Din Görevlisi

Din Görevlisi

Son dakika din görevlisi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan din görevlisi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını din görevlisi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Din Görevlisi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan din görevlisi gelişmeleri de dahil olmak üzere 640 din görevlisi haberi bulunmuştur. Tüm din görevlisi haberleri aşağıda listelenmiştir.
3600 ek gösterge ne zaman verilecek 2024? 3600 ek gösterge 1. derece tüm memurlara verilecek mi, torba yasada 3600 ek gösterge var mı?
3600 ek gösterge ne zaman verilecek 2024? 3600 ek gösterge 1. derece tüm memurlara verilecek mi, torba yasada 3600 ek gösterge var mı? 6 milyona yakın kamu çalışanının heyecanla beklediği 3600 ek gösterge 2024 Meclis görüşmelerinin başlamasıyla yeniden gündeme geldi. Memurların maaşlarının, emekli aylıklarının ve emekli ikramiyelerinin belirlenmesinde rol oynayan ek gösterge için vatandaşlar gözlerini Meclis'e çevirdi. 2022 yılında yürürlüğe giren öğretmen, hemşire, din görevlisi ve polis memurları dahil olmak üzere tüm kamu görevlerinin ek göstergeleri yeniden belirlenmişti. Peki, torba yasada ek gösterge var mı, 3600 ek gösterge ne zaman verilecek, 3600 ek gösterge 1. derece tüm memurlara verilecek mi? İşte ek göstergede son durum…
27.01.2024 Çalışma Hayatı
Biyografi Nedir, Nasıl Yazılır? Biyografinin Özellikleri Nelerdir?
Biyografi Nedir, Nasıl Yazılır? Biyografinin Özellikleri Nelerdir? Biyografi, toplum tarafından tanınmış olan kişilerin hayatını konu edinen bir yazı türüdür. Biyografide devlet lideri, sporcu, din görevlisi ya da sanatçıların hayatı konu olarak seçilebilir. 
18.01.2024 Gündem
Biyografi Nedir, Nasıl Yazılır? Biyografinin Özellikleri Nelerdir?
Biyografi Nedir, Nasıl Yazılır? Biyografinin Özellikleri Nelerdir? Biyografi, toplum tarafından tanınmış olan kişilerin hayatını konu edinen bir yazı türüdür. Biyografide devlet lideri, sporcu, din görevlisi ya da sanatçıların hayatı konu olarak seçilebilir. 
11.01.2024 Gündem
Camide satılan takvim paralarını alıp, 'Yol parası" deyip not bıraktı
Camide satılan takvim paralarını alıp, 'Yol parası" deyip not bıraktı Zonguldak'ta iddialara göre bir kişi, girdiği camide takvim satışlarından elde edilen parayı alarak kayıplara karıştı. Camiye bıraktığı notta ise "Harçlık aldım abi. Yol parası aldım. Hakkınızı helal edin" yazdı.
25.12.2023 Gündem
Konya’da otomobil takla attı: 1 ölü, 4 yaralı
Konya’da otomobil takla attı: 1 ölü, 4 yaralı Konya’nın Beyşehir ilçesinde, otomobilin yağış nedeniyle kayganlaşan yolda virajı alamayarak takla atması sonucu anne hayatını kaybetti, 3 çocuğu ve eşi yaralandı.
25.11.2023 Gündem
LÖSEV 2023 Kurban Bayramı kampanyasına başladı
LÖSEV 2023 Kurban Bayramı kampanyasına başladı LÖSEV bu yıl için kurban bağışı fiyatlarını 5 bin 450 TL olarak belirlediğini duyurdu.
