Deik

Deik

Son dakika DEİK haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan DEİK ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını DEİK haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Deik

haberleri sayfasında son dakika yaşanan deik gelişmeleri de dahil olmak üzere 525 deik haberi bulunmuştur. Tüm deik haberleri aşağıda listelenmiştir.
Dr. R. Erdem Erkul, Kore Cumhuriyeti’nin Sivas Fahri Konsolosu oldu
Dr. R. Erdem Erkul, Kore Cumhuriyeti’nin Sivas Fahri Konsolosu oldu  Dr.R.Erdem Erkul, Kore Cumhuriyeti’nin Sivas Fahri Konsolosu Oldu DEİK Dijital Teknolojiler İş Konseyi Başkanı ve Cerebrum Tech Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Recep Erdem Erkul, Kore Cumhuriyeti’nin Sivas Fahri Konsolosu olarak görevlendirildi.
10.05.2024 Gündem
Bakan Şimşek'ten flaş enflasyon açıklaması!
Bakan Şimşek'ten flaş enflasyon açıklaması! Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul’da DEİK tarafından düzenlenen Türkiye-Suudi Arabistan Yatırım ve İş Forumu'nda açıklamalarda bulundu.
16.02.2024 Ekonomi
Merkez Bankası Başkanı Erkan'dan 'fiyat istikrarı' açıklaması
Merkez Bankası Başkanı Erkan'dan 'fiyat istikrarı' açıklaması Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Dr. Hafize Gaye Erkan'dan fiyat istikrarı açıklaması. Erkan, merkez bankalarının toplumsal refaha katkılarının ancak fiyat istikrarına odaklanan para politikasıyla gerçekleştiğini vurguladı.
11.12.2023 Ekonomi
Dijital köprüye ilk imza! Türkiye ve Katar, bulut teknolojilerine öncülük edecek
Dijital köprüye ilk imza! Türkiye ve Katar, bulut teknolojilerine öncülük edecek Ortadoğu’yu Asya ve Avrupa’ya bağlayan dijital bir koridor oluşturmak için Katar’ın başkenti Doha’da ilk imzalar atıldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Katar Bilgi ve İletişim Teknolojileri Bakanı Mohammed El Mannai refakatinde imzalanan mutabakat metni sayesinde Türkiye ve Katar, bulut teknolojilerine liderlik edecek.
10.12.2023 Gündem
İş dünyası ikinci yüzyıla hazır: Pes etmeyeceğiz
İş dünyası ikinci yüzyıla hazır: Pes etmeyeceğiz İş dünyası Cumhuriyetin 100’üncü yılına, global ekonomide durgunluk beklentilerine rağmen yüksek motivasyonla girmişti. Sanayiciler üretim ve ihracat artışıyla küresel bir ekonomik güç olma vizyonuna odaklanmış durumda.
29.10.2023 Ekonomi
Türk şirketi Afrika’da 3 milyar dolar hacme ulaştı
Türk şirketi Afrika’da 3 milyar dolar hacme ulaştı Türk şirketi Miller Holding, Afrika kıtasında 3 milyar dolarlık taahhüt hacmine ulaştığını duyurdu. Orta ve Batı Afrika’da yer alan 17 ülkede faaliyet gösteren şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Mildon, “Bize ‘Afrika’da iş yapmak zor’ diyorlar. Yeterince efor gösteren, kararlı şirketler için hiçbir pazar zor değil. Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde büyüdük, şimdi farklı ülkelerde de etkiliyiz. Kıtada Çinlilerden, Avrupalılardan farkımız kazan-kazan prensibimiz. Afrikalılar Türklerle iş yapmayı seviyor” dedi.
17.10.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'de en temel insan hakları ihlal edildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'de en temel insan hakları ihlal edildi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde Türkiye-Afrika 4. İş ve Ekonomi Forumu Kapanış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Gazze'de en temel insan hakları ihlal edildi. Sivillere saldırıyı asla kabul etmeyiz." dedi.
