Aşırı konuşma zihinsel hastalık belirtisi olabilir! Uzmanı sıraladı, siz ve yakınınızda varsa mutlaka destek alın!
Aşırı konuşma zihinsel hastalık belirtisi olabilir! Uzmanı sıraladı, siz ve yakınınızda varsa mutlaka destek alın! Zihinsel hastalıkların teşhisi benzer belirtiler nedeniyle zaman alabiliyor. Hastalıklar arasında nüanslar olduğunu söyleyen Uzman Klinik Psikolog Selin Erekli, depresyon, anksiyete, bipolar bozukluk ve diğer birçok zihinsel hastalığın benzer semptomlar sergileyebileceğine dikkat çekerken aşırı konuşmanın, özgüvenin yanı sıra DEHB, otizm, kaygı bozukluğu ve bipolar bozukluk gibi durumların da belirtisi olabileceğini söyledi ve hastalıkların belirtilerine dair bilgiler verdi.
31.12.2023 Sağlık
3 yaş öncesi ekran ile tanıştırmayın!
3 yaş öncesi ekran ile tanıştırmayın! Yaz tatiliyle beraber çocukların ve ergenlerin sosyal medya kullanımları da arttı. 13 yaşından önce sosyal medya hesabı açılmasının sakıncalı olduğunu belirten uzmanlar, sosyal medya kullanımında bilgilendirmenin ve çocuğa rol model olmanın önemine dikkat çekiyor. Uzmanlara göre, çocuklar 3 yaşından önce ekranlı cihazlarla tanıştırılmamalı, 12 yaşından önce de cep telefonu alınmamalı.
24.07.2021 Sağlık
Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğuna dikkat!
Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğuna dikkat! Uzman Psikolog Ramazan Şimşek, Türkiye'de her 100 çocuktan 8'inde görülen dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu hakkında bilgi verdi. TEOG sınavı öncesi bu belirtiler varsa doktora danışın!
19.04.2016 Eğitim