19.06.2023 Vitrin
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: İsveç’teki Türkiye büyükelçiliğinin önünde yine bu saldırının yapıldığı yerde Kur’an’a saygı programı yapılacak
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: İsveç’teki Türkiye büyükelçiliğinin önünde yine bu saldırının yapıldığı yerde Kur’an’a saygı programı yapılacak Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: “İsveç’teki Türkiye büyükelçiliğinin önünde yine bu saldırının yapıldığı yerde Kur’an’a saygı programı yapılacak. Orada Kur’an-ı Kerim okunacak ve okunan Kur’an-ı Kerim’in Türkçe ve İsveççe hatta İngilizce mealleri okunacak” dedi
23.01.2023 Gündem
Sözleşmeliye kadro eş durumu tayin var mı 2023? Hangi sözleşmeliler kadroya geçti, sözleşmeliye kadro şartları nelerdir?
Sözleşmeliye kadro eş durumu tayin var mı 2023? Hangi sözleşmeliler kadroya geçti, sözleşmeliye kadro şartları nelerdir? Kamuda çalışan 458 bin 615 sözleşmeliye kadro verilmesini öngören kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.  Diyanet İşleri Başkanlığının taşra teşkilatında açıktan vekil imam-hatip ve vekil müezzin-kayyım olarak görev yapanlardan gerekli koşulları taşıyanlar, Başkanlıkça ilan edilecek yerlerde görevlendirilmek üzere imam-hatip ve müezzin-kayyım unvanlı memur kadrolarına atanabilecek. Peki, Sözleşmeliye kadro eş durumu tayin var mı? Hangi sözleşmeliler kadroya geçti, sözleşmeliye kadro şartları nelerdir?
21.01.2023 Çalışma Hayatı
Sözleşmeliye kadro kimleri kapsıyor? (Din görevlisi,ücretli öğretmen, geçici işçi) Sözleşmeliye kadro Resmi Gazete'de yayınlandı mı?
Sözleşmeliye kadro kimleri kapsıyor? (Din görevlisi,ücretli öğretmen, geçici işçi) Sözleşmeliye kadro Resmi Gazete'de yayınlandı mı? Sözleşmeliye kadro Meclis'ten geçti. Teklifin yasalaşmasıyla birlikte 458 bin 615 sözleşmeli personel kadro hakkını kullanilir duruma geldi. Sözleşmeli öğretmen, memur, din görevlisi, sağlık görevlisi gibi personel kadroya geçebilecek. Peki sözleşmelilere kadro kimleri kapsıyor, şartları neler? Sözleşmeliye kadro ne zaman yürürlüğe girecek? İşte detaylar...
20.01.2023 Çalışan Hakları
Emekli aylıklarına ve memur maaşlarına çifte zam! Zamlı maaşların tahsis numarasına göre hesaplara yatma tarihi belli oldu
Emekli aylıklarına ve memur maaşlarına çifte zam! Zamlı maaşların tahsis numarasına göre hesaplara yatma tarihi belli oldu Emekli ve memur maaşlarına son dakika çifte zam açıklaması geldi. Emekli aylıkları ve memur maaşları hesaba yatıyor. Tahsis numarasına göre yeni zamlı emekli maaşlarının ne zaman hesaba yatacağı belli oldu. Memur ve emeklilere yüzde 30 zam yapılmasına ilişkin düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Emekli ve memur maaşlarında ikramiye farkı ortaya çıktı. Memur ve emekli maaşı zam oranının yüzde 30'a, en düşük emekli maaşının 5 bin 500 liraya çıkarılması ile asgari ücret desteğine ilişkin kanun teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Yüzde 30'luk zam sonrası kulislerde AK Parti'nin sandık öncesi yeni bir zam için çalışma başlattığı konuşulmaya başladı. Ek zam oranı için yüzde 15'lik bir artışın masada olduğu belirtilirken, böylelikle memur ve emekli zammının yüzde 45'e çıkarılması amaçlanıyor. Öte yandan ek gösterge artışı, mevcut emeklilerin aylıklarına yansıyacak. Ek gösterge artışından yararlanan emekliler, şubat ayından itibaren yeni ek gösterge üzerinden emekli aylığı almaya başlayacaklar. Söz konusu düzenleme ile 1. dereceye kadar yükselen tüm çalışanların ek göstergesi 600 puan artırıldı. Öğretmen, polis, hemşire, din görevlisi, avukat, müdür gibi bazı meslek gruplarında ise 2200 veya 3000’den 3600’e çıkartıldı. Öte yandan memurların maaşlarını etkileyen fazla mesai detayı ortaya çıktı. Yeni emekli ve memur maaşları tek tek hesaplandı. İşte emekli memur maaşı ile ilgili tüm detaylar...
