Doğal gaz ile ilgili flaş gelişme! Resmen değişti, yüzde 14 arttı
Doğal gaz ile ilgili flaş gelişme! Resmen değişti, yüzde 14 arttı Doğal gaz ile ilgili flaş gelişme. Milyonlarca aboneyi yakından ilgilendiriyor. Resmen değişti. Yüzde 14 arttı. Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği (GAZBİR) Türkiye’nin doğalgaz tüketiminin Mart ayında bir önceki yıla göre yüzde 2 oranında arttığını açıkladı. İşte son dakika haberinin detayları...
13.06.2022 Ekonomi
Elektrik ile ilgili flaş gelişme! EPDK duyurdu, resmen arttı, faturalarda...
Elektrik ile ilgili flaş gelişme! EPDK duyurdu, resmen arttı, faturalarda... Elektrik kullanımı ve tüketimi ile ilgili flaş gelişme. EPDK duyurdu. Resmen belli oldu. Milyonlarca aboneyi yakından ilgilendiriyor. Yüzde 2 arttı. Türkiye'de faturalanan elektrik tüketim miktarı ise aynı dönemde yaklaşık yüzde 1,8 artarak 22 milyon 422 bin 292 megavatsaat oldu. Tüketimin yüzde 42,6'sı sanayi, yüzde 25,6'sı ticarethane ve yüzde 23,1'i mesken aboneleri tarafından gerçekleştirildi. Tarımsal sulamanın payı yüzde 6,7, aydınlatmanın payı ise yüzde 2 olarak kayıtlara geçti. Kaynak: Türkiye'nin lisanslı elektrik kurulu gücü Eylül’de yüzde 5,6 arttı.
2.12.2021 Ekonomi
Doğal gaz fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Faturalara yansıyacak, indirim...
Doğal gaz fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Faturalara yansıyacak, indirim... Doğal gaz fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Tüm aboneleri yakından ilgilendiriyor. Doğal gaz fiyatları düşecek. Doğal gaz faturalarına indirim gelebilir. Resmen duyuruldu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz'den çıkarılacak doğal gazla ilgili önemli açıklamalarda bulunarak, 'Bu gazı üretip sistemi başladığımız andan itibaren tüketiciye yani daha doğrusu vatandaşımıza yansımış olacak. Mühendislik çalışmaları tam netleşmedi ama bizim yaptığımız ilk çalışmalarda ilk yıl 3 ila 5 milyar metreküp sisteme girmiş olacağız. Sonra da toplamda 2027-28’e geldiğimizde 15 ila 20 milyar metreküp sisteme gaz basmış olacağız. Yapılan tüm çalışmalar şu anda ithal ettiğimiz gaza göre buradan çıkacak gazın maliyetinin daha ucuz olacağını gösteriyor. Rakam bugünden vermek doğru değil, çünkü günün sonunda yatırımlar yatırım miktarları netleşecek. Ayrıca gazın bir çıkartma, işletme maliyetleri var bunları da koyacağız ve burada işin ekonomi neyi gerektiriyorsa o şekilde hareket edilecek. Ama tüm öngörüler, tüm çalışmalar bugün ithal ettiğimiz gaza göre buranın çok daha ekonomik bir maliyet bize sunacağını gösteriyor' ifadelerini kullandı.
14.07.2021 Ekonomi
Doğal gaz ile ilgili flaş açıklama! EPDK resmen duyurdu...
Doğal gaz ile ilgili flaş açıklama! EPDK resmen duyurdu... Doğal gaz ile ile ilgili tüm aboneleri yakından ilgilendiren karar. EPDK resmen duyurdu. Önemli bir adım atıldı ve açıklama geldi. EPDK'dan yapılan açıklamada doğal gazın daha fazla ilçeye ulaşacağı ve yatırım süreçlerinin kolaylaşacağı belirtildi. Alınan karara göre lisans kapsamı içindeki ilçeler nüfus kriterini sağlaması halinde yatırım programına alınabilecek. Aynı zamanda ilçelerin dağıtım lisans bölgesi dışında olma kriteri kaldırıldı. Açıklamada şehir besleme hatlarının yapım prosedürünün de kolaylaştırıldığı bildirildi. Doğal gazdan yararlanan nüfus yaklaşık 54,5 milyona çıktı.
12.02.2021 Ekonomi