Diş Gıcırdatma

Diş Gıcırdatma

Son dakika Diş gıcırdatma haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Diş gıcırdatma ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Diş gıcırdatma haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Diş Gıcırdatma

haberleri sayfasında son dakika yaşanan diş gıcırdatma gelişmeleri de dahil olmak üzere 72 diş gıcırdatma haberi bulunmuştur. Tüm diş gıcırdatma haberleri aşağıda listelenmiştir.
Estetik yaptırmadan yaşınızın en iyisi olabilirsiniz! Günde 20 dakika yeterli
Estetik yaptırmadan yaşınızın en iyisi olabilirsiniz! Günde 20 dakika yeterli Son yıllarda estetik yaptırmak cep yakıyor. Ancak hem estetik maliyetinden kurtulmak , hem de daha sağlıklı bir yol tercih edip günde 15-20 dakikanızı ayırarak genç ve sağlıklı bir yüze estetik yaptırmadan sahip olmamız mümkün. Peki bu nasıl oluyor? İşte yanıtı...
11.06.2023 Sağlık
Depremden sonra birçok kişide ortaya çıktı! Tedavi edilmezse sağlık problemine yol açabilir
Depremden sonra birçok kişide ortaya çıktı! Tedavi edilmezse sağlık problemine yol açabilir Deprem gibi olaylar, birçok insan için ciddi bir stres kaynağı olabiliyor. Tüm Türkiye'yi derinden sarsan asrın felaketinin ardından çok sayıda kişi kendilerini güvensiz ve kaygılı hissetmeye başladı. Bunların sonucunda farkında olmadan bazı diş sıkması, çiğneme hareketi gibi fiziksel tepkiler ortaya çıktı. Peki neler yapabiliriz, bu durumu nasıl aşabiliriz? Tedavi yöntemleri neler? İşte uzman isimlerin tavsiyeleri...
29.04.2023 Sağlık
Diş ve çene ağrısı ile ortaya çıkıyor: Bruksizm
Diş ve çene ağrısı ile ortaya çıkıyor: Bruksizm Sabah uyandığınızda çene kaslarınızda ve dişlerinizde ağrı varsa, muhtemelen siz de Bruksizmden muzdarip olabilirsiniz. Amerikan Uyku Cemiyeti'ne göre, toplumun yüzde 10'u diş sıkmaya bağlı sorunlar yaşıyor. Peki diş gıcırdatma rahatsızlığından kurtulmak mümkün mü?
18.12.2022 Sağlık
Modern çağın hastalığı: Bruksizm
Modern çağın hastalığı: Bruksizm Toplumun yüzde 70’inin yani her 10 kişiden 7’sinin dişlerini sıktığını ya da gıcırdattığını biliyor musunuz? Diş Hekimi Emek Külür, bruksizm hakkında merak edilenleri tüm ayrıntılarıyla sizler için anlatıyor.
9.11.2021 Sağlık
Bruksizm hastaları 400 kilogramdan fazla ısırma kuvvetine sahip
Bruksizm hastaları 400 kilogramdan fazla ısırma kuvvetine sahip Halk arasında diş gıcırdatma olarak tabir edilen bruksizm hastalığının görülme sıklığı, pandeminin de etkisiyle yaşanan kaygı ve strese bağlı olarak tırmanışa geçti. Ağız, Diş Sağlığı ve Estetik Diş Hekimi İlayda Dal, "Normal bir birey istemli olarak en fazla 70 kilogram ısırma gücüne sahipken, bruksizm hastalığı olan kişiler 400 kilogramdan fazla ısırma kuvvetine sahip olabiliyor" dedi.
20.10.2021 Sağlık
Doğru temizlenmeyen gece plakları dişlere zarar verebiliyor
Doğru temizlenmeyen gece plakları dişlere zarar verebiliyor Protetik Diş Tedavisi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Cansın Çelebi, “Diş sıkma ve gıcırdatma tedavisi için kullanılan gece plağının hijyenine dikkat edilmediği taktirde ağız kokusu ve uzun dönemde diş çürükleri ve diş eti iltihapları gelişebilir.” ifadelerini kullandı.
7.10.2021 Sağlık
Işın Karaca takipçisine ateş püskürdü!
Işın Karaca takipçisine ateş püskürdü! Sık sık sosyal medya paylaşımlarıyla dikkat çeken şarkıcı Işın Karaca, bu sefer bambaşka bir paylaşımla gündemde. Ünlü şarkı, Instagram hesabından paylaştığı videonun altına "file dönmüşsün" yazan takipçisine ateş püskürdü. Karaca'nın verdiği yanıta beğeni yağdı.
11.07.2021 Magazin
Uzmanından ‘bruksizm’ uyarısı!
Uzmanından ‘bruksizm’ uyarısı! Halk arasında diş sıkma ve gıcırdatma olarak da bilinen ‘Bruksizm’in sebeplerini ve zararlarını anlatan Dr. Büşra Doğan, “Düzenli olarak diş gıcırdatma gerçekleştiğinde dişler zarar görebilir ve diğer ağız sağlığı sorunları ortaya çıkabilir” dedi. Dr. Doğan, bruksizmin tedavi yöntemlerini de anlattı.
