Dizel Nedir, Ne İşe Yarar? Dizel Yakıt Avantajları Nelerdir?
Dizel Nedir, Ne İşe Yarar? Dizel Yakıt Avantajları Nelerdir? Dizel, bir çeşit petrol türevidir. Bu nedenle de yakıtlardan söz açıldığın zaman benzinden sonra ilk akla gelen yakıt olma özelliğine de sahiptir. Ama dizel yakıtın bilinirliğinin yüksek olmasına rağmen dizel yakıtın ne şekilde ve nasıl üretildiği, diğer yakıt türlerinden ayrılmasını sağlayan özellikleri ile ilgili pek çok sürücü de fikir sahibi değildir. 
3.06.2023 Gündem
Mild Hybrid Nedir, Ne İşe Yarar? Hafi, Yarı Hibrit Hangi Araçlarda Olur?
Mild Hybrid Nedir, Ne İşe Yarar? Hafi, Yarı Hibrit Hangi Araçlarda Olur? Yarı hibrit araçlara verilen isim üzerinden mild hybrid öne çıkmaktadır. İngilizce bir terim üzerinden gelmesiyle beraber uluslararası düzeyde aynı anlamı eşliğinde kullanılan araçlardır. Dizel ya da benzinli araç fark etmeksizin pek çok farklı araç sisteminde bulunan bir hibrit sistemidir.
6.06.2023 Gündem
Cng Nedir, Ne İşe Yarar? Cng Nerelerde Kullanılır?
Cng Nedir, Ne İşe Yarar? Cng Nerelerde Kullanılır? CNG, sıkıştırılmış doğalgaz olarak bilinmektedir. Özellikle motor ve otogaz yakıtı olarak otomotiv endüstrisinde kullanılmaktadır. Doğal gazın standart atmosferik basınçta tutulan hacminin yüzde birinden daha az sıkıştırılmasıyla oluşturulan bir gaz olarak bilinmektedir. Oluşturulan CNG, aynı zamanda arabalarda da kullanılabilmektedir. Çevreci olması ve düşük emisyon oranına sahip olması nedeniyle ülkemizde özellikle toplu taşıma araçlarında kullanılması tercih edilmektedir. 
5.06.2023 Gündem
Enjektör Nedir, Ne İşe Yarar? Enjektör Arızası Neden Olur?
Enjektör Nedir, Ne İşe Yarar? Enjektör Arızası Neden Olur? Yakıtı olarak yanma odasına miktarı belirlemek suretiyle gönderen parça enjektör olarak bilinmektedir. Özellikle otomobillerin çalışması konusunda sistemin kalbi olarak da ifade etmek mümkündür. Yani diğer bir ifadeyle hayati önem taşıyor.
5.06.2023 Gündem
Dpf Nedir, Ne İşe Yarar? Dpf Nasıl Temizlenir?
Dpf Nedir, Ne İşe Yarar? Dpf Nasıl Temizlenir? DRF, Django Rest Framework'in kısaltmasıdır. Django Rest Framework, Python programlama dilindeki Django web çatısını kullanarak RESTful API'ler oluşturmak için kullanılan bir paketti
4.06.2023 Gündem
Blow Off Valf Nedir, Ne İşe Yarar? Blow Off'un Cezası Var Mı?
Blow Off Valf Nedir, Ne İşe Yarar? Blow Off'un Cezası Var Mı? Blow Off günümüzde genellikle modifiye tutkunlarının popüler ettiği bir kelimedir. Aynı zamanda Dump Valf olarak da bilinir. Blow Off valf, özellikle need for speed oyunlarında araçların vites değişimlerinde ortaya çıkan bir sestir. Günümüzde de pek çok modifiye sever araç sahibinin aracına uygulattığı bir aksesuar ürünüdür.
4.06.2023 Gündem
Common Rail Nedir, Ne İşe Yarar? Common Rail Yakıt Sistemi Özellikleri Nelerdir?
Common Rail Nedir, Ne İşe Yarar? Common Rail Yakıt Sistemi Özellikleri Nelerdir? Common Rail, yakıt enjeksiyon sistemi olarak bilinmektedir. Dizel motorlarda kullanılmakta olan bir yakıt enjeksiyon sistemi olan common rail, ortak boru veya tutuculu püskürtme olarak da bilinmektedir. Egzoz gazı emisyonu düşünüldüğünde çalışma sisteminde ve gürültü oluşumunda daha üstün bir sistem olma özelliğine sahiptir. Günümüzde tüm dizel araçlarda kullanılmakta olan teknolojik bir dizel yönetim olarak ifade edilebilir. 
3.06.2023 Gündem
Adblue Nedir, Ne İşe Yarar? Adblue Nasıl Doldurulur?
Adblue Nedir, Ne İşe Yarar? Adblue Nasıl Doldurulur? Eğer yeni model bir dizel aracınız bulunmuyorsa ya da aracınız benzinliyse daha Adblue ile tanışmamış olabilirsiniz. Günümüzde kullanılan pek çok yeni dizel araç, Adblue adı verilen bir sıvı ile dolu gelir. Eğer aracınızda Adblue kullanıyorsa da arada sırada bu sıvıyı doldurmanız da gerekebilir. 
30.05.2023 Gündem
Sahibinden en çok satılan otomobiller hangisi?
Sahibinden en çok satılan otomobiller hangisi? Türkiye’nin en çok ziyaret edilen otomobil sitesi olarak karşımıza çıkan Sahibinden.com üzerinde ikinci el otomobil satışlarında patlama yaşanıyor. Peki Sahibinden en çok satan otolar ne kadar fiyatlarda satılıyor? Sahibinden araba ilanları arasında en çok satan otomobil markası hangisi? İşte sahibinden en çok satılan otomobiller...
29.09.2021 Gündem