Diz Ağrısı

Diz Ağrısı

Son dakika diz ağrısı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan diz ağrısı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını diz ağrısı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Diz Ağrısı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan diz ağrısı gelişmeleri de dahil olmak üzere 158 diz ağrısı haberi bulunmuştur. Tüm diz ağrısı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Uzmanı uyardı! Orta yaşlı kadınlarda daha fazla görülüyor
Uzmanı uyardı! Orta yaşlı kadınlarda daha fazla görülüyor Diz kireçlenmesi hakkında uyarılarda bulunan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Gökhan Bülent Sever, diz artti olarak da tanımlanan diz kireçlenmesinin, diz eklem kıkırdağının aşınarak görevini yerine getirememesi olduğunu belirtti. Sever,“ Hasta yaşam kalitesini bozan bir diz ağrısı yaşar” dedi.
19.04.2024 Gündem
Diz ağrısı olanlara dikkat! Belirtileri varsa hekime gitmelisiniz
Diz ağrısı olanlara dikkat! Belirtileri varsa hekime gitmelisiniz Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Mehmet Emin Aydın, diz ağrılarının hemen hemen her yaşta gözüktüğünü söyledi. Aydın,"Hastaların 7 günü aşkın bir diz ağrısı varsa bunu önemsemeleri ve uzman hekime muayene olmaları gerekmektedir"dedi.
11.03.2024 Yaşam
Sakatlıklar amatör sporcularda daha çok görülüyor
Sakatlıklar amatör sporcularda daha çok görülüyor Spor yaralanmaları, sanılanın aksine profesyonel sporcular yerine, amatör sporcularda veya uzun süre sportif aktivitede bulunmayıp nadiren spor yapanlarda daha çok görülüyor. Medicana Ataköy Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Okan Özkunt, ciddiye alınmayan ve zamanında tedavi edilmeyen yaralanmaların daha sonra sadece spor hayatının değil, günlük aktivitelerin de aksamasına neden olabildiğini belirterek, "Spor sonrası şikayetlerin devamı durumunda; bağ kopması, kemik ödemi ve kıkırdak hasarı gibi ciddi sorunlar ortaya çıkabiliyor" dedi.
8.02.2024 Sağlık
Diz önü ağrısının kendiliğinden geçmesini beklemeyin
Diz önü ağrısının kendiliğinden geçmesini beklemeyin Gündelik yaşam içinde merdiven inip çıkarken ya da çömeldikten sonra diz önünde ağrı yaşanması çoğu kişinin başına gelebilen yaygın bir durum. Ancak ağrı hastanın hayatını ciddi şekilde etkilemediği için genelde hekime başvurmak için geç kalınabildiğini söyleyen Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Budak Akman, “Dizin önündeki ağrı birkaç günde düzelmezse, dizi hareket ettirmede zorluk yaşanırsa zaman kaybetmeden hekime başvurulmalı” dedi. Prof. Dr. Akman, özellikle son yıllarda çok daha yaygın olarak kullanılan diz içi enjeksiyonlar ile bu ağrıların kontrol altına alınabileceğine işaret etti.
31.01.2024 Sağlık
Türkiye'de ve dünyada en sık görülen hastalık! İşte eklem ağırlarının en büyük sebebi...
Türkiye'de ve dünyada en sık görülen hastalık! İşte eklem ağırlarının en büyük sebebi... Türkiye'de ve dünyada en sık görülen eklem ağrısı sebeplerinden biri kıkırdak aşınması halk arasındaki tabiri ile kireçlenmedir. Eklem ağrısı nüfusun yaşlanması, obezitedeki artış ve hareketin azalması gibi etkenlere bağlı olarak da giderek daha fazla hastada görülmektedir. Özellikle hastalığın ilerleyen aşamalarında yarattığı hareket kısıtlılığı nedeniyle kişilerin yaşam kalitesinin ciddi şekilde etkilendiğini söyleyen Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Gökhan Meriç, kıkırdak aşınmasının erken aşamalardaki hastalarda kök hücre uygulaması ile etkili sonuçlar alınabildiğini söyledi.
6.11.2023 Sağlık
İbn-i Sina'dan kıyamete kadar işe yarayacak tarif: Akşam sürüp yatın, sabaha ağrı kalmıyor! Evde kendiniz hazırlayın
İbn-i Sina'dan kıyamete kadar işe yarayacak tarif: Akşam sürüp yatın, sabaha ağrı kalmıyor! Evde kendiniz hazırlayın Pek çok kişi eklem ağrılarıyla yaşamanın zor olduğunu bilir. Diz ağrısı da bunlardan birisidir. İlerleyen yaş, fazla kilo sebeplerden birkaçıdır. Ancak tedavisi de kişiye göre değişiklik göstermektedir. Dayanılmaz diz ağrıları nasıl geçer? Size bu ağrıları anında kesecek bir besin olduğunu söylesek ne dersiniz? Tabiplerin piri İbn-i Sina yazdığı kitapta kıyamete kadar işe yarayacak tarifi vermiş. Dizleyre kuyruk yağı sarmak! Hadi dizlerde kuyruk yağının nasıl sarıldığına birlikte bakalım.
