Dünyanın en doğal hazineleri! Bir gramı milyon dolar değerinde
Dünyanın en doğal hazineleri! Bir gramı milyon dolar değerinde Dünyamız çok sayıda doğal hazineyi barındırmaktadır. En seçkin doğal hazineleri olan değerli taşlar, dayanıklılıkları ve güzellikleri ile hayranlık uyandıran, oluşması milyonlarca yıl alan minerallerdir. İnsanlık tarihi boyunca sembolik pek çok anlam yüklenen bu benzersiz hazineler, bazen iyileştirici güçleri olduğuna inanılarak şifa kaynağı olarak görülmüş, bazen gücün ve ihtişamın sembolü olmuş ama en çok usta ellerde şekillendirilerek benzersiz mücevherlere dönüşmüşler. Elmas, yakut, safir, pırlanta ya da zümrüt olsun bütün değerli taşlar ayrı bir güzelliğe ve kendine has benzersiz özelliklere sahiptir.
19.06.2023 Ekonomi
Bulduğu taş milyoner yapmasa da milyoner olarak anılmasını sağladı
Bulduğu taş milyoner yapmasa da milyoner olarak anılmasını sağladı Tokat'ta bir vatandaş tarlasında bulduğu taşı göktaşı olabileceği ihtimaline karşı analize gönderdi, komşuları ise ona "artık milyonersin" diyor.
12.06.2023 Yaşam
Ünlü mağazada dolandırıcılık şoku! Sahte çıktı
Ünlü mağazada dolandırıcılık şoku! Sahte çıktı Ünlü bir mağazadan yakut ve pırlantadan oluşan bir takı setini 9 bin liraya satın alan avukat Senay Önal hayatının şokunu yaşadı. Laboratuvarda incelemeye alınan setteki taşların yakut değil, 10-15 dolarlık sentetik taşlar olduğu ortaya çıktı. Değerli taş bilimciler, yapılan sahteciliğin çıplak gözle görülmesinin imkânsız olduğuna işaret etti.
21.01.2021 Yaşam