3336 TL hesaplara yatırılıyor! Ödemeler yeni sistem üzerinden yapılıyor, bugün başladı
3336 TL hesaplara yatırılıyor! Ödemeler yeni sistem üzerinden yapılıyor, bugün başladı 3336 TL bugün hesaplara yatırılıyor. Ödemeler yapılmaya başlandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla bu ay toplam 1 milyar 849 milyon TL Evde Bakım Yardımı'nı hesaplara yatırmaya başladıklarını açıkladı. Evde Bakım Yardımı miktarı 2022 yılı Temmuz-Aralık dönemi için 2 bin 354 TL’den 3 bin 336 TL’ye çıkarılmıştı.
15.09.2022 Ekonomi
Bakan Yanık'tan 'mülakatta kasıtlı eleme' iddialarına yanıt
Bakan Yanık'tan 'mülakatta kasıtlı eleme' iddialarına yanıt Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, CNN Türk ekranlarında Dicle Canova'nın konuğu oldu. Bakan Yanık, Nisa bebeğin sağlık durumu ile ilgili son durum hakkında bilgi vererek, "Nisa Bebek hastanede, Bakırköy'de hayati tehlikeyi atlattı. Sonda ile besleniyor, nefes alması tam yerine gelmedi. Hastanede uzun süre kalmasını doktorlar doğru bulmuyorlar" dedi. Bakan Yanık mülakatta kasıtlı eleme iddialarıyla ilgili olarak, "Daha hayata yeni başlayan çocuklara kimsenin bu muameleyi yapmaya kimsenin hakkı yok. 8 ayrı komisyonla mülakat yaptık. Komisyonların tamamı yönetici pozisyonlarında. En düşük unvanlısı daire başkanıydı. 1.5 ay boyunca binayı kilitledim, mülakattaydılar. Rüşvet ve torpil iddiaları tümüyle yalan" değerlendirmesinde bulundu.
19.05.2022 Gündem
1.161 TL ödeme yapılacak! Ve belli oldu, bugün başladı
1.161 TL ödeme yapılacak! Ve belli oldu, bugün başladı Ücretler banka hesaplarına yatıyor. 1.161 TL ödenecek. Bayramdan önce tamamlanmış olacak. Ödemeler bugün başladı ve 12 Mayıs tarihine kadar devam edecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti (SED) ödemelerine ilişkin açıklama yaptı. Bakan Yanık, "Mayıs ayı içerisinde Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) alan 139 bin çocuğumuz için 159 milyon TL ödeme yapacağız." dedi. İşte SED ödemelerine ilişkin detaylar...
5.05.2021 Ekonomi
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık'tan ilk açıklama geldi
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık'tan ilk açıklama geldi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görevine getirilen Derya Yanık, "Hayırlı olmasını temenni ediyorum. Görevi devreden bakanlarımızın her birisi çok kıymetli, çok özveriyle çalışmış isimler. Onlardan aldığımız bayrağı biz taşıyacağız." dedi.
21.04.2021 Siyaset