Diş Çürüğü

Diş Çürüğü

Son dakika diş çürüğü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan diş çürüğü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını diş çürüğü haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Diş Çürüğü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan diş çürüğü gelişmeleri de dahil olmak üzere 118 diş çürüğü haberi bulunmuştur. Tüm diş çürüğü haberleri aşağıda listelenmiştir.
Diş çürüğünü bitiren 8 yöntem var: En hızlı etki eden Hindistan cevizinin süresi 20 dakikayı geçmiyor
Diş çürüğünü bitiren 8 yöntem var: En hızlı etki eden Hindistan cevizinin süresi 20 dakikayı geçmiyor Diş çürüğü oldukça yaygın bir sorun. Ancak onu önlemek de bir o kadar basit. İşte diş çürüğünü önleyebileceğiniz 8 yöntem.
18.03.2024 Yaşam
Güzel bir gülüşe sahip olmak için hangi işlemler tercih edilebilir?
Güzel bir gülüşe sahip olmak için hangi işlemler tercih edilebilir? Ortodonti Uzmanı Diş Hekimi Dr. Pınar Ünlü Kutay ortodonti tedavisi ile güzel bir gülüşe sahip olmak için yapılan uygulamaları sizler için anlatıyor.
11.05.2022 Sağlık
Diş çürümelerinde sebep yüzde 85’le aşırı şekerli besinler
Diş çürümelerinde sebep yüzde 85’le aşırı şekerli besinler Teknolojiyle birlikte toplumda endüstriyel gıdaların tüketimi artış gösterirken, uzmanı bunun toplumun yüzde 85’inde diş çürümelerine sebep olduğunu söyledi. Diş Hekimi Ramazan Ablay, “Özellikle yumuşak karbonhidrat bulunduran yiyecekler, besinler, aşırı şeker bulunduran bütün besinler diş çürüğüne sebep olmaktadır” dedi.
27.01.2022 Sağlık
Ağız ve diş sağlığını olumsuz yönde etkiliyor
Ağız ve diş sağlığını olumsuz yönde etkiliyor Dünya genelinde yaklaşık 537 milyon kişi diyabetle mücadele ediyor. Diyabet hastalarının sık sık ağız ve diş problemlerinden şikayet ettiğini söyleyen Prof. Dr. Alper Çelik, Ağız ve dişlerdeki bazı belirtiler şeker hastalığına işaret edebileceği gibi, kontrolsüz diyabet de ağız ve diş sağlığını olumsuz yönde etkileyebilir dedi.
24.12.2021 Sağlık
Diş çürüğüne engel olan besinler! Dişlerinizi korumak istiyorsanız...
Diş çürüğüne engel olan besinler! Dişlerinizi korumak istiyorsanız... Diş sağlığı açısından hepsi çok faydalı, çürükleri engelliyor. Gün içinde tüketilen besinler, dişleri etkileyerek çürümelerine neden olabilir. Bunun yanında diş sararmalarına da neden olan besinleri tüketirken dikkat etmek büyük önem taşıyor. Peki hangi besinler diş sağlığını etkiliyor? İşte diş sağlığını korumaya yönelik kritik öneriler...
4.12.2021 Sağlık
Türkiye’de yetişkinlerin yüzde 73,8’inin dişleri çürük
Türkiye’de yetişkinlerin yüzde 73,8’inin dişleri çürük Türkiye'de her 4 yetişkinden üçünde diş çürüklerine rastlandığını belirten Novadent Mesul Müdürü Dt. Hüsnü Temel, “Diş kontrollerinin aksatılması, kalp rahatsızlıklarından kansere kadar çok sayıda riskli hastalığa kapı aralıyor. Sağlıksız beslenme de diş kayıplarını artırıyor. Kaybedilen dişler için ayları bulan sancılı implant tedavisini, kurum bünyesindeki laboratuvarımız ve dijital teknolojilerle 1 güne indirmeyi başardık” dedi.
9.11.2021 Sağlık
Bebeklerde biberon çürüklerine dikkat!
Bebeklerde biberon çürüklerine dikkat! Biberon çürüğü, bebek dişlerinin biberonla süt içirilip dişlerin temizlenmeden bırakılması sonucunda oluşuyor. Ağızdaki bakteriler şekerle beslendiği için çoğalıyor ve asit üretiyor. Asit dişlere ve diş minesine saldırdığı için diş çürümesine neden oluyor. Diş Hekimi Arzu Yalnız, bebeklerde karşılaşılan ağız ve diş sorunları hakkında bilgi verdi, ebeveynlere tavsiyelerde bulundu.
26.10.2021 Sağlık
Sağlıklı gıdalar dişleri olumsuz etkiler mi?
Sağlıklı gıdalar dişleri olumsuz etkiler mi? Hangi yaşta olursanız olun diş çürüklerinin nedenleri aynıdır. Diş çürüğü, günlük hayatta sıklıkla tüketilen şekerle beslenen ve çürüklere neden olan bakteri içeren plaklar oluştuğunda meydana gelir. Çürükler, şekeri metabolize eden ve diş yapınızı eriten aside dönüştüren bakterilerden kaynaklanır. Özellikle şekerli yiyecekler tüketmenin plak ve diş çürümesine neden olduğunu belirten Diş hekimi Şahin Durmuş, gıdaların diş üzerindeki etkilerini sizler için anlattı.
