Dijital Ortam

Dijital Ortam

Son dakika dijital ortam haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan dijital ortam ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını dijital ortam haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Dijital Ortam

haberleri sayfasında son dakika yaşanan dijital ortam gelişmeleri de dahil olmak üzere 595 dijital ortam haberi bulunmuştur. Tüm dijital ortam haberleri aşağıda listelenmiştir.
Uzman isimden ‘Dijital Telif Yasası’ çağrısı: Gecikilmemeli, acilen düzenlenmeli
Uzman isimden ‘Dijital Telif Yasası’ çağrısı: Gecikilmemeli, acilen düzenlenmeli Dijital yayıncıların telif haklarını korumak ve korsan yayıncılığın önüne geçmek için tüm dünyada yasalar düzenleniyor. Son olarak Kanada’da çıkan yasayla birlikte bu ülkenin Google'dan her yıl 74 milyon dolar telif ödemesi alacağı açıklandı. ‘Dijital Telif Yasası’nın Türkiye’de henüz hayata geçmeyen ‘Dijital Telif Yasası’nın önemini Doç. Dr. Mustafa Bostancı tüm detaylarıyla anlattı.
2.12.2023 Gündem
Asgari ücret ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Bilgin duyurdu
Asgari ücret ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Bilgin duyurdu Asgari ücretle ilgili son dakika gelişmesi! Milyonlarca vatandaşın beklediği açıklama geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Salı günü asgari ücretin müzakeresinde uzlaşmaya varacağız. Emekçilerimizin beklediği, işverenlerimizin de ödeyebileceği bir ücret seviyesinde uzlaşma sağlayacağız" ifadelerini kullandı.
17.12.2022 Ekonomi
TikTok'ta büyük tehlike! Öldüren yeni akım
TikTok'ta büyük tehlike! Öldüren yeni akım Sosyal medyadaki tehlikelere dikkat çekmek amacıyla İstanbul’da yapılan bir araştırmadan düşündürücü sonuçlar çıktı. Yakacık Çocuk Hastanesi’ne başvuran 12-18 yaş arasındaki yüz TikTok kullanıcısıyla yapılan anket çocukaların, TikTok uygulamasını sıkıntıdan kullandıklarını ortaya koydu.
30.10.2022 Gündem
BDDK'dan flaş finansman açıklaması! Bankalarda...
BDDK'dan flaş finansman açıklaması! Bankalarda... BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, "Bankalarımız bundan sonraki süreçte de ekonomi yönetiminin belirlediği, döviz kurlarında istikrar ve enflasyonun düşürülmesi politikalarına uygun, doğru alanlara yönelik kredi faaliyetlerini artırarak ekonomik büyümeye ve istihdama en etkin şekilde katkı sunmaya devam edeceklerdir" dedi.
30.05.2022 Ekonomi
Bakan Soylu AFAD'ın mobil uygulamasını tanıttı
Bakan Soylu AFAD'ın mobil uygulamasını tanıttı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 12 Kasım 1999 Düzce Depremi'nin 22'nci yıl dönümü programı kapsamında AFAD'ın, afet durumlarında kullanabileceği mobil uygulamasının tanıtım törenine katıldı. Bakan Soylu, AFAD'ın uygulamasını ilk deneyen kişi olarak çağrı merkeziyle görüştü. Soylu, etkinlik kapsamında daha sonra Destek AFAD Gönüllülerine kartlarını verdi.
12.11.2021 Gündem
İndirimlerin ardından yüzde 100 arttı! Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurmuştu
İndirimlerin ardından yüzde 100 arttı! Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurmuştu Türkiye'nin en akıllı otoyolu Ankara-Niğde Otoyolu'nu kullanan günlük araç sayısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu yüzde 20 ve yüzde 40 oranındaki indirimin ardından yüzde 100 arttı.
11.10.2021 Ekonomi
Uzmanlar araştırdı; stres antikor düşmanı
Uzmanlar araştırdı; stres antikor düşmanı İngiltere'de bulunan Manchester Üniversitesi'nde yürütülen bir araştırmaya göre, vücuttaki stres ne kadar fazlaysa antikor üretme oranı o kadar düşüyor. Stresten uzak kalınması durumunda bağışıklığın bu durumdan pozitif etkileneceğine dikkat çeken Uzman Klinik Psikolog Tuğçe Özer, koronavirüs aşısının daha etkili olacağını belirterek stresten uzaklaşmak adına önerilerde bulundu.
24.06.2021 Sağlık
Karneler ne zaman verilecek? Bugün karneler saat kaçta verilecek 2021, basılı karne verilecek mi?
Karneler ne zaman verilecek? Bugün karneler saat kaçta verilecek 2021, basılı karne verilecek mi? Karneler nasıl verilecek, ne zaman, saat kaçta? Öğrenci velileri merak için bu soruların yanıtını arıyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada karnelere dair de bir duyuru yaptı. Selçuk “E-okul sisteminde yoğunluk yaşanmaması için karneler 18 Haziran'da erişime açılacak. Okullarda karne etkinliği yapılmayacak. Talep edenlere basılı karne, başarı belgeleri ve mezuniyet diploması, 2 Temmuz'dan itibaren verilecek.” ifadelerini kullandı. İşte karne hakkında merak edilenler.
