Diş Bakımı

Diş Bakımı

Son dakika DİŞ BAKIMI haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan DİŞ BAKIMI ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını DİŞ BAKIMI haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Diş Bakımı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan diş bakımı gelişmeleri de dahil olmak üzere 497 diş bakımı haberi bulunmuştur. Tüm diş bakımı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Diş çürüğünü bitiren 8 yöntem var: En hızlı etki eden Hindistan cevizinin süresi 20 dakikayı geçmiyor
Diş çürüğünü bitiren 8 yöntem var: En hızlı etki eden Hindistan cevizinin süresi 20 dakikayı geçmiyor Diş çürüğü oldukça yaygın bir sorun. Ancak onu önlemek de bir o kadar basit. İşte diş çürüğünü önleyebileceğiniz 8 yöntem.
18.03.2024 Yaşam
Sigara ve çaydan sararan dişleri bembeyaz yapıyor: Karışımın malzemeleri mutfağınızda var!
Sigara ve çaydan sararan dişleri bembeyaz yapıyor: Karışımın malzemeleri mutfağınızda var! Günlük sigara ve çay tüketimi, yiyecekler ve diğer sebepler dişlerin sararması için yeterlidir. Dişleri beyazlatma çabaları ise genellikle bir dişçi koltuğunda son bulur. Ancak evinizdeki malzemelerle hazırlayacağınız bu karışımla pırıl pırıl dişlere kavuşacaksınız.
18.02.2024 Yaşam
Misvak Nasıl Kullanılır? Misvak Kullanırken Yapılması Gerekenler...
Misvak Nasıl Kullanılır? Misvak Kullanırken Yapılması Gerekenler... Misvak, diş bakımını doğal şekilde yapmak isteyenlerin tercih ettiği bir üründür. Doğal şekilde ağaçlardan elde edilen misvak Dünya sağlık örgütü tarafından da önerilir. 
4.07.2023 Sağlık
Kansere, obeziteye ve diyabete şifa! Kabukları bile her derde deva çıktı
Kansere, obeziteye ve diyabete şifa! Kabukları bile her derde deva çıktı Kalp ve damar hastalıklarına, kansere, obeziteye, sindirim sistemi problemlerine ve tip 2 diyabete iyi geliyor, kabukları yüksek miktarda antioksidan, lif ve flavanoid içeriyor. Cilt problemlerini önlüyor, içesindeki potasyum, kramplara ve kas yorgunluğuna iyi geliyor. Güzel bir uyku sağlıyor, balgamı yumuşatmakla kalmıyor, bronşit gibi hastalıkların etkisini azaltarak boğaz hastalıklarına şifa oluyor. Antioksidan özelliği göstererek, ağız ve diş bakımı için etkili oluyor.
1.02.2023 Sağlık
Fark edilince üzerine yürüdü, videoları silmeye çalıştı! İstanbul'daki AVM'de...
Fark edilince üzerine yürüdü, videoları silmeye çalıştı! İstanbul'daki AVM'de... İstanbul Bahçelievler'de bulunan bir AVM'nin içinde stant açarak diş temizliği yapan kişiyle, "Doktor musunuz? Çalışma izniniz var mı?" diye soran, standı görüntülemeye çalışan bir diş hekimliği öğrencisi arasında tartışma çıktı. Tartışma anları öğrencinin cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerin sosyal medyada yayılmasıyla İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri ile zabıta ekipleri devreye girdi. Yapılan incelemeler sonrası stant kapatılırken, sahiplerine idari para cezası verildi.
29.03.2022 Yaşam
Ağız kanseri ve behçet hastalığına yol açıyor! Bu belirtiler varsa dikkat
Ağız kanseri ve behçet hastalığına yol açıyor! Bu belirtiler varsa dikkat Besinleri çiğnerken güçlük çekilmesi, yutkunmanın adeta ızdıraba dönüşmesi, konuşmakta zorlanılması! Ülkemizde oldukça sık görülen ağız yaralarının nedeni ne olursa olsun, tümünün ortak özelliği; ağrıya ve buna bağlı olarak yaşam kalitesini düşüren sorunlara yol açabilmeleridir. Hemen her yaşta görülen ağız yaralarının nedenleri genellikle basit travmalar, bazı ilaçların yan etkileri, sigara ve yoğun alkol kullanımı, yetersiz ağız ile diş bakımı gibi sorunlar oluyor. Ancak dikkat! Ağız yaraları bazen Behçet veya çoğumuzun adını ilk kez duyduğu liken planus ve pemfigus gibi önemli hastalıkların habercisi de olabiliyor.
8.12.2021 Sağlık
Yerli otomobil TOGG'la ilgili flaş gelişme! Belli oldu
Yerli otomobil TOGG'la ilgili flaş gelişme! Belli oldu TOGG Kullanıcı Deneyimi ekibinin başına dünya çapında inovasyon ve yaratıcı tasarım süreçlerinin şekillenmesine yönelik projelere öncülük eden Thomas Junk getirildi.
