Diş Hastalıkları

Diş Hastalıkları

Son dakika diş hastalıkları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan diş hastalıkları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını diş hastalıkları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Diş Hastalıkları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan diş hastalıkları gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.126 diş hastalıkları haberi bulunmuştur. Tüm diş hastalıkları haberleri aşağıda listelenmiştir.
MHRS siteminden randevu alınacak! Sağlık Bakanlığı'ndan yeni model!
MHRS siteminden randevu alınacak! Sağlık Bakanlığı'ndan yeni model! Sağlık Bakanlığı’nın ağız ve diş sağlığı hizmetlerini genişletmesi amacıyla hazırladığı ‘Aile Diş Hekimliği’ projesi ilgili kesimler tarafından olumlu karşılanırken, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Batu Can Yaman, konuyla ilgili olarak “Ağız ve diş sağlığında yeni bir modele geçiyoruz” dedi.
19.08.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Amacımız yıl sonuna kadar tamamlamak
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Amacımız yıl sonuna kadar tamamlamak Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize'de Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Açılışı'nda konuştu. Erdoğan, "Üniversitemiz bugün 2000 yılından sonra kurulan 128 üniversite arasında 12'nci sırada yer almaktadır, uluslararası alanda da 1500 üniversiteyi kapsayan 2021 listesinde ülkemizi temsil eden 43 yüksek öğretim kurumundan biridir. (Rize-Artvin Havalimanı) Amacımız, yıl sonuna kadar havalimanımızı tamamlayarak devreye almaktır. Bu havalimanı şehrin diğer dinamikleri yanında üniversitemizin gelişmesine de önemli katkı sağlayacaktır" dedi.
4.09.2021 Siyaset
Ozon tedavisi vücut direnci ve bağışıklığı artırıyor!
Ozon tedavisi vücut direnci ve bağışıklığı artırıyor! Ozon tedavi, Covid-19 başta olmak üzere pek çok hastalıkla mücadelede vücudu destekliyor. İnsan sağlığı için önemli elementlerden biri olan ozon gazının uzman kontrolünde tedavi amaçlı kullanılması, bağışıklık sistemini güçlendirerek direnç verdiğini dikkat çeken Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr Öğretim Üyesi Hülya İskenderoğlu Bahat ozonun pek çok hastalığa kısa ve etkin tedavi sağladığını belirtti. Peki, Ozon tedavisini salgın döneminde yaptırmak direnci artırır mı? Ozon tedavisi ne sıklıkta yaptırmak önemlidir? Ozon Tedavisi neye iyi gelir? Hülya İskenderoğlu Bahat ozon tedavisi ile ilgili merak edilenleri anlattı.
6.08.2021 Sağlık
Pandemi korkusu diş fırçalamayı artırdı!
Pandemi korkusu diş fırçalamayı artırdı! Uluslararası bir pazarlama araştırmaları şirketinin verilerine göre; pandeminin ilk 10 haftasında en çok büyüme kaydeden ürünlerden birinin yüzde 274 büyüme oranıyla diş macunu olduğunu belirten Uzm. Dr. Fatma Çiçekdağı Set, “Pandemi ile birlikte diş fırçalama alışkanlığında Türkiye’ de yıllardır olmayan bir artış yaşandı. Yine Covid-19 sürecinde görüntülü platformda gerçekleşen ‘tüketicinin nabzını tutma’ buluşmalarındaki verilerde, Türkiye’ de diş fırçalamanın pandemi ile birlikte arttığı ve ‘Her gün dişlerimi fırçalarım’ diyenlerin oranının pandemi öncesinde yüzde 30 iken, pandemi döneminde yüzde 50’ lere kadar çıktığı sonucuna varılmıştır” dedi.
17.03.2021 Sağlık
Kilo vermede en önemli faktör ağız sağlığı!
Kilo vermede en önemli faktör ağız sağlığı! Detoks işleminin başlangıcının vücudumuzun giriş kapısı olan ağız olduğunu dile getiren Diş Hekimi Abdulkadir Polat, diş ve dil bölgelerinin temizlenmesinin kilo verme ve zinde kalma konusunda en önemli adımlardan biri olduğunu vurguladı.
11.02.2021 Sağlık
Pandemi şartlarında ağız ve diş sağlığı nasıl korunmalı?
