" diyen Bakan Dönmez, "Diğer bir şekilde ifade edersek hane halkının bütün enerjisi buradan karşılanabilecek. 25-30 yıl konutlarda kullanılan gazın tamamı Karadeniz'den çıkacak. Karadeniz'den üreteceğimiz gazın fiyatı çok daha uygun olacaktır. Bu uygunluk, hem vatandaşı mutlu edecek, hem de devletimizi. " ifadelerini kullandı.
13.06.2022 Ekonomi
Elektrik, su, doğal gaz... Tüm faturalar düşüyor, değişiklik ile...
Elektrik, su, doğal gaz... Tüm faturalar düşüyor, değişiklik ile... Faturalar düşüyor! Elektrik, su, doğalgaz, benzin, telefon... Tüm faturalar için geçerli. Kış aylarının yaklaşması ile faturalara ödenecek tutarlar da yükseliyor. Soğuyan havalar ile birlikte doğal gaz kullanımı başladı. Elektrik, su, doğal gaz faturalar kış aylarında daha yüksek geliyor. Özellikle enerji krizinin yaşandığı bir dönem de fiyat artışlarının olması da muhtemel. Peki vatandaşlar zamlardan daha az nasıl etkilenir? Kışın olabilecek elektrik ya da doğal gaz zammından bazı önlemleri alarak zammın faturalara yansımasını bir miktar engelleyebilirsiniz. Birçok kişi küçük önlemlerin faturaları çok fazla etkilemeyeceğini düşünür. Ancak bu düşünce tamamen yanlış. Bu püf noktalarını uygulayarak ciddi miktarda tasarruf sağlayabilirsiniz.
29.10.2021 Ekonomi
Doğal gaz fiyatları ile ilgili flaş açıklama! Belli oldu, ocak ayında...
Doğal gaz fiyatları ile ilgili flaş açıklama! Belli oldu, ocak ayında... Milyonlarca aboneyi çok yakından ilgilendiren doğal gaz fiyatları ile ilgili önemli bir açıklama yapıldı. 1 Ocak'tan itibaren geçerli olacağı duyuruldu. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından yapılan açıklamada doğal gaz abonelerinin merak ettiği fiyatlar ile ilgili bilgi verildi. EPDK tarafından her yıl belirlenen doğal gaz dağıtım sektörü bağlantı ve hizmet bedelleri 1 Ocak 2021'den itibaren geçerli olacak.
16.12.2020 Ekonomi