23.09.2021 Bilim ve Teknoloji
Anne adayının diş sağlığı bebeğin gelişimini de etkiliyor!
Anne adayının diş sağlığı bebeğin gelişimini de etkiliyor! Hamilelik sırasında, progesteron hormon seviyeleri yüksektir ve bu dönemde acı duyarlılığı oldukça artar. Gebelik döneminde ruhsal ve bedensel hassasiyet yaşayan anne adaylarının sık karşılaştığı problemlerden biri de diş ile ilgili sorunlardır. Gebelikte yaşanan diş sorunları bebeklerinin diş gelişimini de etkiliyor. Ağız ve Diş Uzmanı Dt. Hacer Esved Alireisoğlu, hamilelik döneminde diş sağlığı konusunda dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
15.09.2021 Sağlık
'Diş problemleri okul devamsızlığına yol açabilir'
'Diş problemleri okul devamsızlığına yol açabilir' Okulların açılmasıyla birlikte evden erken çıkan çocukların ağız bakımlarına daha az zaman ayırdıklarını görmekteyiz. İşte diş bakımı hakkında merak edilenler...
8.09.2021 Sağlık
Yeniçağın yükselen turizm modeli: Dental turizm
Yeniçağın yükselen turizm modeli: Dental turizm Diş turizminin kişilerin daha düşük maliyetli diş bakımı almak için yabancı ülkelere seyahat etme ile oluştuğunu belirten Diş hekimi Şahin Durmuş, diş turizmi ile ilgili merak edilenleri aktardı.
5.08.2021 Sağlık
Türk bilim insanları geliştirdi! Seri üretime hazırlanıyor
Türk bilim insanları geliştirdi! Seri üretime hazırlanıyor Gebze Teknik Üniversitesinde geliştirilen, led ışıkla aktif hale gelerek ağızdaki zararlı bakteri ve mikropları 3 dakikada yüzde 99 oranında temizleyen akıllı nanomoleküller içeren diş macunu ile diş fırçası, seri üretimle kullanıma sunulacak.
13.07.2021 Bilim ve Teknoloji
Maskeli yaşam diş tedavilerine olan ilgiyi artırdı!
Maskeli yaşam diş tedavilerine olan ilgiyi artırdı! Diş tedavilerini erteleyen çoğu kişi pandemi döneminin olmazsa olmazı maskeli yaşam ile birlikte diş tedavilerine öncelik veriyor. Özellikle diş tedavisi sürecindeki görüntüden rahatsız olacağını düşünenler maskeli yaşamı fırsat olarak görüyor. Ortodonti Uzmanı Dr. Aylin Sezen Yalçın koronavirüs sürecindeki diş tedavileri, uygulamalar ve alınan önemler ile ilgili bilgi verdi.
25.02.2021 Sağlık
İngiltere'de büyük kriz! Doktorlar ülkeden ayrılıyor
İngiltere'de büyük kriz! Doktorlar ülkeden ayrılıyor İngiltere’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının getirdiği kısıtlamaların yanı sıra Brexit nedeniyle Avrupa Birliği vatandaşı diş hekimlerinin günden güne ülkeden ayrılmasıyla diş tedavisi sıkıntısı tehlikeli boyutlara ulaştı.
6.02.2021 Dünya
Alzheimer ve demans hastalarında bu soruna dikkat!
Alzheimer ve demans hastalarında bu soruna dikkat! Diş ve ağız sağlığı, genel sağlığın önemli bir parçasıdır. İhmal edilen ağız ve diş bakımı, uzun vadeli sağlık sorunlarına neden olabilir. Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı, Prof. Dr. Serhat Yalçın, özellikle demans ve alzheimer hastalarında, hastalığın ilerlemesinin ardından, diş tedavilerinin gerçekleşmesinin zorlaşabileceği konusunda uyardı.
3.02.2021 Sağlık
'Salgın nedeniyle diş hekimine gitmekten korkmayın'
'Salgın nedeniyle diş hekimine gitmekten korkmayın' Corona virüs salgını sürecinde ertelenen diş tedavilerinin bir an önce yapılması gerektiğine dikkat çeken Endodonti Uzmanı Dr. Ece Çalışkan, “Ağız ve diş sağlığında oluşan problemler diyabet, kalp ve benzeri hastalığına davetiye çıkartıyor. Ağız sağlığı ve diş tedavisini ihmal ederek COVID-19 ile diğer zararlı virüs ve bakteri enfeksiyonlarına maruz kalma olasılığının arttığını söylemek mümkün” dedi.
3.10.2020 Sağlık
Ağızdaki yara ve lekeler ağız kanserinin habercisi olabilir!
Ağızdaki yara ve lekeler ağız kanserinin habercisi olabilir! Ağız kanseri ağızda geçmeyen yaralar ve şişlikle ortaya çıkabiliyor. Uzmanlar ağızda çıkan yaralar, lekelenmeler, ağrı ve uyuşukluğun ihmal edilmemesi konusunda uyarıyor. Peki, ağız kanseri belirtileri nelerdir? Ağız kanseri nasıl anlaşılır? Ağız kanseri tedavisi var mı? Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Vecdi Ertekin ağız kanseri belirtileri ve tedavi yöntemlerini anlattı.