17.01.2023 Emekli
Emekli aylıklarına ve memur maaşlarına ek zam! Resmen ilan edildi, yeni maaşlar tek tek hesaplandı
Emekli aylıklarına ve memur maaşlarına ek zam! Resmen ilan edildi, yeni maaşlar tek tek hesaplandı Emekli ve memur maaşlarına son dakika çifte zam açıklaması geldi. Memur ve emeklilere yüzde 30 zam yapılmasına ilişkin düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Emekli ve memur maaşlarında ikramiye farkı ortaya çıktı. Memur ve emekli maaşı zam oranının yüzde 30'a, en düşük emekli maaşının 5 bin 500 liraya çıkarılması ile asgari ücret desteğine ilişkin kanun teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Yüzde 30'luk zam sonrası kulislerde AK Parti'nin sandık öncesi yeni bir zam için çalışma başlattığı konuşulmaya başladı. Ek zam oranı için yüzde 15'lik bir artışın masada olduğu belirtilirken, böylelikle memur ve emekli zammının yüzde 45'e çıkarılması amaçlanıyor. Öte yandan ek gösterge artışı, mevcut emeklilerin aylıklarına yansıyacak. Ek gösterge artışından yararlanan emekliler, şubat ayından itibaren yeni ek gösterge üzerinden emekli aylığı almaya başlayacaklar. Söz konusu düzenleme ile 1. dereceye kadar yükselen tüm çalışanların ek göstergesi 600 puan artırıldı. Öğretmen, polis, hemşire, din görevlisi, avukat, müdür gibi bazı meslek gruplarında ise 2200 veya 3000’den 3600’e çıkartıldı. Öte yandan memurların maaşlarını etkileyen fazla mesai detayı ortaya çıktı. Yeni emekli ve memur maaşları tek tek hesaplandı. İşte emekli memur maaşı ile ilgili tüm detaylar...
13.01.2023 Emekli
Fahrilere kadro verilecek mi 2023, fahri Kur'an kursu öğreticilerine kadro var mı? Diyanet fahrileri kadroya alınacak mı, sözleşmeliye kadro 2023 kimleri kapsıyor?
Fahrilere kadro verilecek mi 2023, fahri Kur'an kursu öğreticilerine kadro var mı? Diyanet fahrileri kadroya alınacak mı, sözleşmeliye kadro 2023 kimleri kapsıyor? 500 bin personeli kapsayan sözleşmeliye kadro düzenlemesinde sona gelindi. Çalışmaları tamamlanan sözleşmeli personele kadro Meclis'e geliyor. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu katıldığı canlı yayında 500 bin sözleşmeliyi ilgilendiren düzenleme için 12 Ocak’a işaret etmişti. Peki, Fahrilere kadro verilecek mi 2023? Diyanet fahrileri kadroya alınacak mı, fahri kur'an kursu öğreticilerine kadro var mı, sözleşmeliye kadro 2023 kimleri kapsıyor?
12.01.2023 Çalışan Hakları
500 bin sözleşmeliye kadro Meclis’ten geçti mi, sözleşmeliye kadro ne zaman Meclis’e gelecek? Sözleşmeliye kadro şartları neler, kimleri kapsıyor?
