Uzman isimden çarpıcı doğal gaz yorumu: 'Türkiye enerji alanında söz sahibi olacak'
Uzman isimden çarpıcı doğal gaz yorumu: 'Türkiye enerji alanında söz sahibi olacak' Türkiye'nin Karadeniz'deki doğal gaz keşfi ile ilgili dikkat çeken detaylar ortaya çıktı. Türkiye'nin enerji merkezi olma yönündeki adımları tek tek açıklandı Türkiye'nin doğal gaz keşfi ile ilgili çarpıcı ayrıntıları aktaran MÜSİAD Enerji ve Çevre Sektör Kurulu Başkanı Altuğ Karataş, doğal gaz arama faaliyetlerinin önemine vurgu yaparak, "Türkiye enerji anlamında söz sahibi olacak. Hatta fiyatları Türkiye belirleyebilecek" dedi.
20.01.2023 Ekonomi
Yerli doğal gaz ile ilgili flaş gelişme! Ve başladı
Yerli doğal gaz ile ilgili flaş gelişme! Ve başladı Doğal gaz ile ilgili kritik gelişme. Doğal gaz keşfi sonrası önemi haber. Karadeniz’de bulunan 540 milyar metreküplük doğalgazın karaya nakli için 170 kilometrelik hatta doğalgaz boruları döşenecek. Boruların denize indirilmesi için 13 Haziran günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla tören düzenlenmesi bekleniyor. Öte yandan doğalgazın ana dağıtım hattına bağlanması için karada da boru döşeme çalışmaları başladı.
10.06.2022 Ekonomi
Doğal gaz ile ilgili son dakika gelişmesi! Türkiye'den peş peşe hamleler! Yeni rezerv ve depolama...
Doğal gaz ile ilgili son dakika gelişmesi! Türkiye'den peş peşe hamleler! Yeni rezerv ve depolama... Doğal gaz keşfi ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Servet değerinde rezerv. Dünyanın 45 yıllık doğal gaz ihtiyacını karşılayacak. Karadeniz'in, dünyanın ihtiyacını 45 yıl boyunca karşılayacak enerji stokuna sahip olduğu belirten AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, bunun daha başlangıç olduğunu söyledi. Öte yandan doğal gaz depolama kapasitesini her geçen yıl hızla artıran Türkiye, son olarak Silivri Yer Altı Doğal Gaz Depolama Tesisi kapasite artırma çalışmaları kapsamında bölgede açılan kuyuların ikisinde gaz yakma testilerini başarıyla tamamladı.
9.05.2022 Ekonomi
Bakan Albayrak güzel haberi duyurdu!
Bakan Albayrak güzel haberi duyurdu! Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Yakın zamanda yeni güzel haberler gelebilir. 2021'de yüzde 5'in oldukça üzerinde büyüyebiliriz" dedi.
9.09.2020 Ekonomi