12.04.2021 Sağlık
'Gargara ile Covid-19'un akciğere inişini durdurabiliriz'
'Gargara ile Covid-19'un akciğere inişini durdurabiliriz' Diş Hekimi Uzman Öğretim Üyesi Dr. Aykan Onur Atilla, bazı etken maddeler ile hazırlanan gargaraların Covid-19'u yüzde 99,1 oranında önlediğine yönelik klinik çalışmalar olduğunu söyledi. Atilla, "Nasıl elimizi, yüzümüzü yıkıyorsak her dışarı çıktıktan sonra gargara yaparsak virüsün akciğere inişini ağzımızda durdurabiliriz" dedi.
10.04.2021 Sağlık
Pandemi korkusu diş fırçalamayı artırdı!
Pandemi korkusu diş fırçalamayı artırdı! Uluslararası bir pazarlama araştırmaları şirketinin verilerine göre; pandeminin ilk 10 haftasında en çok büyüme kaydeden ürünlerden birinin yüzde 274 büyüme oranıyla diş macunu olduğunu belirten Uzm. Dr. Fatma Çiçekdağı Set, “Pandemi ile birlikte diş fırçalama alışkanlığında Türkiye’ de yıllardır olmayan bir artış yaşandı. Yine Covid-19 sürecinde görüntülü platformda gerçekleşen ‘tüketicinin nabzını tutma’ buluşmalarındaki verilerde, Türkiye’ de diş fırçalamanın pandemi ile birlikte arttığı ve ‘Her gün dişlerimi fırçalarım’ diyenlerin oranının pandemi öncesinde yüzde 30 iken, pandemi döneminde yüzde 50’ lere kadar çıktığı sonucuna varılmıştır” dedi.
17.03.2021 Sağlık
Diş sıkma omurgayı etkiliyor!
Diş sıkma omurgayı etkiliyor! Koronavirüs salgını nedeniyle sevdiklerini kaybetme, işsiz kalma korkusu yaşayan, sosyal hayattan uzaklaşan pek çok kişi, gün içinde yaşadığı stresi geceleri dişinden çıkarıyor. Bu durum dişlerin yanı sıra baş, boyun ağrısına, geceleri kaliteli bir uyku alınamamasına dolayısıyla yorgunluğa ve bağışıklığın düşmesine neden oluyor.
26.12.2020 Sağlık
Kovid-19’dan korunmak için hacamat tedavisi yapılabilir
Kovid-19’dan korunmak için hacamat tedavisi yapılabilir Geleneksel ve tamamlayıcı tıp yöntemlerinden hacamatın tıbbi tedaviye destek olarak uygulandığını söyleyen Nöroloji Uzmanı Dr. Suzan Üstün, "Bağışıklık sistemini güçlendirdiği için düzenli olarak hacamat yaptıran kişiler kronik hastalıklara karşı korundukları gibi bakteri ve virüslere karşı da çok daha güçlü olurlar" dedi.
18.12.2020 Sağlık
Diş gıcırdatmaya akupunkturla tedavi
Diş gıcırdatmaya akupunkturla tedavi Bruksizm yani diş gıcırdatmanın tedavi edilmediğinde çene ekleminde ve dişte rahatsızlıklar, baş ağrısı, migren atakları, kabızlık, mide şikayetlerine neden olabileceğini ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Serhat Koran, bu hastalığın akupunkturla tedavi edilebileceğini belirtti. Koran, "Akupunktur tedavisi, geleneksel ve tamamlayıcı tedavi yöntemi olup hastanın fiziksel ve psikolojik durumunu bir bütün olarak ele alır. Bir başka ifade ile hem bruksizm tablosuna neden olabilecek psikolojik sorunu temelden çözer hem de bruksizmin yol açtığı şikayetlerin gerilemesini sağlar” dedi.
1.12.2020 Sağlık
Çene kemiği erimesinde alternatif yöntem!
Çene kemiği erimesinde alternatif yöntem! Çene kemiğinde erimeler olan bireyler, diş tedavisi konusunda ciddi sorunlarla karşılaşabiliyor. Zigoma İmplantı (elmacık kemiği) yöntemi sayesinde çene kemiğinde erime sorunu saptanan hastaların diş tedavileri problemsiz bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Çene Cerrahisi ve İmplantoloji Uzmanı, Prof. Dr. Serhat Yalçın, çene kemiği erimesi ve tedavi yöntemlerini anlattı.
20.11.2020 Sağlık
Bruksizm ciddi sorunlara yol açıyor
Bruksizm ciddi sorunlara yol açıyor Diş sıkma ve gıcırdatma alışkanlığı olarak bilinen “Bruksizm” hakkında uyarılarda bulunan Protetik Diş Tedavisi Uzmanı Seda Keban Aydın, “Hastaların birçoğu dişlerini sıktığını veya gıcırdattığını bilmiyor” dedi.