500 bin sözleşmeliye kadro Meclis’ten geçti mi, sözleşmeliye kadro ne zaman Meclis’e gelecek? Sözleşmeliye kadro şartları neler, kimleri kapsıyor? Sözleşmeliye kadro Meclis’ten geçti mi, ne zaman Meclis’e gelecek, kimleri kapsıyor? Sözleşmelilere kadro düzenlemesinde sona gelindi. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden gelecek haber merakla bekleniyor. Kanun teklifinin Meclis Başkanlığı'na sunulması bekleniyor. Düzenlemeyle kamudaki 500 bine yakın sözleşmeli personel kadroya geçecek. Peki, Sözleşmeliye kadro şartları neler, kimleri kapsıyor?
12.01.2023 Memur
Emekli aylıklarına ve memur maaşlarına yeni çifte zam! Emekli ve memurun hesabına yatıyor, yüksek oran belli oldu
Emekli aylıklarına ve memur maaşlarına yeni çifte zam! Emekli ve memurun hesabına yatıyor, yüksek oran belli oldu Emekli ve memur maaşlarına son dakika çifte zam açıklaması geldi. Emekli ve memur maaşlarında ikramiye farkı ortaya çıktı. Memur ve emekli maaşı zam oranının yüzde 30'a, en düşük emekli maaşının 5 bin 500 liraya çıkarılması ile asgari ücret desteğine ilişkin kanun teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Yüzde 30'luk zam sonrası kulislerde AK Parti'nin sandık öncesi yeni bir zam için çalışma başlattığı konuşulmaya başladı. Ek zam oranı için yüzde 15'lik bir artışın masada olduğu belirtilirken, böylelikle memur ve emekli zammının yüzde 45'e çıkarılması amaçlanıyor. Öte yandan ek gösterge artışı, mevcut emeklilerin aylıklarına yansıyacak. Ek gösterge artışından yararlanan emekliler, şubat ayından itibaren yeni ek gösterge üzerinden emekli aylığı almaya başlayacaklar. Söz konusu düzenleme ile 1. dereceye kadar yükselen tüm çalışanların ek göstergesi 600 puan artırıldı. Öğretmen, polis, hemşire, din görevlisi, avukat, müdür gibi bazı meslek gruplarında ise 2200 veya 3000’den 3600’e çıkartıldı. Öte yandan memurların maaşlarını etkileyen fazla mesai detayı ortaya çıktı. İşte emekli memur maaşı ile ilgili tüm detaylar...
12.01.2023 Emekli
Memur maaşlarına ve emekli aylıklarına zam! Ek zam oranı ve fazla mesai detayı ortaya çıktı
Memur maaşlarına ve emekli aylıklarına zam! Ek zam oranı ve fazla mesai detayı ortaya çıktı Emekli aylıklarına ve memur maaşlarına zam geldi. Memur ve emekli maaşı zam oranının yüzde 30'a, en düşük emekli maaşının 5 bin 500 liraya çıkarılması ile asgari ücret desteğine ilişkin kanun teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Yüzde 30'luk zam sonrası kulislerde AK Parti'nin sandık öncesi yeni bir zam için çalışma başlattığı konuşulmaya başladı. Ek zam oranı için yüzde 15'lik bir artışın masada olduğu belirtilirken, böylelikle memur ve emekli zammının yüzde 45'e çıkarılması amaçlanıyor. Ek gösterge artışı, mevcut emeklilerin aylıklarına da yansıyacak. Ek gösterge artışından yararlanan emekliler, şubat ayından itibaren yeni ek gösterge üzerinden emekli aylığı almaya başlayacaklar. Söz konusu düzenleme ile 1. dereceye kadar yükselen tüm çalışanların ek göstergesi 600 puan artırıldı. Öğretmen, polis, hemşire, din görevlisi, avukat, müdür gibi bazı meslek gruplarında ise 2200 veya 3000’den 3600’e çıkartıldı. Bu arada memurların maaşlarını etkileyen fazla mesai detayı ortaya çıktı. Peki, ek gösterge kimi, nasıl etkileyecek, maaşlara ve ikramiyelere nasıl yansıyacak? İşte, 3600 ek göstergede merak edilenler. İşte emekli memur maaşı ile ilgili tüm detaylar...