20.09.2021 Sağlık
'Diş problemleri okul devamsızlığına yol açabilir'
'Diş problemleri okul devamsızlığına yol açabilir' Okulların açılmasıyla birlikte evden erken çıkan çocukların ağız bakımlarına daha az zaman ayırdıklarını görmekteyiz. İşte diş bakımı hakkında merak edilenler...
8.09.2021 Sağlık
Bebeklerde çölyak hastalığı belirtileri nelerdir?
Bebeklerde çölyak hastalığı belirtileri nelerdir? Çölyak hastalığı ülkemizde sıklıkla görülen hastalıklardan bir tanesidir. Ancak bu hastalık ile ilgili oldukça az bilgi bulunmaktadır. Çölyak hastalığı her yaştan insanda görülebilmektedir. Semptomlar çoğunlukla 1 yaş sonrası çocuklarda görülmektedir.
16.02.2022 Sağlık
Çocuklar en geç 1 yaşında diş doktoru ile tanışmalı
Çocuklar en geç 1 yaşında diş doktoru ile tanışmalı Çocukların ilk diş muayenesine süt dişi çıktığında getirilmesi gerektiğini söyleyen Pedodonti uzmanı Doç. Dr. Aslı Patır Münevveroğlu, “Diş çürüğü en çok görülen kronik çocukluk hastalığıdır. Bu sebepten dolayı çocukların ilk diş muayenelerini erken planlamak ve çürükleri önlemek, diş gelişimi açısından da çok önemlidir” dedi.
5.08.2021 Sağlık
Çocuklarda diş çürükleri farklı sebeplerden kaynaklanıyor
Çocuklarda diş çürükleri farklı sebeplerden kaynaklanıyor Çocuklarda görülen diş çürüklerinin beslenme şeklinden genetik faktörlere, ağız bakımından uzak durulması gereken besinlere kadar çeşitli nedenleri olabileceğini belirten Pedodonti Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Dilek Özge Yılmaz, "Diş çürüğü, basitçe, ağızda var olan bazı bakterilerin dişin sert yapısını, belirli etkenlerin varlığı sonucu bozulması olayıdır" dedi.
12.05.2021 Sağlık
Kahve tüketimi diş sağlığını koruyor
Kahve tüketimi diş sağlığını koruyor Ramazan Bayramı’nda şeker tüketimine ve diş sağlığı açısından dikkat edilmesi gerekenlere dikkat çeken Uzm. Dr. Fatma Çiçekdağı Set, “ Ölçülü olarak koyu, şekersiz ve siyah kahve tüketiminin, diş sağlığına katkısı bulunmaktadır” dedi.
9.05.2021 Sağlık
Kahve tüketimi diş sağlığını koruyor
Kahve tüketimi diş sağlığını koruyor Ramazan Bayramı’nda şeker tüketimine ve diş sağlığı açısından dikkat edilmesi gerekenlere dikkat çeken Uzm. Dr. Fatma Çiçekdağı Set, “ Ölçülü olarak koyu, şekersiz ve siyah kahve tüketiminin, diş sağlığına katkısı bulunmaktadır” dedi.
8.05.2021 Sağlık
Ağız sağlığı kötü olanlar için Kovid-19 uyarısı!
Ağız sağlığı kötü olanlar için Kovid-19 uyarısı! Sağlık Bilimleri Üniversitesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile ağız sağlığı ilişkisi üzerine yapılan araştırmada, ağız sağlığı kötü olan kişilerin hastalığı daha şiddetli geçirdiği belirlendi.
20.04.2021 Sağlık
Maskeli yaşam diş tedavilerine olan ilgiyi artırdı!
Maskeli yaşam diş tedavilerine olan ilgiyi artırdı! Diş tedavilerini erteleyen çoğu kişi pandemi döneminin olmazsa olmazı maskeli yaşam ile birlikte diş tedavilerine öncelik veriyor. Özellikle diş tedavisi sürecindeki görüntüden rahatsız olacağını düşünenler maskeli yaşamı fırsat olarak görüyor. Ortodonti Uzmanı Dr. Aylin Sezen Yalçın koronavirüs sürecindeki diş tedavileri, uygulamalar ve alınan önemler ile ilgili bilgi verdi.
25.02.2021 Sağlık
Pandemi şartlarında ağız ve diş sağlığı nasıl korunmalı?