Pandemi şartlarında ağız ve diş sağlığı nasıl korunmalı? Diş çürükleri ve dişeti hastalıkları, tüm dünyada görülme sıklığı en fazla olan enfeksiyon hastalıkları arasında yer alıyor. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre Türkiye’de diş çürüğü ve dişeti hastalıklarında son 30 yılda bir miktar azalma olmasına karşın hala toplumun büyük bir kısmında görülüyor. 22 Kasım Diş Hekimliği Günü ve Ağız ve Diş Sağlığı Haftası dolayısıyla bir açıklama yapan Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakkı Sunay, toplumda diş ve dişeti hastalıklarıyla ilgili farkındalığın artırılmasının diş hekimlerinin birincil görevi olduğunu ifade etti.
21.11.2020 Sağlık
Çene kemiği erimesinde alternatif yöntem!
Çene kemiği erimesinde alternatif yöntem! Çene kemiğinde erimeler olan bireyler, diş tedavisi konusunda ciddi sorunlarla karşılaşabiliyor. Zigoma İmplantı (elmacık kemiği) yöntemi sayesinde çene kemiğinde erime sorunu saptanan hastaların diş tedavileri problemsiz bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Çene Cerrahisi ve İmplantoloji Uzmanı, Prof. Dr. Serhat Yalçın, çene kemiği erimesi ve tedavi yöntemlerini anlattı.
20.11.2020 Sağlık
Diş gıcırdatma hastalığı 'sinsice' ilerliyor
Diş gıcırdatma hastalığı 'sinsice' ilerliyor Ağız, Diş ve Çene Cerrahı Dr. Selin Gaş, halk arasında ‘diş gıcırdatma’ olarak bilinen bruksizm rahatsızlığının neden kaynaklandığının hala tam olarak bilinemediğini söyledi. Gaş, bruksizmin birçok farklı tedavi yöntemi olduğuna dikkat çekerek, "Çoğu hasta farkında bile olmaz. Tanısını koymak da oldukça zordur. Tanıdan sonra, tedavi yöntemlerinden biri yetmez, birkaçını uygulamak gerekebilir" dedi.
2.07.2020 Sağlık
Güzel gülümsemenin sırları
Güzel gülümsemenin sırları Kişinin kendine olan güvenini arttıran güzel bir gülümseme bakımlı ağız ve diş sağlığından başladığını belirten Dr. Sonay Öztan Gökhan güzel gülümsemenin sırlarını anlattı.
1.01.2020 Sağlık
'Diş eti hastalıkları kemik erimesine yol açabilir'
'Diş eti hastalıkları kemik erimesine yol açabilir' Periodontoloji Uzmanı Doktor Öğretim Üyesi Deniz Arslan, diş eti hastalıklarının diş etinin yok olmasına kadar gidebildiğini vurguladı. Durumun tedavi edilmediğinde ilerleyerek kemik erimesine yol açabileceğini söyleyen Arslan, “Sigara içenlerde, psikolojik stres altında olanlarda, ağız hijyeni çok kötü olanlarda sıklıkla görülür” dedi.
11.12.2019 Sağlık
Dişlerdeki sararmalar gülüşü etkiliyor
Dişlerdeki sararmalar gülüşü etkiliyor Diş beyazlatıcı jellere dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulunan Diş Hekimi Denizhan Uzunpınar, "Diş beyazlatma işlemi için bir engeliniz yok." dedi.
10.12.2019 Sağlık
Erkekler daha fazla ağız kokusu sorunu yaşıyor
Erkekler daha fazla ağız kokusu sorunu yaşıyor Diş hekimi Göknur Öztürk, erkeklerin kadınlara göre ağız bakımına daha az dikkat etmesi nedeniyle daha fazla ağız kokusu problemi yaşadığını söyledi.
10.12.2019 Sağlık
20'lik dişlerinize dikkat edin!
20'lik dişlerinize dikkat edin! Dr. Bilal Cemşit Sarı "20 yaş dişinin çevresindeki diş etinde şişlik ve kızarıklık, boyuna ve kulağa yayılan şiddetli ağrı, lenf bezlerinin şişmesi, ağız açma ve yutkunma sırasında ağrı görülebilir. Ayrıca diğer dişlerin düzgün sıralanmaları için bu dişler ortodontik tedavi amacıyla çekilmeli" dedi.
26.11.2019 Sağlık
Türkiye’nin yüzde 74’ü dişlerini fırçalamıyor
Türkiye’nin yüzde 74’ü dişlerini fırçalamıyor Ağız ve diş sağlığının bozulması sindirim sisteminde, kalp, böbrek ve eklemlerde ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Araştırmalara göre, Türkiye’nin ağız sağlığı konusunda etkin olmadığını ifade eden Diş Hekimi Aslı Tapan, “Kişi başına düşen diş macunu miktarı Türkiye’de sadece 100 gram. Türkiye nüfusunun yüzde 74’ü ise dişlerini fırçalamıyor” dedi.