11.01.2023 Emekli
Memur ve emekliye zam geldi! Yeni ek zam ve fazla mesai detayı ortaya çıktı
Memur ve emekliye zam geldi! Yeni ek zam ve fazla mesai detayı ortaya çıktı Emekli aylıklarına ve memur maaşlarına zam geldi. Memur ve emekli maaşı zam oranının yüzde 30'a, en düşük emekli maaşının 5 bin 500 liraya çıkarılması ile asgari ücret desteğine ilişkin kanun teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Yüzde 30'luk zam sonrası kulislerde AK Parti'nin sandık öncesi yeni bir zam için çalışma başlattığı konuşulmaya başladı. Ek zam oranı için yüzde 15'lik bir artışın masada olduğu belirtilirken, böylelikle memur ve emekli zammının yüzde 45'e çıkarılması amaçlanıyor. Öte yandan ek gösterge artışı, mevcut emeklilerin aylıklarına yansıyacak. Ek gösterge artışından yararlanan emekliler, şubat ayından itibaren yeni ek gösterge üzerinden emekli aylığı almaya başlayacaklar. Söz konusu düzenleme ile 1. dereceye kadar yükselen tüm çalışanların ek göstergesi 600 puan artırıldı. Öğretmen, polis, hemşire, din görevlisi, avukat, müdür gibi bazı meslek gruplarında ise 2200 veya 3000’den 3600’e çıkartıldı. Öte yandan memurların maaşlarını etkileyen fazla mesai detayı ortaya çıktı. İşte emekli memur maaşı ile ilgili tüm detaylar...
10.01.2023 Emekli
3600 ek gösterge ile ilgili flaş detay! Fark alamayacaklar
3600 ek gösterge ile ilgili flaş detay! Fark alamayacaklar Memur maaş zammı 2023 ocak ayında yüzde 30 olarak belirlendi. Maaş zammının açıklanmasının ardından gözler 3600 ek göstergenin ne zaman ödeneceğine çevrildi. Ek gösterge düzenlemesi 15 Ocak'ta yürürlüğe giriyor. Peki ek gösterge maaşlara nasıl yansıyacak, hangi memur ne kadarlık bir fark alacak?
Emekli aylıklarına ve memur maaşlarına ek zam! Memur ile emekli için tarih, oran verildi
Emekli aylıklarına ve memur maaşlarına ek zam! Memur ile emekli için tarih, oran verildi Emekli aylıkları ve memur maaşlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Emekliye ve memura ek zam için düğmeye basıldı. Emekli ve memura yeni zam için oran ve tarih açıklandı. Yüzde 30'luk zam sonrası kulislerde AK Parti'nin sandık öncesi yeni bir zam için çalışma başlattığı konuşulmaya başladı. Ek zam oranı için yüzde 15'lik bir artışın masada olduğu belirtilirken, böylelikle memur ve emekli zammının yüzde 45'e çıkarılması amaçlanıyor. Öte yandan ek gösterge artışı, mevcut emeklilerin aylıklarına yansıyacak. Ek gösterge artışından yararlanan emekliler, şubat ayından itibaren yeni ek gösterge üzerinden emekli aylığı almaya başlayacaklar. Söz konusu düzenleme ile 1. dereceye kadar yükselen tüm çalışanların ek göstergesi 600 puan artırıldı. Öğretmen, polis, hemşire, din görevlisi, avukat, müdür gibi bazı meslek gruplarında ise 2200 veya 3000’den 3600’e çıkartıldı. İşte emekli ve memur maaşlarıyla ilgili tüm detaylar...