13.10.2023 Gündem
TCMB Başkanı Erkan'dan flaş açıklama: Gündemimizde ne sıfır atma ne de 500 liralık banknot var
TCMB Başkanı Erkan'dan flaş açıklama: Gündemimizde ne sıfır atma ne de 500 liralık banknot var Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, “2023 yılının ilk yarısında bağlayıcı olmayacak şekilde verebileceğimiz rakamlar var. TCMB tarafından KKM'ye ödenen 90 milyar lira olduğunu, Hazine tarafında da bunun 60 milyar lira olduğunu söyleyebilirim” dedi.
3.10.2023 Ekonomi
Bakan Şimşek'ten flaş açıklama: Türkiye yatırımcılar nezdinde heyecan uyandırmaya devam ediyor
Bakan Şimşek'ten flaş açıklama: Türkiye yatırımcılar nezdinde heyecan uyandırmaya devam ediyor Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, New York'ta iş insanları, fon yöneticileri ve kredi derecelendirme kuruluşlarının üst düzey yöneticileri ile görüşmeler yaptıklarını bildirdi.
19.09.2023 Ekonomi
Erkul, Forbes Teknoloji Konseyi’ne seçildi
Erkul, Forbes Teknoloji Konseyi’ne seçildi Yapay zeka, IoT, Gaming sektörlerinde faaliyet gösteren girişimcilik stüdyosu Cerebrum Tech’in Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erdem Erkul, dünya çapında saygın ve etkili iş liderlerinin davet edildiği Forbes Teknoloji Konseyi’ne kabul edildi.
29.08.2023 Ekonomi
Bakan Fidan: Avrupa Birliği, Türkiye olmadan küresel bir güç olamaz
Bakan Fidan: Avrupa Birliği, Türkiye olmadan küresel bir güç olamaz Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "Bütün Balkan ülkelerinin, Moldova'nın ve hatta Ukrayna'nın, Avrupa Birliği (AB) ve NATO üyeliklerinin konuşulduğu bir ortamda, Türkiye'nin AB üyelik sürecinin akamete uğratılmış olması stratejik körlüktür. Yeni dönemde, Türkiye-AB ilişkilerine vizyoner bir bakışla yaklaşılması ve sürecin tam üyelik perspektifiyle canlandırılması önem arz etmektedir" dedi.
7.08.2023 Gündem
İşte Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın yeni ekibi! Liyakat vurgusu yapıldı
İşte Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın yeni ekibi! Liyakat vurgusu yapıldı Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın önceki gün ses getiren enflasyon raporu sunumunun ardından dün de yeni atanan ekibi açıklandı. Yeni Merkez Bankası başkan yardımcıları Hatice Karahan, Osman Cevdet Akçay ve Fatih Karahan’la ilgili karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Piyasaların yakından takip ettiği üç isim de uzmanlardan tam not alırken, ‘liyakat’ vurgusu yapıldı.
29.07.2023 Ekonomi
Hatice Karahan Kimdir? Yeni Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Hatice Karahan nereli, kaç yaşında? İşte eğitimi ve kariyeri
Hatice Karahan Kimdir? Yeni Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Hatice Karahan nereli, kaç yaşında? İşte eğitimi ve kariyeri Merkez Bankası'nda 3 başkan yardımcısı görevden alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Merkez Bankası Başkan Yardımcıları Emrah Şener, Taha Çakmak ve Mustafa Duman görevden alındı. Yerlerine ise Osman Cevdet Akçay, Fatih Karahan ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hatice Karahan atandı. Peki, Hatice Karahan kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde yer aldı? Yeni Merkez Bankası Başkan yardımcısının hayatı ve kariyeri…
28.07.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memur ve emekli maaşı açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memur ve emekli maaşı açıklaması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu hafta Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni kapsayan Körfez turunu tamamladı. Özellikle ekonomi alanında yeni iş birliği anlaşmaları yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Körfez turu dönüşünde gazetecilere önemli değerlendirmelerde bulundu.