Pandemi şartlarında ağız ve diş sağlığı nasıl korunmalı? Diş çürükleri ve dişeti hastalıkları, tüm dünyada görülme sıklığı en fazla olan enfeksiyon hastalıkları arasında yer alıyor. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre Türkiye’de diş çürüğü ve dişeti hastalıklarında son 30 yılda bir miktar azalma olmasına karşın hala toplumun büyük bir kısmında görülüyor. 22 Kasım Diş Hekimliği Günü ve Ağız ve Diş Sağlığı Haftası dolayısıyla bir açıklama yapan Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakkı Sunay, toplumda diş ve dişeti hastalıklarıyla ilgili farkındalığın artırılmasının diş hekimlerinin birincil görevi olduğunu ifade etti.
21.11.2020 Sağlık
“Çenelerimizin boyutları küçülüyor”
“Çenelerimizin boyutları küçülüyor” Çocuklarda ve yetişkinlerde diş teli kullanımının giderek arttığını belirten diş hekimi uzmanları, işlenmiş gıdaların ve sanayi tipi beslenmenin çocuk yaşlardan itibaren ağız, çene dokularına ciddi zararlar verdiğini söyleyerek önemli uyarılarda bulundu.
23.10.2020 Sağlık
'Diş eti iltihabı hamile kalmayı geciktirebilir'
'Diş eti iltihabı hamile kalmayı geciktirebilir' Ağız ve diş sağlığıyla kısırlık arasında bir ilişki olabileceğini belirten Dr. Öğr. Üyesi Begüm Alkan, “3 binden fazla kadının ağız hijyeninin değerlendirildiği bir çalışmanın sonuçlarına göre gebe kalmakta zorlananların diş ve dişeti sağlığı, zorlanmayanlara göre belirgin derecede daha kötüydü. Bu kadınların, gebe kalmalarının yaklaşık 2 ay daha uzun sürdüğü gözlemlenmiştir” dedi.
21.10.2020 Sağlık
Diş eti iltihabı hamile kalmayı geciktirebilir
Diş eti iltihabı hamile kalmayı geciktirebilir Ağız ve diş sağlığıyla kısırlık arasında bir ilişki olabileceğini belirten Periodontoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Begüm Alkan, "3 binden fazla kadının ağız hijyeninin değerlendirildiği bir çalışmanın sonuçlarına göre gebe kalmakta zorlananların diş ve dişeti sağlığı, zorlanmayanlara göre belirgin derecede daha kötüydü. Bu kadınların, gebe kalmalarının yaklaşık 2 ay daha uzun sürdüğü gözlemlenmiştir" dedi.
9.08.2020 Sağlık
Diş çürükleri corona virüse yakalanma riskini artırıyor
Diş çürükleri corona virüse yakalanma riskini artırıyor Çürük dişin bağışıklık sistemini zayıflatabileceğini söyleyen Periodontoloji Uzmanı Dr. Begüm Alkan, “Ağızdaki bakteriler ağız boşluğunda sınırlı kalmayıp bütün vücudumuza yayılma eğilimindedir. Diş çürükleri bağışıklık sistemimizi zayıflatır. Ağız hastalıkları vücut direncini düşürdüğü için koronavirüs gibi ya da başka viral hastalıklara daha kolay yakalanmamızı sağlar” dedi.
30.07.2020 Sağlık
Çocuklarda diş çürüğüne dikkat!
Çocuklarda diş çürüğüne dikkat! Çocuklarda diş çürüğüne neden olan faktörleri açıklayan Pedodonti Uzmanı Diş Hekimi Dr. Özge Bektaş, çocuk diş hekimliğinde öncelikli konunun; düzenli ağız bakımı ve plak birikiminin önlenmesi ile hastalığın oluşmadan engellenmesi olduğuna vurgu yaptı.
8.07.2020 Sağlık
Çocuklarda diş çürüğüne dikkat
Çocuklarda diş çürüğüne dikkat Çocuklarda diş çürüğüne neden olan faktörleri açıklayan Pedodonti Uzmanı Diş Hekimi Dr. Özge Bektaş, çocuk diş hekimliğinde öncelikli konunun; düzenli ağız bakımı ve plak birikiminin önlenmesi ile hastalığın oluşmadan engellenmesi olduğuna vurgu yaptı.
7.07.2020 Sağlık
"Ağız ve diş sağlığımıza önem vererek korumalıyız"
"Ağız ve diş sağlığımıza önem vererek korumalıyız" Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şule Bayrak, "Unutmayalım ki kontrollü sosyal hayata geçtiğimiz bugünlerde, diş tedavisine olan gereksinimimizi azaltabilmek, dolayısıyla kalabalık ortamlara girmeyi azaltmak adına, ağız ve diş sağlığımıza her zamankinden daha fazla önem vererek korumalıyız"
28.06.2020 Sağlık
'Çürük dişler kalp-damar hastalıklarına, romatizmaya ve ülsere yol açabilir'
'Çürük dişler kalp-damar hastalıklarına, romatizmaya ve ülsere yol açabilir' Dr. Özge Gürbüz ''Diş çürükleri bulundurdukları mikroorganizmalar ve oluşturdukları lezyonlar sebebiyle kalp-damar hastalıklarına, romatizmaya ülsere, böbrek ve karaciğer sorunlarına yol açabilir'' dedi.
3.06.2020 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Diş Çürüğü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki diş çürüğü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.