9.01.2023 Emekli
Emekli ve memura ek zam! 3600 ek gösterge sonrası yeni emekli ve memur maaşları tek tek hesaplandı
Emekli ve memura ek zam! 3600 ek gösterge sonrası yeni emekli ve memur maaşları tek tek hesaplandı Emekli aylıkları ve memur maaşları ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Emekli aylıklarına ve memur maaşlarına ek zam geliyor. 3600 ek gösterge sonrası yeni memur ve emekli maaşları ortaya çıktı. Ek gösterge artışı, mevcut emeklilerin aylıklarına yansıyacak. Ek gösterge artışından yararlanan emekliler, şubat ayından itibaren yeni ek gösterge üzerinden emekli aylığı almaya başlayacaklar. Söz konusu düzenleme ile 1. dereceye kadar yükselen tüm çalışanların ek göstergesi 600 puan artırıldı. Öğretmen, polis, hemşire, din görevlisi, avukat, müdür gibi bazı meslek gruplarında ise 2200 veya 3000’den 3600’e çıkartıldı. İşte emekli ve memur maaşlarıyla ilgili tüm detaylar...
7.01.2023 Emekli
Diyanet personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Diyanet 6200 personel alımı başvuruları ne zaman sona erecek?
Diyanet personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Diyanet 6200 personel alımı başvuruları ne zaman sona erecek? Diyanet İşleri Başkanlığı Taşra Teşkilatında münhal bulunan 4/B sözleşmeli pozisyonlarda istihdam edilmek amacıyla 2022 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) B grubu puan sırası esas alınarak ilan edilen boş pozisyonların üç katı kadar aday arasından Başkanlıkça yapılacak sözlü sınav sonucuna göre Diyanet Akademisine aday din görevlisi (Kur’an kursu öğreticisi, imam-hatip ve müezzin-kayyım) alınacak. Peki, Diyanet personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Diyanet 6200 personel alımı başvuruları ne zaman sona erecek?
6.01.2023 Personel Alımı
3600 ek gösterge ne zaman verilecek, yürürlüğe ne zaman girecek? 3600 ek gösterge çalışan memur maaşını etkiler mi, ek gösterge ne kadar olacak?
3600 ek gösterge ne zaman verilecek, yürürlüğe ne zaman girecek? 3600 ek gösterge çalışan memur maaşını etkiler mi, ek gösterge ne kadar olacak? Memur ve memur emeklisi yüzde 30'luk ocak zammının üzerine ek gösterge ödemelerinden de yararlanacak. 5 milyon 300 bin kamu çalışanının ek göstergeleri 3600 seviyesine çıkarılacak. Öğretmen, polis, avukat, hemşire, din görevlisi emeklisi olanlardan daha önce birinci derece 2200 veya 3000 üzerinden emekli olan kişilerin 2200 veya 3000 göstergesi 15 Ocak tarihinde kendiliğinden 3600'e yükselecek. Peki, 3600 ek gösterge ne zaman verilecek, 3600 ek gösterge ne zaman yürürlüğe girecek? 3600 ek gösterge çalışan memur maaşını etkiler mi, ek gösterge ne kadar olacak?
6.01.2023 Memur
En düşük memur maaş ne kadar 2023? Güncellenen zam oranına göre memurlar ne kadar maaş alacak? Zam sonrası yeni memur maaşları!
En düşük memur maaş ne kadar 2023? Güncellenen zam oranına göre memurlar ne kadar maaş alacak? Zam sonrası yeni memur maaşları! 6 aylık enflasyon oranlarına göre ilave yüzde 8,48 artış ile birlikte memur ve emeklilerine yüzde 16.48 oranında SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarında ise yüzde 15,40 oranında artış yapılacaktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamayla zam oranları yenilendi ve yüzde 30’a yükseltildi. Peki, En düşük memur maaş 2023 ne kadar oldu? Zamlar güncellendi! Memur zammı ne kadar oldu?
5.01.2023 Memur
Diyanet İşleri Başkanlığı duyurdu! 6 bin 200 personel alınacak! İşte Kur’an kursu öğreticisi, imam hatip ve müezzin kayyım alımı başvuru şartları!