21.07.2023 Gündem
Karanfil: 11 yıl sonra Bingazi'de ilk kez Türk fuarı düzenlendi
Karanfil: 11 yıl sonra Bingazi'de ilk kez Türk fuarı düzenlendi Geçtiğimiz hafta 38 firma ve 65 iş insanının katıldığı Libya'daki ‘Türk İhraç Ürünleri Fuarı’ sona erdi. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Libya İş Konseyi Başkanı Murtaza Karanfil, 2012 yılından bugüne kadar geçen 11 yılın ardından Bingazi'de ilk kez bir Türk fuarı düzenlendiğine vurgu yaparak, "Libya ile olan 15 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefimize bu fuar ile daha da yaklaştık" dedi.
23.06.2023 Ekonomi
Ticaret Bakanlığında devir teslim! Bakan Bolat: Artık Türkiye Yüzyılı başladı
Ticaret Bakanlığında devir teslim! Bakan Bolat: Artık Türkiye Yüzyılı başladı Ticaret Bakanlığına atanan Ömer Bolat, düzenlenen devir teslim töreni ile görevi Mehmet Muş’tan devraldı. Bakan Bolat, “Halkımızın satın alma gücünün korunması konusunda enflasyon oranında son 6-7 aydır yaşanan geriye gidişi, hep birlikte hükumetimiz olarak daha da hızlandırıp fiyat istikrarını sağlamak önceliğimizdir” dedi.
4.06.2023 Gündem
Bakan Muş: 100 milyar dolar hedefimiz, Türkiye'nin cari açığına katkı sağlayacak
Bakan Muş: 100 milyar dolar hedefimiz, Türkiye'nin cari açığına katkı sağlayacak Samsun Yatırım ve İhracat Zirvesi'nde konuşan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "2023 yılında 100 milyar doların üzerinde hizmet ihracatı rakamına ülke olarak ulaşmayı hedefliyoruz. Bunun Türkiye'nin cari açığı konusunda önemli bir katkı sağlayacağından şüphe duymuyoruz" dedi.
8.05.2023 Ekonomi
Ali Nihat Gökyiğit kimdir, öldü mü, neden? TEMA’nın kurucusu Ali Nihat Gökyiğit’in cenaze töreni ne zaman?
Ali Nihat Gökyiğit kimdir, öldü mü, neden? TEMA’nın kurucusu Ali Nihat Gökyiğit’in cenaze töreni ne zaman? Tekfen ve TEMA'nın kurucularından olan Ali Nihat Gökyiğit 97 yaşında hayata veda etti. Peki, Ali Nihat Gökyiğit kimdir, kaç yaşında, nereli, Ali Nihat Gökyiğit’in cenaze töreni ne zaman?
25.01.2023 Ekonomi
Tekfen'in kurucusu Ali Nihat Gökyiğit hayatını kaybetti
Tekfen'in kurucusu Ali Nihat Gökyiğit hayatını kaybetti Tekfen ve TEMA'nın kurucularından olan Ali Nihat Gökyiğit 97 yaşında hayata veda etti.
25.01.2023 Ekonomi
Şekip Avdagiç kimdir? İTO başkanı olan Şekip Avdagiç’in firması ne, şirketleri hangileri?
Şekip Avdagiç kimdir? İTO başkanı olan Şekip Avdagiç’in firması ne, şirketleri hangileri? İstanbul Ticaret Odası (İTO) 21’inci dönem seçimlerinin ilk aşamasını oluşturan meslek komitesi ve meclis üyesi seçimleri, İstanbul Fuar Merkezi’nde (İFM) yapıldı. İlk sonuçlara göre mevcut Başkan Şekib Avdagiç, 273 kişilik meclisin 195 üyeliğini  kazandı. Peki, Şekip Avdagiç kimdir?