22.11.2019 Sağlık
Gırtlak kanserinde erken tanı tedavi şansını artıyor
Gırtlak kanserinde erken tanı tedavi şansını artıyor Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Arzu Tatlıpınar, gırtlak (larenks) kanserlerinin tedavi edilebilir tümörler olduğunu belirterek, erken tanının tedavi başarısını artırdığını bildirdi.
1.11.2019 Sağlık
Dişi uyuşmadığı için doktoru bıçakladı!
Dişi uyuşmadığı için doktoru bıçakladı! Bursa'da dişini çektirmek için gittiği hastanede dişi uyuşmayan 18 yaşındaki genç doktoru bıçakladı.
18.09.2019 Yaşam
Diyabet hastalarına uyarı
Diyabet hastalarına uyarı Ağız ve Diş Hastalıkları Uzmanı Dt. Serdar Öztopraktan, diyabet hastalarını uyararak “Diyarbet ağızda enfeksiyon riskini artırır. Sağlıklı bir ağız, kan şekeri yönetimine yardımcı olur” dedi.
24.07.2019 Sağlık
Finansmanı sağlanan sağlık hizmetleri nelerdir, süresi ne kadardır?
Finansmanı sağlanan sağlık hizmetleri nelerdir, süresi ne kadardır? Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'na göre, pek çok sağlık hizmetinin finansmanı Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sağlanmaktadır. İşte genel sağlık sigortası olanların SGK tarafından karşılanan sağlık hizmetleri...
16.01.2019 Uzmana Sor
Erken doğum hakkında doğru bilinen yanlışlar
Erken doğum hakkında doğru bilinen yanlışlar Bebek bekleyen annelerin en büyük endişeleri, erken doğum. Gelişiminin tamamlanmadan doğumun başlaması, bebek doğduktan sonra bazı sorunlarla karşılaşılması anlamına da gelebiliyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı - Perinatoloji (Riskli Gebelik) Uzmanı Doç. Dr. Hülya Dede, erken doğum ile ilgili toplumda pek çok yanlış bilginin yaygınlığına dikkat çekerek doğru bilinen yanlışlar hakkında bilgi verdi.
23.10.2018 Sağlık
O hastalık hamilelikte düşük riskini 7 kat artırıyor!
O hastalık hamilelikte düşük riskini 7 kat artırıyor! Diş Hekimi Şule Yeşil Koyun, diş hastalıklarının hamilelikte düşük risk oranını 7 kat artırdığını söyledi.
9.02.2018 Sağlık
Diş sağlığında doğru sanılan yanlışlara dikkat!
Diş sağlığında doğru sanılan yanlışlara dikkat! Ağız ve diş sağlığının, genel sağlık üzerindeki etkisine vurgu yapan uzmanlar, kulaktan kulağa dolaşan yanlış bilgilerin çeşitli diş ve diş eti hastalıklarına, hatta ilerleyen süreçte diş kayıplarına sebep olabildiğinin altını çiziyor.
2.11.2017 Sağlık
SHOW TV yayın akışında bugün neler var? - 1 Ekim Pazar
SHOW TV yayın akışında bugün neler var? - 1 Ekim Pazar SHOW TV’nin 1 Ekim Pazar gününe ait yayın akışı sabahın erken saatlerinde çocuklar tarafından sevilen Güldüy Güldüy Show ile başlıyor. Ardından birbirinden eğlenceli programlar ile devam ediyor. Akşam kuşağında ise Jackie Chan’in başrolde olduğu Şaşkın Hırsızlar filmi yer alıyor. SHOW TV’nin 1 Ekim Pazar günü yayın akışı ile ilgili detaylar bu haberimizde…
29.09.2021 Gündem
Muhammet Demir Sivasspor'da
Muhammet Demir Sivasspor'da Süper Lig'in yeni ekiplerinden Sivasspor, forvet Muhammet Demir'i kadrosuna kattı.
15.07.2017 Süper Lig
Nijeryalı Elderson Sivasspor'da
Nijeryalı Elderson Sivasspor'da Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Sivasspor, Nijeryalı savunma oyuncusu Elderson Echiejile'yi kadrosuna kattı.
7.07.2017 Süper Lig
Dişçi koltuğundan kaçan sanığa rekor ceza
Dişçi koltuğundan kaçan sanığa rekor ceza Tedavisi için getirildiği Okmeydanı Ağız ve Diş Hastalıkları Hastanesi’nden firar eden tutuklu sanık Hünkar Karataş, 120 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.
12.04.2016 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Diş Hastalıkları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki diş hastalıkları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.