Diyanet İşleri Başkanlığı duyurdu! 6 bin 200 personel alınacak! İşte Kur’an kursu öğreticisi, imam hatip ve müezzin kayyım alımı başvuru şartları! Diyanet İşleri Başkanlığı duyurdu! Taşra Teşkilatında 4/B sözleşmeli pozisyonlarda istihdam edilmek amacıyla Diyanet Akademisi’ne aday din görevlisi (Kur’an kursu öğreticisi, imam-hatip ve müezzin-kayyım) alımı yapılacak. Peki, Diyanet İşleri Başkanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte Diyanet personel alımı şartları!
27.12.2022 Personel Alımı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Türkiye’nin Suriye konusunda attığı adımlar değerli ve isabetlidir
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Türkiye’nin Suriye konusunda attığı adımlar değerli ve isabetlidir Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Bahçeli, "2023’e kadar her alanda ve her komşumuzla normalleşme atmosferinin hakim olması samimi arzumuz ve umudumuzdur." açıklamasında bulundu. Bahçeli ayrıca, 'Türkiye’nin Suriye konusunda attığı adımlar değerli ve isabetlidir. Bu ülkede yaşayan hiç kimse, kökeni ve mezhebi ne olursa olsun ülkemizin ötekisi veya hasmı değildir.' ifadelerini kullandı.
15.08.2022 Siyaset
Memur maaşlarına ve emekli aylıklarına zam geliyor! Hesaplara yatacak! Tarih ve oran verildi
Memur maaşlarına ve emekli aylıklarına zam geliyor! Hesaplara yatacak! Tarih ve oran verildi Memur maaşları ve emekli aylıklarıyla ilgili son dakika açıklaması. Memur ve emekli milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Memur maaşlarına ve emekli aylıklarına zam geliyor. Ek göstergeye ilişkin yasal düzenleme temmuz ayının başında Meclis’ten geçerek yasalaştı. Uygulaması ise 2023’ün ocak ayında olacak. Yani, 2023’ün ocak ayında tüm kamu personeli ve emeklilerinin ek göstergeleri artacak. Haliyle bu tarihten itibaren de maaşlar ve ikramiyeler de ek göstergeye paralel yükselecek. 3600 ek gösterge başta hemşire, din görevlisi, öğretmen gibi belirli kesimleri ilgilendirirken, düzenleme ile kamudaki hemen hemen tüm meslek grupları kapsama dahil edildi ve ek göstergeleri artırıldı. Ek gösterge artışı görevdeki kamu çalışanlarının mevcut maaşlarına etkisi olmayacak ancak emekli maaşları ve ikramiyeleri göstergeye göre artacak. Hatta bazı çalışan memurların maaşlarında 50-60 lira gibi az da olsa bir düşüş yaşanabilir. Öğretmenlerin, iki yıl ve üzeri yükseköğretim mezunu polislerin ve sağlık çalışanlarının ek göstergeleri 3600’e çıkarıldı. Bu kapsamda birinci derece 30 yıl çalışan ve göstergesi 3000 olan öğretmen, polis memuru, hemşire ve din görevlisinin ek göstergesi 3600’e çıktığında emekli aylığı 1.728 lira, emekli ikramiyesi de 62 bin lira artacak Avukat, bekçi, uzman erbaş ve jandarma, matematikçi, fizikçi, kimyager gibi ek göstergesi 3000 olan tüm memurların ek göstergeleri 3600’e çıkarıldı. Böylece emekli maaşları 1.728 lira, emekli ikramiyeleri 62 bin lira artacak. Peki, yeni düzenleme kimi, nasıl etkileyecek; maaşlar ve ikramiyeler ne kadar artacak? İşte milyonlarca memur ve emekliyi ilgilendiren tüm detaylar...
12.08.2022 Memur

Benzer Haber Etiketleri

Din Görevlisi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki din görevlisi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.