28.08.2023 Sağlık
Bunu bir kez yapın ve dizinizdeki ağrıyı hafifletin! Bu 8 şifalı bitkiyi deneyin
Bunu bir kez yapın ve dizinizdeki ağrıyı hafifletin! Bu 8 şifalı bitkiyi deneyin Bazı bitkiler, kemiklerimizin ve kaslarımızın sağlığını iyileştiren iltihap önleyici ve iyileştirici özelliklere sahiptir. Ağrı, iltihaplanma, sertlik ve hareket kabiliyeti kaybı gibi semptomlara neden olabilir. Geleneksel tedaviler, orta düzeyde egzersiz, iyi beslenme ve tıbbi tedaviler diz ağrısı semptomlarını azaltırken, bitkiler de eklem rahatsızlığını hafifletebilir.
10.08.2023 Sağlık
Kan şekerini anında düşürüyor! Bronşit, eklem ağrısı, dizde sıvı kaybı, menisküs ve kireçlenme için doğal şifa kaynağı!  Günde bir kez yeterli
Kan şekerini anında düşürüyor! Bronşit, eklem ağrısı, dizde sıvı kaybı, menisküs ve kireçlenme için doğal şifa kaynağı! Günde bir kez yeterli Sağlığa sayısız faydası bulunuyor. Günde bir kez tüketenler sağlığına sağlık katıyor. Kan şekerini dengeliyor. diz ağrısı çekenler için bire bir. eklem ağrısı, dizde sıvı kaybı, menisküs ve kireçlenmeden şikayetçi olanların mutlaka menüsüne eklemesi gerekiyor. Doğal şifa kaynağı bamya tohumu, gün içinde hissedilen halsizliğe birebir fayda sağlıyor. Halsizlik ve yorgunluğu anında alan mucizevi besin bamya tohumu aynı zamanda içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde kronik hastalıklara karşı da vücut direncini artırıyor. İşte halsizliğin çaresi olan bamya tohumunun mucizevi etkileri...
5.04.2022 Sağlık
Perthes hastalığının risk faktörleri nelerdir?
Perthes hastalığının risk faktörleri nelerdir? Ortopedi ve Travmatoloji, Çocuk Ortopedisi Uzmanı Op. Dr. Ozan Ali Erdal, Perthes hastalığı hakkında merak edilenleri tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.
7.12.2021 Sağlık
Kök hücre kireçlenme tedavisinde alternatif olabilir!
Kök hücre kireçlenme tedavisinde alternatif olabilir! Son yıllarda mucize tedavi olarak görülen kök hücre tedavisi kırışıklıklardan omurga onarımına kadar birçok durum için uygulanıyor. Yapılan çalışmalar kök hücre tedavilerinin, kalp hastalığı, Parkinson hastalığı ve kas distrofisi dahil olmak üzere çeşitli hastalıklar için umut vaat ediyor. Op. Dr. Sinan Karaca kök hücre tedavisi ile diz osteoartriti (OA) yani kireçlenme sorunlarının cerrahiye alternatif olarak uygulanabileceğini söyledi. Peki, Dize kök hücre tedavisi nedir? Nasıl yapılır? Ortopedik rahatsızlıklarda kök hücre tedavisi hangi aşamada ve nasıl uygulanmalı? Op. Dr. Sinan Karaca anlattı.
28.04.2021 Sağlık
Menisküs ameliyatı mı yoksa fizyoterapi mi?
Menisküs ameliyatı mı yoksa fizyoterapi mi? İnsan vücudunda sık yaralanan bölgelerden birisi olan diz eklemlerinde en çok görülen sağlık sorunlarının başında farklı sebeplerden dolayı her yaşta ortaya çıkabilen menisküs yırtıkları geliyor. Halk arasında sadece sporcu hastalığı olarak yanlış bilinen bu durum, toplumun her kesiminden bireyi olumsuz etkileyebiliyor. Bu problemin gençlerde daha çok darbeye bağlı yetişkin bireylerde ise yıpranmaya bağlı görülebileceğini söyleyen Fizyoterapist Ali Menoğlu, "Bu nedenle tedavi süreçleri hastanın yaşına ve oluşan yırtağa göre yapılmalı. Menisküs yaralanmalarından korunmak için ise doğru ayakkabı seçimi, spor yapılacak zeminin uygunluğu, ısınma antrenmanları büyük önem taşıyor" ifadelerini kullandı.
24.03.2021 Sağlık
"Fazla kilo eklemlerde kireçlenmeye yol açıyor"
"Fazla kilo eklemlerde kireçlenmeye yol açıyor" Uzman Fizyoterapist Onur Körtelli, kireçlenme tedavisinde dikkat edilmesi gereken noktaları paylaştı. Fazla kilonun, eklemlerde kireçlenmeye yol açabileceğini belirten Körtelli, tedavi sürecindeki egzersizlerin de mutlaka fizyoterapist kontrolünde olması gerektiğini söyledi.