19.09.2020 Sağlık
Diş gıcırdatma hastalığı 'sinsice' ilerliyor
Diş gıcırdatma hastalığı 'sinsice' ilerliyor Ağız, Diş ve Çene Cerrahı Dr. Selin Gaş, halk arasında ‘diş gıcırdatma’ olarak bilinen bruksizm rahatsızlığının neden kaynaklandığının hala tam olarak bilinemediğini söyledi. Gaş, bruksizmin birçok farklı tedavi yöntemi olduğuna dikkat çekerek, "Çoğu hasta farkında bile olmaz. Tanısını koymak da oldukça zordur. Tanıdan sonra, tedavi yöntemlerinden biri yetmez, birkaçını uygulamak gerekebilir" dedi.
2.07.2020 Sağlık
Tedavi edilmezse ağzınızı bile açamıyorsunuz!
Tedavi edilmezse ağzınızı bile açamıyorsunuz! Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Uzman Dr. Ömer Pirinç, toplumun yüzde 60’ında çene ve eklem rahatsız bulgularının bulunduğunu söyleyerek, sadece yüzde 5’inin hastalığının farkında olduğunu aktardı. Diş gıcırdatmanın çene eklemini bozan sebepler arasında yeraldığını vurgulayan Dr. Pirinç, "Çene eklem rahatsızlığı tedavi edilmezse ağzınızı açamayabilirsiniz." dedi.
21.11.2019 Sağlık
Botoks tedavisinin uygulandığı 5 sağlık sorunu
Botoks tedavisinin uygulandığı 5 sağlık sorunu Yüz bölgesindeki mimik çizgilerinin neden olduğu kırışıklıklardan kurtulmak isteyenler botoks sayesinde daha genç görünebiliyor. Birçok sağlık sorununun tedavisinde de kullanılan botoksu, tecrübeli uzman hekimlerin steril alanlarda uygulaması gerekiyor. Dr. Mehmet Severcan, botoks hakkında bilgi verdi.
23.10.2019 Sağlık
Çene ağrısı başınıza iş açabilir
Çene ağrısı başınıza iş açabilir Günde 2 bin kez kullanılan çene ekleminde zaman zaman ağrı oluşabileceğini anlatan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Halil Ural, ağrıların vücudun başka bölgelerini etkileyebileceği konusunda uyardı. Ural, ağızda kayma görülebileceğini, kulak çınlaması, baş dönmesi, halsizlik gibi şikayetlerin olabileceğini ve kulak, boyun, dişler hatta burun ve göze doğru yayılan ağrıların yaşanabileceğini kaydetti.
22.10.2019 Sağlık
Kışın daha çok diş sıkıyoruz
Kışın daha çok diş sıkıyoruz Gündelik yaşam içerisinde yaşadığımız stres, gece diş sıkmasına ve diş gıcırdatmasına yol açıyor. Ancak daha az hareket edip daha fazla uyuduğumuz karanlık ve soğuk kış günlerinde depresyona olan eğilimimizin de artması sebebiyle kışın daha çok diş sıkıyoruz.Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Nihat Tanfer, diş gıcırdatma olarak bildiğimiz bruksizmin zararlarını anlattı
15.01.2019 Sağlık
Geniz eti deyip geçmeyin
Geniz eti deyip geçmeyin Kulak, Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ülkü Tuncer, horlama, uyku apnesi ve sürekli ağız açık uyunması gibi belirtilerin yanı sıra işitme sorunu da yaşayan bir çocuğunuz varsa mutlaka bir KBB hastalıkları uzmanına başvurulması gerektiğini söyledi.
18.12.2018 Sağlık
Yatış pozisyonunuza dikkat
Yatış pozisyonunuza dikkat Fizyoterapist Gökhan Aygül, mide yanması, baş ağrısı, astım ve bunlar gibi birçok hastalığın ortaya çıkması ile uyku pozisyonunun ilişki içerisinde olduğunu belirtti.
7.12.2018 Sağlık
Dikkat! Siz de fibromiyalji hastası olabilirsiniz
Dikkat! Siz de fibromiyalji hastası olabilirsiniz Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Beyhan Yenerkol, Fibromiyalji hastalığı hakkında bilgi verdi.
18.11.2018 Sağlık
'Aşırı sinirden dişlerinizi kaybetmeyin'
'Aşırı sinirden dişlerinizi kaybetmeyin' Diş Tedavi Uzmanı Doktor Ufuk Başoğlu, "Aşırı stres ve asabiyet kaynaklı bruksizme bağlı olarak diş kayıpları yaşanabilir” dedi.
17.08.2017 Sağlık
Dişlerinizden gelen sese kulak verin!
Dişlerinizden gelen sese kulak verin! Son yıllarda sıkça görülen hastalıklardan biri olan bruksizm (diş sıkma hastalığı) kişilerin günlük hayatını olumsuz yönde etkileyebiliyor.
31.01.2017 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Diş Gıcırdatma ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki diş gıcırdatma haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.