10.11.2022 Gündem
Türk inşaat şirketinden Azerbaycan’da önemli imza
Türk inşaat şirketinden Azerbaycan’da önemli imza Azersu ile Salyan ve Neftçala şehirleri arasındaki temiz su ishale hattı projesinin sözleşmesini imzalayan Sur Yapı, Azerbaycan Su İşleri Kurumu Meliorasiya ile bir baraj projesinde, Azerbaycan’ın KOBİ’leri finanse eden kuruluşu Kobia ile de Karabağ bölgesi başta olmak üzere tüm Azerbaycan’ın yeniden yapılanması ile ilgili iyi niyet iş birliği anlaşmalarını imzaladı.
8.11.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BM Zirvesi sonrası kritik mesaj: Atılımlarımız ilgi ve gıptayla izlenmekte
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BM Zirvesi sonrası kritik mesaj: Atılımlarımız ilgi ve gıptayla izlenmekte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 7 günlük diplomasi trafiği 15 Eylül'de Özbekistan'ın Semerkant şehrinde özel konuk olarak katıldığı Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) 22. Devlet Başkanları Zirvesi ile başladı, New York'taki Birleşmiş Milletler 77. Genel Kurulu kapsamındaki temaslarını tamamlamasıyla sona erdi. Erdoğan, ABD ziyareti sonunda New York’taki Türkevi’nde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, BM Genel Kurulu'ndaki konuşması hakkında "Adaletsizliklere, eşitsizliklere dünyanın kayıtsız kalma lüksünün artık kalmadığına dikkat çektim" dedi. Enerji ve gıda kriziyle ilgili "Tüm dünya liderlerinin ortak gayretiyle olması gereken bir süreç. Hepsinin bu kanalı zorlaması lazım. Yani Sayın Putin’le az veya çok bir hukuku olanın, kendisiyle bunları görüşmesi ve bu kapıyı zorlaması lazım" ifadelerini kullandı. F-16 konusunda son durumu da değerlendiren Erdoğan, Bakan Akar'ın muhatabıyla görüşmelerinin devam ettiğini, havanın olumlu istikamette geliştiğinin altını çizdi.
22.09.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa'da doğrudan yatırım alan 2. ülkeyiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa'da doğrudan yatırım alan 2. ülkeyiz Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zagreb'de düzenlenen Türkiye-Hırvatistan İş Forumu'nda konuştu. Erdoğan, "40 milyar doları yatırım çekmeyi başardık, son 16 yılda Orta ve Doğu Avrupa'da doğrudan yatırım alan 2. ülkeyiz. İHA teknolojilerinde geleceği okuyarak attığımız adım sayesinde bugün bu alanda dünyanın en başarılı 3 ülkesinden biriyiz. Bütün bunlar Türkiye'ye duyulan güvenin en somut göstergesidir” dedi.
8.09.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan Sırbistan'da duyurdu: Turist sayısının rekor kırarak ilk kez 300 binin üzerine çıkmasını bekliyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan Sırbistan'da duyurdu: Turist sayısının rekor kırarak ilk kez 300 binin üzerine çıkmasını bekliyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye-Sırbistan İş Forumunda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bu yıl Sırbistan'dan ülkemizi ziyaret edecek turist sayısının rekor kırarak ilk kez 300 binin üzerine çıkmasını bekliyoruz." dedi.
7.09.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna-Hersek'ten mesaj verdi: Bizi parçalamak isteyenlere fırsat vermeyiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna-Hersek'ten mesaj verdi: Bizi parçalamak isteyenlere fırsat vermeyiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna-Hersek'teki İş Forumu'nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Bosna-Hersek'in toprak bütünlüğünü destekliyoruz. Bizi parçalamak isteyenlere fırsat vermeyiz" diyerek önemli bir mesaj verdi.
6.09.2022 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Deik ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki deik haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.