Doğal gaz müjdesi! Resmen duyuruldu, 3 ay içerisinde...
Doğal gaz müjdesi! Resmen duyuruldu, 3 ay içerisinde... Doğal gaz kullanımı ile ilgili flaş gelişme! Binlerce kişi bekliyordu ve resmen duyuruldu. BOTAŞ tarafından tek tek açıklandı. Ülke genelinde doğal gaz kullanımı yaygınlaşacak. Nüfusu 15 binin üzerinde olan ilçelere doğal gaz götürülecek.
29.12.2021 Gündem
Elektrik ile ilgili flaş karar! 3 ay boyunca...
Elektrik ile ilgili flaş karar! 3 ay boyunca... Milyonlarca aboneyi ilgilendiriyor. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu çok önemli bir karara imza attı. Yasaklandı. Nisan, mayıs ve haziranda yapılamayacak. Yeni karar ile ilgili detaylar belli oldu. EPDK elektrik sektöründe ses getiren önemli bir karar aldı. Kurum, aralarında Türkiye’nin önde gelen büyük holdinglerinin çatısı altında faaliyet gösterenlerin de bulunduğu 25 “toptan elektrik” ve “perakende satış” şirketinin üç ay boyunca (Nisan-Mayıs-Haziran) yeni abonelerle “ikili anlaşma” yapmasını, bu yolla “serbest tüketici”lere elektrik satışını yasakladı. Kaynaklar, söz konusu şirketlerin mevzuata aykırı işlemlerinin saptandığını belirterek, “Örneğin, bir serbest tüketicinin portföylerinden çıkışını ve yeni tedarikçisinin portföyüne geçişi mevzuata aykırı olarak engelleniyor. Bazı şirketlerin de zamanında belgeleri sunmamaları yaptırımda etkili oldu. Söz konusu şirketler, bu ve benzeri mevzuat hükümlerine aykırılıklar nedeniyle Nisan-Haziran fatura döneminde ikili anlaşmalar kapsamında yeni tüketici kaydedemeyecekler. İkili anlaşma yapamayacak” dedi.
25.02.2021 Ekonomi
Doğal gaz açıklaması! Yüzde 15,6 artış...
Doğal gaz açıklaması! Yüzde 15,6 artış... Doğal gaz ile ilgili önemli bir açıklama yapıldı. Geçen yıla oranla artış olduğu bildirildi. Yayınlanan rapor rakamları ortaya koydu. Yüzde 15,6 artış yaşandı.
25.02.2021 Ekonomi
Elektrikte ‘ince ayar!’ Yüzde 20…
Elektrikte ‘ince ayar!’ Yüzde 20… Herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Elektrikte önemli değişiklik. Doğal gaz tüketimine de yansıdı. Geçen yıla göre yüzde 20 arttı. Enerji yönetiminden “kuraklık” hamlesi… Barajlara gelen su miktarının belirgin biçimde düşmesi üzerine elektrik üretiminde “ince ayar” yapıldı. Şubat ayının ilk yarısında barajlardan elektrik üretimi, geçen yılın aynı dönemine göre yarı yarıya azaldı. Bu yıl, Şubat ayının ilk yarısında 1.2 milyar kilovatsaat dolayında elektrik üretildi. Geçen yıl aynı dönemde üretim yaklaşık 2.4 milyar kilovat saat olmuştu. Suyun payı azalırken, doğal gazdan üretim arttı. Doğal gaz kaynaklı elektrik üretimi, 3 milyar kilovatsaate yükseldi. Yüzde 20’ye yakın bir artış söz konusu oldu.
23.02.2021 Ekonomi