Depresyondan korunmada günde yarım saat günışığı yeterli!
Depresyondan korunmada günde yarım saat günışığı yeterli! Depresyon ne kadar kış mevsimi hastalığı olarak bilinse de yaz tipi mevsimsel depresyon da var. Kış tipi depresyonların daha çok melankoli ile seyrettiğini belirten uzmanlar, yaz tipi depresyonda irritabilite yani hafif uyarılara karşı aşırı tepki vermenin daha hakim olduğuna dikkat çekiyor. Uzmanlar, koruyucu olarak herkesin günlük en az yarım saat günışığına maruz kalmasını tavsiye ediyor.
10.07.2021 Sağlık
Milyonlar bu hastalığın pençesinde! Çok tehlikeli!
Milyonlar bu hastalığın pençesinde! Çok tehlikeli! Halk sağlığını tehdit eden Yeni Tip Koronavirüs ( Kovid -19) ile mücadele tüm hızıyla devam ederken giderek artan hareketsiz yaşam tarzı ise başka sorunlara davetiye çıkarıyor. Bulaşıcı hastalıklardan daha tehlikeli olan bu durum ‘Oturma Hastalığı’ olarak da nitelendiriliyor. Kişiler oturmayı zararsız gibi görse de rakamlar tehlikeyi açıkça ortaya koyuyor. Dünyada her yıl 3,2 milyon kişi, fiziksel hareketsizlik nedeniyle yaşamını yitirirken pandemi sürecinin de etkisiyle bir insanın her gün ortalama 12 saatini oturarak geçirdiği gözlemleniyor.
16.02.2021 Sağlık
Hiç kimseye güvenmiyor musunuz?
Hiç kimseye güvenmiyor musunuz? Uzman Klinik Psikolog Merve Kırna, diğer insanlara güvenmedeki zorluğun temeli kendine güvenmeme ile başladığını, bu durumun ise karşısındaki kişinin güvenilir olup olmadığına dair inançlarını etkilediğini belirtti.
2.11.2019 Sağlık