18.06.2021 Eğitim
Çocukların ekran karşısında geçirdiği süreye dikkat!
Çocukların ekran karşısında geçirdiği süreye dikkat! Dünyayı etkisi altına alan Kovid- 19 salgınının tetiklediği dijitalleşme süreçleri, eğitimin en önemli paydaşı olan ebeveynleri de doğrudan etkiliyor. Salgınla birlikte yayılımı büyük bir ivme kazanan dijital süreçlerin, aile sosyolojisini yeniden şekillendirdiğini ve ebeveynliğin anlamını değiştirdiğini ifade eden Dr. Derya Kavgaoğlu, “Ebeveynin yorgun olduğu için veya vakti olmadığı için çocuğun ekran karşısında geçirdiği süreyi görmezden gelmesi önemli bir risktir” dedi.
27.05.2021 Bilim ve Teknoloji
Dijital ortamda toplantı gizliliğine MKK güvencesi
Dijital ortamda toplantı gizliliğine MKK güvencesi Merkezi Kayıt Kuruluşu'nun "e-YKS: Elektronik Yönetim Kurulu Sistemi" uygulaması, dijital ortamda şirketlerin tüm toplantılarının kapalı devrede şifrelenmesini sağlayan yerli teknoloji çözümü olarak öne çıkıyor.
12.01.2021 Bilim ve Teknoloji
“2020’de Türk halkı, e-ticarete yöneldi”
“2020’de Türk halkı, e-ticarete yöneldi” Pandemi sürecinde birçok kişi ve kurum işlerini dijital ortama taşıdı. 2020’de e-ticaret yapmayı düşünmeyen firmaların kovid-19 salgını nedeni ile geçiş yapmak zorunda kaldığını belirten Survivor Dijital Medya Ajans Başkanı Reyhan Açıkelli, “İnsanlar bir ürünü çevrimiçi olarak araştırabilir ve ardından mağazadan satın alabilir veya çevrimiçi olarak ürün satın alıp mağazadan teslim alabilir. Müşteriler ne kadar çok kanal kullanırsa, ortalama sipariş değerinin artma olasılığı o kadar olacaktır” dedi.
29.12.2020 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Geleceğin yolunu inşa ettik
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Geleceğin yolunu inşa ettik 330 kilometrelik Ankara-Niğde Otoyolu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılacağı törenle açıldı. Açılışta konuşan Erdoğan, "Hesaplamalara göre yılda bu otoyol sayesinde ülkemizin vakitten 885 milyon lira, akaryakıttan 743 milyon lira olmak üzere toplamda 1 milyar 628 milyon lira kazancı olacaktır. Pek çok özelliği ile bu projeyle geleceğin yolunu inşa ettik." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adana'da yapımı süren köprünün adının Bahçeli'nin de talebi ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olarak belirlendiğini söyledi.
4.09.2020 Siyaset
Ankara Niğde otoyolu ne zaman açılacak? Akıllı yol nedir? Akıllı otoyolun özellikleri!
Ankara Niğde otoyolu ne zaman açılacak? Akıllı yol nedir? Akıllı otoyolun özellikleri! Ankara - Niğde arası mesafeyi 4 saat 14 dakikadan 2 saat 22 dakikaya düşüren ve Edirne’den Şanlıurfa’ya kadar kesintisiz hizmet sunacak Ankara-Niğde Otoyolu açılıyor. Türkiye'nin akıllı otoyolu olarak da tanımlanan Ankara-Niğde Otoyolu yerli ve milli yazılım ile entegre çalışıyor. Peki, Ankara Niğde otoyolu ne zaman açılacak? Akıllı otoyol nedir? Ankara Niğde akıllı otoyolun özellikleri nelerdir? İşte Ankara Niğde otoyolu hakkında merak edilenler...
4.09.2020 Ekonomi
'Türkiye'nin en akıllı otoyolu' yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılacağı törenle açılıyor
'Türkiye'nin en akıllı otoyolu' yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılacağı törenle açılıyor 'Türkiye'nin en akıllı otoyolu' 330 kilometre uzunluğundaki Ankara-Niğde Otoyolu, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı törenle açılacak. Otoyol, yerli ve milli akıllı ulaşım sistemleri altyapısı ile tek merkezden yönetilecek. Sistem ile otoyolda meydana gelebilecek kaza ve diğer tehlikeli durumlara karşı sürücüler anında uyarılacak.
3.09.2020 Gündem
Türkiye’nin en akıllı yolu 4 Eylül'de açılıyor
Türkiye’nin en akıllı yolu 4 Eylül'de açılıyor Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Edirne’yi Şanlıurfa'ya kadar kesintisiz bağlayacak akıllı ulaşım sistemleri ile donatılan ve Türkiye’nin en akıllı yolu olarak hizmet verecek Ankara-Niğde Otoyolu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 4 Eylül’de açılacağını bildirdi.