4.09.2020 Sağlık
“Ağız hijyeni salgında daha önemli”
“Ağız hijyeni salgında daha önemli” Corona virüs damlacık yolu ile bulaşırken Türkiye genelinde yasaklar hafifletilmeye başladı. Bu süreçte ağız ve diş sağlığının daha önem kazandığını belirten Dr. Öğr. Üyesi Selin Gaş geleneksel aile yemeklerinde virüsün daha kolay taşınabileceğini söyledi. Dr. Gas, “Bu nedenle, herkesin diş fırçalama, diş ipi kullanma ve dil temizliğine ek olarak ağız gargarası kullanmaya özen göstermesi gerek” dedi.
30.05.2020 Sağlık
'Yemeğimi paylaşayım' derken, ölüme yol açabilirsiniz
'Yemeğimi paylaşayım' derken, ölüme yol açabilirsiniz Dr. Öğr. Üyesi Selin Gaş, Covid-19'a arkadaşlarla ve aile ile paylaşılan yemeklerden yemek yemenin geleneksel olduğu bölgelerde Covid-19'un daha kolay yayıldığına dikkat çekerek, ''Bu nedenle, herkesin diş fırçalama, diş ipi kullanma ve dil temizliğine ek olarak ağız gargarası kullanmaya özen göstermesi gerek'' dedi.
30.05.2020 Sağlık
"Ağız ve diş bakımı hastalıklarla doğrudan ilişkili"
"Ağız ve diş bakımı hastalıklarla doğrudan ilişkili" Ramazan ayı milyonlarca insanı etkileyen bir salgının gölgesinde başlarken oruç döneminde ağız ve diş sağlığı da oruçluyken en çok dikkat edilmesi gereken konulardan biri. Prof. Dr. Hakkı Sunay, çay ve kahve tüketiminin azaltılması gerektiğini belirterek ağız ve diş sağlığı için önerilerde bulundu.
3.05.2020 Sağlık
İngiliz kedisinin özellikleri nelerdir? Bakımı ve beslemesi nasıl yapılır?
İngiliz kedisinin özellikleri nelerdir? Bakımı ve beslemesi nasıl yapılır? İngiliz kedisi, kendi türü arasında yapılan birçok yarışmayı kazanmış, karakteristik yapısıyla hemen tanınabilen ve dünya üzerinde en popüler sayılan kedi türüdür. British shorthair olarak da bilinen bu kedinin anavatanı İngiltere olarak benimsenmiştir.
16.02.2022 Yaşam
Geleneksel İran kedisinin özellikleri nelerdir? Bakımı ve beslemesi nasıl yapılır?
Geleneksel İran kedisinin özellikleri nelerdir? Bakımı ve beslemesi nasıl yapılır? Sevilen ve beğenilen kedi türleri arasında yer alan İran kedileri, özel bir ırktır. Görünümleri ve karakteristik özellikleri ile diğer kedi türleri arasında hemen dikkat çekmektedir.
16.02.2022 Yaşam
Sağlıklı dişler için süt ve peynir tüketin
Sağlıklı dişler için süt ve peynir tüketin Diş sağlığı için en etkili koruyucu yöntemlerin başında ağız hijyenini sağlamanın geldiğini vurgulayan Diş Hekimi Dt. Samet Akbaş, “Süt ve peynir ürünlerinin düzenli tüketilmesi, tükürük içinde bakteri oluşumunu azaltarak dişlerin çürümesi riskini azaltır” dedi.
20.11.2019 Sağlık
Dişlerde oluşan sararmalar için basit çözüm!
Dişlerde oluşan sararmalar için basit çözüm! Diş Hekimi Zeki Aksu, dişlerde oluşan sararmalar için diş beyazlatma yönteminin kullanıldığını söyledi.
29.10.2019 Sağlık
Brokoli ve kereviz tüketmek dişleri koruyor
Brokoli ve kereviz tüketmek dişleri koruyor Protetik Diş Tedavisi Uzmanı Doç. Dr. Bülbül, menopoz dönemi hakkında, "Bu dönemde yüzde 90'dan fazlası sudan oluşan kereviz ve brokoli tüketmek diş sağlığını korumaya yardımcı oluyor." dedi.
23.10.2019 Sağlık
Sesinizdeki değişikliklerin sebebi...
Sesinizdeki değişikliklerin sebebi... Zorlanmadan nefes almak, rahat yemek yiyebilmek ve inatçı öksürüklerle boğuşmamak… Tüm bunlar gün içinde kolaylıkla yaptığımız rutin şeyler olsa da bazı hastalıklar en temel davranışlara bile engel koyabilir; gırtlak kanserinde olduğu gibi… Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Fatma Şen, hayat kalitesini büyük ölçüde etkileyen gırtlak kanseri hakkında önemli bilgiler veriyor.
31.05.2019 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Diş Bakımı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki diş bakımı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.