6.02.2021 Sağlık
Kristaps Porzingis sağ dizinden ameliyat oldu
Kristaps Porzingis sağ dizinden ameliyat oldu Dallas Mavericks'in yıldız oyuncusu Kristaps Porzingis sağ dizinden operasyon geçirdi.
10.10.2020 NBA
Ozon ile ağrılarınızı azaltabilirsiniz
Ozon ile ağrılarınızı azaltabilirsiniz Uzm. Dr. Figen Atak, diz ve diğer eklemlere uygulanan ozon gazı enjeksiyonun ağrı ve iltihabı azaltmaya yardımcı olduğunu belirtti.
25.06.2020 Sağlık
Diz yaralanmalarında en sık menisküs görülüyor
Diz yaralanmalarında en sık menisküs görülüyor Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Recep Kurnaz, dizde ağrı ve şişme ile kendini belli eden menisküs yırtıklarının zamanında tedavi edilmezse kireçlenme sorununa yol açtığı uyarısında bulundu.
14.06.2020 Sağlık
Kalbindeki 52 yıllık deliği teşhis etti
Kalbindeki 52 yıllık deliği teşhis etti Kardioloji Uzmanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir, 6 ay önce diz ağrısı şikayeti ile muayene olmaya gittiği 52 yaşındaki fizik tedavi uzmanı arkadaşı Prof. Dr. Teoman Aydın’ın doğduğundan beri kalbinde bulunan ama şimdiye dek fark edilemeyen 2 santim büyüklüğündeki deliği teşhis etti. Anjiyo yöntemiyle kalbindeki delik kapatılan Prof. Dr. Aydın, “Tesadüfen yıllar sonra bir araya geldik ve haberimin bile olmadığı hastalığıma şifa buldum" dedi.
15.03.2020 Sağlık
Diz ağrılarında PRP uygulaması
Diz ağrılarında PRP uygulaması Ağrı, Beyin, Sinir Hastalıkları ve Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Ali Kemal Erdemoğlu, diz ağrılarında PRP tedavisini sizler için anlattı.
20.02.2020 Sağlık
Canan Karatay'ın 'koronavirüs' önlemi ortalığı karıştırdı
Canan Karatay'ın 'koronavirüs' önlemi ortalığı karıştırdı Prof. Dr. Canan Karatay önceki gün katıldığı bir programda “Koronavirüsü önlemek için sabah akşam kelle paça için” sözleri ortalığı karıştırdı. Uzmanlar gereğinden fazla tüketilmesi halinde kelle paçanın çeşitli hastalıklara neden olacağını belirtti.
7.02.2020 Yaşam
Dehşeti yaşadı: Geceleri uyanıyorum
Dehşeti yaşadı: Geceleri uyanıyorum Hastanede jiletle boğazından yaralanan genç asistan doktora Kadir Songür, Korkularım var, gece sık sık uyanıyorum ve sürekli biri saldıracakmış gibi hissediyorum. Sürekli bu olayı hatırlıyorum" dedi.
18.10.2019 Yaşam
Hastanede dehşet! Hasta doktoru jiletle boğazından yaraladı
Hastanede dehşet! Hasta doktoru jiletle boğazından yaraladı İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Fizik Tedavi Bölümü'nde görevli Asistan Dr. Kadir Songür, bir hafta önce ilaç yazdığı Bayram K. tarafından, jiletle boğazından yaralandı. Çalıştığı hastanede tedaviye alınan Songür'ün hayati tehlikeyi atlattığı bildirildi.
16.10.2019 Gündem
Dizdeki 'çıtırtı' sesi kireçlenmenin habercisi olabilir
Dizdeki 'çıtırtı' sesi kireçlenmenin habercisi olabilir Dizden gelen "çıtırtı" sesinin ilerleyen yaşlarda kireçlenmenin habercisi olabileceğini söyleyen Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Sinan Bağçacı, bunun için erkenden önlem alınması gerektiğini belirtti.
9.10.2019 Sağlık
'Bostancı konserine eş dost çağırdım'
'Bostancı konserine eş dost çağırdım' Şarkıcı İrem Derici, önceki gün City's AVM'de objektiflere takıldı.
20.07.2019 Magazin
Yüksek topuk sadece ayağı değil vücudu da...
Yüksek topuk sadece ayağı değil vücudu da... Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Özlem Mehmetoğlu, yüksek topuklu ayakkabıların sadece ayaklara değil, vücuda da zararı olduğunu söyledi.
24.12.2018 Sağlık
Nöralterapi hangi hastalıklarda uygulanıyor?
Nöralterapi hangi hastalıklarda uygulanıyor? 1920’li yıllardan bu yana Almanya’da ortaya çıkan ve doktorlar tarafından yaygın olarak kullanılan bir yöntem olan Nöralterapi, son yıllarda Türkiye’de de gittikçe yaygınlaşıyor.
6.11.2018 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Diz Ağrısı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki diz ağrısı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.