1.09.2020 Ekonomi
Geleceğe Z kuşağı yön verecek: Gençler şeffaf iletişim bekliyor
Geleceğe Z kuşağı yön verecek: Gençler şeffaf iletişim bekliyor Son günlerde tartışmalara sıkça konu olan Z kuşağı da artık iş yaşamının bir parçası haline geldi. Yapılan araştırmalar, 18-25 yaş arası çalışanların kurumlarında şeffaf iç iletişime daha çok önem verdiğini ve yöneticilerinden liderlik etmelerini beklediklerini ortaya koydu.
25.07.2020 Bilim ve Teknoloji
Yeni dönem başladı! Konutların yarısı wep tapu üzerinden alındı
Yeni dönem başladı! Konutların yarısı wep tapu üzerinden alındı Corona virüs salgını döneminde satılan konutların yarısı dijital ortamda wep tapu ile gerçekleşti. Sanal ortamda yapılan satışlarda pazarlıklar da yan yana gelmeden yapıldı. Tapu işlemleri bile evden çıkılmadan yapılmaya başlandı. Ev sahibi olmak isteyenler için büyük kolaylık sağlayan wep tapu ile ilgili tüm detaylar haberimizde...
12.05.2020 Ekonomi
Türkiye'nin corona virüsle mücadelesine ilişkin detaylı paylaşım
Türkiye'nin corona virüsle mücadelesine ilişkin detaylı paylaşım Cumhurbaşkanlığı resmi Twitter hesabından Türkiye'nin Kovid-19'la mücadele sürecinde uluslararası işbirliğine, dijital hizmetlere, kurumlararası koordinasyona, bilimsel gerçeklere dayalı çalışmaya, şeffaf ve etkin iletişime, güçlü sağlık sistemine, disiplinli mali yapı ve üretken ekonomiye ilişkin paylaşım yapılarak sürecin detayları anlatıldı.
30.04.2020 Corona Virüsü
Bakan Selçuk'tan kısa çalışma ödeneği açıklaması!
Bakan Selçuk'tan kısa çalışma ödeneği açıklaması! Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, kısa çalışma ödeneği ile ilgili önemli açıklamalarda bulunarak, "Bütün sektörlere daha fazla fayda sağlaması için belirli koşullarda esneklikler de sağlayacağız." dedi.
20.03.2020 Ekonomi
Flaş vergi kararı! TBMM'de kabul edildi
Flaş vergi kararı! TBMM'de kabul edildi Sesli, görsel veya dijital herhangi bir içeriğin dijital ortamda satışı ile bu içeriklerin dijital ortamda dinlenmesine, izlenmesine, oynanmasından elde edilen hasılat artık veriye tabi. Yüzde 2 oranında konaklama vergisi ihdas edildi. 31 Aralık 2020 tarihine kadar bu oran yüzde 1 olarak uygulanacak.500 bin lira ve üzerinde kazanç elde edenler yüzde 40 oranında gelir vergisi verecek. Hakemlerin ve futbolcuların ödeyeceği vergiler de yükseltildi.
22.11.2019 Gündem
Yeni vergi düzenlemesine ilişkin teklif TBMM Genel Kurulu'nda
Yeni vergi düzenlemesine ilişkin teklif TBMM Genel Kurulu'nda TBMM Genel Kurulunda, Dijital Hizmet Vergisi ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapan Kanun Teklifi'nin ilk 29 maddesini içeren birinci bölümü kabul edildi.
20.11.2019 Gündem
Üniversitelerde dijital dönüşüm başladı
Üniversitelerde dijital dönüşüm başladı Türk yükseköğretim tarihinde bir ilki oluşturacak "Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi", Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde düzenlenen törenle başlatıldı.Proje ile üniversitelerde artık öğretim üyeleri ile öğrenciler,"LMS" ağı üzerinden interaktif iletişime geçerek derslerini ve projelerini yüz yüze eğitimin yanında dijital ortamda da sürdürecek.
18.02.2019 Eğitim
20 bin öğretmen evrağını dijital ortamdan alacak
20 bin öğretmen evrağını dijital ortamdan alacak Milli Eğitim Bakanlığı, sözleşmeli olarak atanan 20 bin öğretmenin evraklarının dijital ortamda alınacağını duyurdu.
13.02.2019 Eğitim
Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan önemli açıklamalar
Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan önemli açıklamalar Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Önümüzdeki süreçte özel öğretime teşvik uygulamasını kademeli olarak azaltarak kaldıracağız" dedi.
7.11.2018 Gündem
E-okul uygulaması nasıl kullanılıyor?
E-okul uygulaması nasıl kullanılıyor? Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) portalı milyonlarca öğrenci ve velisi tarafından kullanılıyor. Çünkü veliler artık internet üzerinde e-Okul VBS portalı üzerinden kolaylıkla öğrencilerin okul durumunu takip edebiliyor. MEB e-Okul VBS portalı öğrencilerin T.C. kimlik numarası ve okul numarası ile kolaylıkla kullanılabiliyor.
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Dijital Ortam ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki dijital ortam haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.